Creeper

Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

23 besökare är inne nu

Frågan om att hänga ut folk

Vi hänger inte ut någon. Vi skriver bara om en liten del av de anonyma på nätet. Vi kallar det för att “presentera” dem. Vi väljer vem vi vill presentera, vissa har gjort sig förtjänta av det medan andra står för vem de är och struntar i om de blir presenterade. Vissa kan ha skrivit känsligt om sig själva eller sina anhöriga utan att förstå att Flashback är en förtalssajt. Dessa länkar vi inte till någon upplysningstjänst efter att flera personer på nätet bett oss om det. De som hjälper oss, försvarar oss eller är med oss länkar vi inte heller till någon upplysningstjänst.

Är inte spårbara

Våra presentationer är inte spårbara möjligen utom för vissa moderatorer på Flashback som vi kan skriva ut namnen på i klartext. Några av dessa moderatorer har varit i kontakt med oss men ingen av dem har bett oss ta bort presentationerna över dem, de har bara åsikter om det vi gör. Deras åsikter överraskar oss för de är inte direkt emot att vi presenterar anonyma, om de är emot det säger de det artigt och vänligt.

Kontakta oss

Om du blir presenterad och det kan medföra risker för dig meddela oss detta, vi är inte som Flashback, dvs skiter fullständigt om någon far illa, vi är omtänksamma och har empati. Flashback tar inte bort något alls om man ber dem, fråga oss, vi vet. Vi kan dock tänka oss att ta bort presentationer eller länken till upplysningssidan om man kan visa att det är av stor vikt.

Åsikter om oss

Vi läser ibland folk som kränker oss för att vi jobbar mot näthat. Det stärker oss för sådana inlägg i debatten visar att de är skitskraja för oss. Allt om oss på Flashback raderas genast, det är ett mycket gott tecken att vi levererar.

ÅnkelGunnar

Före detta moderatorn ÅnkelGunnar har varit oerhört elak mot oss. Han har till och med hotat oss mycket illa. Polisen sade att det hot han åstadkommit mot oss är ett mycket klart fall för en åklagare. Men så kommer vi till det att mellan 20 och 30 som kontaktat oss vill få han hans namn. Vi uppfattar dem som hotfulla därför hamnar vi i den situationen att vi som hatar ÅnkelGunnar som pesten numera skyddar hans person bara för att han riskerar bli illa behandlad. Vi är alltså inga vettvillingar som gör vad som helst för att “hänga ut folk” vi är ansvarskännande folk som bara vill få stopp på näthatet.

Kan hitta vem som helst

Det talas ofta om att det är lätt att hitta vissa anonyma och att det inte är någon större bedrift av oss. Vi håller med om det, det är skrämmande lätt i vissa fall. Ni som är anonyma och vill förbli så, nämn inget om er själva, inget alls. Använd inga ovanliga ord, försök att skriva på “Rikssvenska”.
Vi har hittat vissa bara för att man ser på texten om de är hemtama på en specifik ort och därmed kan vi utesluta större delen av folket. Man ser ofta tydligt om det är en man eller kvinna som skriver och därmed är hälften av de på den orten avskrivna. Som ni ser är det inte så svårt. Det svåra är att hitta alla inlägg på ex.vis Flashback och ha extremt mycket tålamod att gå igenom allt noggrant och minutiöst, vi har speciella datorprogram för det som vi numera ger bort gratis till de som själva vill försöka. Vissa är också mycket duktiga i att se minsta likheter i texter eller se vilka ovanliga ord som kan fälla avgörandet. Den som hackade en av våras mejlkonton använde bara ett enda ovanligt ord. Vi hittade honom bara med hjälp av det ovanliga ordet. En av dem vi hittade missade att ta bort den unika bildinformationen på sina avatarer. Vi hittade en blogg på nätet där alla bilder hade samma unika information och kunde genast konstatera att vi hittat honom och minst fem av hans alias på Flashback. En annan anonym användare kunde inte låta bli att skriva om sin katt, det blev hans fall.
Ta hand om er, hata inte okända ni inte vet något om, det kan bli obehagligt!

SIG-Gruppen

Updated: 2017-08-03 — 12:19

14 Comments

 1. Ni är så bra. Bäst! Vi är massvis med människor som är tacksamma för ert arbete!

  Ha en fin kväll!

 2. Ånkelgunnar lär nog också ligga bakom kontona “Dafuq” och “*7-**-01-****” Kan denne person också ligga bakom flashbackkontona “Passacaglia” och WirelessGkit”

  ………………
  Alias med födelsedatum maskas.
  Det är en person som finns i verkligheten och vi vill inte lägga ut personnummer.
  /REDAKTIONEN

 3. Anonym:
  Ni är så bra. Bäst! Vi är massvis med människor som är tacksamma för ert arbete!

  Ha en fin kväll!

  Oj, det kom lägligt och vi är jättetacksamma för sådan feedback!

 4. Spion: Passacaglia

  Passacaglia är runt 25 år och 185 cm lång. Tror inte det är ÅG.

 5. I så fall kan ni slänga upp information om Passacaglia på flashbackpresentationer.

 6. Spion:
  I så fall kan ni slänga upp information om Passacaglia på flashbackpresentationer.

  Vi har inte så mycket information om den användaren att vi kan göra det.
  Vi mejlar dig snart om en sak du kan göra!

 7. Ni är bäst!

 8. Håller med övriga! Ni är helt enkelt superbäst!

 9. Anonym:
  Ni är bäst!

  Man tackar!!

 10. Rolf:
  Håller med övriga! Ni är helt enkelt superbäst!

  Tack igen!
  Väldigt vad vår publik är på betet idag, det mår vi bra av.

 11. Ja, då får väl jag också instämma. Ni gör ett fantastiskt arbete!

 12. Får instämma i kören. Jag har blivit uthängd där för mord. Det var ingen kul resa de första två åren. Idag påminns jag om det bara en gång i veckan ungefär. Tråkigt bara att vissa av mina släktingar fortfarande vänt mig ryggen fast det sedan länge framkommit att jag bara råkade bo nära den riktiga mördaren. Det är inte friskt att sådana forum som Flashback får förekomma, stäng ner skiten!

 13. StringStrong:
  Ja, då får väl jag också instämma. Ni gör ett fantastiskt arbete!

  TACK, nu blev det lättare att jobba,

 14. Åkulla:
  Får instämma i kören. Jag har blivit uthängd där för mord. Det var ingen kul resa de första två åren. Idag påminns jag om det bara en gång i veckan ungefär. Tråkigt bara att vissa av mina släktingar fortfarande vänt mig ryggen fast det sedan länge framkommit att jag bara råkade bo nära den riktiga mördaren. Det är inte friskt att sådana forum som Flashback får förekomma, stäng ner skiten!

  Ja, det är hemskt vad en snorig otvättad medelålders person kan ställa till med. Flashback skulle ha stängts för längesedan om det var en trimmad moped som körde runt i stället för ett forum som bokstavligen tar livet av folk.

Comments are closed.

Ut sementem feceris, ita metes

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

………………………..

De som fått sina liv förstörda eller tagit sina liv på grund av uthängningar och förtal kommer att bli Jan Axelssons historiska minne av sajten Flashback.
Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.