Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
23 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

FBI hör av sig självmant

FBI hör av sig självmant till svensk polis! Jo, det har de faktiskt gjort, fick jag reda på strax efter förra artikeln jag skrev för mindre än en  timma sedan och bedyrade att det är nästan omöjligt att få ut något från USA.

Det som hänt är att FBI slagit till mot en webbsajt som huserade barnporr. FBI upptäckte material där en person gjort sexuella övergrepp mot en flicka och en pojke. Han spred bilder på nätet och det är de bilder FBI annalyserat och tillsammans me ip-nummer upptäckt att killen satt i Arvika här i Sverige när bilderna laddades upp på nätet.

Polisen i Arvika slog till direkt mot killen som visade sig vara 28 år nu och 24 år när bilderna i USA laddats upp.

Det visar att det inte alls är omöjligt att samarbeta över gränserna för att stoppa brott på nätet. Det som gjorde att FBI självmant hörde av sig är det enkla faktum att detta är ett svårt brott i USA och det märkliga faktum att USA, internt, behandlar brott där på samma sätt ut i övriga världen. Om USA lär sig, och respekerar, att vi har olika lagar och förhåller sig till det skulle ett samarbete vara nära , bäve alla näthatare den dagen det händer!

Måste tillägga att också Sverige gör på samma sätt som USA. Sådant som inte är brott i Sverige åtgärdas inte om det är ett brott i ett annat land. Skillnaden med USA är att nästan inga nätbrott anses som brott där, ännu.

 

redakt /Redaktören

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!