Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
28 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

ALLA ARTIKLAR

Flashback – Bryter mest mot GDPR

Enligt den nya integritets-lagen (GDPR) har man rätt att bli glömd. Fast det är inte helt rätt att man har den rätten för det beror på en del omständigheter som vanligt. Omständigheterna klär också av GDPR, som många andra lagar, till att bli en intetsägande lag som bara till viss del kan sägas fungera. Eller som den berömda versen slutar ”det bidde inte ens en tummetott”. Men lagen har skapat en tilltro till rättsväsendet som gör att folk anmäler integritetsbrott till Google för att de skall ta bort länken till det. Anmälda sökträffar Enligt statistiken över antal som anmält att …
Läs Mer
/ HATET SAJTER
Flashbackkatten i fängelse

Ledare – Året 2019 har gjort sitt

Förra året, år 2019, har gjort sitt och nu är vi en bit in på det nya året. År 2019 har varit det mest händelsefyllda året vi gått igenom sedan starten i början av 2013. Allt vi jobbat för, bit för bit, har sakta under åren dragits åt och till slut under år 2019 knöts säcken ihop. Flashback går med förlust Vårt arbete har bidragit till att Flashback nu går dåligt och det har Flashback erkänt genom att intensivare och tydligare än någonsin visat. De har nämnt oss i 5 dedikerade trådar som orsaken till att det går dåligt och …
Läs Mer
/ I FOLKETS INTRESSE

Rasister – Henrik Schyffert säger ifrån

Som vi alla numera känner till drar sig inte rasister för något alls. Nu senats har de spytt upp sitt illaluktande hat mot en bebis, Henrik Schyfferts och Nour El Refais bebis. Vi vet sedan lång erfarenhet att de flesta näthatare nästan alltid är både rasister och Sverigedemokrater. Alla är det inte men den absoluta majoriteten är det. Henrik Schyffert säger ifrån Nu har Henrik Schyffert sagt ifrån: Era satans rassetroll SD-svin! Ni får ge er på mig hur mycket ni vill här på nätet men börjar ni dra in min tjej och min nyfödda son i det här så …
Läs Mer
/ HATET PÅ NÄTET
Hatforumet Flashback

Näthatare – Lider av sadism

Näthatare – Lider av sadism De som förtalar, kränker och jävlas i största allmänhet på internet är ett gäng sadister. Det sägs i en forskningsrapport från Kanada. Rapporten säger att de egentligen är psykopater men vi använder inte sådana tillmälen. Alla som läser inlägg på sociala medier har mött galningarna som skriver hatiska, elaka, förödmjukande, oseriösa, irrelevanta och destruktiva inlägg. De flesta har även funderat på vad för slags människor som ägnar sig åt detta och gömmer sig bakom anonyma signaturer. En grupp forskare vid några universitet i Kanada har gett svaret. De så kallade näthatarna visar klara drag av …
Läs Mer
/ ORGANISATIONER

Steve Bannon och Sverigedemokraterna

Cambridge Analytica” som med sitt arbete fick Trump vald och Storbritannien att lämna EU har nu visat sig också jobba mot Sverige. Vår tidigare artikel Internet – Hat handlar om fascism påstod vi att det KAN finnas en sådan koppling mellan dem och Sverigedemokraterna men att i Sverige handlar det förmodligen mer om spridda skurar. Vi vet nu att det är fel! Det har visat sig att det finns en tydlig koppling mellan ”Cambridge Analytica”, Steve Bannon, ”Breitbart News” och Sverigedemokraterna. Steve Bannon: Det ska de vara medvetna om. Sverigedemokraterna kom från ingenstans. Men inte bara kom de från ingenstans …
Läs Mer
/ HATET PÅ NÄTET

Mrkoll – Datainspektionen kräver skadestånd

Datainspektionen kräver 35.000 EUR av Mrkoll för brott mot kreditupplysningslagen och dataskyddsförordningen därför att de publicerat uppgifter om folk haft betalningsanmärkningar. Den funktionen ingår inte i utgivningsbeviset och är således en olaglig handling. Mrkoll Precis som alla andra liknande personuppgiftssajter tillhandahåller man personuppgifter för alla med personnummer i Sverige. Undantagna är de som inte fyllt 16 år och de med skyddade personuppgifter. Mrkoll gick dock ett steg längre än de andra liknande sajterna och publicerade tillsammans med personuppgifterna alla möjliga uppgifter om personen. Bla publicerar de alla personuppgifter för de som bor i samma trappuppgång. Men det räckte inte med …
Läs Mer
/ HATET ÅTGÄRDER
Stoppa näthatet

Internet – Hat handlar om fascism

Vi har sagt det om och om igen i 7 år nu. Det som växer på nätet är ett vansinne som går över alla gränser. Vi har under åren ständigt upprepat att något måste göras innan det är försent. Både före oss och på senare tid har flera andra kommit till samma slutsats som vi. Detta handlar inte bara om hatforumet Flashback, det är större än så, det handlar om politisk styrning, det handlar om fascism. Oacceptabelt Det är oacceptabelt att galningar får hålla på som de gör på nätet utan att någon gör det minsta för att stoppa det …
Läs Mer
/ HATET PÅ NÄTET
Forumer Flashback är internets verkliga hatsjt. Där tillåter man skrivarpöbeln skriva vilka lögner som helst om oskyldiga människor!

Kajsa Ekis Ekman – Du har helt jävla fel

Wallin dömdes för förtal mot Virtanen när hon namngav honom och påstår att han utsatt henne för sexuellt brott. Enligt Svensk lag får man inte förtala någon och det gäller oavsett om det som sägs i förtalet är sant eller inte. Det finns undantag och det är om man haft anledning att säga det, man tänker då i en domstol eller i ett förhör osv. Det finns också undantag om det finns ett stort folkintresse. Det betyder inte att man får förtala någon om denne är en kändis eller den som förtalar är en kändis. Gränsen går vid massmord, terrorbrott …
Läs Mer
/ SAMHÄLLSFRÅGOR
hatforumet Flashback

Vi rekommenderar

Vi läste nyligen en artikel i DN av Martin Jönsson som vi varmt rekommenderar. Artikeln är lysande vad det gäller förklaringen av yttrandefrihetens ansvar. Han säger fullt riktigt att: Man får säga nästan vad som helst, men inte hur som helst. Källa: DN Han förklarar sedan att det inte handlar om en inskränkning av yttrandefriheten utan: Detta är inte en inskränkning av yttrandefriheten, det är snarare en garant för den. Källa: DN Så är det naturligtvis, garanten för yttrandefriheten är att man får säga vad som helst men inte hur som helst. Han menar att det är en lagstiftad frihet …
Läs Mer
/ HATET ÅTGÄRDER

Flashback – 1 procent läser på forumet

[ Vi lyfter denna artikel från Oktober 2018 och redigerar en aning ] Internet Stiftelsen (iis) har gjort en undersökning om våra surfvanor. Där framkommer att bara 1% av oss använder Flashback regelbundet medan 33% någon gång varit där. Detta kan jämföras med forumet Reddit som 2% av oss använder dagligen.  Twitter använder 6% av oss dagligen. Det är inte alls konstigt att så många varit på Flashback någon gång, det är snarare konstigt att det inte är fler än 33% eftersom nästan allt man söker på Google ger träffar till Flashback. Flashback ljuger Flashback påstår alltså att 33% …
Läs Mer
/ HATET SAJTER