Creeper

Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

Vi har sedan en tid problem med en server. Det innebär att 03:00 och 04:00 inte går att komma in på nättidningen. Servicearbete pågår!
34 besökare inne nu. Läs om våra cookies i menyn uppe till höger.

Åtgärder mot näthatet accelererar

Tysklands regering irriterad på sociala medier

Facebooks policychef i Europa, Richard Allen, tillsammans med Tysklands justitieminister Heiko Maas, möttes under tisdagen om näthatet i landet. Syftet var förmodligen att ge en uppsträckning till Richard Allen att ”nu jävlar måste ni göra något innan det spårar ur helt”. De stora sociala medierna är helt enkelt dåliga på att ta bort inlägg som innehåller hot, hat och invandringsfientlighet eller uppmanar till kriminella aktiviteter, dvs näthat.

Svaret lät inte vänta

Facebook, Google och Twitter lovar den tyska regeringen att ta bort alla inlägg som innehåller hat och hot inom 24 timmar. Löftet innebär att den som upptäcker näthat kan rapportera det till någon av de tre företagens grupper som jobbar med sådant. Om anmälan är korrekt kommer det att tas bort.

Kort tid

De säger alltså också att max 24 timmar skall det ta att få bort näthat. Det är en himmelsvidd skillnad mot den tid Google tar på sig i Sverige. Skillnaden beror säkerligen på att Tyskland höjde rösten mot dessa företag medan våra regeringar vi haft under tid förmodligen varit för självupptagna för att fatta näthatets enorma traumatiska påverkan på folk.

När skall vår regering vakna

Vår regering nu och tidigare upplagor tycks inte reagera alls. Det har på sin höjd tillsats en utredning som skall vara klar i Januari. Jag har satt mitt hopp till den utredningen men det jag fått reda på tills nu är att utredaren tycks tro att allt näthat står fjortisarna för och bara på lokala delar av Facebook. Flashback, den värsta av alla, nämns inte med ett enda ord.

Vår demokratiska diktatur

Jag är besviken på Sverige, mitt land som jag jobbat och betalat skatt i runt 50 år. Röstat har jag gjort i varje val i 46 år men jag har aldrig röstat fram de dåliga pensioner vi har idag och jag, tillsammans med nära 70 procent av väljarna, ville inte införa biltullar i Göteborg men det drevs igenom ändå. De struntade hökaktningsfullt i väljarnas åsikt och vilja. Jag är grymt besviken på vårt lands inträde i diktatur där de fullständigt skiter i folks vilja och vad som skrivs på nätet. Rättssystemet har fattat galoppen och kör på samma sätt. Vi lever i en stat där demokratin är en chimär som skapar rätten för politikerbroillernas att göra som de vill och deras intressen ligger mycket långt från att skydda sitt folk, speciellt mot näthat.

Jag gör det själv

Skall något bli gjort får vi göra det själva. Jag är beredd att gå en annan väg än vad som är gängse och det kommer inte att bli trevligt för näthatarna men ingen kommer att veta vem det var som gjorde det för vi jobbar i det tysta. Redan har vi åstadkommit en hel del som inte alls pekar mot oss och det kommer att bli mer av det. Då och då kommer vår grupps namn att synas, det är oundvikligt. Dock innehåller inget av det vi gör olagligheter. Inte ännu i varje fall.

x

REDAKTÖREN

x

 

Uppdaterad: 2015-12-21 — 12:53

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

REGLER:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google)
3. Oförskämdheter, förtal och personuppgifter tas bort
4. Mejladress och webbadress behövs inte skrivas in

Ut sementem feceris, ita metes

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

………………………..

De som fått sina liv förstörda eller tagit sina liv på grund av uthängningar och förtal kommer att bli Jan Axelssons historiska minne av sajten Flashback.
Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.