Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

16 besökare inne nu. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Ändring av lag skall försvåra för näthatarna, kanske

Utredning

En utredning som tillsattes av förra regeringen var klar med utredningen nyligen. Nu skall regering och Riksdag besluta om de ändringar som skall göras och som regeringen skall jobba fram efter det utredningen kommit fram till. Inrikesminister Anders Ygeman säger till Aftonbladet:

 jag [vill] nu ändra lagstiftningen så att det blir enklare att fälla gärningsmän som gör sig skyldiga till fridskränkning på nätet. Den lag vi har idag skrevs på 60-talet när nätet inte fanns och det här fenomenet var okänt, säger han.

Februari

I Februari är det tänkt att lagen skall presenteras. Men vi i SIG-gruppen är tveksamma till att det blir någon större förändring då politikerna fokuserar på hot, hat och förtal mot kvinnor. Det är minst lika många män som råkar ut för samma sak och det är i huvudsak svenskar som mår dåligt psykiskt och med en låg medelålder som hotar, hatar och förtalar på nätet.

Ta tag i det själv

Rättsväsendet vänder de drabbade ryggen och gör allt de kan för att slippa ta tag i det och på så sätt underblåser oss drabbade till att ta tag i näthatet själv och ruska om dårarna tills de slutar, om det ät i stånd att fatta sådant för det är lite tunt med den förmågan bland de grupperna.

x

REDAKTÖREN

 

 

 

Uppdaterad: 2018-04-28 — 12:10

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Ut sementem feceris, ita metes

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

………………………..

De som fått sina liv förstörda eller tagit sina liv på grund av uthängningar och förtal kommer att bli Jan Axelssons historiska minne av sajten Flashback.
Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.