Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
21 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

♦ Moll-E – Finns med i reggad-listan

För några år sedan plockade någon ut delar av Flashbacks databas. Det handlar om 40.000 mejladresser och lite annat. Vi har den databasen! Ur den plockar vi ur de vi hittat, vi kallar den för reggad-listan. Moll-E finns med i den listan med en mejladress som innehåller hela hans namn. Några av dem vi hittat har vi lagt ut för att visa att vi kan hitta anonyma den vägen.

Mejladressen

Så här ser det ut i reggat-listan som vi här har maskat en del:

******-****  Moll-E e************t@hotmail.com E*** **********t 198*****-****

Vi är inte som de empatilösa på Flashback som lägger ut personuppgifter hur som helst. Moll-E har skrivit mycket personligt om sig själv och sina anhöriga. För att skydda de uppgifterna kan vi helt enkelt inte lägga ut hans namn. När gjorde ni på Flashback så?

Ingen anonym går säker

Tar man det faktum att vi kan hitta anonyma på Flashback tillsammans med att polisen kan spåra upp folk i det krypterade Darknet fram till ett bankkonto via den elektroniska plånboken för Bitcom förstår man att ingen är anonym på riktigt. Vill man hitta er anonyma kommer man förr eller senare att hitta er.

Kommer fler metoder

Metoderna för att hitta anonyma blir både fler och bättre. Vi har bland annat testat programvara som kan avgöra om två olika texter tillhör samma person med stor framgång. Dock har vi ännu inte börjat använda den metoden eftersom vårt rättsväsende inte godkänner tekniken mer än som indicium. Snart kan man spåra det elektroniska flödet som en anonym lämnar efter sig på nätet fram till dennes dator, på ungefär samma sätt som man idag kan spåra Bitcoin-plånboken fram till ett bankkonto.

REDAKTIONEN

 •   
 •   

4 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. ni vet att det finnes olika bitcoin just bitcoin är spårbara men det finns andra så slå er inte på bröstet för hårt

    [CITERA]

 2. Oss veterligen finns det bara en sorts Bitcoin och det är Bitcoin.
  Om du menar elektroniska pengar med annat namn så har vi inte nämnt dem i vår artikel, således har vi vare sig slagit oss för bröstet eller påstått något om dem.

    [CITERA]

 3. Vittne-x på flashback är Camilla Wirén. Hon startar trådar om hund som blivit förgiftad, hon har en hund. Hon skriver om Corona eftersom hon arbetar som sjuksköterska och kan mycket ( låtsas vara it som har utländska gäster, hennes gäster är patienter. Frågan är om landstinget tycker det är okej att en sjuksköterska skriver om insider information? Hon smutskastar CS när hon kan och påstår att CS skulle vara bannlyst på flashback. Hon avslöjade sig idag när hon skrev om en lärare i en skola i Bromma som är sjuk och den skolan går Camilla Wirens brors dotter. Hon skryter om att hon får ta del av hemliga utredningar i Solna, bland annat en utredning som kastades ut genom fönstret på en fest. Sanningen är att hon är vän med en kvinnlig polis Nina Hauser och därför får mycket skvaller. Bara läst Vittne-x historik.

  ………….
  Bytt ut ett namn efter förslag från postaren.
  /REDAKTIONEN

    [CITERA]

 4. Tack för tipset.
  Har läst inläggen och får hålla med om att det mycket väl kan vara som du skriver.

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!