Creeper MediaCreeper

Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

Kategori: SIG-GRUPPEN

DATORINTRESSE – En ny hemsida

En ny hemsida

DATORINTRESSE är en ny hemsida som tillkommit efter våra läsares önskemål. Önskemålen handlar om att vi skall skriva om datorer i allmänhet men tillhandahålla våra datorprogram till allmänheten i synnerhet. Eftersom vi SIG-gruppen tagit beslutet att vi endast skall skriva om näthatrelaterat och om stalking i denna nättidning såg vi oss nödgade till att skapa en egen hemsida för datorrelaterat. Läs mer på den nya hemsidan DATORINTRESSE .

REDAKTIONEN 1

SIG-gruppen och respekt

Skapa respekt

Ett av våra mål är att skapa respekt för vår sak på nätet. Vi vill inte bara att näthatare skall ha respekt för oss utan vi vill vara respekterade av andra för det vi gör. För att få denna respekt i dessa helt olika miljöer krävs det mycket av oss. Det krävs fingertoppskänsla och att hålla en rak linje. Vi avviker inte alls från vår linje och vi tar oss rätten att kritisera vem vi vill utan hänsyn till vem det är eller vilken ”sida” denne står på.

Ensam är inte stark

Vi började i ett tidigt läge att samarbete med andra i vårt arbete, flera av dem är medlemmar i SIG-gruppen eller har varit medlemmar. De flesta vi samarbetar med kan vi inte nämna av säkerhetsskäl. Några av dessa är kontroversiella ute på nätet, några har yrken som kan ta skada och någon är en person som ingen skulle tro att vi samarbetar med. En som vi gärna samarbetar med är Journalisten Patrik Nyberg som också valt att framträda i sin egen person. Det fina med offentliga samarbeten är att de som har respekt för oss leds genom våra offentliga samarbetspartner vidare ut på nätet och skapar också respekt för samarbetspartnern:

 

Det är en mycket trevligt effekt av vårt arbete men inte minst visar det Patrik Nybergs rakryggade hållning. Till alias ”Ettsjutretton” kan vi lugnade säga att vi aldrig hamnar ”på dörren”. Vi presenterar bara er rätt och slätt. Just nu jobbas det i vår grupp med den aktuella tråden i ett projekt vi kallar ”fear”. Vi räknar med ett genombrott inom kort. Det är dock inte säker att vi presenterar dem vi hittar, vi låter det bli en överraskning om så sker och kom ihåg att det kan bli vem som helst av er som hamnar i skämshörnet med struten på huvudet och byxorna nerdragna. Eller som vi sade förr ”tagen med fingrarna i syltburken”.

Myndigheter

Vi har också åtnjutit respekt hos olika myndigheter, inte minst genom vårt intensiva lobbyarbete om att ändra på BBS-lagen som gav sådant genomslag att den föreslagna BBS-lagen ser ut att vara kopierar från vårt förslag. Polisen har rekommenderat oss till påstridiga personer att polisen måste göra något för att hitta förövare med orden ”de kan hitta dem”. Poliser har också tipsat oss om hur vi kan göra och vad vi inte borde göra. En polis har anonymt skickat material till oss som varit avgörande i vårt arbete.

Hjälpt folk

Vi har bakom vår fasad också hjälpt en del personer. Det börjar med att de ber om hjälp som vi ibland avvisar eller inte alls svarar. Men i största hemlighet har vi ändå hjälpt dem att bli av med problemet, ofta utan att de vet om att det var vi som gjorde det. Vi har också hjälpt kontroversiella personer utan att dessa vet detta efter meddelanden de sänt till oss. Vid ett tillfälle hjälpte vi en person med att möjligen bli av med sitt problem som vi också skrev en artikel om. Den gången handlade det om två mycket kända och kontroversiella personer på nätet där vi hjälpte den ena mot den andra eftersom vi den gången hade samma mål. Vi har också hjälpt ett antal personer att bli av med sin stalker. Just stalker-fenomenet är intressant för oss då näthat och stalking i mångt och mycket går i samma spår.

Rakt spår

Vår styrka ligger i att inte vika av från vårt raka spår, vi viker inte av från spåret det minsta och vi backar inte heller för hot och repressalier. Det lönar sig liksom inte att göra så mot oss, vi stärks av det. Här är några vi snabbt hittade:

x

x

x

x

x

x

x

x

REDAKTIONEN 1

 

FLASHBACK – Vi kommer att kontakta alla banker

Eftersom ingen ännu vet vilken bank Flashback Media Group använder kommer vi att kontakta följande banker:

Källa: Wikipedia

 /SIG-Gruppen

 

Vi tar gärna hjälp av er läsare för att sprida mejlet nedan till banker i ovanstående lista. Meddela oss vilka ni mejlat här.

Mejl

Hej!

Vi undrar om ni är banken som Flashback Media Group (FMG) anlitar?

FMG är ägaren till förtalsforumet www.flashback.org (Flashback).

Flera helt vanlig personer har fått sina liv förstörda av det forumet. De vägrar konsekvent ta bort rena lögner om drabbade person och deras barn. Förtal som kommer att följa dem resten av livet med mycket svåra konsekvenser. Vi har fått berättat för oss av en del anhöriga att deras nära och kära tagit sina liv efter att mobben på Flashback skrivit rena lögner om dem. Är det något som er policy tillåter?

Genom att administrera deras pengar skapar ni möjligheter för att de vidriga galenskaperna kan fortsätta.
Ingen seriös människa kan tycka exemplen nedan är ok och inget företag kan ha en policy som tillåter sådant.

 • Övergrepp på barn
  • Man tillåter i stor utsträckning personer dela med sig av erfarenheter om hur barn lättast kan fångas in för helgens nöjen.
  • Man tillåter i stor utsträckning personer tillsammans beskriva sina sexuella relationer med barn. Oftast sker detta med stor glädje i inläggen.
  • En del av dem som delger sina sexuella erfarenheter med barn är deras egna barn.
  • En del berättar att de blivit förälskade i ett barn och att barnet svarat på förälskelsen med att vilja ha sex med personen. En del av dessa barn har varit under 7år.
  • Det finns de som säger sig bara vilja ha sex med spädbarn och delger hur de lyckas penetrera så små barn följt av flera frågor i ämnet.
  • Man lär ut hur de lurar föräldrar så att de inte skall misstänka att släktingen har regelbundet sex med deras små barn.
  • Flera av de i Sverige som åtalats för sex med minderåriga och spädbarn har nästan alltid lärt sig sådant på Flashback.
 • Drogromantik
  • Flashback är den absolut största marknadsplatsen för droger i Sverige.
  • Flashbacks ledning i form av en moderator deltar  med videofilmer hur man blandar till droger och hur de används.
  • Ett stort antal av de som åtalats för drogbrott blir Flashback omnämnt i utredningsmaterialet och/eller i domar som där det började.
  • Flashback tillåter drogannonser på sitt forum.
  • En av de drogföretag som tillåts annonser på Flashback är ansvarig för minst 20 personers död förmodligen många fler än så.
 • Hängas ut
  • I sin iver att hitta olika gärningsmän i kriminalavdelningen publiceras personer med namn, personnummer och adress oerhört frekvent i kolossalt många olika trådar. Om det visar sig att personen man “hängt ut” är fel person får det ändå stå kvar utan åtgärd från någon, allra minst från Flashbacks moderatorer.
  • Flashbacks ledning anser alltså att en oskyldig kan hängas, ut med allvarliga problem inför bla framtida jobbsök. Det bekommer inte Flashback det minsta eller så förstår de inte hur illa  berörda de drabbade blir, både psykiskt och fysiskt. Det kan också generera livslånga följder och, i värsta fall, kan det sluta med självmord vilket bevisligen skett i flera fall. Man hänger också ut och hånar våldtagna, trafikoffer, misshandlade och många fler, både vuxna och barn.
 • Förtal, ärekränkningar, ryktesspridning mm

  • På Flashback är det mer regel än undantag att uthängda personer förtalas och kränks å det grövsta. Medlemmarna fullständigt tävlar i vidrigheter när de skall beskriva en person. Det spelar ingen roll för dem om det är en man, kvinna, barn, skyldig, oskyldig, friad eller till och med döda personer. Det spelar inte heller någon roll för  Flashback, de låter allt stå kvar, inget tas bort.
 • Kvinnoförakt
  • Kvinnoföraktet genomsyrar hela Flashback. Där finns några av Sveriges värsta kvinnohatare, bla startades kvinnohatdebatten i media vintern 2012-2013 av tråden “Sveriges 100 farligaste kvinnor” postat av en äldre man som bor söder om Stockholm. Flera trådar handlar bara om kvinnors påstådda dåliga sidor medan kvinnohatet i allmänhet kan drabba vilken tråd som helst på forumet.
 • Skändningar
  • Det mest kända fallet i Sverige av skändade personer är de barn som mördades i Arboga den 17 Mars 2008. I en tråd upprättades en tävling om vem som kan måla barnen roligast (?). Som utgångspunkt användes bilderna på de döda barnen från förundersökningen.
  • Den mördade flickan Engla har ett antal egna trådar där de skändar den stackars oskyldiga lilla flickan å det grövsta.
  • Tsunamins offer skändas och omtalades på ett vidrigt sätt. För de anhöriga måste detta vara som att återuppleva tragiken på nytt för varje gång någon läser det.
 • Funktionsnedsatta
  • Funktionsnedsatta förföljs och hånas på Flashback. De smygfotar dessa sårbara personer utanför dagcenter i olika poser för att få fram den “roligaste” bilden som sedan postats på forumet. Tillsammans hånar de sedan de fotograferade till en gräns man inte trodde var möjlig. Flashbacks ledning i form av en moderator deltar i denna ohyggliga verksamhet.
 • Självmord
  • Folk som vill ta sitt liv uppmuntras till det av en mängd medlemmar på forumet: de uppmuntras till att sätta upp webbkamera som visar när döden tar ett liv till medlemmars stora glädje.
 • Planering och genomförandet av brott
  • I mängder av trådar utspritt över hela Flashback planeras aktivt brott. Det kan vara intrång på andras konton ute på nätet och det kan vara hur man gömmer undan ett lik.
 • Rasism
  • Av allt olagligt eller motbjudande ligger rasismen i topp på Flashback. Av inläggen att döma får man intrycket att så gott som alla medlemmar är rasistiska. De som  trots allt inte är det försvinner i mängden. Flertalet av rasisterna där hyllar också nazismen.
 • Djur
  • Det skrivs en del om djur på Flashback. Bland annat finns det trådar om djurplågeri där plågeriet hyllas och skojas om.

Flashback förbjöds 2002
I marknadsdomstolen 2002 dömdes Jan Axelsson, ägaren till Flashback, att alla postningar måste förmodereras innan de får släppas fram på forumet. Om det inte görs skall Jan Axelsson betala 400.000 kr för varje postning. Jan Axelsson simulerade då en avyttring av forumet till en ägare i ett annat land. Forumet övergick aldrig till en annan ägare, det har ägts av Jan Axelsson under hela tiden forumet har funnits. Det vill säga att Jan Axelsson är i princip skyldig skattebetalarna mer pengar än värdet av all olja i nordatlanten.

Mer
Vill ni läser mer i detalj om det avskyvärda som sker på kan det göras här (vi varnar för mycket vidrigt innehåll).

 

 

 

 

FLASHBACK – Vad har de för bank

Vilken bank

Vilken bank använder Flashback forums ägare, dvs FMG (Flashback Media Group)? Om någon vet det så vill vi gärna få den uppgiften.

Varför

Det är mycket känsligt för en respektabel bank att tillhandahålla service åt företag som sysslar med bland annat sexuellt utnyttjande av barn och allt annat vidrigt som sker på Flashback. Det har hänt ett antal gånger att banker avslutat kunder som inte riktigt tål ljuset. Det behöver inte ens vara olagligt, det räcker med att bankens policy inte tillåter det som kunden sysslar med.

Tidigare lyckat resultat

Flashback hade tidigare ett sms-system där man kunde betala 30 kr via sms för att kunna börja posta genats efter en registrering. Vi ringde de som organiserade dessa sms och påtalade att de också har bland annat Svenska Kyrkan som kund och att vi skall tala med dem om vilka mer som har denna tjänst. Dagen efter var tjänsten borta från Flashback. Admin på Flashback påpekade att de tog bort den för det gav ändå inga pengar. Det var inte alls vad vi fick höra av leverantören för tjänsten. Det går alltså att påverka seriösa företag med att visa vad som skrivs på Flashback. Vi tror det också går med banker.

REDAKTIONEN

 

 

Annonskampanj – En hjälte

En medlem

En av våra medlemmar jobbar nära nog endast mot annonsörer på Flashback. Medlemmen är noggrann och effektiv, denne går framåt hela tiden, lugnt och försiktigt, inga hinder är för svåra. Medlemmen får ta mycket stryk av vissa annonsörer men det bekommer inte hen alls. Kontakter med annonsörerna pågår hela tiden med jämna mellanrum, dag efter dag, vecka efter vecka året om.

Inte vem som helst

Vem som helst kan inte sitta med detta. Jobbet är oerhört tungt och kräver sin man. En ”vanlig dödlig” hade gett upp för länge sedan men inte vår medlem för det är inte vem som helst. Medlemmen är försedd med ovanligt ”tjock hud” som tål det mesta. Vi kommer inte att gå ut med personens identitet för det är en person som inte har något alias eller är på nätet som sig själv. Inte ens de andra medlemmarna i vår grupp känner till vem detta är. Sanningen är att ingen i gruppen känner till de andra och vilka de är. De känner inte ens till hur många vi är i gruppen.

Resultatet

Det viktigaste är inte alla goda egenskaper. Det viktiga är resultatet och här är en person som verkligen levererar. Här nedan visar vi ett på måfå utvalt axplock av årens imponerande resultat som, enligt våra beräkningar, kostat Flashback Media Group (FMG) flera miljoner i uteblivna inkomster:

Hei xxxxxxx,

Takk for din email.
Dette er en side vi tar avstand fra, så jeg vet ikke hva som har skjedd her. Jeg skal be vår markedsavdeling undersøke det nærmere.
Du er velkommen til å kontakte oss igjen om du har andra frågor.

Kind regards,
xxxxxx – Customer Support @ xxxxxx

 

Hej xxxxxxxx,
Tack för att du kontaktat oss.
Vi uppskattar din åsikt och vill absolut inte associera oss med sådana webbsidor.
xxxx xxxx sträver efter att behålla sitt rykte som en etisk och samhällsansvarig verksamhet och därför har vi vidarebefordrat ditt mejl till vår marknadsavdelning.
De ska granska Flashback noggrant och överväga vårt förhållande till denna sida på nytt. De ska besvara dig när de har fattat ett beslut.
Tack igen för att du har påpekat sidan för oss. Vi var egentligen inte medvetna om den.
Om det är något annat som du undrar om så är du varmt välkommen att höra av dig.

Med vänliga hälsningar,
xxxxx
xxxxx xxxxx svenska kundtjänst

 

From: xxxx xxxxx
Sent: Wednesday, February 05, 2xxx7:02 PM
Subject: Ang. Flashback annonsering
Hej xxxxxxxx,
Tack för ditt mail och ditt meddelande på Facebook där du uppmärksammade oss om detta. Vi håller på att undersöka detta närmare och återkommer snarast.
Med vänlig hälsning,
xxxx xxxxx

 

 

Hej xxxxxxxxxxxxxx,

Tack för ditt mail angående detta. Jag vill informera dig om att jag har vidarebefodrat detta mail till relevant avdelning. Vi tackar för detta uppmärksammande. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss igen.

Med vänliga hälsningar,
xxxxxxxxxxx

 

Jag har betalat 16.000kr för en miljon visningar.
Kommer aldrig mer köpa reklam någonstans förrän  man vet vad det ger… hade jag vart smart hade jag kunnat ställa lite frågor osv men jag har aldrig köpt reklam förr så jag visste inte vad jag skulle fråga . Jag tänkte det blir säkert bra.

 

Hej xxxxxxxxxxxx,

Tack för ditt email och tack för att du uppmärksammade detta. Vi har nu stängt av detta konto. Kontakta oss gärna igen om du har några fler frågor.

Med vänlig hälsning,

xxxxxxx

 

Hej Xxxxxxxxxxxx,

Swedish Match har givetvis aldrig köpt annonsplats på det angivna webbplatsen. Däremot händer det emellanåt att oseriösa så kallade nätbutiker i strid mot gällande lagar och regler använder sig av våra varumärken för att ge legitimitet till sin egen verksamhet. Det är mycket beklagligt och vi ser mycket allvarligt på dessa händelser. Vi har agerat mot denna annons och beordrat företrädare för det angivna företaget att omedelbart plocka ned bannern och enligt uppgift ska den nu vara borta.

Tack för din uppmärksamhet!

Med vänlig hälsning,

xxxx xxxxxxxx

 

Mycket gott resultat

Denna verksamhet ar gett mycket gott resultat så detta skall fortsätta och vi skall öka takten. Vi kommer också att införa ett nytt mål att påverka som kan göra skillnad. Mer om det senare.

 

REDAKTIONEN

 

 

 

Annonskampanj – SIG-gruppen

Lever på annonser

Flashback lever på sina annonser, utan annonsintäkter inget forum. Så enkelt är det. De som annonserar där är nästan bara spelbolag alla andra har flytt forumet efter att de varit uppvaktade av en SIG-medlem. Tyvärr fylls utrymmet ut efter de som flytt av mer spelannonser och det tänker vi råda bot på.

Annonskampanj

För att få också spelsajter att sluta annonsera på Flashback avser vi inleda en särskild ”annonskampanj” mot dessa under senvinter/vår. Efter den kampanjen kommer vi att sätta in mer resurser mot annonsörerna på obestämd tid framöver. Vi kommer att utveckla datorprogram som automatiskt, dygnet runt, läser av annonsörerna och automatiskt skickar ut mejl till dem om att sluta stödja en nätplats som låter kriminella hålla på med sin verksamhet. Bland annat tillåter man utövande pedofiler dela med sig av hur de får tag i barn, man tillåter diskussioner om narkotika och därmed också handel med preparaten, man tillåter folk att posta bilder på utvecklingsstörda för att tillsammans skriva negativt om dessa, man tillåter folk att måla döda barn som clowner och man tillåter folk att baktala andra till svåra problem för de baktalade.

Policys

Seriösa företag har policys mot att bli beblandad av det som sker på Flashback. Deras kundkretsar tål inte den formen av publiceringar. De som har sådana policys drar omedelbart tillbaka annonser om de finns på Flashback. Sådana policys går i flera led, bla finns det företag som sköter om annonseringar åt företag med policys mot det som sker på Flashback och de måste också följa deras kunds policy annars tvingas kunden lämna dem till förmån för någon annan. Om företaget också är ackrediterat i någon kvalitétsinrättning, som bla ISO, är alla led tvungna att följa policys som bara ett enda företag om de vill behålla sin ackreditering. Kunder och leverantörer som omfattas av denna formen av kvalitetsstyrning kräver sådan ackreditering av varandra för att de skall kunna ingå affärsavtal. Detta vapen är alltså ren dynamit mot Flashback.

Få bort Flashback

Vi har ryktet om oss att vilja få bort Flashback, det är helt fel! Vårt mål är att få bort förtal och andra folksrättsliga brott från Flashback enligt FN:s och EU:s deklarationer om mänskliga rättigheter där vi ser Artikel 12 som särskilt viktig:

Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

Den sista meningen i artikel 12 gör också att vi i vårt arbete mot brott på nätet också avkräver vårt rättsväsende att börja följa deklarationerna om mänskliga rättigheter, vilket de inte gör idag.

REDAKTIONEN

 

 

 

SIG-gruppen och Våra tjänster

Våra tjänster

Vi öppnar nu kategorin ”Våra tjänster”. Avsikten är att i mån av tid hjälpa folk som förtalats eller stalkas. I första hand handlar det om hjälp till att hjälpa sig själv. I vissa fall kan vi ställa upp med folk som hjälper till. Det är dock ett tungt arbete att släpa våra uppgifter framåt så det vill till ytterligt särskilda skäl för att vi skall ställa upp med folk.

Menyn till ”Våra tjänster” hittar du högts upp till höger, men kom ihåg att tjänsterna än så länge är under utveckling.

SIG-GRUPPEN

 

 

SIG-gruppen – Handledning utarbetas

Stor glädje

Det är med stor glädje vi meddelar att vi har beslutat i vår grupp sprida kunskapen om hur man gräver fram anonyma på nätet till en var som själv vill gräva. Beslutet grundar sig i idén att ju fler som gräver ju fler avslöjas och ju fler som avslöjas ju färre vågar skriva mer än de kan stå för.

Handledning

Vi kommer i mån om tid att utarbeta dokument som beskriver hur man gräver fram de anonyma. Det är ett stort jobb så det kommer att ta tid att ställa iordning ett sådant dokument vid sidan om allt annat vi jobbar med. Hur handledningen kommer att se ut är ännu inte klart. Möjligen blir det ett PDF-dokument eller kanske en hemsida som man kan bläddra i och läsa. Det blir lättare att uppdatera om det ligger online som en menystyrd hemsida. Möjligen blir det både en hemsida och ett PDF-dokument.

Egen förmåga

Man kan inte förvänta sig att gräva fram en anonym person på en kväll som en av oss, Helena, ofta kan. Tiden att gräva fram en anonym person hänger ofta samman med de egna egenskaper man fötts med eller/och möjligtvis övat fram genom flera års grävande. Det skall också sägas att det finns ett litet antal anonyma som inte går att gräva fram. Det är oftast personer som skriver i liten mängd kliniskt på en enda plats och ingen annanstans.

Ett sant nöje

Det är ett stort nöje som ger en euforisk och befriande känsla att letat fram idioten som kränkt dig och ringa upp personen för att konfrontera denne med det som skrivits. Känslan är obeskrivbar! Vi vill att fler som levt ett liv under förtalspress att kunna ringa ett sådant samtal och känna denna befrielsen.

Rätt som det är får du stå för vad du skrivit så skriv inte mer än du kan stå för. 

REDAKTIONEN

 

 

 

 

Flashbacks mejllista och personnummer

Personnummer

I listan med 40.000 användares mejladresser påstås det nummer som listan börjar med vara personnummer. Flera har också postat på Flashback att de hittat sin mejladress och personnumret där. Det kan inte vara sant! Vi kan ge några exempel.

Jämförelser

Alias afghan hittades genom denna mejllista och visade sig vara SD:s ordförande i Göteborg, Jörgen Fogelklou, se här. Så här ser hans mejladress ut i listan

Som alias afghan = 491012-2060, jorgen@bird.se
Hans riktiga num. = 721001-8938

Vi har också massor av fullständiga namn i mejlistan med helt fel personnummer (maskas) här är två exempel:

Listans nummer = 050182-175U, gi*o_er*ole@xxxxxxx.xx
Riktigt nummer = 841xxx-xxx9

Listans nummer = 011075-1530, li*n*yd*ng@xxxxxxx.xx
Riktigt nummer = 840xxx-xxx6

Andra konstigheter

Andra konstigheter som säger att dessa nummer inte kan vara personnummer är alla alias som reggades innan de föddes. Listan går till sent 2007 alltså kan ingen ha reggats efter 2007 och de som var födda efter 1989 var för unga. Ändå finns tusentals sådana personnummer i listan. Andra konstigheter är personnummer med mer än 31 dagar i månaden och fler än 12 månader per år. Vi kontrollerade om kontrollsiffran i personnumren stämmer. Inte en enda av de vi testade stämmer, alltså inte ett enda nummer kunde vara ett personnummer.

Flera påstår att det stämmer

Flera har på Flashback postat att både deras personnummer och mejladress kan hittas där. Våra analyser visar att det inte kan vara så. Varför påstår de detta när det inte kan vara sant? Kan det vara så att numren är mycket viktiga för att hitta alias till mejladresserna och därför har någon låtit några posta att det är personnummer för att förvilla? Låter långsökt men varför påstår de då omöjligheten att deras personnummer finns där tillsammans med sin mejladress?

Frågan är

Vad betyder de personnummerliknande talen?

REDAKTIONEN

SIG-gruppens presentationer för 2017

SIG-gruppens programförklaring för 2017, hur vi kommer förhålla oss till användarpublicering.

Under en längre tid har vi haft uppehåll med publiceringar av Flashbackanvändares riktiga identiteter. Demaskering av vem eller vilka som döljer sig bakom användare har varit och är en central del i vårt arbete. Mycket av den interna debatten inom SIG-gruppen har handlat om vem och vilka vi skall publicera och vilka etiska riktlinjer vi skall ha.

Denna debatt ledde till en splittring inom SIG-gruppen där en av våra medlemmar tog med sig runt 200 användares verkliga identiteter när denne avgick. Åsikterna som stod emot varandra var att publicera alla och allt om dem eller begränsa oss till ett etiskt ramverk där vi publicerar så lite som möjligt för att förhindra googlesökningar.

Den F D medlemmen som lämnade oss med två hundra demaskerade användare har ännu inte publicerat några användare och vi har fortfarande god kontakt.

Etiskt ansvar

Som organ för SIG-gruppen har I Folkets Intresse ett etiskt ansvar att inte låta de som riskerar allvarligt fysisk skada bli publicerade, den håller vi på fortfarande. Vår ribba har dock sänkts något sedan den interna debatten hölls.

Vår ställningstagande idag är som följer:

 • Vi publicerar alla verkliga identiteter av Flashbacks användare med den nuvarande presentationsformen.

Undantaget:

 •  De som kan lida allvarlig skada vid en publicering publiceras inte med undantag för sådana som grovt förtalat eller begått integritetsintrång själva.
 • Vi publicerar inte användare som inte näthatar eller begår integritetsintrång som lider stor risk för fysisk skada.

En annan fråga har också berört hur viktiga användarna skall vara för att publiceras:

 • Vi har nu valt att publicera alla oavsett hur viktiga eller oviktiga de än är.

Syftet med det är att demonstrera att ingen kan vara säker på sin anonymitet på Flashback. Även om de bara skriver om narkotika eller dataspel. Motivationen är som sagt att visa att Flashback är en farlig plats att vara på och anonymiteten inte är att räkna med även om man kör med VPN eller andra skydd.

Åldersgräns

Vi har tidigare gemensamt haft ett beslut att inte publicera identiteten på användare som är väldigt unga. Framöver kommer vi publicera denna information om det är av allmänt intresse enligt oss. Detta som en motvikt att även om medianåldern på de mest rabiata Flashbackarna som sysslar mest med näthat också att demonstrera att väldigt unga personer dras in i det bottenlösa hål Flashback är och vi är övertygade om att folk på Flashback skulle må bättre av att inte vara där.

Offentliga, myndighetspersoner och ledare på Flashback

Admins, moderatorer och användare med offentligt arbete så som journalister eller inom rättvårdande myndigheter kommer vi publicera i en annan form. De kommer vi av allmänt intresse publicera helt öppet med deras namn, adresser och bilder på. Vi kommer inte ta några hänsyn till dem så som vi gör med ickeoffentliga personer.

Svåra integritetsbrottslingar

Oerhört svåra näthatare eller integritetsbrottslingar kommer vi också fullständigt publicera utan något särskilt skydd om vi bedömer dem som oförbätterliga.

Avlidna

Vi har nu också tagit ett beslut att publicera även avlidna användares riktiga identiteter. Tidigare har vi haft ett stort problem vad vi skall göra med alla som avlidit. Vi är själva förvånade över hur många faktiskt det är som dött som varit aktiva på Flashback antingen när vi hittat deras verkliga identitet eller under utredningens gång.

Ställningstagandet till att publicera även de användare som avlidit kommer ur det faktum att vi finner det av allmänt intresse. Vi väljer dock att inte presentera dem med annat än att de avlidit och kommer inte publicera information om vad de har dött av eller spekulera i hur. Vi kommer endast konstatera att de avlidit. I övrigt kommer presentationsformen vara likartad som den nuvarande presentationsform med tydlig hänvisning att personen inte längre är i livet. Det kan också i sig vara av allmänt intresse att Flashbacks användare utifrån vårt material har ett ovanligt kort liv i jämförelse med andra.

Politisk inriktning

SIG-gruppen och I Folkets Intresse har ingen politisk färg, enskilda medlemmar kan ha vilka färger som helst. Vi har till och med medlemmar som röstar på Sverigedemokraterna, ja till och med F!. Vi tillhör troligen hela den politiska skalan men vi är inte intresserade av folks politiska färg privat. De flesta av oss har vad vi vet ingen färg alls eller ens är partipolitiskt engagerade. Vi skyddar ingen specifik grupp eller försvarar ej heller någon specifik grupp. Detta innebär att vi har kunnat sammarbeta med grupper eller folk vi annars inte alls håller med eller stödjer.

Hjälper andra

När vi blir uppmärksammade på näthat gällande stalkning eller integritetsintrång så kollar vi alla och hjälper alla om vi har tid. Det finns fall då externa grupper sökt vår hjälp med att hitta användare som hänger ut familjer, barn och grovt näthatar men som själva systematiskt begår enligt vår uppfattning integritetsintrång. Men det är för deras familjer, barn och övriga anhöriga vi gör det jobbet.

Prioriterar

Varje användare tar tid, mycket tid i anspråk. Vi prioriterar vårt arbete därefter och en del användare från Flashback följer med utav bara farten. Vårt fokus är en grupp på ungefär 150 användare där vi har hittat majoriteten. Vissa av dessa användares verkliga identiteter kommer bli följetångar då vi ofta hittar fler användare för samma person. En del har mer än 50 användare på Flashback och vi kommer publicera alla. Av de ca 150 som är våra specifika mål kommer vi presentera dem alla oavsett politisk färg, sexuell läggning, socialpolitiska inriktning eller annat.

Be om ursäkt

Att be om ursäkt är ett starkt redskap som betyder mycket både för de utsatta och de som utsätts för näthat. Alla som presenteras har den möjligheten och om deras offer godtar den ursäkten fullständigt kommer presentationerna att plockas bort.
Utifrån detta har vi mer än ett femtiotal användare som består av ett dussin personer som vi aldrig kommer presentera, även om en del av dem sysslat med mycket grovt näthat och interitetsintrång. Man kommer långt med en ursäkt och att sluta skriva på Flashback. För att ursäkten skall godtas och publiceringen plockas bort krävs det att offren godtar ursäkten, att näthatet upphör och användandet av Flashback upphör. Vi accepterar inte ursäkter som är halvhjärtade eller som ett köpslående för att bli bortplockade från presentationerna. I vissa fall är det dock offren själva som får bestämma var gränsen för en ursäkt går eller om näthatet kan förlåtas.

Prata med varandra

SIG-gruppen har erfarit under arbetets gång att det bästa man kan göra är att prata med varandra över telefon. Många gånger har det visat sig vara ett synnerligen effektivt redskap för att göra frågan mänsklig för alla parter. Det är alltid bättre att man pratar med varandra än skriver om varandra.

Naturligtvis finns det sådana det inte går att tala med, resonera med eller som aldrig skulle erkänna sitt näthat och integritetsintrång. Dessa personer kommer då heller aldrig att plockas ned från vår presentation.

Vi är inte omöjliga

Vi är inte omöjliga att resonera med tillskillnad från Flashback. Som målsättning strävar vi alltid till att bli bättre. Vi är mottagliga för konstruktiv kritik och har ändrat oss flera gånger efter att kritik vi funnit vara legitim inkommit. Ingenting är skrivet i sten.

Ny fas

Fas 1 av SIG-gruppens arbete sedan starten 2012-2013 är sedan en tid avklarad och nu har vi gått in i Fas 2.

Yttrandefrihet på riktigt är konsekvenser på riktigt.

Helena

Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.