Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
14 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

afghan – Jörgen Fogelklou näthatande SD:are

Detta hände för ett par år sedan men vi vill aktualisera problemet med näthatandet hos ytterlighetsgrupperna. Jörgen Fogelklou var då ordförenade för Sverigedemokraterna i Göteborg. På hans Twitter står det så här: Gruppledare och Distriktsordförande samt Pressansvarig SD Göteborg. Han är alltså kvar trots sitt vulgära näthatande. Som sig själv skrev han att han inte är rasist och att han gillar Israel. Men bakom alias Afghan och fogel72 på Flashback uttrycker han sig mycket rasistiskt i sin iver att hata på nätet.

Tidslinje

Första gången han röstade valde han ”Ny demokrati” och han har i flera år varit med i ”Moderaterna”. På Flashback har han dock propagerat för ”Piratpartiet” men sent år 2010 började han tala för ”Sverigedemokraterna”.

Går långt

Jörgen går långt i sitt förtal, bla har han uttryckt att vissa människor inte förtjänar att leva, att alla inte är lika mycket värda, att svenska pack skall placeras på botten av en sjö osv. Han tror inte på det mångkulturella samhället och han tycker röstberättiga först måste klara ett test innan de får rösta.

Numera

Vad vi kan se ligger han numera på gränsen till att uttrycka sig rasistiskt men det är definitivt näthat. Sedan 2018-01-31 har dock sanningen kommit ifatt honom, han har fått sparken. SD som vill tvätta sig rena från rasism  kan naturligtvis inte ha med sådana som öppet uttrycker sig rasistiskt. Han sitter dock kvar som ordförande i SD:s distriktsstyrelse vilket säger en hel del om det partiet.

Källor:
Så avslöjades afghan här grävs han fram som en riktig rasist
Nyheter24 Slutliga beviset (går säkerligen att hitta mer)
Aktuelltfokus
InteRasistMen
Aftonbladet
Aftonbladet

REDAKTIONEN

4 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Tycker du kan byta bort den dömde ’Agharta’ från presentationsbilden. Det är inte samma person som JF.

 2. Klas
  2018-03-24 at 15:02

  Tycker du kan byta bort den dömde ‘Agharta’ från presentationsbilden. Det är inte samma person som JF.

  TACK!
  Råkade lägga in fel kontobild!
  Fixar det genast.

 3. Att användaren ”Afghan” är en tvättäkta rashatare går inte att ta miste om Har hen uttryckt sig hatisk mot invandrare,HBTQ-folk,funktionshindrade,olika etniska grupper, på nätet så borde åklagare utreda ”Afghan” för rashatsrelaterade brott,och sen tycker jag att det är under all kritik att Näthatsgranskaren ,och Juridikfronten inte vill intressera sig att gå igenom mängder med material på Flashback som utgör ett solklart fall av HMF, olaga hot,uppvigling till brott, förtal, med mera.För hade de intresserat sig för att plöja igenom förtalsfabriken Flashback så hade minst ett 100-tal personer blivit föremål för rättsliga åtgärder.

 4. Spion
  2018-03-25 at 15:31

  Att användaren ”Afghan” är en tvättäkta rashatare går inte att ta miste om Har hen uttryckt sig hatisk mot invandrare,HBTQ-folk,funktionshindrade,olika etniska grupper, på nätet så borde åklagare utreda ”Afghan” för rashatsrelaterade brott,och sen tycker jag att det är under all kritik att Näthatsgranskaren ,och Juridikfronten inte vill intressera sig att gå igenom mängder med material på Flashback som utgör ett solklart fall av HMF, olaga hot,uppvigling till brott, förtal, med mera.För hade de intresserat sig för att plöja igenom förtalsfabriken Flashback så hade minst ett 100-tal personer blivit föremål för rättsliga åtgärder.

  Jag gissar att de inte vågar gräva fram någon på Flashback, risken är ju att de misslyckas och det vill de inte visa.

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!