Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
21 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Brottsutredningen mot Expressen nedlagd

En näthatares anmälan mot Expressen för uthängning av hans personuppgifter visar vad för verklighetsuppfattning näthatare har oavsett om det är en finnig fjortis eller en docent.

hatare

Galenskapen har fått ett ansikte

Docent Jim Olsson, Västra Frölunda, anmälde Expressen till bland annat JK, som inledde en utredning om misstänkt brott mot yttrandefrihetsgrundlagen.

Det började med att Expressen i sammarbete med Researchgruppen avpixlade ett stort antal näthatare på Avpixlat som sedan följts upp av avpixlade politiker.

 

 

 

 

Efter en påbörjad utredning har nu alltså Anna Skarhed, JK, beslutat att lägga ner utredningen. Det innebär att det inte var något brott att pixla av näthatarna sin anonyma mask och visa vilka de verkligen är. Därmed har alla olika anmälningar som docent Jim Olsson gjort skrivits av.

Expressens undersökande reportrar David Baas och Christian Holmén tilldelades ”Guldspaden” av Föreningen Grävande Journalister för sin rapportering om rasism på nätet.

Lite av vad anmälaren, Docent Jim Olsson, själv skrivit offentligt:

Terroristerna är invandrade islamister och kriminella, stödda direkt och indirekt av rödgröna vänsterextremister som fotsoldater, quislingjournalister och quislingpolitiker.”

Många moderater inser problemen men är liksom Hitlers hantlangare för fega för att ta konsekvenserna och göra uppror mot psykopaten Reinfeldt.”

 

 

Chefredaktör, Thomas Mattsson, kommenterar nedläggning av utredningen :

– Det är tillfredsställande att sådana här försök att ifrågasätta en prisbelönt undersökande journalistik avfärdas. David Baas och Christian Holmén gjorde ett viktigt jobb när de blottlade vilka som näthatade främlingsfientligt

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!