Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
31 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

En besökartopp förvånade oss

Topp i besöksantal

Plötsligt mitt i semestertid när det brukar vara stiltje hos våra besökare fick vi plötsligt ett par små toppar i besöksantalet. De varade i någon timma och vi förstod inte varför. Letade överallt men kunde inte hitta någon orsak. Vi håller kollen på hackare som dagligen försöker hacka vår tidning eftersom de är motståndare till yttrandefrihet. Det är orsaken till att vi såg dessa toppar för de påminner om en liten hackerattack. Men det var inga hackare i farten denna gång (mer än den dagliga dosen hackare vi alltid har). Besöksantalet steg från ca 650 unika besökare varje dag (under semestertid) till ca 1290 två gånger med ett par veckors mellanrum.

De kom från Flashback

Vi hittade orsaken på Flashback. En anonym näthatare har länkat till oss på några platser. Vi var inte sena med att ändra på en av målen för denna länk till att visa våra ”Presentationer” dvs inte tillåtet att länka till på Flashback. Om reglerna nu fungerar borde den anonyma postaren stängas av, som för övrigt springer smutsiga ärenden åt journalisten Håkan Slagbrand genom att skriva på Flashback. Vi vet dock vem den anonyme är och kommer snart att skriva en längre artikel om honom för det fanns en hel del stenar att vända på när vi undersökte killen lite närmare. Kommer att bli kul!

En handfull näthatare

Han och en handfull andra personer skriver om en person på Flashback som måste sägas vara näthat av värsta sort. Söker man personens namn får man 1450 träffar på Flashback och nästan alla går till en enda tråd. Så gott som alla omnämnanden innehåller också  meningar som faller under lagen om förtal. Men genom att skriva så illa om en enda person i så stor omfattning ger de också andra i princip rätten att skriva på samma sätt om dem. I övrigt får vi passa på att tacka Flashback och den där anonyme näthataren för publiciteten. Utöver detta är det kanon att vår artikel om Hobbex också omnämns på Flashback för där vill ingen omnämnas, allra minst vill Hobbex hamna där och dessutom i en tråd där ordet bedragare och bedrägeri nämnts flera hundra gånger. De som vet hur Google fungerar vet också att vid sökning på Hobbex kan just orden bedragare, bedrägeri hamna i samma mening som Hobbex. Vår artikel om Hobbex kan vi ta bort när vi vill men det som står på Flashback tas aldrig bort. ”Bra” jobbat du som postade ordet ”Hobbex” där!

REDAKTIONEN 1

 

 

 

10 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Användaren kommer antagligen inte stängas av, men kanske varnas. Du borde förresten inte skriva här om du gör så, för då kan han säkert få sin varning/eventuella avstängning borttagen.

    [SVARA]

 2. Robin:
  Användaren kommer antagligen inte stängas av, men kanske varnas. Du borde förresten inte skriva här om du gör så, för då kan han säkert få sin varning/eventuella avstängning borttagen.

  Vi har testat Flashback åtskilliga gånger och börjar nu få ihop en karta över deras metoder. Detta är en del av det.

    [SVARA]

 3. Mest förvånande är väl att ni har några besökare överhuvud taget !

  I slaget mellan er och FB vinner väl ingen. Utom Patrik Nyberg som
  skriver hos båda.

    [SVARA]

 4. Anonym:
  Mest förvånande är väl att ni har några besökare överhuvud taget !

  I slaget mellan er och FB vinner väl ingen. Utom Patrik Nyberg som
  skriver hos båda.

  Nej, det som är förvånansvärt är att de flesta besökare gömmer sig bakom anonyma ip. Vi har problem med det för räknarna räknar en del av dem som botar/spindlar/robotar och tar inte med dem i statistiken. Dock har vi webbhotellets log-statistik. De räknar först med alla som besöker oss och därifrån drar man kända botar/spindlar/robotar. Det ger ett mer korrekt besöksantal och den visar mellan 500 och 1000 unika besökare per dag. Man kan alltså inte gömma sig bakom en bot osv i den räkningen. Den besöksräknare vi just nu använder på framsidan visar inte helt korrekta siffror.

  Naturligtvis är Flashback större än oss. De är som ”Hänt i veckan” där ondskan tagit över och ondsint skvaller är mer intressant än våra skriverier om näthat. Å andra sidan har de en strålande respekt för oss.

  Patrik Nyberg är en utmärkt journalist som inte näthatar. Vi kan inte hitta någon som helst näthat i hans skriverier.

    [SVARA]

 5. Varför gömma sig? Jag surfar hos er med öppet Ip. Jag är dagligen inne hos er och har inte fått något problem med er. Så jag förstår inte varför man på flashback skriver att man ska akta sig för att gå in med sitt riktiga Ip till er. Jag orkar liksom inte bry mig. Jag menar, vad kan ni göra med mitt Ip? Spåra mig? Jaha, det finns inget jag skrivit på er hemsida, som jag inte skulle kunna stå för om ni knackade på. Jag läste Kamelfittan, ursäkta namnet, på Flashback, som hånade er och skrev att ni inte visste vem hen var. Är hen Mrs Magoo?

    [SVARA]

 6. Glömde tillägga, jag gillar er hemsida och brukar rekommendera den till vänner.

    [SVARA]

 7. Anonym:
  Varför gömma sig? Jag surfar hos er med öppet Ip. Jag är dagligen inne hos er och har inte fått något problem med er. Så jag förstår inte varför man på flashback skriver att man ska akta sig för att gå in med sitt riktiga Ip till er. Jag orkar liksom inte bry mig. Jag menar, vad kan ni göra med mitt Ip? Spåra mig? Jaha, det finns inget jag skrivit på er hemsida, som jag inte skulle kunna stå för om ni knackade på.

  Ja, du har helt rätt!
  För det första har vi ingen nytta av ip-nummer på dem som går in här för det andra har vi inga befogenheter att utreda vem som har vilket ip. Till detta kommer att vi är helt ofarliga. Om vi skulle ”knacka på dörren”, vilket vi gjort några gånger om det också ingår ”ringt ett samtal”. Vi snackar vänligt med vederbörande och försöker reda ut orsaken. Nästan alltid ligger dåligt mående bakom och nästan alltid ber de om ursäkt.

  Jag läste Kamelfittan, ursäkta namnet, på Flashback, som hånade er och skrev att ni inte visste vem hen var. Är hen Mrs Magoo?

  Oj, det var längesedan vi var där och läste och kommer säkerligen dröja länge till. Vill inte få tillbaka dessa hemska minnen.
  Kamelfittan är en kvinna som också kallar sig för Justiciarias. Hon har ytterligare en användare på Flashback som vi inte kan gå ut med. Vi kallar henne för ”Fru Z”. Hon är väldigt okunnig, och oavsett utbildning, lågbegåvad person med barnslig uppsyn. Hennes käpphäst är att ”man får skriva på Flashback det som tidningar skrivit”, det har upprepats i nästa alla inlägg. Vi vet vem det är men har blivit ombedda att inte avslöja vem hon är. Vi bidar vår tid men rätt som det är står det att läsa.

  MrsMagoo är en kvinna som bor i en liten villa i Kristianstad. Hon har också bott i Göteborg på ett par ställen. Hon har deltagit i olika ohyggliga förtalsdrev på nätet som dragits ut till en bok. MrsMagoo är en av de vi ringt till och talat med (är inspelat och kommer kanske att publiceras framöver). Efter det höll hon upp med postandet i ca ett år. När hon började igen skrev vi en liten fin artikel och hon slutade posta återigen. Undersök gärna hennes posthistorik så ser man tydligt detta.
  Vi har personen bakom MrsMagoo under uppsikt och avvaktar med att posta hennes namn som inte är särskilt hemligt. I några poster på Flashback förtalar hon sig rejält.

    [SVARA]

 8. Anonym:
  Glömde tillägga, jag gillar er hemsida och brukar rekommendera den till vänner.

  TACK!
  Det värmde!

    [SVARA]

 9. Er tidning är unik och jag tror den har en lysande framtid med tanke på hur mycket folk som massakreras på Flashback. Kämpa på Ni gör ett fantastiskt jobb!

    [SVARA]

 10. Thony:
  Er tidning är unik och jag tror den har en lysande framtid med tanke på hur mycket folk som massakreras på Flashback. Kämpa på Ni gör ett fantastiskt jobb!

  Tack Thony!
  Det känns som om det går framåt.

    [SVARA]

Lämna ett svar

- För att "quote" en valfri kommentar klicka på texten [SVARA] i kommentaren
- För att "quote" en utvald text i en valfri kommentar markera texten och klicka sedan [SVARA]

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!