Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
5 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Facebook – Tar bort inlägg som motarbetar näthat

Förvåning

Till vår stora förvåning har Facebook tagit bort ett helt oskyldigt inlägga på vår Facebooksida. Det handlade om en offentlig person och att han startat gruppen ”Stå upp för Peter Springare”, här kan ni läsa inlägget som också automatiskt publiceras på Facebook.

Vad har Facebook för regler

Vi har läst igenom reglerna som Facebook har och ingenstans bryter vi mot dessa. De skriver att vi inte följt reglerna men vi har letat upprepade gånger och kan helt enkelt inte hitta något som säger att det vi publicerat enligt bilden här ovan bryter mot reglerna. Ändå togs inlägget bort!? Deras regler lägger annars tyngden på att kvinnobröst inte får visas men om man trär på fingerborgar på bröstvårtorna går det bra!? Facebooks regler verkar vara styrt av religion när man läser reglerna, de kunde lika gärna varit hämtade ur Bibeln eller Koranen.

Tydlig extremhöger

Facebook tar ställning för extremhögern och låter förtal, en vidrig kvinnosyn och högerextrema eller gruppen  ”Stå upp för Peter Springare” komma fram på deras sidor utan åtgärd ens om man ber dem ta bort det. Men vår kamp mot olagligheter på internet tar de bort!? Flashback stödjer på detta vis de extrema yttringarna i samhället som inte delar en demokratisk värdegrund.

Vi väljer

Det är vi som väljer var vi vill synas. Facebook är en av platserna vi ser som mindre viktigt. Det är dessutom vi som väljer om vi vill finnas på Facebook inte tvärt om.

REDAKTONEN

 

 

6 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Där har vi också sett ännu ett skrämmande exempel på att Facebook precis som Flashback plötsligt har hat,vidrig kvinnosyn,förtal,och andra jävulskap som sin affärside.Tar Facebook bort inlägg som som kritiserar organisationer och personer som har rasistiska åsikter men låter gruppsidor som uppviglar till hat,våld,samhällsomstörtande verksamhet,brott,förtal och andra jävulskap ligga kvar utan åtgärd då har Facebook sjunkit till lika katastrofala nivå som på Flashback och andra oseriösa forumsidor.Riksdagen borde klubba igenom en lag som förbjuder organisationer oavsett om dessa organisationer är politiska eller kriminelkla organisationer så bör dessa förbjudas helt och hållet och hemsidor och bloggar som drivs av dessa organisationer som hotar den svenska demokratin borde förbjudas och de regler som Facebook har har i praktiken visat sig vara helt tandlös när det florerar hot,hat,uppvigling till brott och terrorverksamhet,marknadsföring av narkotika och andra olagliga saker på Facebook ,och övrigt jävulskap i massor av inlägg och gruppsidor .

 2. Jag tror iofs det har med personnumret att göra i USA är de väldigt känsliga kring social security-nummer och därmed även svenska personnummer trots att de är offentliga handlingar.

 3. Helena:
  Jag tror iofs det har med personnumret att göra i USA är de väldigt känsliga kring social security-nummer och därmed även svenska personnummer trots att de är offentliga handlingar.

  Ja, jag hade det liksom på känn att det kan bero på det men det står inget om social security-nummer i deras regler. Det kanske är något allmänt man inte gör i USA och därför inte har med det i reglerna.

 4. Ja, kanske det. Men social security-nummer är grunden för identitetsstöld i USA och väldigt känsligt. Till och med Googles olika sociala media-funktioner tillåter inte fulla personnummer och liknande.

  Men du kan ha rätt. Det kan vara helt enkelt så att Facebook ansåg inlägget på något vis brytit emot deras övriga regler. Oavsett måste det ha anmälts av de ”högerextrema” yttrandefrihetsförespråkarna (bara deras yttrandefrihet såklart och ingen annans yttrandefrihet).

 5. Jag kommer att vänta utanför din bostad på Åbrinken 7B. När det sker vet man inte, det är en del av överraskningen.

 6. Lars:
  Jag kommer att vänta utanför din bostad på Åbrinken 7B. När det sker vet man inte, det är en del av överraskningen.

  Visa ansiktet tydligt och le fint så bilderna blir bra. Du kan bli en kändis! Kul va?

  Så här kan det också se ut när fegisarna hör av sig. Det är samma person som förra hotet. Men gott folk, det är inget att vara rädd för de är i själva verket fruktansvärt fega och rädda av sig. Om de vore tuffa skulle de inte använda TOR som denna lilla krabat gör.

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!