Creeper MediaCreeper

Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

13 besökare är inne nu

Kategori: SIG-GRUPPEN

Sommar och lägre aktivitet

Sådant vi inte jobbar med

Som alltid innebär sommaren lägre aktivitet från oss. Men vi ligger inte i solstolen hela tiden. Det pågår aktivitet men ofta sådant vi annars inte jobbar med.

Nya hemsidor

Vi har under sommaren startat några nya hemsidor i form av WordPress. Det arbetet fortsätter ett tag till. Eftersom vi endast vill använda denna nättidning till vår kärnverksamhet, dvs kampen mot näthat, så måste vi starta upp andra hemsidor för allt annat vi sysslar med. Bland annat Datorintresse, Vetenskapsintresse, Hifi intresse, Solenergi intresse och kanske något mer. Sedan tidigare har vi också en debatthemsida, ett antal forum och lite annat. Det saknas alltså inte arbetsuppgifter.

När sommaren är slut

När sommaren är slut kommer vi att strama upp vårt arbete mot näthat. Vi har en tendens att spreta åt lite olika håll vilket medför att tiden inte riktigt vill räcka till. Vi har diskuterat att vi skall fokusera på det som minskar näthatet bäst enligt följande:

 • Informera  annonsörer om vad deras pengar går till
 • Informera banker om vad deras kunder sysslar med
 • Informera skolor och liknande om var eleverna surfar och att de borde blockera förtalssajter
 • Informera regering och Riksdag om vad som egentligen pågår på förtalssajter
 • Börja systematiskt integrera elektroniskt på förtalssajter
 • I övrigt mer använda datorprogram i vår tjänst
 • och mer som vi inte nämner nu

Lite om detta

Vi jobbar redan med ovanstående men vi gör det inte i den omfattning vi borde göra. Datorprogram använder vi för att ladda ner poster för att lokalt i lugn och ro kunna läsa inläggen. Vi har också testat en del datorprograms funktion med stor framgång. Datorprogrammen, i vart fall en del av  dem, kommer vi att ge bort till var och en som vill använda dem. Det tar bara lite tid att forma om programmen så att de blir ”fotogeniska”, dvs så att de ser bra ut och enkelt att använda med manualer osv. De program vi själva använder styr vi oftast genom ”config-filer” men det går inte om andra skall använda programmen, då måste allt kunna ställas in direkt från programmens eget ”användarinterface”. Som alla förstår tar sådant tid därför kommer vi att lägga upp fler program för nedladdning men med mellanrum i tid.

Annonser

Vi har märkt att förtalssajternas livsnerv är annonserna. De skall vi slå hårt mot! Tidigare har vi bara slängt iväg ett mejl och tjafsat med varandra, om de alls svarar. Det är inte så mycket arbete nedlagt på detta, relativt sett, trots det har den åtgärden minskat inkomsterna påtagligt för minst en förtalssajt. En av våra medarbetar har på denna punkt varit helt otrolig, medarbetaren har ensam minskat Flashbacks inkomster med minst en miljon per år, kanske mer. Det är alltså en framkomlig väg att gå. Men nu skall vi systematisera arbetet med annonser och verkligen gå in för det. Vi kommer att i artiklar visa upp de företag som fullständigt struntar i andras liv genom att annonser på dessa förtalssajter Vi har också fått information från en person som kommer att lägga upp dessa företag ute på nätet i bloggar för att förmå dem sluta annonsera. Hur mycket sanning som ligger bakom det vet vi inte men det verkar trovärdigt.

Banker

Förtalssajterna använder sig av banker som har mycket strikta policys för sin verksamhet. Brottslig verksamhet petar de inte i ens med lång pinne. De vill för allt i Världen inte förknippas med sådan verksamhet som pågår på förtalssajterna. Därför är det bra idé att kontakta banker och föra en dialog om vad det är för organisationer de upprätthåller bankkonton för. Vi har gjort detta en gång tidigare med resultat att banken den gången direkt sade upp kontot. Vi har också fått bort sms-tjänsten som Flashback använde för att man skulle kunna betala 30kr för möjligheten att börja posta direkt efter skapat konto. Företaget som tillhandahåller den tjänsten blev hörbart orolig när vi berättade om vad som försiggår på Flashback samtidigt som vi frågade om vad hans andra kunder, som bland annat Svenska Kyrkan,  skulle reagera om de fick reda på samarbetet med Flashback. Dagen efter var sms-tjänsten borta från Flashback…

Stängt ner förtalssajter

Vi har påverkat webbhotell och upplåtare för förtalssajter till att stänga sajterna. Vi har på det viset stängt ner minst 10 olika sådana sajter. Den största skalpen var den ironiska sajten ”Hänt i Sverige” som vi har vår medarbetare mot annonser att tacka för, bra jobbat!! Vi har utöver detta varit framgångsrika på annat sätt mot förtalssajter men i dagsläget kan vi av olika orsaker inte berätta om det, bla pågår en polisutredning mot en dokumentsajt som vi polisanmält och stått för insamlandet av material.

Det pågår annat bakom kulisserna

EU har som alla vet en hård syn på förtal och brott på nätet och framför allt Tyskland tagit EU på orden med att skapa lagar där förtal och annat brottsligt skall raderas inom 24 timmar. Om de upprepade gånger inte gör detta kan de dömas till så mycket som en halv miljard kronor i böter. Det skulle förvåna oss om Sverige kan hålla sig utanför dessa regler i längden trots att vårt rättssystem befinner sig i fritt fall. Vi har i vart fall deltagit med att sammanställa material och kan med stolthet säga att vi alltså är något involverade. Ibland är vi kryptiska för det är svårt att skriva om saker vi känner till men som inte ännu får bli offentligt.

Alltså

Det kan bli så under kommande tid att vi följer pengarnas väg för det är minskning av pengarna som gör ondast och skapar mest problem för våra motståndare, dvs förtalssajterna.

REDAKTIONEN 1

 

 

Intrång på mejlkonton

Intrånget

En av oss i gruppen utsattes för ett intrång i ett par mejl- och Facebook-konton. Intrången skedde i slutet av 2012 när kontoägaren satt i häkte. Vi anmälde det till polisen som efter någon månad lade ner förundersökningen därför att de inte kunde hitta den som gjorde själva intrånget. Vi började då själva leta efter den anonyme hackaren. Vi hittade honom på ett par dagar så att polisen kunde återuppta utredningen. Några månader senare fälldes gärningsmannen i en rättegång. I rättegången var det vårt utredningsmaterial som användes som polisen också berömde oss för. Gärningsmannen bad sedan om ursäkt och är nu god vän med den som utsattes för intrånget.

Det finns mer

Vad vi aldrig nämnt är att vi har en mängd sidomaterial som skulle kunna användas för att hitta de andra fem personerna som det fanns IP-nummerlämningar från intrången. Egentligen var det 9 st IP inne på kontona men 4st använde anonyma IP-nummer när de klev in på det förbjudna området så de får vi än så länge lämna därhän. Vi vet dock att alias MrsMagoo var inne och rotade och några till.

Vi vet vilka de är

Vi vet vilka de fem som var inne med sina egna IP är. Polisen fick ut IP-nummer och med hjälp av dessa nummer kunde de spåras och kallas till förhör. Vi har förhörsprotokollen. Samtliga nekade till att de var inne men åtminstone fyra av dem skulle kunna fällas i en rättegång för intrång. Den femte är en finsk man som bor i Herrljunga. Han var aldrig inne på kontona utan det var hans fd fru/sambo som var inne och rotade i andras angelägenheter. Hon fick sedan skyddad id av någon orsak vi inte känner till. De som kallades till förhör är följande:

Car*line Fa*k            198*1111-1*47
P*r O*a Ing*arsson       197*0216-4*74
*ar*ku Ju*ani *am*ela   19**03**-****
Jimm*e Ni*s Ro*in Rud*n 198*0703-4*91

Så ser de ut de som inte kunde låta bli att hålla fingrarna i styr i sin iver att förtala en annan person oerhört illa. Bortsett från en av dem som inte alls var inblandad mer än att det var hans fru/sambo som var den skyldige. Den killen är lite mer maskad här ovan.

Vi fortsätter

Vi fortsätter att jobba med detta lugnt och stilla i tysthet och vi ger oss inte förrän vi nått vårt mål oavsett hur lång tid det kan ta. Dessa människor skall känna att vi är där och nafsar dem i nacken. De skall vara glada för att vi inte lägger ut deras mejl på nätet för alla att läsa utan bara ligger på så att de skall få sitt straff.

Be om ursäkt

Om ni vill slippa ”råka ut för oss” kan ni be om ursäkt. Vi är inte alls omöjliga trots den oerhörda kränkningen med att sprida ut alla mejl på nätet och posta några av dem på Flashback.

MrsMagoo

MrsMagoo, ett bedrövligt alias på Flashback, som säger sig vara i färd med att skriva en bok och bla avslöja vem som ligger bakom kontot ”MrsMagoo”. Vi vet att det är den som sägs vara i färd med att skriva boken som själv är MrsMagoo men tänker begå brott genom att skylla på någon annan. Vi har skrivit en artikel om det där vi säger att en sådan bok kommer vi att avslöja direkt så det blir inget med den idén. Vi får hoppas att den hon tänkte skylla på inte längre är orolig. Den som står bakom kontot ”MrsMagoo” skall så småningom få ett lämpligt straff för det hon gjort mot ett par av oss i vår grupp.

REDAKTIONEN 1

DATORINTRESSE – En ny hemsida

En ny hemsida

DATORINTRESSE är en ny hemsida som tillkommit efter våra läsares önskemål. Önskemålen handlar om att vi skall skriva om datorer i allmänhet men tillhandahålla våra datorprogram till allmänheten i synnerhet. Eftersom vi SIG-gruppen tagit beslutet att vi endast skall skriva om näthatrelaterat och om stalking i denna nättidning såg vi oss nödgade till att skapa en egen hemsida för datorrelaterat. Läs mer på den nya hemsidan DATORINTRESSE .

REDAKTIONEN 1

SIG-gruppen och respekt

Skapa respekt

Ett av våra mål är att skapa respekt för vår sak på nätet. Vi vill inte bara att näthatare skall ha respekt för oss utan vi vill vara respekterade av andra för det vi gör. För att få denna respekt i dessa helt olika miljöer krävs det mycket av oss. Det krävs fingertoppskänsla och att hålla en rak linje. Vi avviker inte alls från vår linje och vi tar oss rätten att kritisera vem vi vill utan hänsyn till vem det är eller vilken ”sida” denne står på.

Ensam är inte stark

Vi började i ett tidigt läge att samarbete med andra i vårt arbete, flera av dem är medlemmar i SIG-gruppen eller har varit medlemmar. De flesta vi samarbetar med kan vi inte nämna av säkerhetsskäl. Några av dessa är kontroversiella ute på nätet, några har yrken som kan ta skada och någon är en person som ingen skulle tro att vi samarbetar med. En som vi gärna samarbetar med är Journalisten Patrik Nyberg som också valt att framträda i sin egen person. Det fina med offentliga samarbeten är att de som har respekt för oss leds genom våra offentliga samarbetspartner vidare ut på nätet och skapar också respekt för samarbetspartnern:

 

Det är en mycket trevligt effekt av vårt arbete men inte minst visar det Patrik Nybergs rakryggade hållning. Till alias ”Ettsjutretton” kan vi lugnade säga att vi aldrig hamnar ”på dörren”. Vi presenterar bara er rätt och slätt. Just nu jobbas det i vår grupp med den aktuella tråden i ett projekt vi kallar ”fear”. Vi räknar med ett genombrott inom kort. Det är dock inte säker att vi presenterar dem vi hittar, vi låter det bli en överraskning om så sker och kom ihåg att det kan bli vem som helst av er som hamnar i skämshörnet med struten på huvudet och byxorna nerdragna. Eller som vi sade förr ”tagen med fingrarna i syltburken”.

Myndigheter

Vi har också åtnjutit respekt hos olika myndigheter, inte minst genom vårt intensiva lobbyarbete om att ändra på BBS-lagen som gav sådant genomslag att den föreslagna BBS-lagen ser ut att vara kopierar från vårt förslag. Polisen har rekommenderat oss till påstridiga personer att polisen måste göra något för att hitta förövare med orden ”de kan hitta dem”. Poliser har också tipsat oss om hur vi kan göra och vad vi inte borde göra. En polis har anonymt skickat material till oss som varit avgörande i vårt arbete.

Hjälpt folk

Vi har bakom vår fasad också hjälpt en del personer. Det börjar med att de ber om hjälp som vi ibland avvisar eller inte alls svarar. Men i största hemlighet har vi ändå hjälpt dem att bli av med problemet, ofta utan att de vet om att det var vi som gjorde det. Vi har också hjälpt kontroversiella personer utan att dessa vet detta efter meddelanden de sänt till oss. Vid ett tillfälle hjälpte vi en person med att möjligen bli av med sitt problem som vi också skrev en artikel om. Den gången handlade det om två mycket kända och kontroversiella personer på nätet där vi hjälpte den ena mot den andra eftersom vi den gången hade samma mål. Vi har också hjälpt ett antal personer att bli av med sin stalker. Just stalker-fenomenet är intressant för oss då näthat och stalking i mångt och mycket går i samma spår.

Rakt spår

Vår styrka ligger i att inte vika av från vårt raka spår, vi viker inte av från spåret det minsta och vi backar inte heller för hot och repressalier. Det lönar sig liksom inte att göra så mot oss, vi stärks av det. Här är några vi snabbt hittade:

x

x

x

x

x

x

x

x

REDAKTIONEN 1

 

FLASHBACK – Vi kommer att kontakta alla banker

Eftersom ingen ännu vet vilken bank Flashback Media Group använder kommer vi att kontakta följande banker:

Källa: Wikipedia

 /SIG-Gruppen

 

Vi tar gärna hjälp av er läsare för att sprida mejlet nedan till banker i ovanstående lista. Meddela oss vilka ni mejlat här.

Mejl

Hej!

Vi undrar om ni är banken som Flashback Media Group (FMG) anlitar?

FMG är ägaren till förtalsforumet www.flashback.org (Flashback).

Flera helt vanlig personer har fått sina liv förstörda av det forumet. De vägrar konsekvent ta bort rena lögner om drabbade person och deras barn. Förtal som kommer att följa dem resten av livet med mycket svåra konsekvenser. Vi har fått berättat för oss av en del anhöriga att deras nära och kära tagit sina liv efter att mobben på Flashback skrivit rena lögner om dem. Är det något som er policy tillåter?

Genom att administrera deras pengar skapar ni möjligheter för att de vidriga galenskaperna kan fortsätta.
Ingen seriös människa kan tycka exemplen nedan är ok och inget företag kan ha en policy som tillåter sådant.

 • Övergrepp på barn
  • Man tillåter i stor utsträckning personer dela med sig av erfarenheter om hur barn lättast kan fångas in för helgens nöjen.
  • Man tillåter i stor utsträckning personer tillsammans beskriva sina sexuella relationer med barn. Oftast sker detta med stor glädje i inläggen.
  • En del av dem som delger sina sexuella erfarenheter med barn är deras egna barn.
  • En del berättar att de blivit förälskade i ett barn och att barnet svarat på förälskelsen med att vilja ha sex med personen. En del av dessa barn har varit under 7år.
  • Det finns de som säger sig bara vilja ha sex med spädbarn och delger hur de lyckas penetrera så små barn följt av flera frågor i ämnet.
  • Man lär ut hur de lurar föräldrar så att de inte skall misstänka att släktingen har regelbundet sex med deras små barn.
  • Flera av de i Sverige som åtalats för sex med minderåriga och spädbarn har nästan alltid lärt sig sådant på Flashback.
 • Drogromantik
  • Flashback är den absolut största marknadsplatsen för droger i Sverige.
  • Flashbacks ledning i form av en moderator deltar  med videofilmer hur man blandar till droger och hur de används.
  • Ett stort antal av de som åtalats för drogbrott blir Flashback omnämnt i utredningsmaterialet och/eller i domar som där det började.
  • Flashback tillåter drogannonser på sitt forum.
  • En av de drogföretag som tillåts annonser på Flashback är ansvarig för minst 20 personers död förmodligen många fler än så.
 • Hängas ut
  • I sin iver att hitta olika gärningsmän i kriminalavdelningen publiceras personer med namn, personnummer och adress oerhört frekvent i kolossalt många olika trådar. Om det visar sig att personen man “hängt ut” är fel person får det ändå stå kvar utan åtgärd från någon, allra minst från Flashbacks moderatorer.
  • Flashbacks ledning anser alltså att en oskyldig kan hängas, ut med allvarliga problem inför bla framtida jobbsök. Det bekommer inte Flashback det minsta eller så förstår de inte hur illa  berörda de drabbade blir, både psykiskt och fysiskt. Det kan också generera livslånga följder och, i värsta fall, kan det sluta med självmord vilket bevisligen skett i flera fall. Man hänger också ut och hånar våldtagna, trafikoffer, misshandlade och många fler, både vuxna och barn.
 • Förtal, ärekränkningar, ryktesspridning mm

  • På Flashback är det mer regel än undantag att uthängda personer förtalas och kränks å det grövsta. Medlemmarna fullständigt tävlar i vidrigheter när de skall beskriva en person. Det spelar ingen roll för dem om det är en man, kvinna, barn, skyldig, oskyldig, friad eller till och med döda personer. Det spelar inte heller någon roll för  Flashback, de låter allt stå kvar, inget tas bort.
 • Kvinnoförakt
  • Kvinnoföraktet genomsyrar hela Flashback. Där finns några av Sveriges värsta kvinnohatare, bla startades kvinnohatdebatten i media vintern 2012-2013 av tråden “Sveriges 100 farligaste kvinnor” postat av en äldre man som bor söder om Stockholm. Flera trådar handlar bara om kvinnors påstådda dåliga sidor medan kvinnohatet i allmänhet kan drabba vilken tråd som helst på forumet.
 • Skändningar
  • Det mest kända fallet i Sverige av skändade personer är de barn som mördades i Arboga den 17 Mars 2008. I en tråd upprättades en tävling om vem som kan måla barnen roligast (?). Som utgångspunkt användes bilderna på de döda barnen från förundersökningen.
  • Den mördade flickan Engla har ett antal egna trådar där de skändar den stackars oskyldiga lilla flickan å det grövsta.
  • Tsunamins offer skändas och omtalades på ett vidrigt sätt. För de anhöriga måste detta vara som att återuppleva tragiken på nytt för varje gång någon läser det.
 • Funktionsnedsatta
  • Funktionsnedsatta förföljs och hånas på Flashback. De smygfotar dessa sårbara personer utanför dagcenter i olika poser för att få fram den “roligaste” bilden som sedan postats på forumet. Tillsammans hånar de sedan de fotograferade till en gräns man inte trodde var möjlig. Flashbacks ledning i form av en moderator deltar i denna ohyggliga verksamhet.
 • Självmord
  • Folk som vill ta sitt liv uppmuntras till det av en mängd medlemmar på forumet: de uppmuntras till att sätta upp webbkamera som visar när döden tar ett liv till medlemmars stora glädje.
 • Planering och genomförandet av brott
  • I mängder av trådar utspritt över hela Flashback planeras aktivt brott. Det kan vara intrång på andras konton ute på nätet och det kan vara hur man gömmer undan ett lik.
 • Rasism
  • Av allt olagligt eller motbjudande ligger rasismen i topp på Flashback. Av inläggen att döma får man intrycket att så gott som alla medlemmar är rasistiska. De som  trots allt inte är det försvinner i mängden. Flertalet av rasisterna där hyllar också nazismen.
 • Djur
  • Det skrivs en del om djur på Flashback. Bland annat finns det trådar om djurplågeri där plågeriet hyllas och skojas om.

Flashback förbjöds 2002
I marknadsdomstolen 2002 dömdes Jan Axelsson, ägaren till Flashback, att alla postningar måste förmodereras innan de får släppas fram på forumet. Om det inte görs skall Jan Axelsson betala 400.000 kr för varje postning. Jan Axelsson simulerade då en avyttring av forumet till en ägare i ett annat land. Forumet övergick aldrig till en annan ägare, det har ägts av Jan Axelsson under hela tiden forumet har funnits. Det vill säga att Jan Axelsson är i princip skyldig skattebetalarna mer pengar än värdet av all olja i nordatlanten.

Mer
Vill ni läser mer i detalj om det avskyvärda som sker på kan det göras här (vi varnar för mycket vidrigt innehåll).

 

 

 

 

FLASHBACK – Vad har de för bank

Vilken bank

Vilken bank använder Flashback forums ägare, dvs FMG (Flashback Media Group)? Om någon vet det så vill vi gärna få den uppgiften.

Varför

Det är mycket känsligt för en respektabel bank att tillhandahålla service åt företag som sysslar med bland annat sexuellt utnyttjande av barn och allt annat vidrigt som sker på Flashback. Det har hänt ett antal gånger att banker avslutat kunder som inte riktigt tål ljuset. Det behöver inte ens vara olagligt, det räcker med att bankens policy inte tillåter det som kunden sysslar med.

Tidigare lyckat resultat

Flashback hade tidigare ett sms-system där man kunde betala 30 kr via sms för att kunna börja posta genats efter en registrering. Vi ringde de som organiserade dessa sms och påtalade att de också har bland annat Svenska Kyrkan som kund och att vi skall tala med dem om vilka mer som har denna tjänst. Dagen efter var tjänsten borta från Flashback. Admin på Flashback påpekade att de tog bort den för det gav ändå inga pengar. Det var inte alls vad vi fick höra av leverantören för tjänsten. Det går alltså att påverka seriösa företag med att visa vad som skrivs på Flashback. Vi tror det också går med banker.

REDAKTIONEN

 

 

Annonskampanj – En hjälte

En medlem

En av våra medlemmar jobbar nära nog endast mot annonsörer på Flashback. Medlemmen är noggrann och effektiv, denne går framåt hela tiden, lugnt och försiktigt, inga hinder är för svåra. Medlemmen får ta mycket stryk av vissa annonsörer men det bekommer inte hen alls. Kontakter med annonsörerna pågår hela tiden med jämna mellanrum, dag efter dag, vecka efter vecka året om.

Inte vem som helst

Vem som helst kan inte sitta med detta. Jobbet är oerhört tungt och kräver sin man. En ”vanlig dödlig” hade gett upp för länge sedan men inte vår medlem för det är inte vem som helst. Medlemmen är försedd med ovanligt ”tjock hud” som tål det mesta. Vi kommer inte att gå ut med personens identitet för det är en person som inte har något alias eller är på nätet som sig själv. Inte ens de andra medlemmarna i vår grupp känner till vem detta är. Sanningen är att ingen i gruppen känner till de andra och vilka de är. De känner inte ens till hur många vi är i gruppen.

Resultatet

Det viktigaste är inte alla goda egenskaper. Det viktiga är resultatet och här är en person som verkligen levererar. Här nedan visar vi ett på måfå utvalt axplock av årens imponerande resultat som, enligt våra beräkningar, kostat Flashback Media Group (FMG) flera miljoner i uteblivna inkomster:

Hei xxxxxxx,

Takk for din email.
Dette er en side vi tar avstand fra, så jeg vet ikke hva som har skjedd her. Jeg skal be vår markedsavdeling undersøke det nærmere.
Du er velkommen til å kontakte oss igjen om du har andra frågor.

Kind regards,
xxxxxx – Customer Support @ xxxxxx

 

Hej xxxxxxxx,
Tack för att du kontaktat oss.
Vi uppskattar din åsikt och vill absolut inte associera oss med sådana webbsidor.
xxxx xxxx sträver efter att behålla sitt rykte som en etisk och samhällsansvarig verksamhet och därför har vi vidarebefordrat ditt mejl till vår marknadsavdelning.
De ska granska Flashback noggrant och överväga vårt förhållande till denna sida på nytt. De ska besvara dig när de har fattat ett beslut.
Tack igen för att du har påpekat sidan för oss. Vi var egentligen inte medvetna om den.
Om det är något annat som du undrar om så är du varmt välkommen att höra av dig.

Med vänliga hälsningar,
xxxxx
xxxxx xxxxx svenska kundtjänst

 

From: xxxx xxxxx
Sent: Wednesday, February 05, 2xxx7:02 PM
Subject: Ang. Flashback annonsering
Hej xxxxxxxx,
Tack för ditt mail och ditt meddelande på Facebook där du uppmärksammade oss om detta. Vi håller på att undersöka detta närmare och återkommer snarast.
Med vänlig hälsning,
xxxx xxxxx

 

 

Hej xxxxxxxxxxxxxx,

Tack för ditt mail angående detta. Jag vill informera dig om att jag har vidarebefodrat detta mail till relevant avdelning. Vi tackar för detta uppmärksammande. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss igen.

Med vänliga hälsningar,
xxxxxxxxxxx

 

Jag har betalat 16.000kr för en miljon visningar.
Kommer aldrig mer köpa reklam någonstans förrän  man vet vad det ger… hade jag vart smart hade jag kunnat ställa lite frågor osv men jag har aldrig köpt reklam förr så jag visste inte vad jag skulle fråga . Jag tänkte det blir säkert bra.

 

Hej xxxxxxxxxxxx,

Tack för ditt email och tack för att du uppmärksammade detta. Vi har nu stängt av detta konto. Kontakta oss gärna igen om du har några fler frågor.

Med vänlig hälsning,

xxxxxxx

 

Hej Xxxxxxxxxxxx,

Swedish Match har givetvis aldrig köpt annonsplats på det angivna webbplatsen. Däremot händer det emellanåt att oseriösa så kallade nätbutiker i strid mot gällande lagar och regler använder sig av våra varumärken för att ge legitimitet till sin egen verksamhet. Det är mycket beklagligt och vi ser mycket allvarligt på dessa händelser. Vi har agerat mot denna annons och beordrat företrädare för det angivna företaget att omedelbart plocka ned bannern och enligt uppgift ska den nu vara borta.

Tack för din uppmärksamhet!

Med vänlig hälsning,

xxxx xxxxxxxx

 

Mycket gott resultat

Denna verksamhet ar gett mycket gott resultat så detta skall fortsätta och vi skall öka takten. Vi kommer också att införa ett nytt mål att påverka som kan göra skillnad. Mer om det senare.

 

REDAKTIONEN

 

 

 

Annonskampanj – SIG-gruppen

Lever på annonser

Flashback lever på sina annonser, utan annonsintäkter inget forum. Så enkelt är det. De som annonserar där är nästan bara spelbolag alla andra har flytt forumet efter att de varit uppvaktade av en SIG-medlem. Tyvärr fylls utrymmet ut efter de som flytt av mer spelannonser och det tänker vi råda bot på.

Annonskampanj

För att få också spelsajter att sluta annonsera på Flashback avser vi inleda en särskild ”annonskampanj” mot dessa under senvinter/vår. Efter den kampanjen kommer vi att sätta in mer resurser mot annonsörerna på obestämd tid framöver. Vi kommer att utveckla datorprogram som automatiskt, dygnet runt, läser av annonsörerna och automatiskt skickar ut mejl till dem om att sluta stödja en nätplats som låter kriminella hålla på med sin verksamhet. Bland annat tillåter man utövande pedofiler dela med sig av hur de får tag i barn, man tillåter diskussioner om narkotika och därmed också handel med preparaten, man tillåter folk att posta bilder på utvecklingsstörda för att tillsammans skriva negativt om dessa, man tillåter folk att måla döda barn som clowner och man tillåter folk att baktala andra till svåra problem för de baktalade.

Policys

Seriösa företag har policys mot att bli beblandad av det som sker på Flashback. Deras kundkretsar tål inte den formen av publiceringar. De som har sådana policys drar omedelbart tillbaka annonser om de finns på Flashback. Sådana policys går i flera led, bla finns det företag som sköter om annonseringar åt företag med policys mot det som sker på Flashback och de måste också följa deras kunds policy annars tvingas kunden lämna dem till förmån för någon annan. Om företaget också är ackrediterat i någon kvalitétsinrättning, som bla ISO, är alla led tvungna att följa policys som bara ett enda företag om de vill behålla sin ackreditering. Kunder och leverantörer som omfattas av denna formen av kvalitetsstyrning kräver sådan ackreditering av varandra för att de skall kunna ingå affärsavtal. Detta vapen är alltså ren dynamit mot Flashback.

Få bort Flashback

Vi har ryktet om oss att vilja få bort Flashback, det är helt fel! Vårt mål är att få bort förtal och andra folksrättsliga brott från Flashback enligt FN:s och EU:s deklarationer om mänskliga rättigheter där vi ser Artikel 12 som särskilt viktig:

Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

Den sista meningen i artikel 12 gör också att vi i vårt arbete mot brott på nätet också avkräver vårt rättsväsende att börja följa deklarationerna om mänskliga rättigheter, vilket de inte gör idag.

REDAKTIONEN

 

 

 

SIG-gruppen och Våra tjänster

Våra tjänster

Vi öppnar nu kategorin ”Våra tjänster”. Avsikten är att i mån av tid hjälpa folk som förtalats eller stalkas. I första hand handlar det om hjälp till att hjälpa sig själv. I vissa fall kan vi ställa upp med folk som hjälper till. Det är dock ett tungt arbete att släpa våra uppgifter framåt så det vill till ytterligt särskilda skäl för att vi skall ställa upp med folk.

Menyn till ”Våra tjänster” hittar du högts upp till höger, men kom ihåg att tjänsterna än så länge är under utveckling.

SIG-GRUPPEN

 

 

SIG-gruppen – Handledning utarbetas

Stor glädje

Det är med stor glädje vi meddelar att vi har beslutat i vår grupp sprida kunskapen om hur man gräver fram anonyma på nätet till en var som själv vill gräva. Beslutet grundar sig i idén att ju fler som gräver ju fler avslöjas och ju fler som avslöjas ju färre vågar skriva mer än de kan stå för.

Handledning

Vi kommer i mån om tid att utarbeta dokument som beskriver hur man gräver fram de anonyma. Det är ett stort jobb så det kommer att ta tid att ställa iordning ett sådant dokument vid sidan om allt annat vi jobbar med. Hur handledningen kommer att se ut är ännu inte klart. Möjligen blir det ett PDF-dokument eller kanske en hemsida som man kan bläddra i och läsa. Det blir lättare att uppdatera om det ligger online som en menystyrd hemsida. Möjligen blir det både en hemsida och ett PDF-dokument.

Egen förmåga

Man kan inte förvänta sig att gräva fram en anonym person på en kväll som en av oss, Helena, ofta kan. Tiden att gräva fram en anonym person hänger ofta samman med de egna egenskaper man fötts med eller/och möjligtvis övat fram genom flera års grävande. Det skall också sägas att det finns ett litet antal anonyma som inte går att gräva fram. Det är oftast personer som skriver i liten mängd kliniskt på en enda plats och ingen annanstans.

Ett sant nöje

Det är ett stort nöje som ger en euforisk och befriande känsla att letat fram idioten som kränkt dig och ringa upp personen för att konfrontera denne med det som skrivits. Känslan är obeskrivbar! Vi vill att fler som levt ett liv under förtalspress att kunna ringa ett sådant samtal och känna denna befrielsen.

Rätt som det är får du stå för vad du skrivit så skriv inte mer än du kan stå för. 

REDAKTIONEN

 

 

 

 

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.