Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

12 besökare inne nu. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

En medarbetare “svek” oss

Duktig medarbetare

Under nära ett år har vi haft en duktig medarbetare som gjort mycket värdefullt grovarbete. Våra regler säger att för allas säkerhet vet ingen vem den andra är eller vad denne arbetar med. Det är bara SIG-gruppen kärna som känner till detta. I detta fall har denna person också varit en värdefull källa för vår nättidning och åtnjuter lagens skydd för källor av detta slag. Vi kan alltså inte avslöja vem det är utan att begå brott.

Fick med sig kassan

Nja, inte riktigt, värre än så, medarbetaren kopierade och fick med sig en dela av databasen som han skötte. Det var en databas över ett stort antal identiteter på anonyma användare, främst Flashbackare men också anonyma bloggare och anonyma på andra forum.

Den troliga orsaken

Orsaken till detta oväntade steg kom sig av att medarbetaren inte var nöjd med våra “presentationer”.  Vi är tydligen för “mjäkiga” och snälla. Denne medarbetare vill “hänga ut” dessa som näthatarna “hänger ut” oskyldiga. Medarbetaren var också missnöjd över att vi inte använder våra mycket smarta verktyg till att jävlas med Flashback. Det skulle innebära olagligheter och det ställer vi inte upp på är vårt absoluta svar som ogillades.

Vad kan hända

Medarbetaren fick med sig ett par datorprogram som kan ställa till det ordentligt för olika sajter om medarbetaren kan klura ut hur de fungerar men det värsta är möjligheten att kunna hänga ut anonyma i massomfattning. Det lär finnas en anledning till oro i näthatarlägret efter detta.

Vi känner sympati

Vi känner sympati för vår vän och hans åsikter om hur vi skulle arbete. När våra rättsvårdande myndigheter inte gör det allra minsta för att stoppa näthatet är det lätt att falla till föga och ta saken i egna händer.

Lycka till, men var försiktig!

 

redaktorglas /Redaktören

 

Uppdaterad: 2015-08-23 — 02:21

2 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Fattar inte artikel. Drog medlemmen med företagets pengar och information som inte fick lämnas ut som hen nu pubilecerat? Kan du förklara lite närmare fär jag fattar noll.

  Vänliga hälsningar idiotenn.

    (QUOTE)

 2. Murcelface:
  Fattar inte artikel. Drog medlemmen med företagets pengar och information som inte fick lämnas ut som hen nu pubilecerat? Kan du förklara lite närmare fär jag fattar noll.

  Vänliga hälsningar idiotenn.

  Den blivande medhjälparen skickade in några namn på anonyma. Det var bra jobbat så vi lät medhjälparen få arbetsuppgifter av oss. Uppgifterna löstes snabbt och bra. Så höll det på i ca ett år. För att kunna gräva fick medhjälparen tillgång till en del av vår databas och programvara för att söka på Flashback med. Medhjälparen diskuterade med oss i vårt interna diskussionsforum om hur vi borde gå tillväga i vår hantering av näthatare och hur vi skriver i nättidningen. Medhjälparen vill gå fram avsevärt hårdare än vi. När medhjälparen inte fick gehör för detta valde medhjälparen att sluta hos oss. Vårt material fick vi aldrig tillbaka med orden “jag skall göra det ni borde göra”.

    (QUOTE)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!

Ut sementem feceris, ita metes

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

………………………..

De som fått sina liv förstörda eller tagit sina liv på grund av uthängningar och förtal kommer att bli Jan Axelssons historiska minne av sajten Flashback.
Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.