Creeper MediaCreeper

Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

Kategori: FLASHBACKANNONSER

Malmö stad annonserar på Flashback

Annonsen

Den av oss som jobbar mycket med Flashbacks annonser uppmärksammade att Malmö stad annonserar på Flashback. Genast skickade vi mejl till dem och påpekade detta.

Påpekandet

Hej!
Vi ser att ni annonserar på forumet www.flashback.org (Flashback).
Vi förstår att detta måste vara ett misstag eftersom forumet tillåter aktiviteter som inte är rumsrent eller som inte kan tillåtas om ett företag exempelvis är ackrediterat eller i övrigt är seriöst.
Vi ber er därför att se över er policy gällande att annonsera på Flashback. Vi ser fram emot att ni hjälper till att stävja det avskyvärda som varje sekund på dygnet tillåts ske på Flashback genom att inte förse dem med pengar genom annonser.
Vänligen
/SIG-gruppen
SIG-gruppen arbetar mot näthat

Svaret

Vi visar aldrig mejl offentligt men vi kan visa utdrag ur offentliga mejl. Svaret från dem ser ut så här:

Hej

Tack för ert mail och era synpunkter kring annonsering på Flashback.
I och med vårt uppdrag att nå personer som sällan kontaktar kommunala verksamheter, är det viktigt att finnas i forum där personer som säljer och köper vistas. Flashback är ett sådant forum. Det är många som vänder sig till forumet i frågor kring sexköp, att börja sälja, för moraliska diskussioner kring trafficking och prostitution eller för att finna andra som upplever situationen som problematisk och söker därmed stöd.
Vi håller med dig om att Flashback ger utrymme för åsikter som inte är förenligt med Malmö Stads policys, värdegrund eller riktlinjer. Vi vill vara tydliga med att Malmö Stad eller KST inte sympatiserar med hemsidans ideologi eller innehåll.

 

Hoppas att jag kunnat ge dig ett svar som förklarar situationen. Du är varmt välkommen att höra av dig igen.

Med vänlig hälsning
Elin Johansson
Socialsekreterare
Malmö Stad,
Kompetenscentrum Sexuella Tjänster

Svaret visar med önskvärd tydlighet att de inte förstått vad Flashback handlar om. Det verkar tro det är något de inte stödjer men inte värre än att de kan annonsera där: ”Flashback ger utrymme för åsikter som inte är förenligt med Malmö Stads policys, värdegrund eller riktlinjer”.  Vi kan säga till socialsekreteraren att det som sker på Flashback handlar inte bara om något som ”inte är förenligt”, det handlar bla om förtal så illa att folk tagit sina liv! Det är inte bara förenligt, det är så avskyvärt att alla borde ta avstånd från den verksamheten. Inte minst borde våra myndigheter veta bättre än att stödja en så suspekt företeelse som tar människors liv. Behjärtansvärda insatser mot andra felaktigheter är ingen ursäkt, inte alls. Följaktligen svarade vi med eftertryck:

Eftertryck

Hej!
Flera helt vanlig personer har fått sina liv förstörda av det forumet. De vägrar konsekvent ta bort rena lögner om drabbade person och deras barn. Förtal som kommer att följa dem resten av livet med mycket svåra konsekvenser. Vi har fått berättat för oss av en del anhöriga att deras nära och kära tagit sina liv efter att mobben på Flashback skrivit rena lögner om dem. Är det något som er policy tillåter?
Genom att annonsera på nämnda forum tillför ni pengar som skapar möjligheter för att de vidriga galenskaperna kan fortsätta.
Ingen seriös människa kan tycka exemplen nedan är ok och inget företag eller annan organisation kan ha en policy som tillåter sådant.
Vi som jobbar mot Flashback i SIG-gruppen har blivit utsatta för dem. Jag kan lova er att de som blivit utsatta för Flashback, som vi, aldrig någonsin under några omständigheter som helst kan gå med på att samarbeta med dem.
En av oss har en ”egen” tråd på Flashback som innehåller ca 10.000 inlägg, de flesta med mycket grovt förtal, och som besökts av när 2,5 milj. besökare. Den personen tvingades ”gå under jorden” och helt försvinna. Det finns inget liv efter en sådan behandling. Med er annons stödjer ni sådant. Det hjälper inte att ni i svar till oss tar avstånd från det, ni kommer för alltid av flashbackare att ses som den som stödjer Flashback och det som står här nedan:

 • Övergrepp på barn
  • Man tillåter i stor utsträckning personer dela med sig av erfarenheter om hur barn lättast kan fångas in för helgens nöjen.
  • Man tillåter i stor utsträckning personer tillsammans beskriva sina sexuella relationer med barn. Oftast sker detta med stor glädje i inläggen.
  • En del av dem som delger sina sexuella erfarenheter med barn är deras egna barn.
  • En del berättar att de blivit förälskade i ett barn och att barnet svarat på förälskelsen med att vilja ha sex med personen. En del av dessa barn har varit under 7år.
  • Det finns de som säger sig bara vilja ha sex med spädbarn och delger hur de lyckas penetrera så små barn följt av flera frågor i ämnet.
  • Man lär ut hur de lurar föräldrar så att de inte skall misstänka att släktingen har regelbundet sex med deras små barn.
  • Flera av de i Sverige som åtalats för sex med minderåriga och spädbarn har nästan alltid lärt sig sådant på Flashback.
 • Drogromantik
  • Flashback är den absolut största marknadsplatsen för droger i Sverige.
  • Flashbacks ledning i form av en moderator deltar  med videofilmer hur man blandar till droger och hur de används.
  • Ett stort antal av de som åtalats för drogbrott blir Flashback omnämnt i utredningsmaterialet och/eller i domar som där det började.
  • Flashback tillåter drogannonser på sitt forum.
  • En av de drogföretag som tillåts annonser på Flashback är ansvarig för minst 20 personers död förmodligen många fler än så.
 • Hängas ut
  • I sin iver att hitta olika gärningsmän i kriminalavdelningen publiceras personer med namn, personnummer och adress oerhört frekvent i kolossalt många olika trådar. Om det visar sig att personen man “hängt ut” är fel person får det ändå stå kvar utan åtgärd från någon, allra minst från Flashbacks moderatorer.
  • Flashbacks ledning anser alltså att en oskyldig kan hängas, ut med allvarliga problem inför bla framtida jobbsök. Det bekommer inte Flashback det minsta eller så förstår de inte hur illa  berörda de drabbade blir, både psykiskt och fysiskt. Det kan också generera livslånga följder och, i värsta fall, kan det sluta med självmord vilket bevisligen skett i flera fall. Man hänger också ut och hånar våldtagna, trafikoffer, misshandlade och många fler, både vuxna och barn.
 • Förtal, ärekränkningar, ryktesspridning mm

  • På Flashback är det mer regel än undantag att uthängda personer förtalas och kränks å det grövsta. Medlemmarna fullständigt tävlar i vidrigheter när de skall beskriva en person. Det spelar ingen roll för dem om det är en man, kvinna, barn, skyldig, oskyldig, friad eller till och med döda personer. Det spelar inte heller någon roll för  Flashback, de låter allt stå kvar, inget tas bort.
 • Kvinnoförakt
  • Kvinnoföraktet genomsyrar hela Flashback. Där finns några av Sveriges värsta kvinnohatare, bla startades kvinnohatdebatten i media vintern 2012-2013 av tråden “Sveriges 100 farligaste kvinnor” postat av en äldre man som bor söder om Stockholm. Flera trådar handlar bara om kvinnors påstådda dåliga sidor medan kvinnohatet i allmänhet kan drabba vilken tråd som helst på forumet.
 • Skändningar
  • Det mest kända fallet i Sverige av skändade personer är de barn som mördades i Arboga den 17 Mars 2008. I en tråd upprättades en tävling om vem som kan måla barnen roligast (?). Som utgångspunkt användes bilderna på de döda barnen från förundersökningen.
  • Den mördade flickan Engla har ett antal egna trådar där de skändar den stackars oskyldiga lilla flickan å det grövsta.
  • Tsunamins offer skändas och omtalades på ett vidrigt sätt. För de anhöriga måste detta vara som att återuppleva tragiken på nytt för varje gång någon läser det.
 • Funktionsnedsatta
  • Funktionsnedsatta förföljs och hånas på Flashback. De smygfotar dessa sårbara personer utanför dagcenter i olika poser för att få fram den “roligaste” bilden som sedan postats på forumet. Tillsammans hånar de sedan de fotograferade till en gräns man inte trodde var möjlig. Flashbacks ledning i form av en moderator deltar i denna ohyggliga verksamhet.
 • Självmord
  • Folk som vill ta sitt liv uppmuntras till det av en mängd medlemmar på forumet: de uppmuntras till att sätta upp webbkamera som visar när döden tar ett liv till medlemmars stora glädje.
 • Planering och genomförandet av brott
  • I mängder av trådar utspritt över hela Flashback planeras aktivt brott. Det kan vara intrång på andras konton ute på nätet och det kan vara hur man gömmer undan ett lik.
 • Rasism
  • Av allt olagligt eller motbjudande ligger rasismen i topp på Flashback. Av inläggen att döma får man intrycket att så gott som alla medlemmar är rasistiska. De som  trots allt inte är det försvinner i mängden. Flertalet av rasisterna där hyllar också nazismen.
 • Djur
  • Det skrivs en del om djur på Flashback. Bland annat finns det trådar om djurplågeri där plågeriet hyllas och skojas om.

Flashback förbjöds 2002
I marknadsdomstolen 2002 dömdes Jan Axelsson, ägaren till Flashback, att alla postningar måste förmodereras innan de får släppas fram på forumet. Om det inte görs skall Jan Axelsson betala 400.000 kr för varje postning. Jan Axelsson simulerade då en avyttring av forumet till en ägare i ett annat land. Forumet övergick aldrig till en annan ägare, det har ägts av Jan Axelsson under hela tiden forumet har funnits. Det vill säga att Jan Axelsson är i princip skyldig skattebetalarna mer pengar än värdet av all olja i nordatlanten.

Vi förbereder en artikel om er motbjudande annonsering på Flashback.

/SIG-gruppen

Vi får se hur svaret ser ut efter detta.

Ägs av Flashback Media Group (FMG)

Vi har tidigare visat att det är Jan Axelsson som äger och alltid har ägt Flashback forum genom sitt FMG. Han smiter från sitt rättmätiga straff genom att simulera ett ägarbyte. Det är inte bättre än de som smiter från andra straff genom att hålla sig gömda. Vi kommer återigen visa att det är FMG och därmed Jan Axelsson som äger Flashback forum som han alltid gjort.

Fakturan

Fakturan visar tydligt vart pengarna går:

 

(Detta stycke är bortklippt)

 

REDAKTIONEN 1

 

 

Flashback – inkomsterna sjunker

Flashback

Flashback ägs och styrs av Jan Axelsson. Han är ”admin” på forumet och styr inrättningen med järnhand. Inkomsterna är höga men någon ersättning till sina 118 moderatorer betalar han inte. Det är möjligen en orsak till att han inte väljer de vassaste kinvarna i lådan till moderatorer utan han väljer snarare ”ja”-sägarna som blir så till sig i brallan över att vara en av de utvalda att de skalar av all empati och hederlighet.

Inkomsterna sjunker

 • År 2009 omsatte Flashback 9,3 miljoner och vinsten var ca 4 miljoner.
 • År 2015 omsatte Flashback 5,7 miljoner och vinsten var ca 1 miljon.
 • År 2016 omsatte Flashback 4,1 miljoner och vinsten var ca 0,23 miljoner.

Hur kan det sjunka så med nära nog konstant eller tidvis ökande besökssiffror?

Meddelar annonsörerna

Till stor del beror inkomstsjunkningen på att vi meddelar annonsörerna vad för plats på nätet Flashback är. Vi gör detta i två steg där det första ser ut så här:

Hej!
Vi ser att ni annonserar på forumet www.flashback.org (Flashback).
Vi förstår att detta måste vara ett misstag eftersom forumet tillåter aktiviteter som inte är rumsrent eller som inte kan tillåtas om ett företag exempelvis är ackrediterat eller i övrigt är seriöst.
Vi ber er därför att se över er policy gällande att annonsera på Flashback. Vi ser fram emot att ni hjälper till att stävja det avskyvärda som varje sekund på dygnet tillåts ske på Flashback genom att inte förse dem med pengar genom annonser.
Vänligen

Räcker inte det eller de svarar uppenbarligen ovetandes vad som händer på Flashback alternativt att de försvarar Flashback svarar vi så här:

Hej!

Angående att vi ser att ni annonserar på forumet www.flashback.org (Flashback).

Flera helt vanlig personer har fått sina liv förstörda av det forumet. De vägrar konsekvent ta bort rena lögner om drabbade person och deras barn. Förtal som kommer att följa dem resten av livet med mycket svåra konsekvenser. Vi har fått berättat för oss av en del anhöriga att deras nära och kära tagit sina liv efter att mobben på Flashback skrivit rena lögner om dem. Är det något som er policy tillåter?

Genom att annonsera på nämnda forum tillför ni pengar som skapar möjligheter för att de vidriga galenskaperna kan fortsätta.
Ingen seriös människa kan tycka exemplen nedan är ok och inget företag kan ha en policy som tillåter sådant.
Vi överväger att gå vidare till andra seriösa plattser där det annonseras om vilka tycker nedanstående är ok i sin policy.

 • Övergrepp på barn
  • Man tillåter i stor utsträckning personer dela med sig av erfarenheter om hur barn lättast kan fångas in för helgens nöjen.
  • Man tillåter i stor utsträckning personer tillsammans beskriva sina sexuella relationer med barn. Oftast sker detta med stor glädje i inläggen.
  • En del av dem som delger sina sexuella erfarenheter med barn är deras egna barn.
  • En del berättar att de blivit förälskade i ett barn och att barnet svarat på förälskelsen med att vilja ha sex med personen. En del av dessa barn har varit under 7år.
  • Det finns de som säger sig bara vilja ha sex med spädbarn och delger hur de lyckas penetrera så små barn följt av flera frågor i ämnet.
  • Man lär ut hur de lurar föräldrar så att de inte skall misstänka att släktingen har regelbundet sex med deras små barn.
  • Flera av de i Sverige som åtalats för sex med minderåriga och spädbarn har nästan alltid lärt sig sådant på Flashback.
 • Drogromantik
  • Flashback är den absolut största marknadsplatsen för droger i Sverige.
  • Flashbacks ledning i form av en moderator deltar  med videofilmer hur man blandar till droger och hur de används.
  • Ett stort antal av de som åtalats för drogbrott blir Flashback omnämnt i utredningsmaterialet och/eller i domar som där det började.
  • Flashback tillåter drogannonser på sitt forum.
  • En av de drogföretag som tillåts annonser på Flashback är ansvarig för minst 20 personers död förmodligen många fler än så.
 • Hängas ut
  • I sin iver att hitta olika gärningsmän i kriminalavdelningen publiceras personer med namn, personnummer och adress oerhört frekvent i kolossalt många olika trådar. Om det visar sig att personen man “hängt ut” är fel person får det ändå stå kvar utan åtgärd från någon, allra minst från Flashbacks moderatorer.
  • Flashbacks ledning anser alltså att en oskyldig kan hängas, ut med allvarliga problem inför bla framtida jobbsök. Det bekommer inte Flashback det minsta eller så förstår de inte hur illa  berörda de drabbade blir, både psykiskt och fysiskt. Det kan också generera livslånga följder och, i värsta fall, kan det sluta med självmord vilket bevisligen skett i flera fall. Man hänger också ut och hånar våldtagna, trafikoffer, misshandlade och många fler, både vuxna och barn.
 • Förtal, ärekränkningar, ryktesspridning mm

  • På Flashback är det mer regel än undantag att uthängda personer förtalas och kränks å det grövsta. Medlemmarna fullständigt tävlar i vidrigheter när de skall beskriva en person. Det spelar ingen roll för dem om det är en man, kvinna, barn, skyldig, oskyldig, friad eller till och med döda personer. Det spelar inte heller någon roll för  Flashback, de låter allt stå kvar, inget tas bort.
 • Kvinnoförakt
  • Kvinnoföraktet genomsyrar hela Flashback. Där finns några av Sveriges värsta kvinnohatare, bla startades kvinnohatdebatten i media vintern 2012-2013 av tråden “Sveriges 100 farligaste kvinnor” postat av en äldre man som bor söder om Stockholm. Flera trådar handlar bara om kvinnors påstådda dåliga sidor medan kvinnohatet i allmänhet kan drabba vilken tråd som helst på forumet.
 • Skändningar
  • Det mest kända fallet i Sverige av skändade personer är de barn som mördades i Arboga den 17 Mars 2008. I en tråd upprättades en tävling om vem som kan måla barnen roligast (?). Som utgångspunkt användes bilderna på de döda barnen från förundersökningen.
  • Den mördade flickan Engla har ett antal egna trådar där de skändar den stackars oskyldiga lilla flickan å det grövsta.
  • Tsunamins offer skändas och omtalades på ett vidrigt sätt. För de anhöriga måste detta vara som att återuppleva tragiken på nytt för varje gång någon läser det.
 • Funktionsnedsatta
  • Funktionsnedsatta förföljs och hånas på Flashback. De smygfotar dessa sårbara personer utanför dagcenter i olika poser för att få fram den “roligaste” bilden som sedan postats på forumet. Tillsammans hånar de sedan de fotograferade till en gräns man inte trodde var möjlig. Flashbacks ledning i form av en moderator deltar i denna ohyggliga verksamhet.
 • Självmord
  • Folk som vill ta sitt liv uppmuntras till det av en mängd medlemmar på forumet: de uppmuntras till att sätta upp webbkamera som visar när döden tar ett liv till medlemmars stora glädje.
 • Planering och genomförandet av brott
  • I mängder av trådar utspritt över hela Flashback planeras aktivt brott. Det kan vara intrång på andras konton ute på nätet och det kan vara hur man gömmer undan ett lik.
 • Rasism
  • Av allt olagligt eller motbjudande ligger rasismen i topp på Flashback. Av inläggen att döma får man intrycket att så gott som alla medlemmar är rasistiska. De som  trots allt inte är det försvinner i mängden. Flertalet av rasisterna där hyllar också nazismen.
 • Djur
  • Det skrivs en del om djur på Flashback. Bland annat finns det trådar om djurplågeri där plågeriet hyllas och skojas om.

Flashback förbjöds 2002
I marknadsdomstolen 2002 dömdes Jan Axelsson, ägaren till Flashback, att alla postningar måste förmodereras innan de får släppas fram på forumet. Om det inte görs skall Jan Axelsson betala 400.000 kr för varje postning. Jan Axelsson simulerade då en avyttring av forumet till en ägare i ett annat land. Forumet övergick aldrig till en annan ägare, det har ägts av Jan Axelsson under hela tiden forumet har funnits. Det vill säga att Jan Axelsson är i princip skyldig skattebetalarna mer pengar än värdet av all olja i nordatlanten.

Mer
Vill du läser mer i detalj om det avskyvärda som sker på kan det göras här (vi varnar för mycket vidrigt innehåll).

Tredje steget

Om detta inte räcker kommer vi som steg tre börja att hänga ut företag som stödjare av bla övergrepp på barn genom att förse Flashback med pengar. Möjligen skapar vi en blogg ute på nätet för varje företag som annonserar på nämnda forum för att folk skall reagera. Minskad inkomst är den bästa motivationen att sluta annonsera på Flashback.
Mer om detta: Expressen

REDAKTIONEN 1

 

Annonser – Karl Casino

Oseriösa spelbolag

Karl Casino är inte något seriöst casino. Det svar vi fick från dem visar mycket tydligt att de indirekt stödjer övergrepp på barn och alla andra övergrepp som pågår på Flashback. Möjligen förstår de inte vad det är de stödjer men svaret visar att de aktivt stödjer sådan verksamhet. Så agerar ingen seriös aktör på nätet, vad är nästa steg? Vågar inte tänka tanken!

Spela på oseriösa aktörer

Vi skulle aldrig våga spela hos en aktör som har Karl Casinos inställning till sina medmänniskor. Hur vet vi att de inte fuskar med spelen så att de skinnar folk på pengar när de har en så vidrig människosyn? Tänk på det när ni väljer spelbolag för detta bolag har ingen seriös agenda och verkar helt sakna policys.
Karl Casino sprider ut att de är ”äkta svenskt” men ägs och drivs av L&L Europé har den dåliga smaken att lansera casinosajter i flera länder som sägs vara ”äkta” för landet, de driver exempelvis All British Casino samt All Australian Casino. De finns på Malta, som flera andra kasinon finns, främst för att slippa betala skatter och kontroll av länderna där de sägs vara ”äkta” i, seriöst? Nej, knappast!

Annonsera ut

Vi kommer efter hand att annonsera ut alla bolag som annonserar på Flashback som oseriösa inte minst Karl Casino. Vi kommer också att meddela andra platser de annonserar på om hur deras människosyn ser ut. Vår förhoppning är att seriösa platser på nätet inte vill ha med dessa oseriösa skumraskföretag att göra.

Hjälp till att sprida detta

Alla som känner att de vill hjälpa till med jobbet mot Flashback är en bra hjälp att sprida dessa uppgifter om Karl Casino på nätet.

Frågan är nu vilken annonsör som blir nästa att vara oseriös?

SIG-Gruppen
Annonsavdelningen

Annonser – Varning

Flashback lurar er på pengar

Flashback hjälper till med att sno dina pengar genom att låta ett lurendrejeriföretag annonsera på Flashback. ”Den Svenska Metoden” kallas ”metoden” som på några veckor kan öka några av dina hundralappar till miljoner. “Den svenska metoden” har lanserats hårt i hela världen med programvara för att investera i binära optioner. De påstår att programvaran kan förutse kursutvecklingar och garanterat extrem god avkastning.

Tänk efter lite

Du tjänar inget alls genom ”Den Svenska Metoden” du kan bara förlora pengar där. Tänk efter lite, om deras metod vore så bra varför låter de andra berika sig och inte håller det för sig själva? Svaret är enkelt, de berikar sig på sin metod och metoden är att sno pengarna från dig. Du får inget alls. De där hundralapparna de vill få av dig behåller de men ger inte dig något någon gång, känn dig blåst.

De stjäl din identitet

De stjäl inte bara dina pengar, de stjäl också ibland deltagarnas identitet. Vad de gör med de stulna identiteterna vågar vi inte ens fundera på.

Går under olika namn på nätet

Samma sak annonsera över Världen under namnen: The Saffa, Canuck, Native Trader, The Brit Method, The Aussie Method, The Golden Goose Method och flera andra namn.

Flashback lurar skjortan av er

Ni som hänger på Flashback medverkar till att lurendrejeriet från Flashback kan fortgå ogenerat med Flashbacks goda minne. Hur många har redan blåsts på pengar och hur mycket får Flashback och hur mycket får grundaren till eländet ”Jakob Stenson”, om han nu finns?

Källor

ombinäraoptioner.se
binaryoptionsguide.se
binäraoptionerguiden.se
densvenskametoden.se
binaryoptionswatchdog.com
frufranzen.com

SIG-Gruppen
Annonsavdelningen

Annonser – Nytt upplägg

Nu när vi kört ett tag med att organiserat mejla Flashbacks annonsörer har vi fått lite erfarenheter som vi nu använder för att finslipa metoden.

Det tidigare upplägget tar för lång tid att använda därför förenklar vi förfarandet. Vi slutar att hålla reda på hur mycket mejl som skickas till vart och ett företag. Istället använder vi oss av ”veckosynlighetsprincipen”. Dvs syns en annons på Flashback = Mejla. Vi får ta risken att samma annonsör får mejl flera gånger.

Kom igen nu alla som vill stoppa Flashback, sätt igång och mejla!
Här finns upplägget, eller klicka på länken FLASHBACKANNONSER längst upp till höger och följ anvisningarna.

SIG-Gruppen
Annonsavdelningen

Flashbacks annonsörer skall informeras

Snart klara

Vi är snart klara med vår organisation som endast är till för att få bort annonsörer från Flashback. Den får tilldelat sig egna verktyg under översta menyn ”FLASHBACKANNONSER”. När vi kör igång med detta på allvar kommer vi snart att se resultat. Syftet är att tvinga Flashback moderera bort vidrigheter. Vi gör det vårt samhälle borde göra men som de inte gör.

Så här ser förslag till första mejlet som skall skickas ut:

Hej!

Vi ser att ni annonserar på forumet www.flashback.org (Flashback).

Vi förstår att detta måste vara ett misstag eftersom forumet tillåter aktiviteter som inte är rumsrent eller som inte kan tillåtas om ett företag exempelvis är ackrediterat hos något ackrediteringsföretag. Vid ackreditering förbinder man sig att följa den policy som ackrediteringsföretagen sätter upp.

Om ni inte är ackrediterade kan de kunder samarbetspartner ni har, som är ackrediterade, kräva att ni följer deras policy i dessa frågor för att de inte skall utsättas för kritik eller avregistrering av ackrediteringsorganisationerna.

Om ni har privatpersoner som kunder och de får reda på att ni annonserar på Flashback är risken att ni förlorar dessa kunder.

Vi ber er därför att se över er policy gällande att annonsera på Flashback. Vi ser fram emot att ni hjälper till att stävja det avskyvärda som varje sekund på dygnet tillåts ske på Flashback.

Vänligen
/SIG-gruppen

Ovanstående mejl kommer också få samma text fast på Engelska i samma mejl. Detta för att man skall slippa gissa vad för språk mottagaren talar.

 

Om det blir negativt svar på första mejlet skickas detta, alternativt skickas bara detta:

Hej!

Vi ser att ni annonserar på forumet www.flashback.org (Flashback).

Vi förstår att detta måste vara ett misstag eftersom forumet tillåter aktiviteter som inte är rumsrent eller som inte kan tillåtas om ett företag exempelvis är ackrediterat hos något ackrediteringsföretag. Vid ackreditering förbinder man sig att följa den policy som ackrediteringsföretagen sätter upp.

Om ni inte är ackrediterade kan de kunder samarbetspartner ni har, som är ackrediterade, kräva att ni följer deras policy i dessa frågor för att de inte skall utsättas för kritik eller avregistrering av ackrediteringsorganisationerna.

Om ni har privatpersoner som kunder och de får reda på att ni annonserar på Flashback är risken att ni förlorar dessa kunder.

Vi ber er därför att se över er policy gällande att annonsera på Flashback. Vi ser fram emot att ni hjälper till att stävja det avskyvärda som varje sekund på dygnet tillåts ske på Flashback.

För att tydliggöra problemet kommer vi att delge ert svar till alla större platser på nätet som det annonseras så att även de får ta del av det motstånd som finns mot avskyvärdheter på nätet. Om ni inte önskar svara kommer även detta att delges samma annonsplatser för även ett ickesvar kan väga tungt att väcka annonsörer till att agera.

Några avskyvärdheter som ovetandes stöds av de som annonserar på Flashback:

 • Övergrepp på barn
  • Man tillåter i stor utsträckning personer dela med sig av erfarenheter om hur barn lättast kan fångas in för helgens nöjen.
  • Man tillåter i stor utsträckning personer tillsammans beskriva sina sexuella relationer med barn. Oftast sker detta med stor glädje i inläggen.
  • En del av dem som delger sina sexuella erfarenheter med barn är deras egna barn.
  • En del berättar att de blivit förälskade i ett barn och att barnet svarat på förälskelsen med att vilja ha sex med personen. En del av dessa barn har varit under 7år.
  • Det finns de som säger sig bara vilja ha sex med spädbarn och delger hur de lyckas penetrera så små barn följt av flera frågor i ämnet.
  • Man lär ut hur de lurar föräldrar så att de inte skall misstänka att släktingen har regelbundet sex med deras små barn.
  • Flera av de i Sverige som åtalats för sex med minderåriga och spädbarn har nästan alltid lärt sig sådant på Flashback.
 • Drogromantik
  • Flashback är den absolut största marknadsplatsen för droger i Sverige.
  • Flashbacks ledning i form av en moderator deltar  med videofilmer hur man blandar till droger och hur de används.
  • Ett stort antal av de som åtalats för drogbrott blir Flashback omnämnt i utredningsmaterialet och/eller i domar som där det började.
  • Flashback tillåter drogannonser på sitt forum.
  • En av de drogföretag som tillåts annonser på Flashback är ansvarig för minst 20 personers död förmodligen många fler än så.
 • Hängas ut
  • I sin iver att hitta olika gärningsmän i kriminalavdelningen publiceras personer med namn, personnummer och adress oerhört frekvent i kolossalt många olika trådar. Om det visar sig att personen man “hängt ut” är fel person får det ändå stå kvar utan åtgärd från någon, allra minst från Flashbacks moderatorer.
  • Flashbacks ledning anser alltså att en oskyldig kan hängas, ut med allvarliga problem inför bla framtida jobbsök. Det bekommer inte Flashback det minsta eller så förstår de inte hur illa  berörda de drabbade blir, både psykiskt och fysiskt. Det kan också generera livslånga följder och, i värsta fall, kan det sluta med självmord vilket bevisligen skett i flera fall. Man hänger också ut och hånar våldtagna, trafikoffer, misshandlade och många fler, både vuxna och barn.
 • Förtal, ärekränkningar, ryktesspridning mm

  • På Flashback är det mer regel än undantag att uthängda personer förtalas och kränks å det grövsta. Medlemmarna fullständigt tävlar i vidrigheter när de skall beskriva en person. Det spelar ingen roll för dem om det är en man, kvinna, barn, skyldig, oskyldig, friad eller till och med döda personer. Det spelar inte heller någon roll för  Flashback, de låter allt stå kvar, inget tas bort.
 • Kvinnoförakt
  • Kvinnoföraktet genomsyrar hela Flashback. Där finns några av Sveriges värsta kvinnohatare, bla startades kvinnohatdebatten i media vintern 2012-2013 av tråden “Sveriges 100 farligaste kvinnor” postat av en äldre man som bor söder om Stockholm. Flera trådar handlar bara om kvinnors påstådda dåliga sidor medan kvinnohatet i allmänhet kan drabba vilken tråd som helst på forumet.
 • Skändningar
  • Det mest kända fallet i Sverige av skändade personer är de barn som mördades i Arboga den 17 Mars 2008. I en tråd upprättades en tävling om vem som kan måla barnen roligast (?). Som utgångspunkt användes bilderna på de döda barnen från förundersökningen.
  • Den mördade flickan Engla har ett antal egna trådar där de skändar den stackars oskyldiga lilla flickan å det grövsta.
  • Tsunamins offer skändas och omtalades på ett vidrigt sätt. För de anhöriga måste detta vara som att återuppleva tragiken på nytt för varje gång någon läser det.
 • Funktionsnedsatta
  • Funktionsnedsatta förföljs och hånas på Flashback. De smygfotar dessa sårbara personer utanför dagcenter i olika poser för att få fram den “roligaste” bilden som sedan postats på forumet. Tillsammans hånar de sedan de fotograferade till en gräns man inte trodde var möjlig. Flashbacks ledning i form av en moderator deltar i denna ohyggliga verksamhet.
 • Självmord
  • Folk som vill ta sitt liv uppmuntras till det av en mängd medlemmar på forumet: de uppmuntras till att sätta upp webbkamera som visar när döden tar ett liv till medlemmars stora glädje.
 • Planering och genomförandet av brott
  • I mängder av trådar utspritt över hela Flashback planeras aktivt brott. Det kan vara intrång på andras konton ute på nätet och det kan vara hur man gömmer undan ett lik.
 • Rasism
  • Av allt olagligt eller motbjudande ligger rasismen i topp på Flashback. Av inläggen att döma får man intrycket att så gott som alla medlemmar är rasistiska. De som  trots allt inte är det försvinner i mängden. Flertalet av rasisterna där hyllar också nazismen.
 • Djur
  • Det skrivs en del om djur på Flashback. Bland annat finns det trådar om djurplågeri där plågeriet hyllas och skojas om.

Flashback förbjöds 2002
I marknadsdomstolen 2002 dömdes Jan Axelsson, ägaren till Flashback, att alla postningar måste förmodereras innan de får släppas fram på forumet. Om det inte görs skall Jan Axelsson betala 400.000 kr för varje postning. Jan Axelsson simulerade då en avyttring av forumet till en ägare i ett annat land. Forumet övergick aldrig till en annan ägare, det har ägts av Jan Axelsson under hela tiden forumet har funnits. Det vill säga att Jan Axelsson är i princip skyldig skattebetalarna mer pengar än värdet av all olja i nordatlanten.

Mer
Vill du läser mer i detalj om det avskyvärda som sker så kan det göras här (vi varnar för mycket vidrigt innehåll).

Vad göra
Ingen normal människa kan tycka exemplen ovan är ok. Om någon tycker det är ok kan man inte vara fullt frisk.
Det är en sådan plats ni annonserar på. Tycker ni det är OK? Vad säger era samarbetspartners om att ni annonserar på Flashback?
Tänk ut ert svar omsorgsfullt för fler kommer att få läsa svaret för att hjälpa till med att få bort detta vidriga från nätet.

/SIG-gruppen

Finns det förslag på hur mejlen skall utformas är det ok att posta förslagen i kommentarsfältet.
Mejlet skall också finnas på Engelska.

/SIG-Gruppen

 

 

 

ANNONSER – HOBBEX Har svarat 1

Annonserar på Flashback

Öppet svar genom Facebook (vi publicerar inte mejl):


Hej!

Tack för att du hör av dig och har åsikter.
Vi har annonser på väldigt många ställen och ibland slinker sidor som inte borde vara med igenom.
Vi kommer att se över vår annonsering och göra de åtgärder som behövs.

MVH
Hobbex


Seriöst och bra får vi säga.

SIG-Gruppen
Annonsavdelningnen

 

 

Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.