Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
21 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Ändring av lag skall försvåra för näthatarna, kanske

Utredning

En utredning som tillsattes av förra regeringen var klar med utredningen nyligen. Nu skall regering och Riksdag besluta om de ändringar som skall göras och som regeringen skall jobba fram efter det utredningen kommit fram till. Inrikesminister Anders Ygeman säger till Aftonbladet:

 jag [vill] nu ändra lagstiftningen så att det blir enklare att fälla gärningsmän som gör sig skyldiga till fridskränkning på nätet. Den lag vi har idag skrevs på 60-talet när nätet inte fanns och det här fenomenet var okänt, säger han.

Februari

I Februari är det tänkt att lagen skall presenteras. Men vi är tveksamma till att det blir någon större förändring då politikerna fokuserar på hot, hat och förtal mot kvinnor. Det är minst lika många män som råkar ut för samma sak och det är i huvudsak svenskar som mår dåligt psykiskt och med en låg medelålder som hotar, hatar och förtalar på nätet.

Ta tag i det själv

Rättsväsendet vänder de drabbade ryggen och gör allt de kan för att slippa ta tag i det och på så sätt underblåser oss drabbade till att ta tag i näthatet själv och ruska om dårarna tills de slutar, om det ät i stånd att fatta sådant för det är lite tunt med den förmågan bland de grupperna.

x

REDAKTIONEN

 

 

 

Lämna ett svar

- För att "quote" en valfri kommentar klicka på texten [SVARA] i kommentaren
- För att "quote" en utvald text i en valfri kommentar markera texten och klicka sedan [SVARA]

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!