Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
10 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Anonymous hackat

Ett av de mer kända hackergrupperna, Anonymous, nätverk hackades i september 2011. De som hackade sig in i nätverket, kallat operation ”Rolling Thunder”,  var en division inom Storbritanniens underrättelsemyndighet GCHQ.  De har, enligt uppgift, satt samman en cyberstyrka för sådana här ändamål kallat ”Joint Threat Research Intelligence Group” (JTRIG).
Målet sägs ha varit att komma åt och identifiera kriminella, som ägnade sig åt att stjäla information eller att blockera myndigheters sajter mm.
De infiltrerade också chattrummen och placerade kod där för att röja deltagarnas identitet.
Gruppen använde sig av överbelastningsangrepp och andra metoder mot chattforum.  Tydligen har operation ”Rolling Thunder” avskräckt 80 procent av deltagarna.
Det lustiga är att Anonymous anses vara en av de skickligaste hackergrupperna. Hur skicklig man än är finns det alltid andra som kan komma runt ens skicklighet genom list och planering.

Uppgifterna kommer från de dokument den Fredsprisnominerade Edward Snowden stulit från NSA – den amerikanska systermyndigheten.

Vad lär detta oss?
Jo, att myndigheter faktiskt gör något utan att vi vet om det. Det lär oss också att samma sak kan göras mot andra sajter av icke myndighetspersoner. Det räcker med kunskap, målmedvetenhet, tid och en anledning. Vår grupp har massor av varje. Vårt problem är dock att vi jobbar endast med lagliga metoder. Men inom lagens ramar kan man göra mer än man tror….

 

Källa: http://msnbcmedia.msn.com/i/msnbc/sections/news/snowden_anonymous_nbc_document.pdf

2 Kommentarer

Lägg till en kommentar
  1. Jag förstår inte riktigt hur du menar..
    Anonymous är ju på vår sida, folkets sida, och kämpar mot myndigheter som undangömmer information från oss. Myndigheter som spionerar på oss och bokstavligt talat ljuger oss rakt upp i ansiktet.

    Vems sida är du på? Förutom på Anti-Flashbacksidan?

    1. Jag tar inte ställning till vem som är bra eller dålig i artikeln. Jag bara beskriver vad som sägs har hänt.
      Utöver detta kan man diskutera vad som är rätt och fel. Vår grupp står på den lagliga sidan och kan inte stödja olagligheter vilket denna hackergrupp håller på med.

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!