Creeper MediaCreeper

Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

Malmö stad annonserar på Flashback

Annonsen

Den av oss som jobbar mycket med Flashbacks annonser uppmärksammade att Malmö stad annonserar på Flashback. Genast skickade vi mejl till dem och påpekade detta.

Påpekandet

Hej!
Vi ser att ni annonserar på forumet www.flashback.org (Flashback).
Vi förstår att detta måste vara ett misstag eftersom forumet tillåter aktiviteter som inte är rumsrent eller som inte kan tillåtas om ett företag exempelvis är ackrediterat eller i övrigt är seriöst.
Vi ber er därför att se över er policy gällande att annonsera på Flashback. Vi ser fram emot att ni hjälper till att stävja det avskyvärda som varje sekund på dygnet tillåts ske på Flashback genom att inte förse dem med pengar genom annonser.
Vänligen
/SIG-gruppen
SIG-gruppen arbetar mot näthat

Svaret

Vi visar aldrig mejl offentligt men vi kan visa utdrag ur offentliga mejl. Svaret från dem ser ut så här:

Hej

Tack för ert mail och era synpunkter kring annonsering på Flashback.
I och med vårt uppdrag att nå personer som sällan kontaktar kommunala verksamheter, är det viktigt att finnas i forum där personer som säljer och köper vistas. Flashback är ett sådant forum. Det är många som vänder sig till forumet i frågor kring sexköp, att börja sälja, för moraliska diskussioner kring trafficking och prostitution eller för att finna andra som upplever situationen som problematisk och söker därmed stöd.
Vi håller med dig om att Flashback ger utrymme för åsikter som inte är förenligt med Malmö Stads policys, värdegrund eller riktlinjer. Vi vill vara tydliga med att Malmö Stad eller KST inte sympatiserar med hemsidans ideologi eller innehåll.

 

Hoppas att jag kunnat ge dig ett svar som förklarar situationen. Du är varmt välkommen att höra av dig igen.

Med vänlig hälsning
Elin Johansson
Socialsekreterare
Malmö Stad,
Kompetenscentrum Sexuella Tjänster

Svaret visar med önskvärd tydlighet att de inte förstått vad Flashback handlar om. Det verkar tro det är något de inte stödjer men inte värre än att de kan annonsera där: ”Flashback ger utrymme för åsikter som inte är förenligt med Malmö Stads policys, värdegrund eller riktlinjer”.  Vi kan säga till socialsekreteraren att det som sker på Flashback handlar inte bara om något som ”inte är förenligt”, det handlar bla om förtal så illa att folk tagit sina liv! Det är inte bara förenligt, det är så avskyvärt att alla borde ta avstånd från den verksamheten. Inte minst borde våra myndigheter veta bättre än att stödja en så suspekt företeelse som tar människors liv. Behjärtansvärda insatser mot andra felaktigheter är ingen ursäkt, inte alls. Följaktligen svarade vi med eftertryck:

Eftertryck

Hej!
Flera helt vanlig personer har fått sina liv förstörda av det forumet. De vägrar konsekvent ta bort rena lögner om drabbade person och deras barn. Förtal som kommer att följa dem resten av livet med mycket svåra konsekvenser. Vi har fått berättat för oss av en del anhöriga att deras nära och kära tagit sina liv efter att mobben på Flashback skrivit rena lögner om dem. Är det något som er policy tillåter?
Genom att annonsera på nämnda forum tillför ni pengar som skapar möjligheter för att de vidriga galenskaperna kan fortsätta.
Ingen seriös människa kan tycka exemplen nedan är ok och inget företag eller annan organisation kan ha en policy som tillåter sådant.
Vi som jobbar mot Flashback i SIG-gruppen har blivit utsatta för dem. Jag kan lova er att de som blivit utsatta för Flashback, som vi, aldrig någonsin under några omständigheter som helst kan gå med på att samarbeta med dem.
En av oss har en ”egen” tråd på Flashback som innehåller ca 10.000 inlägg, de flesta med mycket grovt förtal, och som besökts av när 2,5 milj. besökare. Den personen tvingades ”gå under jorden” och helt försvinna. Det finns inget liv efter en sådan behandling. Med er annons stödjer ni sådant. Det hjälper inte att ni i svar till oss tar avstånd från det, ni kommer för alltid av flashbackare att ses som den som stödjer Flashback och det som står här nedan:

 • Övergrepp på barn
  • Man tillåter i stor utsträckning personer dela med sig av erfarenheter om hur barn lättast kan fångas in för helgens nöjen.
  • Man tillåter i stor utsträckning personer tillsammans beskriva sina sexuella relationer med barn. Oftast sker detta med stor glädje i inläggen.
  • En del av dem som delger sina sexuella erfarenheter med barn är deras egna barn.
  • En del berättar att de blivit förälskade i ett barn och att barnet svarat på förälskelsen med att vilja ha sex med personen. En del av dessa barn har varit under 7år.
  • Det finns de som säger sig bara vilja ha sex med spädbarn och delger hur de lyckas penetrera så små barn följt av flera frågor i ämnet.
  • Man lär ut hur de lurar föräldrar så att de inte skall misstänka att släktingen har regelbundet sex med deras små barn.
  • Flera av de i Sverige som åtalats för sex med minderåriga och spädbarn har nästan alltid lärt sig sådant på Flashback.
 • Drogromantik
  • Flashback är den absolut största marknadsplatsen för droger i Sverige.
  • Flashbacks ledning i form av en moderator deltar  med videofilmer hur man blandar till droger och hur de används.
  • Ett stort antal av de som åtalats för drogbrott blir Flashback omnämnt i utredningsmaterialet och/eller i domar som där det började.
  • Flashback tillåter drogannonser på sitt forum.
  • En av de drogföretag som tillåts annonser på Flashback är ansvarig för minst 20 personers död förmodligen många fler än så.
 • Hängas ut
  • I sin iver att hitta olika gärningsmän i kriminalavdelningen publiceras personer med namn, personnummer och adress oerhört frekvent i kolossalt många olika trådar. Om det visar sig att personen man “hängt ut” är fel person får det ändå stå kvar utan åtgärd från någon, allra minst från Flashbacks moderatorer.
  • Flashbacks ledning anser alltså att en oskyldig kan hängas, ut med allvarliga problem inför bla framtida jobbsök. Det bekommer inte Flashback det minsta eller så förstår de inte hur illa  berörda de drabbade blir, både psykiskt och fysiskt. Det kan också generera livslånga följder och, i värsta fall, kan det sluta med självmord vilket bevisligen skett i flera fall. Man hänger också ut och hånar våldtagna, trafikoffer, misshandlade och många fler, både vuxna och barn.
 • Förtal, ärekränkningar, ryktesspridning mm

  • På Flashback är det mer regel än undantag att uthängda personer förtalas och kränks å det grövsta. Medlemmarna fullständigt tävlar i vidrigheter när de skall beskriva en person. Det spelar ingen roll för dem om det är en man, kvinna, barn, skyldig, oskyldig, friad eller till och med döda personer. Det spelar inte heller någon roll för  Flashback, de låter allt stå kvar, inget tas bort.
 • Kvinnoförakt
  • Kvinnoföraktet genomsyrar hela Flashback. Där finns några av Sveriges värsta kvinnohatare, bla startades kvinnohatdebatten i media vintern 2012-2013 av tråden “Sveriges 100 farligaste kvinnor” postat av en äldre man som bor söder om Stockholm. Flera trådar handlar bara om kvinnors påstådda dåliga sidor medan kvinnohatet i allmänhet kan drabba vilken tråd som helst på forumet.
 • Skändningar
  • Det mest kända fallet i Sverige av skändade personer är de barn som mördades i Arboga den 17 Mars 2008. I en tråd upprättades en tävling om vem som kan måla barnen roligast (?). Som utgångspunkt användes bilderna på de döda barnen från förundersökningen.
  • Den mördade flickan Engla har ett antal egna trådar där de skändar den stackars oskyldiga lilla flickan å det grövsta.
  • Tsunamins offer skändas och omtalades på ett vidrigt sätt. För de anhöriga måste detta vara som att återuppleva tragiken på nytt för varje gång någon läser det.
 • Funktionsnedsatta
  • Funktionsnedsatta förföljs och hånas på Flashback. De smygfotar dessa sårbara personer utanför dagcenter i olika poser för att få fram den “roligaste” bilden som sedan postats på forumet. Tillsammans hånar de sedan de fotograferade till en gräns man inte trodde var möjlig. Flashbacks ledning i form av en moderator deltar i denna ohyggliga verksamhet.
 • Självmord
  • Folk som vill ta sitt liv uppmuntras till det av en mängd medlemmar på forumet: de uppmuntras till att sätta upp webbkamera som visar när döden tar ett liv till medlemmars stora glädje.
 • Planering och genomförandet av brott
  • I mängder av trådar utspritt över hela Flashback planeras aktivt brott. Det kan vara intrång på andras konton ute på nätet och det kan vara hur man gömmer undan ett lik.
 • Rasism
  • Av allt olagligt eller motbjudande ligger rasismen i topp på Flashback. Av inläggen att döma får man intrycket att så gott som alla medlemmar är rasistiska. De som  trots allt inte är det försvinner i mängden. Flertalet av rasisterna där hyllar också nazismen.
 • Djur
  • Det skrivs en del om djur på Flashback. Bland annat finns det trådar om djurplågeri där plågeriet hyllas och skojas om.

Flashback förbjöds 2002
I marknadsdomstolen 2002 dömdes Jan Axelsson, ägaren till Flashback, att alla postningar måste förmodereras innan de får släppas fram på forumet. Om det inte görs skall Jan Axelsson betala 400.000 kr för varje postning. Jan Axelsson simulerade då en avyttring av forumet till en ägare i ett annat land. Forumet övergick aldrig till en annan ägare, det har ägts av Jan Axelsson under hela tiden forumet har funnits. Det vill säga att Jan Axelsson är i princip skyldig skattebetalarna mer pengar än värdet av all olja i nordatlanten.

Vi förbereder en artikel om er motbjudande annonsering på Flashback.

/SIG-gruppen

Vi får se hur svaret ser ut efter detta.

Ägs av Flashback Media Group (FMG)

Vi har tidigare visat att det är Jan Axelsson som äger och alltid har ägt Flashback forum genom sitt FMG. Han smiter från sitt rättmätiga straff genom att simulera ett ägarbyte. Det är inte bättre än de som smiter från andra straff genom att hålla sig gömda. Vi kommer återigen visa att det är FMG och därmed Jan Axelsson som äger Flashback forum som han alltid gjort.

Fakturan

Fakturan visar tydligt vart pengarna går:

 

(Detta stycke är bortklippt)

 

REDAKTIONEN 1

 

 

Flashbackvokabulär – En ordlista

Skoj men ändå allvarligt

Listan är sammanställd med humor men under detta vilar ett nog så allvarligt problem. För att motverka Flashback måste man förstå hur de tänker där. Denna lista lär ut det med värme och humor. Listan hittas normalt i översta menyn här ovan under knappen ”Våra Tjänster”. Här är dock en länk till Listan.

Nedan följer en kopia av listan. Till skillnad från originalet uppdateras inte kopian.


A

AFTONHORAN:
Den seriösa nyhetstidningen Aftonbladet. Speciellt när de avslöjar alias på Flashback som rasister.

AFTONLÖGNEN:
Den seriösa nyhetstidningen Aftonbladet. Speciellt när de avslöjar ännu fler alias på Flashback.

ANTI-VIT:
En person som tycker illa om rasism och Flashback.

ASYLBARON:
Ägare till asylboende som tar sitt ansvar till skillnad mot pladdrande flashbackare.

APOR:
De som har en hudfärg med något mörkare toning och som oftast är mycket smartare än en flashbackare.

APUNGAR:
Barn som har en hudfärg med något mörkare toning och har ett intellekt som vida överskrider rasisternas på Flashback.

ARNSTAD:
När någon känd politiker verkligen gjort något dumt som de korkade flashbackarna inbillar sig vara ett brott mot mänskligheten.

ARNSTADA:
En flashbackare som tror han är insatt i ett ämne där någon annan bokstavligen sopar golvet med honom.

B

BABBE:
Person som har högre IQ än en flashbackare och som det tror har invandrarbakgrund.

BATIKHÄXA:
Kvinna med ett intellekt som vida överskrider flashbackarnas, vilket inte är särskilt svårt.

BÖG:
Är en motståndare till näthat, SD, rasism, fascism och nazism.
eller
En man som är feminist.
eller
En man som är för jämställdhet.
eller
En man som tycker flashbackare är pladdrande töntar.

BERÖRINGSSKRÄCK:
Skällsord som används mot alla som inte håller med den egna helt felaktiga linjen.
eller
Benämning på de i Moderaterna som vägrar samarbeta med Flashbacks husparti, dvs SD.
eller
Benämning på ett Flashback-fenomen som innebär att man inte vågar röra vid en BMW som ägts av en mörkhårig.
eller
En Flashbackares normala känslor utanför tangentbordet.

C

CIRKUSNEGERN:
Ett försök från flashbackare att minska populariteten för en av de mest populäre politikerna någonsin, Fredrik Reinfeldt.

D

E

EXPO-JOURNALISTIK:
Småborgerligt journalistarbete mot rasismen på Flashback, dvs i stort sett mot alla flashbackare.

F

FAKTARESISTENT:
En mycket kunnig person som ofta visar vad denne tycker till den vanlige flashbackarens stora okontrollbara förtret.

FEMINISTHORA:
Är vem som helst som snackar emot flashbackarnas taskiga kvinnosyn, som bygger på deras rädsla att närma sig kvinnor.

FEMINISTLOBBYN:
Mer än en person som snackar emot flashbackarnas taskiga kvinnosyn, som bygger på deras rädsla att närma sig kvinnor.

FITTA:
Kvinna eller man som snackar emot flashbackarnas taskiga kvinnosyn på flashbackarnas eget ”språk”.

G

GAMMELMEDIA:
Samlingsnamn för alla medier som flashbackare måste använda ordlista för att kunna läsa.

GETKNULLARE:
En person som flashbackare tror kommer söderifrån, ett väderstreck som flashbackare tror har med muslimer att göra.

 

GENUSTALIBAN:
En lattedrickande person med mörkhåriga vänner som helt slutat med könsroller.

GODHETSAPOSTEL:
En person som talar snällt till flashbackare men som inte får några snälla svar tillbaka utan att ta åt sig.

H

HENMONSTER:
En kvinna som skrämmer skiten ur en flashbackare.

HORNALIST:
Egentligen en vanlig ”Journalist”, ett ord flashbackare har lite svårt att stava till på morgonkvisten efter en natt bakom tangentbordet.

HUSVAGNSNEGER:
Ett avundsjukt utryck av flashbackare för att Romer ibland äger en husvagn.

HEJHEJARE:
De utanför diverse affärer som flashbackare stjäl muggen av.

HOMO:
Det är i stort sett alla som är emot en flashbackare enligt de som alltid har fel, dvs en flashbackare.

I

INVASION:
Det är ett utryck för att motståndare till flashbackare kommer in på Flashback.

INVÄLLARE:
Det är ett utryck för att motståndare till flashbackare kommer in på Flashback och sopar golvet med dem.

ISLAMIST:
Det är i stort sett alla som inte håller med om det som skrivs på Flashback..

J

JUDEÄLSKARE:
En som vet att ”förintelsen” ägt rum men som en normalbegåvad flashbackare tror det är när tangentbordet pajat.

K

KAMELFÖSARE:
En mörkhårig som aldrig sett en kamel.

KAMELRYTTARE:
En mörkhårig som aldrig sett en kamel men med högre hastighet

KAMELKNULLARE:
Ett par mörkhåriga som aldrig sett en kamel.

KEBABTEKNIKER:
Invandrare med bättre utbildning än de flesta flashbackarna.

KULTURBERIKNING:
När en flashbackare äter en pizza framför tangentbordet.

KOMMUNIST:
I stort sett alla som inte röstar på SD. Fast flashbackare vet inte vad ordet betyder, det är därför de ser så vilsna ut varje gång de skriver ordet.

KULTURELITEN:
Ett utryck av flashbackare för att de tror att det är något litet= kultur-e-liten.

L

LANDSFÖRRÄDARE:
Ett utryck för de som inte slösar bort sitt liv på att sitta och skriva på Flashback dygnet runt.

LATTEFOLKET:
En lattedrickande person med mörkhåriga vänner som inte slutat med könsroller, dvs helt normala människor.

LIBERAL:
Folk med åsikter från vänster till höger. Flashbackarna vet inte vad ”från vänster till höger” innebär så de drar till med ”Liberaler” som de läst i Aftonbladet på nätet som de svär sig fria från att de läser.

LIBERALMARXIST:
Välutbildat folk med åsikter från vänster till höger.

M

MARXISTBLASKA:
Ett flashbackiskt svärord när de inte förstår vad som står i de seriösa tidningarna.

MASSINVANDRING:
Det är ett fenomen som uppstår när någon kommer in i rummet där det sitter en flashbackare dräglande framför tangentbordet och som tappar koncentrationen precis när han skall försöka skriva ”kommunistjävel” och det i stället blir ”Mona Sahlin”.

MUSLIMÄLSKARE:
Är en person som inte bryr sig om invandringspolitik alls.

MARXIST:
Välutbildat person med åsikter från vänster till höger och vågar säga det också.

MÅNGFALD:
Den ”lögnaktiga” läran om att det finns fler än flashbackare på vår Jord.

MÅNGKULTURELL:
Ett samhälle som vet att flashbackaren är i en pinsam liten minoritet men kunde varit helt utrotad om rättsvårdande myndigheter inte befann sig i fritt fall.

MÄNNISKORASER:
Menas med personer med olika hårfärg. Människorasen är en enda ras, vi står genetiskt för nära varandra för att kallas för olika raser. Det var svårt att förklara för en flashbackare för denne trodde att genetik var det tillstånd när ”Caps Lock” fastnat i geggan under knappen så det bar gick att skriva med stora bokstäver.

N

NAIV:
Ett utryck för att andra är som flashbackaren själv är, dvs projicering.

NATIONALIST:
En tangoliknade dans som bara dansas av SD:are, dvs av nästa alla flashbackare.

O

OCKUPANTER:
En speciell krydda som flashbackarna letar efter i asylboenden med tända facklor.

P

PEDOFILDYRKARE:
En helt vanlig Svensk familjeförsörjare på 1600-talet. Men det fattar inte flashbackarna för de tror ”1600-talet” var i förrgår.

PIXLAD MEDIA:
Seriösa tidningar som pixlar avslöjade alias på Flashback som själva hänger ut folk utan att skämmas så länge de är anonyma.

POLISER:
Ett gäng halvkriminella som slösar tid på att jaga invandrare när de egentligen skulle jaga flashbackare. Kallas också för ”Springare”.

PATRIOT:
En som håller på allt annat än vänster till höger, dvs den typiske SD-röstande flashbackaren.

PK-ELITEN:
Helt vanliga människor med sunda värderingar och som inte vet vad Flashback är. Flashbackaren hatar sådant för de hatar allt de inte sett.

PK-MARXIST:
Helt vanliga människor med sunda värderingar och som tar avstånd från Flashback. Flashbackaren hatar sådant för de tror att Flashback är Sverige.

PK-MEDIA:
Helt vanlig media med sunda värderingar och som skiter i Flashback.

PK-POLISER:
Sällsynta poliser med sunda värderingar som öppet tar avstånd till Flashback. Kallas också för ”Springares motståndare”.

Q

R

S

SKYGGLAPPAR:
Alla (och det är mååånga) som inte känner till Flashback.

SKÄGGBARN:
Det kallar flashbackarna popcornen som fastnat i deras kladdiga hakfjun som de kan äta på nästa natt.

SPÄDBARNSPENSIONÄRER:
Det kallar flashbackarna popcornen som fastnat i deras kladdiga hakfjun som de tappar på golvet när de försöker äta på det nästa natt.

STUREPLANSELITEN:
Förmodade kändisar som inte känner till Flashback.

SVENSKT:
Pizza, Kinamat, Kanarieöarna med mer typiskt Svenskt.

SVERIGEVÄN:
En som talar mycket illa om Sverige.

SVETSARN:
En möjlig framtida Stefan Löfvén som kommer att jaga flashbackare med svetslåga. Flashbackarna är verkligen rädda för den mannen.

SANNING:
Det som flashbackarna säger, dvs dess raka motsats. Blev svårt detta för flashbackarna tror att ”motsats” är något man får på sig om man är oförsiktig framför tangentbordet.

SANT:
Ett annat ord för det som ljögs ihop för tre sidor sedan i en flashbacktråd.

SANNINGEN:
Ett annat ord för det som ljögs ihop för tre sidor sedan i flera flashbacktrådar.

SCHYFFERT-WANNABE:
En rolig kille som säger sanningen då och då som inte flashbackarna tycker om att höra.

SJUKLÖVERN:
Det är inte SD, inte än i vart fall. Kan bli problematiskt för flashbackare som skitat ner alla partier om något av partierna börjar jobba med SD. Nej, förresten, det räcker med att det gått tre sidor i en tråd så har det aldrig sagts, eller ”Flashbacks vägar äro outgrundliga”.

SKÄGGEN:
Utryck för flashbackare bakom ett tangentbord med fjun på hakan som kallar alla andra med fjun för ”Skäggen”.

SKÄGGUNGAR:
Utryck för flashbackare bakom ett tangentbord med fjun på hakan som egentligen ropar ”jävla ungar” till småsyskonen som busar men stavar fel när han skriver det i sin iver att hänga ut dem på Flashback.

SOSSE:
En liberal som vill städa upp efter de andras regeringstid.

SPRINGARE:
Flashbacks stora hjälte nr 1! Flashbackarna har ännu inte fattat att Springare tagit avstånd från dem. När de fattat detta skriver de motsatsen i en tråd och tre sidor senare är det en sanning att Springare håller på flashbackarna och allt är förlåtet.

SVÄNGDÖRRSPOLITIK:
Ett tillstånd där Sverige skiter i flashbackarnas förvrängda världsbild.

SYSTEMHOTANDE:
Ett tillstånd där invandrare står för 99% mindre brott än flashbackare.

SYSTEMKOLLAPS:
En beskrivning av en flashbackare när han försöker läsa dessa rader.

SÖDERMALMSELITEN:
Vanliga människor som bor i Stockholm som sätter sig upp mot flashbackare.

T

TERRORISTFABRIKER
Flashbackarna menar Moskée men sanningen är att det är Flashback, Avpixlat mfl som är de verkliga terrorfabrikerna.

U

V

VÄNSTERFLOSKEL:
Ett försök av flashbackare att beskriva en bevisad sanning.

VÄNSTERPOPULISM:
Ett tillstånd där en flashbackare inte kan förstå att flera riksdagspartier är överens om att det som skrivs på Flashback är åt helvete fel.

VÄNSTERTROLL:
Ett alias på Flashback som försöker få flashbackarna förstå att de har fel. Dessa stängs dock oftast av för gott efter ett tag med orden ”missbruk av konton”.

VÄNSTER:
Ett ord som flitigt används på Flashback i stället för ”skitstövel” när de blir motbevisade.

VÄNSTERAKTIVIST:
Ett ord som flitigt används på Flashback i stället för ”din skitstövel” när de blir motbevisade mer än två gånger i följd.

VÄNSTEREXTREMIST:
Ett ord som flitigt används på Flashback i stället för ”jävla skitstövel” när de blir motbevisade och utskämda mer än två gånger i följd.

VÄNSTERJOURNALIST:
Alla journalister som skriver sanningen om Flashback, SD och alla andra liknande företeelser. Gäller dock inte journalisten Luffa som själv är del i jävelskapet på Flashback.

VÄNSTERLIBERAL:
Alla från vänster till höger som inte håller med den typiske flashbackaren.

VÄNSTERMARXIST:
Alla från vänster till höger som inte håller med den typiske flashbackaren och som säger det öppet.

VÄNSTERSNACK:
Ett uttryck som avser väl underbyggd fakta, något som flashbackaren aldrig sysslar med.

W

X

Y

Z

Å

ÅSIKTSKORRIDOR:
En korridor där alla har sina åsikter och stödjer varandra att de får ha sina åsikter som flashbackarna inte tycker de får ha och kallar det för ”yttrandefrihet på riktigt”.

Ä

ÄCKEL:
Alla som inte håller med flashbackarna fast egentligen är det ett passande tillmäle för just flashbackare.

ÄCKLIGT:
Allt som inte flashbackarna gör. Får vi be flashbackarna att titta ner i sitt eget tangentbord…., bra, det ni ser där är verkligen äckligt.

Ö

 

REDAKTIONEN 1

Datorintresse – Nu kan man ladda ner det första programmet

Intressanta program

I vårt arbete har vi flera intressanta datorprogram. En del av dem skulle vissa ge vad som helst för att komma åt. Som vi tidigare skrivit har vi beslutat att ge bort flertalet av programmen.

Först ut

Det första programmet som kan laddas ner är ”FBnickBrowser”. Det är ett program som man enkelt kan bläddra i de med ett annat program nedladdade inläggen på Flashback. Man kan gå dit på två sätt, direkt dit Länk. Eller så kan man välja knappen ”VÅRA TJÄNSTER” i menyn högst upp till höger på denna sida.

Därefter

De flesta har ingen nytta av programmet här ovan om man inte också har det mycket eftersökta programmet ”FBnickLoader”. Håll ut, vi har beslutat oss för att också ge bort det programmet. Det kommer att gå ladda ner inom några dagar. Inget annat program i vår portfölj har renderat så mycket förfrågan om att få köpa som just detta. Nu ger vi snart bort det gratis!

SIG-Gruppen

Rättsväsendet och parkeringsvakter

Nya lagar

Från ca 2 år sedan har några av våra lagar skärpts. Tanken är att det skall vara lättare att komma åt näthatare och få stopp på stalking. Det är vad som ingick i uppdraget från dåvarande regeringen till lagrådet. Lagrådets ändringar av förorden till dessa lagar och förändringen av själva lagarna fick dock kritik från rättsväsendet. Kritiken bygger på att rättsväsendet vill vara den som avgör hur det skall vara och det är precis det som nu händer.

Kontaktförbud

Lagen som skall ge kontaktförbud för de som inte kan låta bli att klänga på andra förändrades. Man tog bort delen där det måste finnas risk för våld från den uppvaktande innan det kan delas ut något kontaktförbud. Domar efter att den nya lagen trädde i kraft visar att de fullständigt skiter i förändringen, de hävdar fortfarande i olika domar att kontaktförbud skall inte meddelas för det föreligger ingen risk för våld. Jag har sett resultatet av de som överklagat och visat att lagen är ändrad med svaret att ”utredning inleds inte”.

Polisen ljuger

Vi har själva sett hur poliser ljuger i rättssalen. Vi har också mycket bra bevis för detta. Vi vet att ljuga i en rättssal är förenat med straff. Vi anmälde polisen som ljugit i rättssalen, ”utredning inleds inte”. Vi överklagade beslutet att utredning inte skall inledas, ”utredning inleds inte”. Vi överklagare till ytterligare en högre instans ”utredning inleds inte”.

Förtal

Vad det gäller förtal vet vi sedan många fall att utredning inte inleds därför att förtalsfrågor får man sköta själv. Man måste alltså själv inleda en förundersökning och sedan själv leda det juridiska arbetet genom rättsväsendet. Förändringen av förtalslagarna för ett par år sedan innebar att det skulle bli lättare att fälla en som förtalat. Alla som försökt gå den vägen har ofta fått rådet att backa ur av rättsväsendet självt, ”för det är nästan omöjligt att fälla någon för förtal”. Varför ”gullar” rättsväsendet med näthatare på detta vis, deltar de själva i näthatet?

Media

Expressen har under en följd av år kallat en person för ”Knarkkung”, ”knarkbaron” och annat kränkande som pekat ut denne som brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt som uppenbarligen var ägnat att utsätta  denne för andras missaktning. Lagen säger att det är olagligt att göra så och skall bestraffas:

att utpeka någon som brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller att en uppgift på annat sätt är ägnad att utsätta en person för andras missaktning.

Det är EXAKT det som Expressen gjort, under flera år till och med. Alltså döms den ansvarige utgivaren till ett stort bötesbelopp, eller…
Nej, Expressen frias helt från brott trotts att lagen är så tydlig och trots att förändringen av lagarna tydligt visar att det skall vara lättare att fälla en gärningsman för förtal. Varför är det så?
I den utmärkta tidningen MagasinetParagraf kan du läsa mer om Expressens lagbrott.

Vad har parkeringsböter med detta att göra

Parkeringsböter, som egentligen heter parkeringsavgift, är till för att hålla ordning på parkerade bilar. Man vill få bort okynnesparkering och sådana som parkerar sina bilar på obestämd tid. Reglerna, precis som våra lagar, är klockrena. Parkerar du fel får du få du betala en avgift och det är nära nog omöjligt att slippa om parkeringsvakten kan bevisa att du gjort fel. Eftersom parkeringsvakter alltid fotograferar bilen kan man inte komma undan, det är bara till att snällt betala.

Parkeringsböter och rättsväsendet

Vad har parkeringsböter med våra lagar och rättsväsendet att göra? Det har med det att göra på så vis att våra lagar ofta är kristallklara, speciellt om man också läser förorden till lagarna. Man kan mycket tydligt se att syftet med lagen är att stävja exempelvis förtal. Kan man visa att någon förtalat någon annan då skall denne dömas för det precis som parkeringsvakten utfärdar parkeringsböter. Inget kan vara lättare än så. Men så gör inte rättsväsendet, de påminner om parkeringsvakten som inte finns, dvs en som ser felparkerade bilar och bilar som stått för länge men bara går förbi och skiter i att göra sitt jobb. Det är vad rättsväsendet gör, de skiter i att göra sitt jobb!

Prya

Vi föreslår att rättsväsendet får prya som parkeringsvakter. De skall alltså följa med en parkeringsvakt för att se hur det går till när man följer de regler som finns. Parkeringsvakter har mycket att lära ut till rättsväsendet för de skiter inte i reglerna, det vet alla och det är därför det är hårdare straff att parker fel än att peka ut en oskyldig person som ”Knarkkung” under flera år.

REDAKTIONEN 1

Flashback – Visar sitt företagarhat

Diskutera en Journalist

Någon vill diskutera en journalists förehavanden. Journalisten sägs förfölja personer på bygden. Det är ofta så nya trådar startar men oftast många gånger värre än detta.

Man förväntar sig en pöbelstämning

Som i de flesta andra trådar förväntar man sig att böbeln stegar in och förtalar den stackars journalisten i flera hundra sidor med än mer inlägg. Man förväntar sig att denna pöbel vräker ur sig i stort sett alla inläggen journalistens namn och personnummer tillsammans med uttryck som ”kriminell”, ”bluffmakare” och mycket annat nedsättande. Det är så de gör på Flashback och det är vad Flashback lever på.

Bli aldrig förvånad

Men som det kända uttrycket ”bli aldrig förvånad” dyker det plötsligt upp en skåning till moderator och skriver…

..därefter flyttas tråden till ”papperskorgen”. Denna moderator har en av oss talat med ett antal gånger och bemötts med fullständig empatilöshet och ingen känsla alls för sina medmänniskor. Vi vet vem det är men väntar bara på rätt tillfälle att presentera henne tillsammans med de svar en av oss erhöll när han bad på sina bara knän att stoppa lögnerna om dottern. En normal person hade direkt gjort detta eller om hon inte fick göra så, lämnat Flashback.

En verklig vendetta

En verklig vendetta utförs inne på Flashback av just denna journalist mot en företagare. Där skrivs allt det om företagaren som vi trodde skulle ”gå igång” om journalisten, men den tråden (överst i listan nedan) ligger kvar och puffas för att för att den skall fortsätta förstöra livet för en person medan Flashback fullständigt skiter i detta och andra öden:

En medveten politik

Alla trådar i bilden här ovan är skapade av samma journalist som ingen får skriva om på Flashback. Det syns mycket tydligt att det är en medveten politik från Flashback att medverka till förtal, förstöra liv men också att förstöra företag. Orsaken att de stoppar trådar om journalisten beror på att journalisten är en god inkomstkälla för Flashback och en sådan skall skyddas. Flashback tal om ”yttrandefrihet på riktigt” krympte plötsligt till ”inkomster på riktigt”.

Retar folk

Denna journalist har reta på sig folk i en omfattning som väckt upp mindre nogräknade. För en tid sedan eldades hans gamla Volvo upp och en tid därefter misshandlade någon honom. Om nu detta är gjort av annan än journalisten själv är det något vi absolut tar avstånd ifrån. Det är dock märkligt att dessa händelser sker samtidigt som journalisten står inkallad till rättegång där han är stämd för att ha förtalat en företagare. Vi tror dock inte journalisten iscensatt våldet mot sig själv men varför händer det precis när han skall försvara sig i en rättegång? För allas bästa får vi hoppas att bilbranden åstadkoms av bileldande ungdomar och misshandeln var en ren tillfällighet. Men i rätten hoppas vi att han fälls även om det är mycket svårt att fälla någon för förtal, något annat resultat skulle vara djupt orättvist.

REDAKTIONEN 1

 

 

Flashback – Ändrat design

Ändrat design

Flashback har ändrat sin design. Det nya Flashback började användas 10:31 i morse (2017-05-23). Vad vi kan se är det inte bara designen som ändrats, en stor del av koden är utbytt mot ny kod. Det liknar i stort sett helt vBulletins senaste kod med några skillnader.

Stänkt svagheter

Enligt de tester vi körde nu på förmiddagen mot Flashback ser det ut som att de stängt de flesta svagheter som vi tidigare kände till. VBulletins senaste kod innehåller dock nya svagheter som inte omedelbart behöver betyda att det också är risker. En ”risk” som fortfarande ligger helt öppet är möjligheten att ladda ner borttagna poster. Det gillas av oss!

Snyggare

Det nya utseendet är definitivt snyggare än tidigare och det liknar väldigt mycket vårt nedladdade Flashback. Eftersom det liknar det vi har kan vi ju inte annat än att gratulera.

Sista posten

Den sista posten innan den nya designen är denna post:

Täcker för avataren

Vi kan passa på och berätta varför vi täcker för avataren. Det är så att avatarer som hämtas på nätet eller som man själv skapat faller inom lagen för upphovsrätt. I en rättegång tror man inte att någon skulle bli fälld för en stulen bild som används som avatar men man kan inte vara helt säker. Vi täcker för avataren för att visa respekt till upphovsmannen. Ni som använder en avatar kan få en diger faktura på posten den dag upphovsmannen vet vem du är och det kan de få reda på genom oss. Än så länge är det 22 st upphovsmän som hört av sig till oss för att få veta vem det är som stulit deras konstverk. Så tänk på det, ni kan få en diger faktura på posten.

REDAKTIONEN 1

DATORINTRESSE – En ny hemsida

En ny hemsida

DATORINTRESSE är en ny hemsida som tillkommit efter våra läsares önskemål. Önskemålen handlar om att vi skall skriva om datorer i allmänhet men tillhandahålla våra datorprogram till allmänheten i synnerhet. Eftersom vi SIG-gruppen tagit beslutet att vi endast skall skriva om näthatrelaterat och om stalking i denna nättidning såg vi oss nödgade till att skapa en egen hemsida för datorrelaterat. Läs mer på den nya hemsidan DATORINTRESSE .

REDAKTIONEN 1

Skolsköterskor kan motarbeta nätmobbning

Svårt att kontrollera nätmobbing

Sjuksköterskorna Virginia Lyckeljung och Anna Rosendahl har skrivit uppsatsen ”Hur skolsköterskan kan motarbeta nätmobbning”. Lyckeljung/Rosendahl tar upp att det är svårt att ”kontrollera nätmobbning” då mobbningen kan ske anonymt. Detta problem har många gånger uppmärksammats av I folkets intresse. Det kan gälla organiserade drev på forumet Flashback eller bloggare som väljer att låta förtal av namngivna personer framföras av anonyma.

Skickade ut en enkät

Uppsatsens syfte var att ta reda på vad gymnasieelever önskar att elevhälsan ska göra för att motarbeta nätmobbning. Lyckeljung/Rosendahl skickade ut en enkät till 97 gymnasieelever och av svaren framgick att eleverna ville att elevhälsan utvecklade sitt arbete mot nätmobbning och spred kunskap om vad som är rätt och fel på internet.

Tonåringen tar sitt eget liv

Uppsatsförfattarna anser att ”nätmobbning kan ge förödande konsekvenser som kan påverka tonåringarnas liv långt in i vuxenlivet” och hur detta kan leda till psykisk ohälsa ”eller i värsta fall till att tonåringen tar sitt eget liv”. Lyckeljung/Rosendahl menar att känsla av utsatthet och maktlöshet kan öka eftersom offret inte kan kontrollera vilka och hur många som tar del av nätmobbningen. Detta är en viktig poäng som sjuksköterskorna pekar på  och där måste samhället bli bättre. Offer för näthat är utlämnade då de många gånger inte vet vilka som står bakom hot och förtal mot deras person. Här är det av stor vikt att insatserna intensifieras för att ringa in förövarna.

Bättre resurser

Om bättre resurser gavs för att komma åt nätmobbning skulle samhällsnyttan av detta vara stor. Lyckeljung/Rosendahl har uppmärksammat ett viktigt område för skolsköterskan att förkovra sig i för att bättre bistå eleverna.
Elevhälsan: För elevhälsans insatser ska det finnas tillgång till skolläkare, skolsköterska, psykolog och kurator. Elevhälsan ska främst arbeta hälsofrämjande, förebyggande och ska stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.
Källa: Skolverket.
Patrik Nyberg

Näthot gav en månads fängelse

Twittrade

I ett antal twitterinlägg hotade en känd skådespelare ett antal Journalister på Aftonbladet.

Han skrev, bland annat, att han skulle hoppa på Fredrik Virtanens skalle ”tills den krossas och hjärnsubstansen sprutar”.
Källa: Aftonbladet

Detta skrevs på Twitter där hot och näthat nu ökar. Twitter själva bryr sig inte alls om företeelsen. Vi har bett Twitter om att liknande skall tas bort om oss men helt utan åtgärd. I vårt fall var det en känd journalist och programledare, Niklas Svensson på Expressen, som näthatade en av oss mycket illa via Twitter genom att helt utan kunskap i frågan skriva:

”Skelettkvinnan” måste vara det sjukaste vi har i Sverige
Källa: I Folkets Intresse

Samma Niklas Svensson går ut med att han är emot näthat genom att kommentera en annan twittrare som skrivit om näthat:

Ännu en historia av det vansinnigt vidriga näthatet.
Källa: I Folkets Intresse

Detta är mycket gott bevis för att alla journalister inte är bra med ovanstående dubbelmoral, prisbelönt eller inte. Det är viktigt för alla att man skriver som det är och inte drar alla över en kam. De flesta Journalister är bra men det finns några riktiga rötägg också i den gruppen, som Niklas Svensson. Tidigare har vi också skrivit om journalisten Håkan Slagbrant som själv medverkar till att skapa ”sanningar” som han sedan skriver i den lättlurade tidningen VLT och som anonym på Flashback.

Polisen gör något

Aftonbladet tycker det är bra att polisen gör något åt hoten på nätet. Men vad Aftonbladet missar är att de gör bara något åt det om den som hotas skriver i stora kända Svenska tidningar, i alla andra fall får man svaret ”utredning inleds inte”. På så vis blir Aftonbladets artikel i frågan felaktig medan den i övrigt är mycket bra. I vart fall är det bra att den kände skådespelaren nu dömts till en månads fängelse. Det ger signaler till alla näthatare, anonyma eller inte, att de inte kan skriva hur som helst om sina medmänniskor.

Journalistkåren måste städa

För att artiklar kring näthat och hot skall få den respekt som så väl behövs måste journalistkåren städa bland sina egna. Som det är nu tar alla journalister med sin organisation ”Journalistförbundet” också alla näthatande journalister under sina vingars beskydd. Det agerandet skapar en viss misstänksamhet om dubbelmoral kring journalisters skrivande om näthatets elände. Om vi skall nå framgång i bekämpandet av hat och hot på nätet krävs att vi alla drar åt samma håll.

REDAKTIONEN 1

Näthat skadar samhället allvarligt

Försvaret och andra myndigheter

En grupp forskare inom Svenska försvaret, Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI), släppte nyligen en rapport om näthatet ”Hatbudskap och våldsbejakande extremism i digitala miljöer”. Rapporten fick oanade konsekvenser: Forskarna vågade inte stå med sina namn på rapporten i rädsla för repressalier. Det fick Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) att uppmana andra i sådan ställning samt journalister att dölja sina identiteter. Staffan Carlshamre, professor och forskare inom filosofi på Stockholms universitet tycker att det är uppseendeväckande och skapar ett starkt symbolvärde i att det är just försvarets forskare som väljer anonymitet i rädsla att bli näthatade:

Om kriget kommer, då förväntar sig försvaret av oss att vi ska stå upp och göra vår plikt. Och nu, i det här fallet, så är de dem första som går och gömmer sig. Det är svårt att inte tycka att det finns en laddning och symbolik i det.
Källa: SVT Kulturnyheterna

Journalister trakasseras i sina hem

Journalister har också under en tid stått under ett ökat hotklimat och förtal på nätet. SVT Kulturnyheterna har i sina program visat att ökade hot och trakasserier mot svenska journalister med hatretorik aktivt och medvetet försöker tysta det offentliga samtalet samtidigt som samma element skrämmande komiskt talar om att slå vakt kring ”yttrandefrihet på riktigt”.  Det tunga resultatet av detta har blivit att var tredje journalist undviker känsliga ämnen, en av tre kvinnliga ledarskribenter överväger att sluta och de som granskar hatet riskerar att hängas ut och trakasseras i sina hem.

Det farligt samtalsklimatet

Har Sverige nått en punkt där det har blivit för farligt att stå upp för det fria ordet nu när till och med samhällsbärande myndigheter råder journalister, forskare och andra att anonymisera sina identiteter i sina olika arbeten. Richard Oehme, chef för verksamheten för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet på MSB säger till SVT Kulturnyheterna:

I känsliga ämnen bör man kanske överväga att inte använda bylines
Källa: SVT Kulturnyheterna

Forskaren Staffan Carlshamre håller inte med:

Näthatet är ett slags angrepp på det offentliga samtalet. Det är därför de här människorna håller på med hot och hat. För att skrämma folk till tystnad. Det som händer här är ju att man ger sig: ”Ok, ni får som ni vill, vi vågar inte prata längre”.
Källa: SVT Kulturnyheterna

SVT:s vd Hanna Stjärne sade i en utfrågning i riksdagen förra månaden att för SVT:s räkning handlar det idag om ett 30-tal fall dagligen, i form av ofredanden, våldshandlingar, olaga hot och hotmejl.

En anonymiserad offentlighet är en nedmontering av yttrandefriheten

I Kulturnyheternas enkät visade det sig att fem av Sveriges största medier: Expressen, Dagens Nyheter, SVT, Göteborgs-Posten och Aftonbladet att hoten ökar och blir allt mer organiserade. Dessa hot och förtal är svåra att komma åt med dagen lagar och de lagar som finns struntar våra rättsvårdande myndigheter helt i. Situationen har nått en punkt där det kan få direkta konsekvenser för den unika yttrandefriheten och vår offentlighetsprincip. Om vi kommer att fortsätta lösa problemet med anonymisering av offentliga grupper som hanterar mediefrågor, utredningar och andra offentliga uttryck så är vi illa ute. Att vika sig för hatet på nätet är ingen väg att gå, det ger bara näthatarna den friheten medan alla andra inte längre har samma frihet. Det som behövs är lagar som ger myndigheter rätt att stänga ner sajter som tillåter galningar att vräka ur sig vad som helst. Fanns den risken skulle exempelvis den värsta förtalssajten av alla, Flashback, börja följa sina egna regler.

Vi backar inte

Vi backar inte för näthatet, tvärt om, vi flyttar fram våra positioner mer ju hårdare motstånd vi får. FOI:s rapport ”Hatbudskap och våldsbejakande extremism i digitala miljöer” kommer vi att publicera i sin helhet och jag, ansvarig utgivare, kommer att underteckna den för vi backar inte för näthatet.
Källa: SVT Kulturnyheterna
Källa: FOI-rapporten

REDAKTIONEN 1

Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.