Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
21 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Flashback – Ändrat design

Ändrat design

Flashback har ändrat sin design. Det nya Flashback började användas 10:31 i morse (2017-05-23). Vad vi kan se är det inte bara designen som ändrats, en stor del av koden är utbytt mot ny kod. Det liknar i stort sett helt vBulletins senaste kod med några skillnader.

Stänkt svagheter

Enligt de tester vi körde nu på förmiddagen mot Flashback ser det ut som att de stängt de flesta svagheter som vi tidigare kände till. VBulletins senaste kod innehåller dock nya svagheter som inte omedelbart behöver betyda att det också är risker. En ”risk” som fortfarande ligger helt öppet är möjligheten att ladda ner borttagna poster. Det gillas av oss!

Snyggare

Det nya utseendet är definitivt snyggare än tidigare och det liknar väldigt mycket vårt nedladdade Flashback. Eftersom det liknar det vi har kan vi ju inte annat än att gratulera.

Sista posten

Den sista posten innan den nya designen är denna post:

Täcker för avataren

Vi kan passa på och berätta varför vi täcker för avataren. Det är så att avatarer som hämtas på nätet eller som man själv skapat faller inom lagen för upphovsrätt. I en rättegång tror man inte att någon skulle bli fälld för en stulen bild som används som avatar men man kan inte vara helt säker. Vi täcker för avataren för att visa respekt till upphovsmannen. Ni som använder en avatar kan få en diger faktura på posten den dag upphovsmannen vet vem du är och det kan de få reda på genom oss. Än så länge är det 22 st upphovsmän som hört av sig till oss för att få veta vem det är som stulit deras konstverk. Så tänk på det, ni kan få en diger faktura på posten.

REDAKTIONEN 1

5 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Jag har näthatat på Flashback i 7 år och jag blir bestört av att läsa det du skriver här. Skall jag tvingas att oroa mig för att få min identitet och användarnamn sammankopplade av Er bara för att Ni anser att jag inte har rätt till min hobby? Det är rent ut sagt fördjävligt.

  Lars Jonas

  Besök mina hemsidor

 2. Admin påstår att de ska ha själva utvecklat vBulletin början på när själva programmet var nytt. Dvs för kanske 10- 15 år sen och att vbulletin utvecklarna skulle ha frågat flashback om hjälp ifall det ville vara med och bidra till det? Vet dock inte hur hög sanningshalten är, för mig låter det inte troligt. Men om någon har tråkigt och vill faktiskt följa upp admins påstående och regga sig på forumet vbullten och ställa den frågan?

 3. flashbacks admin:
  Admin påstår att de ska ha själva utvecklat vBulletin början på när själva programmet var nytt. Dvs för kanske 10- 15 år sen och att vbulletin utvecklarna skulle ha frågat flashback om hjälp ifall det ville vara med och bidra till det? Vet dock inte hur hög sanningshalten är, för mig låter det inte troligt. Men om någon har tråkigt och vill faktiskt följa upp admins påstående och regga sig på forumet vbullten och ställa den frågan?

  Flashback började använda vBulletin i början av 2000-talet. Efter några år hade de flera miljoner inlägg. De som utvecklar vBulletin sade då att deras forum inte är gjord för så mycket poster. Med tiden tillförde Flashback funktioner som vBulletin inte hade. Idag har vBulletin flera av de funktioner som Flashback hade och de klarar flera miljoner poster. det är inte alls omöjligt att vBulletin köpt de delar av koden som Flashback utvecklat.

  Men ärligt talat var Flashbacks förra forumkod uppsplittrad som påminde om ett lapptäcke med flera säkerhetshål. Den nya koden är bra strukturerad och säkerheten är högre än tidigare. Det står utom all tvivel att det är vBulletins nya kod som Flashback använder idag. I koden framgår det också att det är vBulletins kod:

  // Main vBulletin Javascript Initialization
  vBulletin_init();

  < src="https://static.flashback.org/js/vbulletin_textedit.js">

 4. Lars Jonas:
  Jag har näthatat på Flashback i 7 år och jag blir bestört av att läsa det du skriver här. Skall jag tvingas att oroa mig för att få min identitet och användarnamn sammankopplade av Er bara för att Ni anser att jag inte har rätt till min hobby? Det är rent ut sagt fördjävligt.

  Lars Jonas

  Besök mina hemsidor

  Ja, du skall oroa dig! Flashback är ingen plats för bra människor där håller bara de ondskefulla till och de som inte fattar vad de gör.
  Enligt dina länkar skall du vara troende och så säger du att du näthatar och att det är en hobby. Antingen är du ett troll eller så är du helt vrickad.

  Denna kommentar slängde vårt säkerhetsprogram i skräpposten.

 5. Till Lars Jonas: För man diskussioner på Flashback som är seriösa och positiv då behöver du inte oroa dej för att bli avslöjad. De som avslöjas är endast de skribenter som skriver och postar inlägg som bland annat bryter mot svensk lag det vill säga skriver och postar inlägg som innehåller hot riktad mot personer och byggnader, uppviglar till brott och terror, gör reklam för olagliga saker som narkotika,vapen,kemikalier som kan användas för tilverkning av bomber,tidskrifter som om hur man begår självmord,tidskrifter som informerar om hur man begår brott och hur man tillverkar hemmagjorda vapen och bombber och tidskrifter som informerar om hur man skadar respektive mördar personer

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!