Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
70 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Brutal attack

Vi funderar på att starta en grupp vars uppgift är att åka hem till näthatare och andra nätbrottslingar för att tala med dem. Innan en sådan grupp startas skall vi först rådgöra med jurister om det lämpliga i idén.

Gruppen, som jag i detta skede kallar för det milda namnet ”Brutal attack”, är tänkt åka hem till näthatare, stalker och andra som gör brott på nätet och få en liten förklaring till beteendet. Med sig skall de ha filmkamera och hela ”kittet”.

Gruppen skall bestå av folk som kan försvara gruppen mot handgripligheter om det skulle behövas och folk som skall sköta snacket, folk som filmar och lite annat.

Gruppens uppdrag blir alltså att åka hem till förövaren och fråga varför han/hon håller på med detta med det önskade resultatet att förövaren lämna nätet och ägnar sig åt mer nyttiga övningar. Ungefär så som ”Trolljägarna” på TV. Resultatet av deras arbete blev mycket gott då flera aldrig mer visade sig på nätet medan andra stängde ner sina hemsidor. Det är resultatet vi vill se!

Ett annat resultat av en sådan grupps arbete blir att det skapas en rekyl som når långt untanför de gruppen talar med. Risken att någon skall komma hem och filma utanför dörrkarmen kan lugna ner den mests härdade näthatare. Filmerna kommer sedan att lägas upp på bloggen här och kanske på andras bloggar runt om i landet. Det är inte helt otänbart att en och annan flim visas på TV.

Om en sådan grupps arbete ger ett gott resultat kan fler grupper skapas i olika delar i landet. Kanske olika grävargrupper har en sådan grupp kopplad till sig i framtiden.

Det viktiga är att alla dessa grupper då skulle ha samma namn, samma utbildning och samma väst som visar vem som ingår i gruppen vid en ”attack”.

Kraven för att få vara med i gruppen är att man måste kunna hålla sig lugn i alla situationer. De i gruppen som skall agera skydd åt gruppen mot våld borde vara storväxta och vana vid att hantera tuffa situationer.

Det kommer att ta tid med att bygga upp en sådan grupp då det finns en massa hinder som måste undanröjas innan alla anmälda kan samlas första gången som då torde handla om någon slags utbildning.
Utbildningen kan bestå av att bli instruerade av någon myndighetsperson, kanske en inom polisen och efter det läsa de uppställda reglerna och öva ”attack” några gånger. Först därefter kommer det inledande uppdraget att genomföras. Det är alltså angeläget att gruppen hänger ihop geografiskt för att snabbt kunna träffas för ett uppdrag.

Jag kan tänka mig att första uppdraget skall bli enkelt på en mycket tydligt namgiven person som är mycket besvärlig för de som drabbats. Jag kan tänka mig att en stalker skulle kunna vara det första attack-objektet.

När en sådan ”attack” genomförs tror jag det är önskvärt att objektets familj skall vara med i träffen så att hela situationen kan överblickas.

De som är intresserade av att vara med i en sådan grupp kan anmäla sig via ”Kontakta bloggen” i menyn här uppe till vänster.

 

reportern / Redaktören

 

 

3 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Jag utmanar dig att försöka detta mot mig. Seriöst. 🙂 Du har uppenbarligen stora drömmar om detta eftersom du dillar om det hela jävla tiden, så kom hem till mig när du vill och ”prata med mig”

  Jag är 100% allvarlig.

  Noterat!

  /Redaktören

 2. Varför hänger du inte ut mannen i H******e? Sluta dalta med honom!

  1. Jag avvaktar hans nästa åtgärd!
   Dokumentet jag har i piplinen är så långt att det tar tid att färdigställa. Därefter har jag när 2 Gb material som skulle kunna fylla bloggen för flera år framåt med inlägg.

   Jag måste beundra killen, hur hinner han med???

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!