Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
19 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

♦ Ruskigbuss

Uppgifter

Terje *********

Personuppgifter
Flashback, moderator

FÖRKLARING

Namnen som skrivs ut kan vara hela namnet, förnamnet, efternamnet eller kombinationer av dem och väljs slumpvis. Ovanliga namn skrivs inte ut.

Stjärnorna är 5 för förnamnet och 11 för efternamnet men det kan variera. Om bokstäver bytts ut mot stjärnor stämmer oftast inte antal stjärnor med utbytta bokstäver.

Platsen för sin verksamhet är oftast Flashback  men det kan också vara på flera platser som skrivs ut som ”Internet” eller olika bloggar och skrivs då ut som ”Bloggar”.

Ibland kan man se att de har 0 poster. Det innebär att alla poster är raderade. De raderas ofta om det pågått narkotikaaffärer och om det är en ökänd stalker tillika forumförstörare som postat.

PRESENTATIONSPOLICY

De alias som vi presenterar vet vi vilka det är med olika grad av bevisning. Bevisningen kan vara allt från absolut sant till att vi bara vet vem det är.

Tidigare har vi lagt ut bara de vi har en absolut bevisning för men numera lägger vi ut alla vi vet vilka de är.

Vi har tagit beslutet att inte lägga ut personuppgifter möjligen kan offentliga personer läggas ut. Orsaken är flera:

 

1. Flera av de vi hittat har postat känsliga uppgifter om sig själva och ibland om sina nära och kära.

2. Det diskuteras att även de med utgivningsbevis skall omfattas av nya BBS-lagen.

3. Genom att inte lägga ut personuppgifter kan vi lägga ut fler av de vi hittat

4. Om vi lägger ut personuppgifter kan vi inte skriva om vad de gjort. Även om det är sant eller de själva skriver om det kan det innebära förtal. Genom att inte lägga ut deras personuppgifter kan vi fritt skriva om dem.

Vi har tidigare lämnat ut uppgifter om alias till polisen och skatteverket, det kommer vi fortsätta med när det efterfrågas. Till idag (2018-03-12) har vi lämnat ut ID för 18 alias.

De alias som lägger ut våra eller andras personuppgifter på nätet kommer vi att visa personuppgifterna för.

 

Fler presenterade här

 •   
 •   

6 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Hej
  Vill inte påstå att det som skrivs här är fel. Har inte tittat djupare på det men vill be er att kolla in att det finns spretiga uppgifter och att det finns en del som pekar på en annan person med samma förnamn i samma område.

  Där finns det också några beröringspunkter, vilka flera som diskuterar ärendet förefaller ha klart för sig. Är det något ni med en gång kan avskriva?

    [CITERA]

 2. Flashback Forum:
  Hej
  Vill inte påstå att det som skrivs här är fel. Har inte tittat djupare på det men vill be er att kolla in att det finns spretiga uppgifter och att det finns en del som pekar på en annan person med samma förnamn i samma område.

  Där finns det också några beröringspunkter, vilka flera som diskuterar ärendet förefaller ha klart för sig.Är det något ni med en gång kan avskriva?

  Du har helt rätt och tack för att du pekade på det!

  Personen som fixade denna presentation råkade klippa och klistra fel person ur databasen. Det har samma person rättat till nu.
  I databasen ligger något vi kallar för ”kandidater” nära intill där den vi hittat som den verkliga personen bakom ett alias, för detta alias finns det 4 kandidater varav 3 bor i samma område. Det är lätt hänt att man tar fel. Vi har vidtagit åtgärder som gör det svårare att ta fel nu.

    [CITERA]

 3. Det här moderatorn tror inte på yttrandefrihet. Från nätet enligt nedan.
  ”De 3 långa och välskrivna inläggen avlägsnades från Flashback av moderatorn med namnet RUSKIGBUSS och detta utan förvarning och motivering. Kanske var sanningen alltför svår att tåla även för skvaller- och förtalssajten Flashback …”

    [CITERA]

 4. Moderatorernas yttrandefrihet är admins yttrandefrihet eftersom de går kopplade med strama tyglar. Det som är märkligt är att moderatorerna finner sig i det.

    [CITERA]

 5. Jag vill ha information om den här personen RuskigBuss. Han har själv använt Flashback som en plattform för att med regelverket som utgångspunkt så klart, men inte överenstämmande med det alls stängt av mig nu två gånger för att det måste vara någon bitter person som sysslar med att tutnyttja sin position för att st’nga av folk godtyckligt.

    [CITERA]

 6. Han är en av de bättre personerna på Flashback. Märkligt att en sådan person tar sig an att vara moderator på ett forum som begår så mycket brott. Vi lämnar inte ut några namn utan vidare. Det krävs att du kan visa att du är uthängd och förtalad på Flashback.

    [CITERA]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!


OBS
Kommentarer om Flashback som inte passar under denna artikel postas under knappen "OM FLASHBACK" till höger i den blå menyn. Vi uppskattar att ni uppmärksammar detta.