Creeper MediaCreeper

Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

13 besökare är inne nu

Kategori: HATSAJTER

Flashback – Förtalsmaskinen som försörjs av annonsörerna

[ Vi lyfter denna artikel återigen, ämnet är aktuellare än någonsin! ]

 

Till Flashbacks annonsörer

Flashback forum är en riktig förtalsmaskin, där pågår extrema vidrigheter. Forumet hostas av Bahnhof. De upprätthåller alltså webbutrymme för forumet trots att deras regler förbjuder det som sker på Flashback.

Hur ser era policys ut gällande den verksamhet som bedrivs på Flashback?

Kan ni annonsera på Flashback utan att era rykten skadas? Ta del av nedanstående text och sluta annonsera om verksamheten strider mot era polycis. Vi är helt säkra på att den verksamhet som bedrivs på Flashback strider mot alla företags policy som följer lagar och omfattas av en normal nivå av empati och omtänksamhet om sina medmänniskor. Läs vidare och ni kommer att förstå vad vi menar. Vissa spelföretag vilar på en tradition av kriminell verksamhet och saknar förmodligen all heder och omtanke om människors väl. De struntar förmodligen i allt om det luktar pengar.

 x

Vad är Flashback

Flashback är en digital social mötesplats där man, genom datorn, kan träffas, umgås och skriva tillsammans i en stor mängd olika ämnen. Forumets devis är “Yttrandefrihet på riktigt”.
Utöver den missriktade yttrandefriheten har de i stort sett bara en regel: Skydda medlemmarnas integritet.
Alla andra regler styrs av att denna integritet skall skyddas. Man lämnar aldrig ut något till våra rättsvårdande myndigheter, på så vis underlättar eller hjälper de till i den pågående brottsliga verksamheten.

Regeln att ha “yttrandefrihet på riktigt” och skyddandet av medlemmarnas integritet skapar ett forum helt utan moraliska gränser och i avsaknad av både empati och omtanke av medmänniskor. Resultatet  blir ett oerhört vidrigt  forum med mängder av ständiga och pågående olagligheter som når en höjd av vansinne som många ännu inte förstått.

http://www.medievarlden.se/blogg/axel-anden/2011/12/ansvarslost-flashback-skadar-manniskor
http://www.medievarlden.se/blogg/lisa-bjurwald/2011/08/tvinga-ut-trollen-i-ljuset
http://www.expressen.se/kultur/flashar-fran-forr/
http://hd.se/it/taggat/2010/10/12/nar-verkligheten-kom-till-flashback/
http://www.gp.se/kulturnoje/1.1215459–det-handlar-om-samhallshat-

Det är en gåta att detta får fortsätta år efter år utan åtgärd från vårt rättsväsende. Stjäl en godisbit och du får ett drygt straff, förtala folk till döds och du går fri.  Det var inte så vår fina yttrandefrihet var tänkt att användas till.

  x

Vem står för driften av Flashback

Medskyldiga till att forumet med alla sina olagliga vidrigheter kan fortgå är de företag som annonserar på forumet. Den huvudsakliga inkomstkällan för att hålla igång Flashback kommer från er annonsörer. Tyvärr kan man alltså Indirekt skylla vidrigheterna på er som annonserar där.

Annonsörerna är oftast spelföretag, sexföretag, drogföretag och reseföretag. Ibland dyker det dock upp vanliga företags annonser där också inte sällan utan företagens vetskap.

  x

Vem äger Flashback

Flashback Inc i USA sägs äga Flashback. Den egentliga ägaren heter Jan Axelsson. Han äger Flashback Media Group (FMG) som i sin tur äger Flashback forum. Trots det svulstiga namnet, är det ett småföretag.

Provokation och näthat som affärsidé – Flashback
Ovanstående publikation är författad av två av våra medarbetare. Den skickades till mer än 1.000  mailadresser bland annat alla tidningar, alla i Riksdagen, åklagarväsendet, SÄPO och många fler. Den skickades också till Jon Karlung, VD på Bahnhof och god vän till Jan Axelsson. Jan Axelsson är ägare till Flashback Media Group som i sin tur äger Flashback forum.

Efter att ovanstående publikation skickats ut gick Jon Karlung ut i media med följande:

Fel att kartlägga de som skriver anonymt
Det innebär inte bara att han med den artikeln nästan öppet kritiserar oss för att kartlägga anonyma användare på Flashback utan att det nu också medgivits att Flashback forum ligger i Sverige hostat av Bahnhof och att Jan Axelsson är den yttersta ansvarige för att förtal och kränkningar inte tas bort.

 1. Flashback forum finns i Sverige
 2. Flashback är hostad av Bahnhof
 3. Jan Axelsson är den ytterst ansvarige
 4. ”admin” på Flashback är Jan Axelsson

Den tidigare vänstermannen Jon Karlung har också varit VD på porrtidningen ”Aktuellt rapport”.

  x

Trådar

Flashback består av flera olika avdelningar där en medlem kan skapa en ny frågeställning i form av en “tråd”. En tråd är en form av underavdelning där medlemmarna kan fylla på med poster. En tråd kan bli oerhört lång, ibland över 10.000 postningar och kan uppnå över 2 milj. besökare. Den största tråden har till och med haft ca 13 milj. besökare. Vi talar alltså om en allmän spridning.

  x

Moderatorer

Forumet modereras av mer än 100 moderatorer. De skiter fullständigt i folks välmående genom att inte ta bort något alls som hotar folks integritet. Den enda integritet de skyddar till en nivå som når ett löjes skimmer är Flashbacks medlemmar. Jan Axelsson tjänar miljoner varje år medan moderatorerna sliter flera timmar varje dag utan ett enda nickel. Man kan undra hur det står till med dessa moderatorer som jobbar gratis åt en person som drar in miljoner. Moderatorerna är den yttersta garanten för allt som sker på Flashback, det är de som kommer att få betala för Jan Axelssons brott mot mänskligheten och för er som annonserar där.

  x

Hänga ut och hånas

I sin iver att hitta olika gärningsmän i kriminalavdelningen publiceras personer med namn, personnummer och adress oerhört frekvent i kolossalt många olika trådar.
Om det visar sig att personen man “hängt ut” är fel person får det ändå stå kvar utan åtgärd från någon, allra minst från Flashbacks moderatorer.
Flashbacks ledning anser alltså att en oskyldig kan hängas, ut med allvarliga problem inför bla framtida jobbsök. Det bekommer inte Flashback det minsta eller så förstår de inte hur illa  berörda de drabbade blir, både psykiskt och fysiskt. Det kan också generera livslånga följder och, i värsta fall, kan det sluta med självmord vilket bevisligen skett i flera fall.

Även  fru/man, barn och andra släktingar till den som “utreds” hängs ogenerat ut och som får stå kvar utan åtgärd från Flashbacks sida. Det spelar ingen roll om det är en dömd, misstänkt, friad eller en helt oskyldig person som någon hängt ut “på skoj”.  Det får stå kvar oavsett vad man säger och oavsett vad Flashbacks regler säger!

Man hänger också ut och hånar våldtagna, trafikoffer, misshandlade och många fler, både vuxna och barn. Tyvärr kan inte det visas några exempel här på uthängningar då det inte är tillåtet enligt lag att hänga ut folk och vi vill absolut inte deltaga i denna högst tveksamma vandel.

http://www.expressen.se/noje/kanda-svenskars-sexliv-hangs-ut-av-chefredaktor/
http://www.vk.se/951898/skvallersida-pa-natet-popular-vid-grova-brott

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/485663-natpedofiler-luras-att-sexchatta-hangs-ut

http://www.metro.se/nyheter/lars-jag-blev-oskyldigt-uthangd-for-sexofredande/EVHmcn!2grI0Q6dg2atg/
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/idol/article17953849.ab

http://www.expressen.se/kvp/krankande-lat-fick-lisa-att-reagera–nathatas/

http://www.journalisten.se/debatt/och-du-ska-nathat-doden-do

http://www.gp.se/kulturnoje/litteratur/1.1077551-annelie-babitz-om-att-radda-man-kranker?m
http://squareeye.se/wordpress/2013/03/18/olagligt-kalla-mig-pedofil-flashback-igen/

http://www.flamman.se/de-finns-bakom-nathatet

http://www.folkbladet.nu/265388/stor-ryktesspridning-efter-mordfallen

http://squareeye.se/wordpress/2013/03/17/tacka-flashback-for-det/

http://www.metro.se/nyheter/lars-jag-blev-oskyldigt-uthangd-for-sexofredande/EVHmcn!2grI0Q6dg2atg/
http://magasinetfilter.se/magasin/2008/5/hetsjakt-kandisskvaller-porrchock

http://www.journalisten.se/debatt/och-du-ska-nathat-doden-do

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1204795–vi-har-skapat-ett-monster

Vi visar, som sagt, inga exempel på uthängningar eftersom vi då blir medskyldiga till att hänga ut folk. Däremot visar vi exempel på hur det resoneras om uthängningar:

[Observera några klipp är nedkortade och redigerade pga väldigt långa postningar]

En reaktion när personen fick höra att uthängningar skall bli ok igen efter några månaders stopp:

image04

Denna åsikt är mycket vanlig på Flashback:

image28

Ett svar till en person på Flashback som inte vill att folk skall hängas ut:

image40

En som är kritisk till uthängningar men som själv lägger upp förundersökningsprotokoll och på så vis kränker folk:

image41

image82

Användare crillecrille vill gärna hänga ut folk, även de som är annorlunda:

image84

Användare Quarrel svarar användare MrsMagoo som hänger ut vem som helst, även barn, helt utan någon som helst empati. Moderatorerna på Flashback raderade aldrig de som hängdes ut:

image88

Ett annat sätt att “hänga ut” folk där denne användare vill ta hjälp av kollektivet för att hitta värsta möjliga metod:

image90 

image98

Så här fortgår det i tråd efter tråd där människor avhandlas på ett eller annat sätt.

  x

Förtal, ärekränkningar, ryktesspridning mm

På Flashback är det mer regel än undantag att uthängda personer förtalas och kränks å det grövsta. Medlemmarna fullständigt tävlar i vidrigheter när de skall beskriva en person. Det spelar ingen roll för dem om det är en man, kvinna, barn, skyldig, oskyldig, friad eller till och med död. Visar det sig att den de förtalat är oskyldig rycker de vidriga personerna bara på axlarna och väljer nästa att förtala på samma vansinnigt sätt medan den oskyldige får stå kvar i tråden utan åtgärd.

http://www.folkbladet.nu/265382/polisen-utreder-natfortal-mot-dod
http://www.folkbladet.nu/265388/stor-ryktesspridning-efter-mordfallen

http://www.foretagande.se/allmant/43772-falsk-ryktesspridning-hur-reagera/

http://www.lindqvist.com/nikke-lindqvist-flashback/

http://magasinetfilter.se/magasin/2008/5/hetsjakt-kandisskvaller-porrchock

http://www.azzepasha.se/?p=87

http://squareeye.se/wordpress/2013/03/17/tacka-flashback-for-det/

http://www.second-opinion.se/energi/view/1985

http://intrumcleaner.nu/forsoken-att-tysta-ner-oss-med-fortal-hot-och-andra-finurliga-satt-fortsatter/
http://www.journalisten.se/nyheter/flashback-hanger-ut-sexdomd-journalist

http://gabriella-rastad-flashback.blogspot.se/

http://azze.blogg.se/2011/september/flashback-mfl-polisanmalda-for-sabottage-hot.html

Några exempel på smaklösa vidrigheter. Vi kan inte visa själva förtalen men vi kan visa tanken bakom:

Smaklösa våldtäktsskämt om Linnea 14 år som våldtagitsimage55

Smaklöst om den lilla mördade pojken Bobby. På detta följde mer än 840 nedsättande inlägg om den Bobby som inte längre ens kan försvara sig själv som redan i sitt allt för korta liv fick lida tillräckligt. Jag grät när jag läste tråden! Bobby, stackars Bobby, inte ens i döden slipper du plågoandar! Hur kan människorna som styr Flashback tillåta sådant här?? Vad är ägaren för ett omänskligt svin?

image56

I tråden osmakliga skämt bryter man i princip mot alla mänskliga regler som finns. Som synes är det ok för moderatorn:

image49

Utöver ovanstående förtalar man och hänger i princip ut varje person som de av någon anledning fått ögonen på. Hur många har tagit sina liv efter att de varit uthängda eller förtalade på Flashback? Mörkertalet är förmodligen skrämmande läsning om den lektyren skulle finnas.

 x

Narkotika

Flashback tillåter medlemmar på forumet att locka ungdomar och andra till ett svårt missbruk genom skönmålning. De upplyser om var man kan få tag i droger och vad rimliga priser ligger på. Genom ett internt slutet meddelandesystem (PM) görs narkotikaaffärer upp i stor omfattning. Förmodligen är dessa affärer i samma eller större omfattning än ute på gator och torg. Detta pågår alltså helt utan åtgärd från vårt rättsystem. Moderatorer gör ingenting åt saken, en moderator, “BigFatCone”, producerar videofilmer om hur det skall blandas för att bli som bäst och han rekommenderar hemsidor på nätet där ingredienserna finns att köpa. Ett par av droghemsidona annonserar också på Flashback. Vi länkar inte till dessa filmer!

http://www.expressen.se/kvp/salde-knark-pa-natet/
http://fyra-mec.webs.com/

http://www.realtid.se/ArticlePages/200603/14/20060314143710_Realtid415/20060314143710_Realtid415.dbp.asp?
http://nyheter24.se/nyheter/brott-straff/764447-kopte-knark-fran-kina-inlagg-pa-flashback-anvands-som-bevis

Här är några exempel på trådöverskrifter från Flashback, betänk att majoriteten av Flashbacks besökare är tonåringar. Flashback är väl medveten om detta då de har särskilda drogregler:

image35

image06 image14 image21 image27  image37 image42 image47 image58 image70 image71 image75 image91 image102

  x

Kvinnoförakt

Flashback härbärgerar några av Sveriges värsta kvinnohatare. Bla startades kvinnohatdebatten i media vintern 2012-2013 av tråden  “Sveriges 100 farligaste kvinnor” av en äldre man som bor söder om Stockholm som blev bitter av sin skilsmässa år 2001. Man kan tycka att sådant lägger sig efter en tid. Det gäller inte alla, i synnerhet inte denna man som verkar kunna hålla på att jäklas med sin fd.fru i decennier.

Kvinnoföraktet genomsyrar, vid sidan om rasism/nazism, hela Flashback. Det går igen också i mängder av andra trådar än just “kvinnohat-trådar”.

http://tuggmotstand.wordpress.com/2013/01/03/nathatet-och-kvinnoforaktet/
http://shedlight.bloggplatsen.se/kategori/128088-flashback/

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1204376-hatet-mot-kvinnor-flodar-pa-natet

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1204392-sarah-britz-hat-och-hot-hor-inte-hemma-i-en-civilisation-
http://shedlight.bloggplatsen.se/2013/01/10/9286617-flashbacks-kvinnohat-ger-sd-luft-under-vingarna/

image02 image03 image24

En som beskriver varför Flashbacks kvinnosyn är som den är

image93

  x

Pedofili

Flashback uppmuntrar personer med pedofil läggning att bli aktivt utövande. De absolut flesta personer med denna läggning är inte utövande. De förhåller sig passiva. Flashback kan dock få dessa personer till att bli utövande då man där ständigt uppmuntrar till det på det mest osannolika och olagliga sätt. Man har också låtit sexfilmer med barn spridas från forumet som först efter kraftfulla mediala påtryckningar plockats bort.

Det finns trådar där det lärs ut hur man bäst får tag i ett barn för helgens övningar utan att åka fast.

Det skrivs ibland att sex med barn är lagligt om barnet är med på det och andra vidriga olagligheter. Kort och gott vill de avdramatisera sex mellan vuxna och små barn, till och med spädbarn. Det märkliga är att det får fortsätta år efter år helt utan åtgärd. Den lilla åtgärd man gjort är att skydda den avdelningen lite extra till de utövande pedofilernas stora glädje. Var finns moderatorerna?? Vi vet att det bland moderatorer finns aktiva motståndare mot pedofiler, var finns ni nu? Är ert motVar finns våra rättsvårdande myndigheter?? De inom rättsvården borde skämmas som inte gör något mot detta!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10314336.ab

Här är några exempel från Flashback (männen är i 40 års åldern) [några klipp är nedkortade]:

image15

image18

Vad denna person skall med en kidnappad liten flicka till ser man på hans val av alias.

image45

image30

image50

image87

image46

image77

image51

image43

Agharta har sedermera åkt fast för att han förgripit sig på barn:

image10

image54image103

image78

image57

image38

image63

image61

image95

image17

image62

image74

image69

image33

image79

image11image31image97

  x

Skända

Det mest kända fallet i Sverige av skändade personer är de barn som mördades i Arboga den 17 Mars 2008. I en tråd upprättades en tävling om vem som kan måla barnen roligast (?). Som utgångspunkt användes bilderna på de döda barnen från förundersökningen. Mängder av målade bilder visades, den ena värre än den andra, än var det en clown än något annat.
Den mördade Engla har ett antal egna trådar där där de skändar den stackars oskyldiga lilla flickan å det grövsta. Tsunamins offer skändas och omtalades på ett vidrigt sätt. Flatheten är i ögonfallande från våra myndigheter som inte ens försöker få stopp på det förutom någon enstaka misslyckad rättegång. För de anhöriga måste detta vara som att återuppleva tragiken på nytt för varje gång någon läser det. Varför kan ingen stoppa galenskaperna?

http://www.expressen.se/kvp/att-hana-bobby-ar-inte-straffbart/
http://www.apg29.nu/?artid=7083

http://www.folkbladet.nu/265382/polisen-utreder-natfortal-mot-dod

Här är några exempel på trådöverskrifter från Flashback. Smaklösa skämt och bla förtal om den mördade lilla flickan Engla:

image39 image59 image60

Bilder och förtal om de mördade Arbogabarnen.

image64 image67

  x

Funktionsnedsatta

Funktionsnedsatta förföljs och hånas på Flashback. De smygfotar dessa sårbara personer utanför dagcenter i olika poser för att få fram den “roligaste” bilden som sedan postats på forumet. Tillsammans hånar de sedan de fotograferade till en gräns man inte trodde var möjlig. Ondskan är gränslös!
– Jag ska se till att det här blir prövat av en hatbrottsåklagare, säger Överåklagare Alhem. Vad hände av det, ingenting!

http://www.expressen.se/nyheter/utvecklingsstorda-forfoljs-och-hanas/

Här är några exempel på trådöverskrifter från Flashback:

Den mongolida bildtråden

image19 image48

image99

  x

Hot

Hot av folk från forumets medlemmar pågår ständigt. Ofta är det förtalade som hotas då de försöker försvara sig från förtalet. Det förekommer tom från en av moderatorerna. Vi vill inte visa några hot här för att inte väcka upp de känslorna igen för de drabbade.

  x

Självmord

Folk som vill ta sitt liv uppmuntras till det av en mängd medlemmar på forumet.

Det finns ett mycket känt fall där en person tog sitt liv framför en webbkamera livligt påhejade av Flashbacks medlemmar.

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/472618-hangde-sig-i-direktsandning-hetsades-pa-flashback
http://hd.se/it/taggat/2010/10/12/nar-verkligheten-kom-till-flashback/

  x

Planering och genomförande av brott

I mängder av trådar utspritt över hela Flashback planeras aktivt brott. Det kan vara intrång på andras konton ute på nätet och det kan vara hur man gömmer undan ett lik.

http://www.dagensopinion.se/aftonbladetse-attackerades-flashback-%E2%80%93-polisen-kontaktad
http://www.nationell.nu/2011/06/06/ddos-attack-sankte-aftonbladet-se-pa-nationaldagen/

Här är några exempel på trådöverskrifter från Flashback:

image00

image07

image100

image09

image13

image16

image23

image26

image34

image36

image65

image89

image08

image20 image22image68image94image101

  x

Rasism

Av allt olagligt eller motbjudande ligger rasismen i topp på Flashback. Av inläggen att döma får man intrycket att så gott som alla medlemmar är rasistiska. De som  trots allt inte är det försvinner i mängden. Flertalet av rasisterna där hyllar också nazismen.
Det finns ingen Svensk hemsida/forum som har den ofattbara mängden rasism som just Flashback har.  Här är några exempel på trådöverskrifter från Flashback:

image01 image05 image12 image25 image32 image44 image52 image66 image72 image80 image81 image83 image85

  x

Djur

Det skrivs en del om djur på Flashback. Bland annat finns det trådar om djurplågeri där plågeriet hyllas och skojas om. Här är några exempel på trådöverskrifter från Flashback:

image86 image92

  x

Vapen

Vapen som florerar i vår samhälle har ofta förmedlats genom Flashback. som ofta annars när olagligheter skall byta ägare sker det genom PM.

image29 image53 image73 image76 image96

  x

Vad kan man gör åt Flashback

Det är oerhört svårt att komma åt de som skriver på Flashback. Den enda möjligheten är att vi hjälps åt att stänga ner Flashback eller kräver av dem att följa lagen. För att det skall kunna ske måste ni, som annonsörer, bestämt påpeka att de måste följa Svensk lag för att ni skall annonsera där. Det håller inte att  stöld av en liten godisbit kan ge ett kännbart straff medan forum som tillåter sina medlemmar slakta vårt folk oavsett härkomst inte bara går fria utan kan fortsätta med detta år efter år.

Med tanke på svårigheterna att åtala folk som kränker andra personer är den enda lösningen att stänga ner siter som inte modereras efter Svensk lag! Här fyller ni annonsörer en nyckelfunktion då det är ni som ger Flashback dess inkomster som sedan används till driften och därmed tillser att forumet hålls igång. Om ni inte stödjer de lagbrott och vidriga kränkningar som beskrivits här ovan slutar ni helt enkelt att annonsera där så att  förtalsmaskinen Flashback antingen stängs ner eller följer Svensk lag. Om ni fortsätter att annonsera på Flashback stödjer ni illegala verksamhet och den verbala slakten av vanliga människor. Kan ni ta de kommande konsekvenserna av ett sådant beslut?

Låt Bobby, Arbogabarnen, Engla, Elin och alla de andra skändade och utnyttjade barnen vinna kampen mot Flashback så de får den frid barn behöver, en del i himlen och en del i livet.

x

SIG-gruppen

x

Flashbackvokabulär – En ordlista

Skoj men ändå allvarligt

Listan är sammanställd med humor men under detta vilar ett nog så allvarligt problem. För att motverka Flashback måste man förstå hur de tänker där. Denna lista lär ut det med värme och humor. Listan hittas normalt i översta menyn här ovan under knappen ”Våra Tjänster”. Här är dock en länk till Listan.

Nedan följer en kopia av listan. Till skillnad från originalet uppdateras inte kopian.


A

AFTONHORAN:
Den seriösa nyhetstidningen Aftonbladet. Speciellt när de avslöjar alias på Flashback som rasister.

AFTONLÖGNEN:
Den seriösa nyhetstidningen Aftonbladet. Speciellt när de avslöjar ännu fler alias på Flashback.

ANTI-VIT:
En person som tycker illa om rasism och Flashback.

ASYLBARON:
Ägare till asylboende som tar sitt ansvar till skillnad mot pladdrande flashbackare.

APOR:
De som har en hudfärg med något mörkare toning och som oftast är mycket smartare än en flashbackare.

APUNGAR:
Barn som har en hudfärg med något mörkare toning och har ett intellekt som vida överskrider rasisternas på Flashback.

ARNSTAD:
När någon känd politiker verkligen gjort något dumt som de korkade flashbackarna inbillar sig vara ett brott mot mänskligheten.

ARNSTADA:
En flashbackare som tror han är insatt i ett ämne där någon annan bokstavligen sopar golvet med honom.

B

BABBE:
Person som har högre IQ än en flashbackare och som det tror har invandrarbakgrund.

BATIKHÄXA:
Kvinna med ett intellekt som vida överskrider flashbackarnas, vilket inte är särskilt svårt.

BÖG:
Är en motståndare till näthat, SD, rasism, fascism och nazism.
eller
En man som är feminist.
eller
En man som är för jämställdhet.
eller
En man som tycker flashbackare är pladdrande töntar.

BERÖRINGSSKRÄCK:
Skällsord som används mot alla som inte håller med den egna helt felaktiga linjen.
eller
Benämning på de i Moderaterna som vägrar samarbeta med Flashbacks husparti, dvs SD.
eller
Benämning på ett Flashback-fenomen som innebär att man inte vågar röra vid en BMW som ägts av en mörkhårig.
eller
En Flashbackares normala känslor utanför tangentbordet.

C

CIRKUSNEGERN:
Ett försök från flashbackare att minska populariteten för en av de mest populäre politikerna någonsin, Fredrik Reinfeldt.

D

E

EXPO-JOURNALISTIK:
Småborgerligt journalistarbete mot rasismen på Flashback, dvs i stort sett mot alla flashbackare.

F

FAKTARESISTENT:
En mycket kunnig person som ofta visar vad denne tycker till den vanlige flashbackarens stora okontrollbara förtret.

FEMINISTHORA:
Är vem som helst som snackar emot flashbackarnas taskiga kvinnosyn, som bygger på deras rädsla att närma sig kvinnor.

FEMINISTLOBBYN:
Mer än en person som snackar emot flashbackarnas taskiga kvinnosyn, som bygger på deras rädsla att närma sig kvinnor.

FITTA:
Kvinna eller man som snackar emot flashbackarnas taskiga kvinnosyn på flashbackarnas eget ”språk”.

G

GAMMELMEDIA:
Samlingsnamn för alla medier som flashbackare måste använda ordlista för att kunna läsa.

GETKNULLARE:
En person som flashbackare tror kommer söderifrån, ett väderstreck som flashbackare tror har med muslimer att göra.

 

GENUSTALIBAN:
En lattedrickande person med mörkhåriga vänner som helt slutat med könsroller.

GODHETSAPOSTEL:
En person som talar snällt till flashbackare men som inte får några snälla svar tillbaka utan att ta åt sig.

H

HENMONSTER:
En kvinna som skrämmer skiten ur en flashbackare.

HORNALIST:
Egentligen en vanlig ”Journalist”, ett ord flashbackare har lite svårt att stava till på morgonkvisten efter en natt bakom tangentbordet.

HUSVAGNSNEGER:
Ett avundsjukt utryck av flashbackare för att Romer ibland äger en husvagn.

HEJHEJARE:
De utanför diverse affärer som flashbackare stjäl muggen av.

HOMO:
Det är i stort sett alla som är emot en flashbackare enligt de som alltid har fel, dvs en flashbackare.

I

INVASION:
Det är ett utryck för att motståndare till flashbackare kommer in på Flashback.

INVÄLLARE:
Det är ett utryck för att motståndare till flashbackare kommer in på Flashback och sopar golvet med dem.

ISLAMIST:
Det är i stort sett alla som inte håller med om det som skrivs på Flashback..

J

JUDEÄLSKARE:
En som vet att ”förintelsen” ägt rum men som en normalbegåvad flashbackare tror det är när tangentbordet pajat.

K

KAMELFÖSARE:
En mörkhårig som aldrig sett en kamel.

KAMELRYTTARE:
En mörkhårig som aldrig sett en kamel men med högre hastighet

KAMELKNULLARE:
Ett par mörkhåriga som aldrig sett en kamel.

KEBABTEKNIKER:
Invandrare med bättre utbildning än de flesta flashbackarna.

KULTURBERIKNING:
När en flashbackare äter en pizza framför tangentbordet.

KOMMUNIST:
I stort sett alla som inte röstar på SD. Fast flashbackare vet inte vad ordet betyder, det är därför de ser så vilsna ut varje gång de skriver ordet.

KULTURELITEN:
Ett utryck av flashbackare för att de tror att det är något litet= kultur-e-liten.

L

LANDSFÖRRÄDARE:
Ett utryck för de som inte slösar bort sitt liv på att sitta och skriva på Flashback dygnet runt.

LATTEFOLKET:
En lattedrickande person med mörkhåriga vänner som inte slutat med könsroller, dvs helt normala människor.

LIBERAL:
Folk med åsikter från vänster till höger. Flashbackarna vet inte vad ”från vänster till höger” innebär så de drar till med ”Liberaler” som de läst i Aftonbladet på nätet som de svär sig fria från att de läser.

LIBERALMARXIST:
Välutbildat folk med åsikter från vänster till höger.

M

MARXISTBLASKA:
Ett flashbackiskt svärord när de inte förstår vad som står i de seriösa tidningarna.

MASSINVANDRING:
Det är ett fenomen som uppstår när någon kommer in i rummet där det sitter en flashbackare dräglande framför tangentbordet och som tappar koncentrationen precis när han skall försöka skriva ”kommunistjävel” och det i stället blir ”Mona Sahlin”.

MUSLIMÄLSKARE:
Är en person som inte bryr sig om invandringspolitik alls.

MARXIST:
Välutbildat person med åsikter från vänster till höger och vågar säga det också.

MÅNGFALD:
Den ”lögnaktiga” läran om att det finns fler än flashbackare på vår Jord.

MÅNGKULTURELL:
Ett samhälle som vet att flashbackaren är i en pinsam liten minoritet men kunde varit helt utrotad om rättsvårdande myndigheter inte befann sig i fritt fall.

MÄNNISKORASER:
Menas med personer med olika hårfärg. Människorasen är en enda ras, vi står genetiskt för nära varandra för att kallas för olika raser. Det var svårt att förklara för en flashbackare för denne trodde att genetik var det tillstånd när ”Caps Lock” fastnat i geggan under knappen så det bar gick att skriva med stora bokstäver.

N

NAIV:
Ett utryck för att andra är som flashbackaren själv är, dvs projicering.

NATIONALIST:
En tangoliknade dans som bara dansas av SD:are, dvs av nästa alla flashbackare.

O

OCKUPANTER:
En speciell krydda som flashbackarna letar efter i asylboenden med tända facklor.

P

PEDOFILDYRKARE:
En helt vanlig Svensk familjeförsörjare på 1600-talet. Men det fattar inte flashbackarna för de tror ”1600-talet” var i förrgår.

PIXLAD MEDIA:
Seriösa tidningar som pixlar avslöjade alias på Flashback som själva hänger ut folk utan att skämmas så länge de är anonyma.

POLISER:
Ett gäng halvkriminella som slösar tid på att jaga invandrare när de egentligen skulle jaga flashbackare. Kallas också för ”Springare”.

PATRIOT:
En som håller på allt annat än vänster till höger, dvs den typiske SD-röstande flashbackaren.

PK-ELITEN:
Helt vanliga människor med sunda värderingar och som inte vet vad Flashback är. Flashbackaren hatar sådant för de hatar allt de inte sett.

PK-MARXIST:
Helt vanliga människor med sunda värderingar och som tar avstånd från Flashback. Flashbackaren hatar sådant för de tror att Flashback är Sverige.

PK-MEDIA:
Helt vanlig media med sunda värderingar och som skiter i Flashback.

PK-POLISER:
Sällsynta poliser med sunda värderingar som öppet tar avstånd till Flashback. Kallas också för ”Springares motståndare”.

Q

R

S

SKYGGLAPPAR:
Alla (och det är mååånga) som inte känner till Flashback.

SKÄGGBARN:
Det kallar flashbackarna popcornen som fastnat i deras kladdiga hakfjun som de kan äta på nästa natt.

SPÄDBARNSPENSIONÄRER:
Det kallar flashbackarna popcornen som fastnat i deras kladdiga hakfjun som de tappar på golvet när de försöker äta på det nästa natt.

STUREPLANSELITEN:
Förmodade kändisar som inte känner till Flashback.

SVENSKT:
Pizza, Kinamat, Kanarieöarna med mer typiskt Svenskt.

SVERIGEVÄN:
En som talar mycket illa om Sverige.

SVETSARN:
En möjlig framtida Stefan Löfvén som kommer att jaga flashbackare med svetslåga. Flashbackarna är verkligen rädda för den mannen.

SANNING:
Det som flashbackarna säger, dvs dess raka motsats. Blev svårt detta för flashbackarna tror att ”motsats” är något man får på sig om man är oförsiktig framför tangentbordet.

SANT:
Ett annat ord för det som ljögs ihop för tre sidor sedan i en flashbacktråd.

SANNINGEN:
Ett annat ord för det som ljögs ihop för tre sidor sedan i flera flashbacktrådar.

SCHYFFERT-WANNABE:
En rolig kille som säger sanningen då och då som inte flashbackarna tycker om att höra.

SJUKLÖVERN:
Det är inte SD, inte än i vart fall. Kan bli problematiskt för flashbackare som skitat ner alla partier om något av partierna börjar jobba med SD. Nej, förresten, det räcker med att det gått tre sidor i en tråd så har det aldrig sagts, eller ”Flashbacks vägar äro outgrundliga”.

SKÄGGEN:
Utryck för flashbackare bakom ett tangentbord med fjun på hakan som kallar alla andra med fjun för ”Skäggen”.

SKÄGGUNGAR:
Utryck för flashbackare bakom ett tangentbord med fjun på hakan som egentligen ropar ”jävla ungar” till småsyskonen som busar men stavar fel när han skriver det i sin iver att hänga ut dem på Flashback.

SOSSE:
En liberal som vill städa upp efter de andras regeringstid.

SPRINGARE:
Flashbacks stora hjälte nr 1! Flashbackarna har ännu inte fattat att Springare tagit avstånd från dem. När de fattat detta skriver de motsatsen i en tråd och tre sidor senare är det en sanning att Springare håller på flashbackarna och allt är förlåtet.

SVÄNGDÖRRSPOLITIK:
Ett tillstånd där Sverige skiter i flashbackarnas förvrängda världsbild.

SYSTEMHOTANDE:
Ett tillstånd där invandrare står för 99% mindre brott än flashbackare.

SYSTEMKOLLAPS:
En beskrivning av en flashbackare när han försöker läsa dessa rader.

SÖDERMALMSELITEN:
Vanliga människor som bor i Stockholm som sätter sig upp mot flashbackare.

T

TERRORISTFABRIKER
Flashbackarna menar Moskée men sanningen är att det är Flashback, Avpixlat mfl som är de verkliga terrorfabrikerna.

U

V

VÄNSTERFLOSKEL:
Ett försök av flashbackare att beskriva en bevisad sanning.

VÄNSTERPOPULISM:
Ett tillstånd där en flashbackare inte kan förstå att flera riksdagspartier är överens om att det som skrivs på Flashback är åt helvete fel.

VÄNSTERTROLL:
Ett alias på Flashback som försöker få flashbackarna förstå att de har fel. Dessa stängs dock oftast av för gott efter ett tag med orden ”missbruk av konton”.

VÄNSTER:
Ett ord som flitigt används på Flashback i stället för ”skitstövel” när de blir motbevisade.

VÄNSTERAKTIVIST:
Ett ord som flitigt används på Flashback i stället för ”din skitstövel” när de blir motbevisade mer än två gånger i följd.

VÄNSTEREXTREMIST:
Ett ord som flitigt används på Flashback i stället för ”jävla skitstövel” när de blir motbevisade och utskämda mer än två gånger i följd.

VÄNSTERJOURNALIST:
Alla journalister som skriver sanningen om Flashback, SD och alla andra liknande företeelser. Gäller dock inte journalisten Luffa som själv är del i jävelskapet på Flashback.

VÄNSTERLIBERAL:
Alla från vänster till höger som inte håller med den typiske flashbackaren.

VÄNSTERMARXIST:
Alla från vänster till höger som inte håller med den typiske flashbackaren och som säger det öppet.

VÄNSTERSNACK:
Ett uttryck som avser väl underbyggd fakta, något som flashbackaren aldrig sysslar med.

W

X

Y

Z

Å

ÅSIKTSKORRIDOR:
En korridor där alla har sina åsikter och stödjer varandra att de får ha sina åsikter som flashbackarna inte tycker de får ha och kallar det för ”yttrandefrihet på riktigt”.

Ä

ÄCKEL:
Alla som inte håller med flashbackarna fast egentligen är det ett passande tillmäle för just flashbackare.

ÄCKLIGT:
Allt som inte flashbackarna gör. Får vi be flashbackarna att titta ner i sitt eget tangentbord…., bra, det ni ser där är verkligen äckligt.

Ö

 

REDAKTIONEN 1

Flashback – Visar sitt företagarhat

Diskutera en Journalist

Någon vill diskutera en journalists förehavanden. Journalisten sägs förfölja personer på bygden. Det är ofta så nya trådar startar men oftast många gånger värre än detta.

Man förväntar sig en pöbelstämning

Som i de flesta andra trådar förväntar man sig att böbeln stegar in och förtalar den stackars journalisten i flera hundra sidor med än mer inlägg. Man förväntar sig att denna pöbel vräker ur sig i stort sett alla inläggen journalistens namn och personnummer tillsammans med uttryck som ”kriminell”, ”bluffmakare” och mycket annat nedsättande. Det är så de gör på Flashback och det är vad Flashback lever på.

Bli aldrig förvånad

Men som det kända uttrycket ”bli aldrig förvånad” dyker det plötsligt upp en skåning till moderator och skriver…

..därefter flyttas tråden till ”papperskorgen”. Denna moderator har en av oss talat med ett antal gånger och bemötts med fullständig empatilöshet och ingen känsla alls för sina medmänniskor. Vi vet vem det är men väntar bara på rätt tillfälle att presentera henne tillsammans med de svar en av oss erhöll när han bad på sina bara knän att stoppa lögnerna om dottern. En normal person hade direkt gjort detta eller om hon inte fick göra så, lämnat Flashback.

En verklig vendetta

En verklig vendetta utförs inne på Flashback av just denna journalist mot en företagare. Där skrivs allt det om företagaren som vi trodde skulle ”gå igång” om journalisten, men den tråden (överst i listan nedan) ligger kvar och puffas för att för att den skall fortsätta förstöra livet för en person medan Flashback fullständigt skiter i detta och andra öden:

En medveten politik

Alla trådar i bilden här ovan är skapade av samma journalist som ingen får skriva om på Flashback. Det syns mycket tydligt att det är en medveten politik från Flashback att medverka till förtal, förstöra liv men också att förstöra företag. Orsaken att de stoppar trådar om journalisten beror på att journalisten är en god inkomstkälla för Flashback och en sådan skall skyddas. Flashback tal om ”yttrandefrihet på riktigt” krympte plötsligt till ”inkomster på riktigt”.

Retar folk

Denna journalist har reta på sig folk i en omfattning som väckt upp mindre nogräknade. För en tid sedan eldades hans gamla Volvo upp och en tid därefter misshandlade någon honom. Om nu detta är gjort av annan än journalisten själv är det något vi absolut tar avstånd ifrån. Det är dock märkligt att dessa händelser sker samtidigt som journalisten står inkallad till rättegång där han är stämd för att ha förtalat en företagare. Vi tror dock inte journalisten iscensatt våldet mot sig själv men varför händer det precis när han skall försvara sig i en rättegång? För allas bästa får vi hoppas att bilbranden åstadkoms av bileldande ungdomar och misshandeln var en ren tillfällighet. Men i rätten hoppas vi att han fälls även om det är mycket svårt att fälla någon för förtal, något annat resultat skulle vara djupt orättvist.

REDAKTIONEN 1

 

 

Flashback – Ändrat design

Ändrat design

Flashback har ändrat sin design. Det nya Flashback började användas 10:31 i morse (2017-05-23). Vad vi kan se är det inte bara designen som ändrats, en stor del av koden är utbytt mot ny kod. Det liknar i stort sett helt vBulletins senaste kod med några skillnader.

Stänkt svagheter

Enligt de tester vi körde nu på förmiddagen mot Flashback ser det ut som att de stängt de flesta svagheter som vi tidigare kände till. VBulletins senaste kod innehåller dock nya svagheter som inte omedelbart behöver betyda att det också är risker. En ”risk” som fortfarande ligger helt öppet är möjligheten att ladda ner borttagna poster. Det gillas av oss!

Snyggare

Det nya utseendet är definitivt snyggare än tidigare och det liknar väldigt mycket vårt nedladdade Flashback. Eftersom det liknar det vi har kan vi ju inte annat än att gratulera.

Sista posten

Den sista posten innan den nya designen är denna post:

Täcker för avataren

Vi kan passa på och berätta varför vi täcker för avataren. Det är så att avatarer som hämtas på nätet eller som man själv skapat faller inom lagen för upphovsrätt. I en rättegång tror man inte att någon skulle bli fälld för en stulen bild som används som avatar men man kan inte vara helt säker. Vi täcker för avataren för att visa respekt till upphovsmannen. Ni som använder en avatar kan få en diger faktura på posten den dag upphovsmannen vet vem du är och det kan de få reda på genom oss. Än så länge är det 22 st upphovsmän som hört av sig till oss för att få veta vem det är som stulit deras konstverk. Så tänk på det, ni kan få en diger faktura på posten.

REDAKTIONEN 1

Flashback- Bra etiska regler

Moderatorer tar bort mycket

Vi ser ofta att moderatorer säger att de tar bort inlägg som inte följer reglerna och att det de tar bort är ett stort antal inlägg varje dag. Jo, det stämmer att de tar bort ett stort antal inlägg. Men nu är det så att vi laddar ner alla inlägg innan någon kan se dem, alltså kan moderatorer inte ta bort dem innan vi redan laddat ner dem. Det betyder att vi kan se vad det är som tagits bort och det är inte så som många tror.

Dålig kvalité

De absolut flesta inläggen som tas bort beror på att de inte håller nivån för bra kvalité. Det mesta som tas bort är inlägg som skoj och fjanterier. Man tar också bort inlägg som i hög grad trollar. Annat som tas bort är om någon visar tendenser till att outa någon. Bla har ett inlägg tagits bort där en postare skriver om en annan i tråden, ”jag tror du är en mus”. Genom att påstå detta har den användaren gjort sig skyldig till outningsförsök och det får man inte göra, tydligen spelar det ingen roll om en mus inte uppnår den intellektuella nivån för att överhuvudtaget skriva, det tas bort ändå. De absolut flesta inläggen som tas bort är alltså helt oskyldiga inlägg som inte gillas av moderatorn.

Låter inlägg som dödar folk stå kvar

Inlägg som beskriver en medskribent som en liten mus tycker moderatorerna är ett svårt brott mot mänskligheten, det tas bort och postaren stängs obönhörligen av. Men inlägg som beskriver en helt oskyldig person som mördare med personens personnummer är en lite bagatell i moderatorernas värld. Killen som blev utpekad som mördare däremot har fått sitt liv förstört för all framtid. Det kan gå så illa att den personen sedermera finner den enda lösningen att ta sitt eget liv. Det finns folk med skyddad id som hängts ut med personuppgifter och adress till stor fara för den uthängde. Man kan ju förmoda att det finns en anledning till att personen fått skyddad id. Vi har också privatpersoner som fått egna trådar där de bara skvallrar om denne med lögner och förtal i stor utsträckning som förstör livet för dem, förmodligen är det någon avundsjuk granne som använder Flashback som slagfält. Vi har ännu inte nämnt brottsfallen som är den största källan till förtal på Flashback som tidvis är rena kriget mot enskilda individer i vårt samhälle som efter detta aldrig mer kan komma tillbaka. Det finns också trådar som förföljer personer så lång tid som tjugo år efter händelsen som startade det hela, att de friats från skuld är det ingen som bryr sig om allra minst Flashback obetalda moderatorer som ”jobbar häcken av sig” för att deras gud, Jan Axelsson, skall kunna bli mångmiljonär. Man tillåter alltså postare på Flashback att förtal vem som helst hur mycket som helst med stöd av Flashbacks regler.

Tillåter reglerna ovanstående

Vi kan säga, utan att skämmas, att Flashbacks regler är mycket bra vid en genomläsning. De tillåter faktiskt inte alls det som pågår på Flashback ändå låter moderatorer vansinnigheter stå kvar som förstör liv.
Bland det fösta som möter oss i reglementet står innan reglerna stolpas upp men ack så viktigt:

Forumet ska inte heller användas för att starta eller bedriva trakasserier av icke offentliga personer.

Läs meningen noggrant! Ärligt talat måste ledningen på Flashback driva med sina läsare när de skriver så när hundratals eller kanske tusentals trådar bryter mot detta i post efter post upp till tiotusentals poster. Läser ni inte era egna regler?
Vi går vidare:

0.09. Falsk ryktesspridning
Att sprida påhittade uppgifter om personer, företag eller organisationer med uppsåt att utsätta dessa för andras missaktning, eller att avsiktligen sprida förvrängd eller påhittad information med uppsåt att vilseleda, är förbjudet.

Ovanstående är en av de regler som forumet självt konsekvent bryter mot. Vi har själva blivit drabbade av detta och tagit upp regeln med moderatorer med svar som är värre än den värsta politiker som försöker slingra sig i ”Uppdrag Granskning” med resultat att de slutar svara på våra frågor. Vid ett antal gånger har vi dessutom utan förvarning bannats för gott:

Användare som begår särskilt allvarliga regelbrott kan bli avstängda från forumet i sex månader utan föregående avstängning. De kan även bli permanent bannlysta.

Eftersom vi blir bannade på livstid direkt efter vi ställt regelfrågor måste sådana frågor till moderatorer tolkas som ”särskilt allvarliga regelbrott”. Flera har hört av sig till oss med samma iakttagelser. Vi går vidare i reglerna:

1.02. Upphovsrättsskyddat material
Spridning eller publicering av upphovsrättsskyddat material utan upphovsmannens tillstånd är förbjudet.

Denna regel bryts det mot oerhört ofta. Kanske så många gånger som 200.000 ggr. Det är ungefär så många avatarer det finns på Flashback. De flesta av dem är plockade från internet utan att upphovsrättsägaren tillfrågats. Vi vet detta därför ett tiotal personer och ett par företag hört av sig till oss för att veta vem som har deras bild som avatar. Tre av dem känner vi namnet på men vi funderar fortfarande om vi skall lämna över det. Vad vi fått reda på kan det kosta en engångskostnad på 20.000kr plus 500kr/dag som bilden använts. Om avataren suttit där i 5 år, vilket inte är ovanligt, kan det kosta ägaren till kontot upp mot 900.000 kr. Fast normalt brukar de inte kräva mer än 100.000 kr vid sådana fall, det är ju billigt för att ha en avatar på sitt alias. Vi går vidare:

1.03. Hets mot folkgrupp
Det är förbjudet att hota eller uttrycka missaktning mot särskilt utsatta grupper, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

Detta bryts det mot dagligen på Flashback. Också här får man en dåres försvarstal när det påpekas. Det är alltså förbjudet enligt reglerna att uttrycka missaktning mot folk från andra kulturer, mot religiösa eller mot sexuella läggningar. Ja, som var och en sett på Flashback låtsas moderatorerna att denna regel inte finns. Vi har också använt denna regel i diskussion med moderatorer men fått svaret att bli avstängd på livstid.

1.04. Uppvigling
Det är förbjudet att uppvigla eller att organisera brottslig verksamhet från forumet.

Ovanstående regel har en av oss blivit utsatt för. Det var när Helenas mailkonton hackades. I en tråd på Flashback  planerades och genomfördes intrången. Man hetsade varandra och man kom med förslag till hur det kunde göras. När kontona väl var hackade lades innehållet upp i tråden genom länkar medan vissa mejl publicerades direkt i forumet. Speciellt alias MrsMagoo är skyldig till denna publicering av hackat material. Hela förfarandet med uppvigling till brott och organisering av densamma skedde genom 41 poster. Posterna stod kvar på Flashback i mer än ett år. När vi lyckades hitta hackaren och processen mot honom började togs alla 41 inläggen bort. Vi påtalade tidigt att inläggen måste tas bort, det bryter ju till och med mot Flashbacks egna regler. Även här fick vi en dåres försvarstal och avstängt konto som svar. Efter mer än ett år har tydligen någon moderator läst reglerna för då togs det bort. I övrigt förekommer uppvigling och organisering av brott på Flashback i stor skala utan att moderatorer bryr sig det minsta.

1.06. Användarnas anonymitet
Att på forumet (via inlägg eller i PM) eftersöka, posta, eller hota att posta, personuppgifter eller annan information, med uppsåt att avslöja en annan användares identitet är förbjudet, med undantag för sådana uppgifter som användaren själv publicerat i forumet. Att sammankoppla användares alternativa konton eller konton på andra forum eller webbplatser är förbjudet.

Ovanstående är den enda regel som tillämpas som det står i regeln. Än värre är att den tillämpas långt mer än vad som står där. Som det skrivits tidigare kan man inte ens kalla någon för ”han kanske är en mus”, då åker man ut direkt.

1.08. Hot och personangrepp
Grova personangrepp, trakasserier, hot eller förtäckta hot riktade mot andra användare är förbjudet.

Ibland fungerar ovanstående, speciellt om någon direkt hotar att ta livet av någon. Men med förtäckta hot fungerar inte regeln alls. Det finns massor av förtäckta hot på forumet och flera har meddelat detta, utan åtgärd. (Exempel 1). Till och med en moderator har brutit mot Flashbacks regler och hotat (Exempel 2).

1.09. Narkotikahandel
All form av narkotikahandel (köpes, säljes, bytes, skänkes), även via PM, är förbjuden.

Det är allmänt känt att narkotikan flödar och uppmuntras på Flashback. De flesta brott som lett till fällande domar mot folk på Flashback handlar om narkotika. Det står mycket tydligt att de sålt eller köpt sina medikamenter på Flashback. Detta vet alla moderatorer också men gör inget åt det. Tvärt om är en del moderatorer för denna handel och för narkotika. En av dem har till och med framställt videofilmer om hur narkotikan blandas och intas mm.

1.12. Skyddade personuppgifter
Det är förbjudet att efterfråga eller sprida uppgifter om personer med skyddade personuppgifter, om dessa uppgifter kan användas för att skada vederbörande.

En av oss med skyddade personuppgifter har hängts ut på Flashback. När det skedde meddelades det till moderatorer. Vi fick bara oförskämda svar i början men lite längre fram fick vi inte bara oförskämda svar utan vi stängdes av direkt. Vi har nyligen påpekar samma sak med ett av de märkligaste svar vi någonsin sett. Men försök att hänga ut Jan Axelsson, det tas det bort direkt med hänvisning att han har skyddade personuppgifter. Vi vet för vi har testat och inser att regeln bara gäller Jan Axelsson som också är ”admin” på Flashback.

Bra regler

De regler ur reglementet vi visar här ovan struntar Flashback fullständigt i. Det är bara fina ord och faktiskt bra etiska regler som om de följdes skulle skapa ett kvalitativt mycket bra forum. Men Flashback skulle förlora besökare om de inte kunde läsa snaskiga berättelser om helt vanliga människor. Att det inte är sant spelar ingen roll för ”står det på nätet är det sant”. Punkt. Näthat är ett sätt att tjäna pengar för en person medan de ryggradslösa som gör jobbet inte får något men ändå skyddar de ägaren ända in till banken. Hur står det till egentligen med er moderatorer?

REDAKTIONEN 1

 

Flashback – inkomsterna sjunker

Flashback

Flashback ägs och styrs av Jan Axelsson. Han är ”admin” på forumet och styr inrättningen med järnhand. Inkomsterna är höga men någon ersättning till sina 118 moderatorer betalar han inte. Det är möjligen en orsak till att han inte väljer de vassaste kinvarna i lådan till moderatorer utan han väljer snarare ”ja”-sägarna som blir så till sig i brallan över att vara en av de utvalda att de skalar av all empati och hederlighet.

Inkomsterna sjunker

 • År 2009 omsatte Flashback 9,3 miljoner och vinsten var ca 4 miljoner.
 • År 2015 omsatte Flashback 5,7 miljoner och vinsten var ca 1 miljon.
 • År 2016 omsatte Flashback 4,1 miljoner och vinsten var ca 0,23 miljoner.

Hur kan det sjunka så med nära nog konstant eller tidvis ökande besökssiffror?

Meddelar annonsörerna

Till stor del beror inkomstsjunkningen på att vi meddelar annonsörerna vad för plats på nätet Flashback är. Vi gör detta i två steg där det första ser ut så här:

Hej!
Vi ser att ni annonserar på forumet www.flashback.org (Flashback).
Vi förstår att detta måste vara ett misstag eftersom forumet tillåter aktiviteter som inte är rumsrent eller som inte kan tillåtas om ett företag exempelvis är ackrediterat eller i övrigt är seriöst.
Vi ber er därför att se över er policy gällande att annonsera på Flashback. Vi ser fram emot att ni hjälper till att stävja det avskyvärda som varje sekund på dygnet tillåts ske på Flashback genom att inte förse dem med pengar genom annonser.
Vänligen

Räcker inte det eller de svarar uppenbarligen ovetandes vad som händer på Flashback alternativt att de försvarar Flashback svarar vi så här:

Hej!

Angående att vi ser att ni annonserar på forumet www.flashback.org (Flashback).

Flera helt vanlig personer har fått sina liv förstörda av det forumet. De vägrar konsekvent ta bort rena lögner om drabbade person och deras barn. Förtal som kommer att följa dem resten av livet med mycket svåra konsekvenser. Vi har fått berättat för oss av en del anhöriga att deras nära och kära tagit sina liv efter att mobben på Flashback skrivit rena lögner om dem. Är det något som er policy tillåter?

Genom att annonsera på nämnda forum tillför ni pengar som skapar möjligheter för att de vidriga galenskaperna kan fortsätta.
Ingen seriös människa kan tycka exemplen nedan är ok och inget företag kan ha en policy som tillåter sådant.
Vi överväger att gå vidare till andra seriösa plattser där det annonseras om vilka tycker nedanstående är ok i sin policy.

 • Övergrepp på barn
  • Man tillåter i stor utsträckning personer dela med sig av erfarenheter om hur barn lättast kan fångas in för helgens nöjen.
  • Man tillåter i stor utsträckning personer tillsammans beskriva sina sexuella relationer med barn. Oftast sker detta med stor glädje i inläggen.
  • En del av dem som delger sina sexuella erfarenheter med barn är deras egna barn.
  • En del berättar att de blivit förälskade i ett barn och att barnet svarat på förälskelsen med att vilja ha sex med personen. En del av dessa barn har varit under 7år.
  • Det finns de som säger sig bara vilja ha sex med spädbarn och delger hur de lyckas penetrera så små barn följt av flera frågor i ämnet.
  • Man lär ut hur de lurar föräldrar så att de inte skall misstänka att släktingen har regelbundet sex med deras små barn.
  • Flera av de i Sverige som åtalats för sex med minderåriga och spädbarn har nästan alltid lärt sig sådant på Flashback.
 • Drogromantik
  • Flashback är den absolut största marknadsplatsen för droger i Sverige.
  • Flashbacks ledning i form av en moderator deltar  med videofilmer hur man blandar till droger och hur de används.
  • Ett stort antal av de som åtalats för drogbrott blir Flashback omnämnt i utredningsmaterialet och/eller i domar som där det började.
  • Flashback tillåter drogannonser på sitt forum.
  • En av de drogföretag som tillåts annonser på Flashback är ansvarig för minst 20 personers död förmodligen många fler än så.
 • Hängas ut
  • I sin iver att hitta olika gärningsmän i kriminalavdelningen publiceras personer med namn, personnummer och adress oerhört frekvent i kolossalt många olika trådar. Om det visar sig att personen man “hängt ut” är fel person får det ändå stå kvar utan åtgärd från någon, allra minst från Flashbacks moderatorer.
  • Flashbacks ledning anser alltså att en oskyldig kan hängas, ut med allvarliga problem inför bla framtida jobbsök. Det bekommer inte Flashback det minsta eller så förstår de inte hur illa  berörda de drabbade blir, både psykiskt och fysiskt. Det kan också generera livslånga följder och, i värsta fall, kan det sluta med självmord vilket bevisligen skett i flera fall. Man hänger också ut och hånar våldtagna, trafikoffer, misshandlade och många fler, både vuxna och barn.
 • Förtal, ärekränkningar, ryktesspridning mm

  • På Flashback är det mer regel än undantag att uthängda personer förtalas och kränks å det grövsta. Medlemmarna fullständigt tävlar i vidrigheter när de skall beskriva en person. Det spelar ingen roll för dem om det är en man, kvinna, barn, skyldig, oskyldig, friad eller till och med döda personer. Det spelar inte heller någon roll för  Flashback, de låter allt stå kvar, inget tas bort.
 • Kvinnoförakt
  • Kvinnoföraktet genomsyrar hela Flashback. Där finns några av Sveriges värsta kvinnohatare, bla startades kvinnohatdebatten i media vintern 2012-2013 av tråden “Sveriges 100 farligaste kvinnor” postat av en äldre man som bor söder om Stockholm. Flera trådar handlar bara om kvinnors påstådda dåliga sidor medan kvinnohatet i allmänhet kan drabba vilken tråd som helst på forumet.
 • Skändningar
  • Det mest kända fallet i Sverige av skändade personer är de barn som mördades i Arboga den 17 Mars 2008. I en tråd upprättades en tävling om vem som kan måla barnen roligast (?). Som utgångspunkt användes bilderna på de döda barnen från förundersökningen.
  • Den mördade flickan Engla har ett antal egna trådar där de skändar den stackars oskyldiga lilla flickan å det grövsta.
  • Tsunamins offer skändas och omtalades på ett vidrigt sätt. För de anhöriga måste detta vara som att återuppleva tragiken på nytt för varje gång någon läser det.
 • Funktionsnedsatta
  • Funktionsnedsatta förföljs och hånas på Flashback. De smygfotar dessa sårbara personer utanför dagcenter i olika poser för att få fram den “roligaste” bilden som sedan postats på forumet. Tillsammans hånar de sedan de fotograferade till en gräns man inte trodde var möjlig. Flashbacks ledning i form av en moderator deltar i denna ohyggliga verksamhet.
 • Självmord
  • Folk som vill ta sitt liv uppmuntras till det av en mängd medlemmar på forumet: de uppmuntras till att sätta upp webbkamera som visar när döden tar ett liv till medlemmars stora glädje.
 • Planering och genomförandet av brott
  • I mängder av trådar utspritt över hela Flashback planeras aktivt brott. Det kan vara intrång på andras konton ute på nätet och det kan vara hur man gömmer undan ett lik.
 • Rasism
  • Av allt olagligt eller motbjudande ligger rasismen i topp på Flashback. Av inläggen att döma får man intrycket att så gott som alla medlemmar är rasistiska. De som  trots allt inte är det försvinner i mängden. Flertalet av rasisterna där hyllar också nazismen.
 • Djur
  • Det skrivs en del om djur på Flashback. Bland annat finns det trådar om djurplågeri där plågeriet hyllas och skojas om.

Flashback förbjöds 2002
I marknadsdomstolen 2002 dömdes Jan Axelsson, ägaren till Flashback, att alla postningar måste förmodereras innan de får släppas fram på forumet. Om det inte görs skall Jan Axelsson betala 400.000 kr för varje postning. Jan Axelsson simulerade då en avyttring av forumet till en ägare i ett annat land. Forumet övergick aldrig till en annan ägare, det har ägts av Jan Axelsson under hela tiden forumet har funnits. Det vill säga att Jan Axelsson är i princip skyldig skattebetalarna mer pengar än värdet av all olja i nordatlanten.

Mer
Vill du läser mer i detalj om det avskyvärda som sker på kan det göras här (vi varnar för mycket vidrigt innehåll).

Tredje steget

Om detta inte räcker kommer vi som steg tre börja att hänga ut företag som stödjare av bla övergrepp på barn genom att förse Flashback med pengar. Möjligen skapar vi en blogg ute på nätet för varje företag som annonserar på nämnda forum för att folk skall reagera. Minskad inkomst är den bästa motivationen att sluta annonsera på Flashback.
Mer om detta: Expressen

REDAKTIONEN 1

 

Facebook- Tar bort inlägg som motarbetar näthat

Förvåning

Till vår stora förvåning har Facebook tagit bort ett helt oskyldigt inlägga på vår Facebooksida. Det handlade om en offentlig person och att han startat gruppen ”Stå upp för Peter Springare”, här kan ni läsa inlägget som också automatiskt publiceras på Facebook.

Vad har Facebook för regler

Vi har läst igenom reglerna som Facebook har och ingenstans bryter vi mot dessa. De skriver att vi inte följt reglerna men vi har letat upprepade gånger och kan helt enkelt inte hitta något som säger att det vi publicerat enligt bilden här ovan bryter mot reglerna. Ändå togs inlägget bort!? Deras regler lägger annars tyngden på att kvinnobröst inte får visas men om man trär på fingerborgar på bröstvårtorna går det bra!? Facebooks regler verkar vara styrt av religion när man läser reglerna, de kunde lika gärna varit hämtade ur Bibeln eller Koranen.

Tydlig extremhöger

Facebook tar ställning för extremhögern och låter förtal, en vidrig kvinnosyn och högerextrema eller gruppen  ”Stå upp för Peter Springare” komma fram på deras sidor utan åtgärd ens om man ber dem ta bort det. Men vår kamp mot olagligheter på internet tar de bort!? Flashback stödjer på detta vis de extrema yttringarna i samhället som inte delar en demokratisk värdegrund.

Vi väljer

Det är vi som väljer var vi vill synas. Facebook är en av platserna vi ser som mindre viktigt. Det är dessutom vi som väljer om vi vill finnas på Facebook inte tvärt om.

REDAKTONEN 1

 

 

Flashback – En åsiktskorridor

Åsiktskorridor

Åsiktskorridor menas med inom vilka ramar man får yttra åsikter. På Flashback får man skriva om övergrepp på barn som planeras, man får skriva kränkande om handikappade, man får skriva om droger och hur de används, man får kränka personer hur mycket som helst och lägga ut deras personuppgifter. Men man får inte kritisera Flashback för det är inte politiskt korrekt på forumet.

Nominera till Flashback Awards 2017

Man tycker att en nominering bland alla andra till Flashback Awards 2017 är tämligen harmlöst. Inget behöver tas bort och det är ju bara några få av alla hundratals som blir valda. Alla andra nomineringar får stå kvar som ett historiskt nonsens. Men inget kan vara mer fel. Alias ”tryckeri” nominerade en organisation för att de ”bidragit mest till att visa hur låg säkerheten är för medlemmarna på flashback forum”:

Alias ”tryckeri” säger överraskad:

Vem än den som påvisar det låga en potential med dess brister har mest bidragit till att något verkligen kan förbättras rent logiskt? Ett inlägg där de som påvisat bristerna mest nominerades till årets heders-flashbackare försvann bara några minuter efter postningen. Det var faktiskt värre censur än jag trodde, men jag tackar naturligtvis för upplysningarna.

Är mycket smal

Nomineringen togs alltså bort bara några minuter efter att det postats. Vi kan konstatera att korridoren för yttrandefrihet på Flashback är mycket smal och måste vara mycket politiskt korrekt utifrån Flashbacks syn. Vi kan också konstatera att kontona på Flashback är mycket dåligt skyddade och att kontrollen av kontonas aktiviteter kartläggs mycket noggrant. Flashback är vare sig yttrandefritt eller anonymt med all den kartläggning som pågår på forumet av dess medlemmars aktiviteter som vi kommer att visa i en kommande artikel.

Källa: flashback.spotlife

REDAKTIONEN 1

SD:s ungdomsförbund hänger ut brottsoffer

SD:s ungdomsförbund

En sajt, registrerad för några dagar sedan, som leder till SD:s ungdomsförbund hänger ut brottslingar och visar svagt maskerade bilder på bla brottsoffer. Kopplingen till SD:s ungdomsförbund är Findel Madison som ledamot i SD:s ungdomsförbunds verkställande utskott. Han är också anställd på Sverigedemokraternas gruppkansli i riksdagen och på så vis får sajten också en koppling till partiet Sverigedemokraterna som har rötter i den tidiga Svenska naziströrelsen.

Näthatande sajt

Näthataren Findel Madison säger till tidningen Metro:

[Vi] syftar till att påvisa de ofta bedrövligt låga straffsatserna för sexualbrott och annan grov och vedervärdig kriminalitet. Sajten syftar även till att visa vilka våldtäktsmännen och pedofilerna egentligen är och varna det svenska folket för vilka man bör hålla sig undan.

Sajten har rubriker som

Lämnade man, barn och villa för tiggare – blev våldtagen

och

Svensk kvinna grovt våldtagen av åtta eritreaner

Findel Madison hänger inte bara ut de han tror är brottslingar med namn bild och personnummer utan han hänger också ut brottsoffren med bild. Tidningen Metro har i flera fall kunnat avpixla de svarta pixlarna över ögonen och kunnat identifiera brottsoffren.
Sajtens kommentarsfält är ofta hård, ungefär som på forumet Flashback, där de inte sällan ger offret skulden för att de blivit våldtagna;

Som man bäddar får man ligga stämmer tydligen i detta fallet

Fostrade i Flashbacks näthat

Enligt Metro tycker Tobias Andersson Ungsvenskarnas ordförande, att det inte är något fel på sajten. Det han egentligen beskriver är den syn som flera SD:are har gällande att förtala och hänga ut folk på nätet. Det märks mycket tydligt att de gått Flashbacks förtalarskola och lärt sig den syn de har där ordentligt. Man blir mörkrädd om det är dessa som är våra framtida politiker. Sverige kommer att få en framtid av förföljelser och märkta människor efter åsikt och härkomst om vi släpper fram detta drägg till vår högsta kammare. Han säger följdriktigt till Metro :

Det ligger i linje med vår politik så jag ser inga problem med det här initiativet. Han vill synliggöra de absurda domarna.

Det ligger alltså i deras politik att näthata och hänga ut folk.

Själv visade han med eftertryck inför brittiska Ukips ungdomsförbund det högerextrema, Young independence, att han själv är en tvättäkta näthatare:

Jag är inte här för att stjäla era tillhörigheter, ockupera era hem eller attackera era kvinnor. Jag antar att ni redan har tillräckligt med utlänningar som gör det.

Efter ett så rasistiskt uttalande förväntar vi oss en reprimand från det ”rasistbefriade” SD. SD:s pressekreterare Felix Byström till nättidningen Kit (Källa: Skaraborgs Allehanda):

Det är ett uttalande med inslag av humor, med kontentan att synliggöra de problem som en hög invandring medför på bostadsmarknaden och kriminaliteten – inte minst när det kommer till sexualbrott

SD:s pressekreterare Felix Byström håller alltså, som väntat, med småknatten. Detta visar SD:s syn i allmänhet på invandrare som också stämmer överens med Flashbacks allmänna högerextrema syn på samma sak.

Efter en fråga från Metro att vem som helst kan identifiera till och med offren säger Tobias Andersson:

Vem som helst kan gå in i de här domarna och hitta informationen.

Återigen torgför Tobias Andersson likt en Flashbackskolad näthatare att det som finns i offentliga dokument är fritt att publicera på nätet för de är ju offentliga. Professorn i civilrätt Mårten Schultz säger till tidningen Metro om detta:

Det är en väldigt vanlig missuppfattning. Det faktum att viss information är offentlig betyder inte att det är tillåtet att sprida den. Offentlighetsprincipen fungerar inte så. Den ger insyn, men säger ingenting om vad som är lämpligt att sprida. Det kan många gånger vara brottsligt att sprida offentlig information och uppgifter.

Är detta våra framtida politiker har vi ingen framtid

Missuppfattningen ligger i att Tobias Andersson och förmodligen de flesta i ”Ungsvenskarna” hänger på Flashback och låtit sig tro att offentliga dokument kan publiceras som de är eller delar av innehållet. Men det är bara vad som lärs ut på Flashback och så gott som allt som lärs ut där är i grunden helt fel. Detta visar också att SD:s kommande medlemskader lärt sig sin politiska läxa på Flashback. Om dessa kommer sitta med i kommande regeringar kan det bli så illa att 30-talets nazism får en renässans i en ny etikett därför är det viktigt att lägga dessa namn på minnet:

Findel Madison (näthatare)
Tobias Andersson (näthats-puffare)

Sverigedemokraterna stängde ner sajten efter Metros utmärkta reportage.
Mär väl att vi inte skrivit ut ungknattarnas personnummer.

REDAKTIONEN

Flashback – Hur många är intresserade

 x

 1. Hur många tror ni är inloggade samtidigt en bra kväll på Flashback?

= Rekordet inloggade samtidigt ligger på lite över 1.000 användare.

Källa: admin på Flashback (se längre ner)

 

2. Hur många tror ni är inloggade samtidigt en bra kväll på Flashback och postar under en 30 minuters period?

= En vanlig vardagskväll var 180 inloggade och postar 280 inlägg på 30 minuter.
= En vanlig vardagsnatt  var 42 inloggade och postar 112 inlägg på 30 minuter.

Just 30 minuter är en defaktostandard för besöksräknare. De räknar alla unika besökare inom 30 minuter. Om samma unika besökare går ut och in igen inom dessa 30 minuter räknas det ändå som ett besök. Om en besökare går in en gång varje 30 minuter räknas varje besök som unika besök. Därför är det närmare sanningen att bara mäta 30 minuter vid olika tider annars är risken överhängande att samma inloggad kan räknas flera gånger som en ny inloggad varje 30 minutersperiod.

Källa antal postningar:
2010-12-23 fanns det 27.769.590 poster på Flashback och precis nu, 2016-12-22 finns det 56.013.755  poster.
56.013.755 – 27.769.590 = 28.244.165 poster har det lagts in på exakt på timman i 6 år.
6 år gånger 365 dygn = 2.190 dygn.
28.244.165 delat på 2.190 dygn = 12.897 postningar/dygn
12.897 postningar delat med 48 halvtimmar = 269 postningar i halvtimman
Källa antal som postar:
Vi tittade på våra nedladdade inlägg och fann att 180st var inloggade samtidigt och postade

 

3. Hur många unika besök har Flashback per dygn?

= 38.092 per dygn mätt i genomsnitt de sista 90 dagarna

Källa: http://urlm.se/www.flashback.org

Dagens Nyheter, en lokal Stockholmstidning ligger på 96.000 unika besökare i samma räkning som Flashback.
Jennys matblogg, http://www.jennysmatblogg.nu, har 70.000 unika besökare enligt Bloggportalen.

 

4. Hur många är det som aktivt postar

1 promille av flashbacks användare (762 personer) har postat 17.48 procent av samtliga inlägg (6.360.249 inlägg).

1 procent av flashbacks användare (7.626 personer) har postat 51.99 procent av samtliga inlägg (18.913.211 inlägg).

5 procent av flashbacks användare (38.130 personer) har postat 83.62 procent av samtliga inlägg (30.416.669 inlägg)

Alltså 5 procent av Flashbacks medlemmar postar 84 procent av alla postningar på Flashback.

Källa: Provokation och näthat som affärsidé – Flashback

 

Åsikter om Flashbacks besök och inloggade

Besöksrekord

 

 

 

 

 

 

Misstanke om fel på Flashbacks besöksräknare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REDAKTIONEN

 

 

 

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.