Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
13 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Flashback – Nere

2016-10-22 Kl 02:25 Flashback information

Det var kraftiga attacker mot DynDNS av Mirai Botnet som gjorde att Flashback var nere i en vecka innan ändringen av DNS-tjänsten gick igenom. Förmodligen gick detta via Holland där två nätrelaterade företag som också var angripna av Mirai Botnet. Det är alltså ingen som riktade in sig på Flashback, det är de för små för, de stod bara i vägen……

2016-10-20 Kl 23:00 Flashback information

Sedan en tid har Flashback tyvärr fungerat störningsfritt. Förmodligen har hårdvara uppgarderats och mer bandbredd ut ordnats. Det var med stor sannolikhet den största orsaken till att Flashback inte klarade DDoS-attacken mot servrarna i Holland som på något sätt har med Flashback att göra, tror vi.

2016-10-17 Kl 16:00 Flashback information

Vi måste överväga tanken att det är som vi tidigare sagt i frågan. Det vill säga att problemen egentligen beror på att Bahnhofs kapacitet inte räcker till. Vi tror också på den källa som säger att Bahnhof:s kapacitet gick i taket för några veckor sedan vilket medförde att bara en liten DDoS-attack överstyrde systemet som tvingade Bahnhof att strypa tillgången för alla utom för företagen som de har som kunder. Frågan är om attackerna mot Holland kan påverka Flashback? Frågan är om Flashback har någon länk till Holland och i så fall varför? De frågorna måste besvaras innan vi kan ta reda på vad sänkningen av Flashback egentligen beror på. Ju mer vi tänker på det känns det långsökt att en attack på Holland skulle sänka Flashback och bara Flashback i Sverige. Någon attack mot Sverige förekommer över huvudtaget inte alls just nu eller föregående veckan. Detta är verkligen mystiskt! Vad vet ledningen för Flashback som ingen annan vet? Varför är de så tysta mot sina medlemmar? Hur svårt kan det vara att gå ut med information som i detalj beskriver vad som hänt. Vi börjar ana ugglor i mossen.

2016-10-17 Kl 14:50 Flashback information

Flashback verkar gå trögt igen. Faran är inte över, de kan komma igång igen  😀 . Just nu pågår det mycket kraftiga attacker mot två ställen i Holland. Vi vet sedan tidigare att Flashback på något vis är kopplat till Holland eftersom Flashback försvann helt när en kabel där gick av där för ett par år sedan. Här nedan kan vi se attackerna, det  röda strecket har vi satt dit för att visa de två punkterna från var attackerna sker och var målet är dvs från Förenade Arab Emiraten till Holland. Några attacker mot Sverige förekommer inte alls:

atack

Det var svårt att kopiera precis när det sker. Bilden visar en mycket kraftig attack som är i avtagande. Attackerna är pulserande, efter det avtagit kommer nästa osv.

2016-10-17 Kl 03:15 Flashback information

Flashback tycks fungera felfritt nu. Möjligen har någon med IP-nummer utifrån lite problem ibland.

2016-10-16 Kl 20:00 Flashback information

Som vi tidigare skrivit har vi kommit fram till att Flashback står uppkopplad mot Holland och att det är den leverantören i Holland som drabbats av DDoS som vi också konstaterat tidigare. Det skulle då resultera i att det inte går eller blir segare att surfa med anonymt ip som går routen från Europa eller genom Europa via Holland till Flashback. Här nedan kan man se att reaktionen från olika alias på Flashback stämmer väl överens med resultaten i vår lilla undersökning:

Alias på Flashback:

Lite förvånande för mig, med tanke på att lördagkvällen var den värsta perioden hittills. Men idag upptäckte jag att det beror på att jag kör med VPN-proxy i Holland, som alltid har fungerat utan problem. När jag stänger av den och kör oskyddat rullar forumet fint. Har man alltså börjat blocka vissa ip, vilket främst borde drabba de VPN-servrar som används för att gömma sig bakom?

och

Jag menade att proxy-servern jag alltid styr min trafik över ger mig ett holländskt ip-nummer.
Min VPN-leverantör ger mig närmare 50 olika servrar att välja på världen över, men de verkar vara blockade de också, även om jag bara orkat prova en handfull. Gissar att admin et al. har koll på vilka ip-nummer flitigt nyttjade proxy-servrar har.
Det är bara oskyddat som fungerar för mig i dagsläget.
Och med tanke på att Flashback ibland känns lika smutsigt som en billig hora i Gambia, så är det en inte alltigenom behaglig upplevelse.

och

Jag har samma problem som dig. Fungerar bara från svenskt IP då jag väljer i min VPN tjänst.
Inte ett enda annat lands IP fungerar just nu. Så vi kan hoppas att detta löser sig så småningom.

Här kan man se attacker över hela Världen i realtid: NorseCorp

2016-10-16 Kl 02:20 Flashback information

Vi har nu undersökt attackerna mot Flashback mycket noggrant. Vi har kommit fram till att Flashback står uppkopplad mot Holland. För ett par år sedan gick en fiberkabel av som går från Holland och Flashback stängdes av tvärt. Två platser i Holland är hårt drabbad av överbelastningsanfall. Dessa anfall kommer från Förenade Arab Emiratens stad Dubai eller området omkring. Det är det enda vi kan se stå under attack och som möjligen kan ha något med Holland att göra. Vi har också tidigare sett ip-nummer för Flashback som lett till Holland.

Här kan man se attacker över hela Världen i realtid: NorseCorp

2016-10-15 Kl 22:00 Flashback information

Vi har medvetet inte informerat om Flashbacks tillstånd en tid. Vi ville först se om det fungerar stabilt. Nu tycks det fungera stabilt tidvs. Dock har fortfarande en del svårt för att komma in medan andra inte kommer in alls. Det beror på att man förmodligen kör med VPN och får  sitt ip från en server utomlands som sedan går samma route (ungefär ”vägsträcka”) som DDoS-signalerna. Flashbacks metod att avstyra DDoS-attackerna är den att man stänger all trafik från den route som anfallet kommer ifrån. Om du då har VPN som går samma route kommer inte heller du in.

Flashback:

Forumet flyter på bra och de flesta upplever inga eller små problem. Däremot kan vissa användare drabbas då och då av olika orsaker, men det har med våra motåtgärder att göra och att man ”fastnar” i dem.

och

Precis som vi meddelar här så filtrerar vi trafiken på olika sätt beroende på typen av attacker som sker mot oss. Allteftersom de skiftar så ändras även vår filtrering. Det är alltså normalt att vissa ibland kan ha problem att nå oss, t ex att man råkar ha en liknande route som en DDoS-bot.

Det märkliga är dock att det går inte att se minsta lilla tecken på att en DDoS-attack pågår eller har pågått mot någon hemsida alls i Sverige. Vårt verktyg att se sådant har inte indikerat något sådan trafik alls. Vi får lov att återkomma om detta. 

 

2016-10-15 Kl 02:00 Flashback information

Flashback ligger sedan några timmar helt nere, förut under de senaste fem dagarna gick det att komma in någon gång men nu är det totalstopp. Informationen är mycket knapphändig men behöver i och för sig inte betyda något. Men tystnaden är anmärkningsvärd och leder ofelbart frågan in på vad som döljer sig bakom stoppet vi upplever. Vi kan inte för allt i världen tro att Flashback medvetet vill sprida konspirationer om vad som hänt. Till detta har vi det faktum att admin själv, dvs Jan Axelsson, inte alls deltagit i informationsarbetet. Det är admin4 som gjort hästjobbet med att skriva ett par inlägg om 5-6 rader information under hela tiden.
Vi tror på den källa som säger att Bahnhof:s kapacitet gick i taket för några veckor sedan vilket medförde att bara en liten DDoS-attack överstyrde systemet som tvingade Bahnhof att strypa tillgången för alla utom för företagen som de har som kunder.
Som vi skriver högre upp har denna strypning av bandbredd av Flashback föranlett det motsatta mot vad som är brukligt vid sådana här problem, dvs att i så hög omfattning som möjligt informera. Flashback väljer den helt ologiska motsatta vägen, dvs tystnad. Utan att hemfalla i konspirationer börjar vi sakteliga undra om det inte pågår en maktkamp inom Flashback. Jan Axelssons avhållsamhet, som admin, att informera måste sägas späda på tron att någon form av maktkamp pågår. Med den tanken spirande frågar vi oss: Överlever Flashback detta?

Kan det vara så att vi får uppleva glädjens dag? Om det är så lovar vi att genast lägga ned SIG-gruppens verksamhet!

2016-10-12 Kl 18:00 Flashback information

Efter vi skrev föregående har Flashback både dykt och kommit tillbaka. Mycket tyder nu på att de byter servrar, de kan alltså inte hitta felet. Vi kan också se att man kopplat in domänen flashback.info på servrarna.

2016-10-12 Kl 15:00 Flashback information

Tyvärr verkar det som om Flashback börjar komma igång. Det är fortfarande trögt men betydligt snabbare än på morgonen.

2016-10-12 Kl 11:42 Flashback information

Efter att det gått komma in på Flashback under tidig morgon har det nu mot förmiddagen börjat att sega ner sig igen. Det är mycket långa svarstider, vissa funktioner fungerar inte alls och det är inte säkert att det går posta. Nu har det gått 5 dagar sedan problemen började. Det är helt säkert ett tekniskt problem men om det fortsätter så här kommer vi att börja fundera på om det inte är Bahnhof som är problemet.

2016-10-11 Kl 14:52 Flashback information

Det är glädjande nog fortsatt störningar på Flashback. De som kör med VPN verkar inte kunna komma in alls.

Vi har fortsatta driftstörningar idag där det tidvis är svårt att komma åt forumet.
Fokus är på problemet och vi gör vad vi kan för att lösa det fortast möjligt och beklagar besvären.
admin4

Vi har egna loggar över Flashback och de visar att det varit helt stopp med mer än 3 min vid:
287 gånger från och med 2016-10-07 Kl: 15:00 till 2016-10-11 Kl: 7:51.
Attackerna fick alltså ner Flashback första gången i mer än 3 min 2016-10-07 Kl: 15:00.

Vi har väldigt mycket information över Flashback i våra loggar men jag kan dels inte visa allt av olika anledningar och dels tar det för mycket tid att gå igenom materialet.

2016-10-11 Kl 14:05 Flashback information

Flashback är sedan Kl 12:01 2016-10-11 igång med nästan full kapacitet, tyvärr. Vi återkommer när vi vet vad nergången senaste dagarna berodde på.

2016-10-10 Kl 18:00 Flashback information

Flashback har problem igen. De får väl byta lite mer hårdvara eller så var inte DDoS-attacken så liten.

2016-10-10 Flashback information

admin4:

Vi vill helt enkelt inte filtrera och kartlägga vår trafik genom externa tjänster, det är inte speciellt bra för den anonymitet vi erbjuder. Därför är all infrastruktur vår egen. Normalt klarar vi av DDoS ganska bra, oftast märks det inte, men nu hade vi också lite otur och då fick vi även nackdelarna av att ha just egen infrastruktur.

Felet berodde alltså på en enkel DDoS-attack som medförde hårdvarufel. Båda våra gissningar på vad det berodde på var rätt.

2016-10-09 Flashback information

Flashback Forum har under helgen haft problem med överbelastningsattacker och saknar för tillfället internetförbindelse.

De säger alltså att Flashback utsatts för överbelastningsattacker. Det är i och för sig trevligt att de ligger nere och där bör de ligga kvar. Men vi ser det som märkligt att de är utsatta för överbelastningsattacker då någon sådan trafik på nätet inte noterats. Nedanståend skrevs innan informationen från Flashback.

Ingen information

Felet på Flashback irriterar även luttrade användare av Flashback. De är mest irriterade över den massiva frånvaron av information om vad som händer och vad för fel det kan vara.

Onintresserade av sina besökare

Detta visar med all önskvärd tydlighet att de inte alls är intresserade av personerna bakom besökssiffrorna, de är bara och endast bara intresserad av besökssiffrorna. Orsaken till det stora intresset av besökssiffror är det faktum att Jan Axelsson tjänar mer ju fler besökare det kommer. Intäkterna ligger på 5-7 milj.kr/år för den reklam som exponeras för besökarna, fler exponeringar mer pengar.

Moderatorer sliter för inget

Moderatorerna är en stor del i de stora inkomsterna men tilldelas av Jan Axelsson 0 kr för jobbet. Dessa moderatorer kan inte ha mycket innanför pannbenet som jobbar ideellt för ett vinstdrivande företag. Det är mycket ovanligt att det sker så, det är så ovanligt att man inte kan hitta ett enda fall där man jobbar gratis utom på Flashback.

Vi lämnar information

När inte Flashback lämnar någon statusrapport får väl vi göra det:

2016-10-09 Kl 20:00 DNS-KONTROLL

Namnservrar:
ns1.flashback.org.
ns2.flashback.org.

Respons från namnservrarna:
FEL HITTAT:  Namnserver som inte svarar:
udp4: 79.136.115.19

Tillåtna TCP-anslutningar:
VARNING: Det gick inte att ansluta med TCP-protokollet:
tcp4: 79.136.115.18
tcp4: 79.136.115.19
Kontrollera namnservers konfiguration och brandväggsregler.
När svar på en DNS-förfrågan överstiger 512 byte bör alla namnservrar tillåta TCP-anslutningar (port 53).

Namnservrar distribueras över flera nätverk:
VARNING: Alla namnservrar är placerade i ett C-klassnätverk:
79.136.115.0/24:
ns1.flashback.org.
ns2.flashback.org.
Namnservrarna skall köras (topologiskt och geografiskt) över Internet för att undvika risk för enstaka fel (RFC 2182).

Namnservrarna  fördelade på flera ASN
VARNING: Alla namnservrar är placerade i ett autonomt system: AS8473:
ns1.flashback.org.
ns2.flashback.org.
Namnservrarna skall köras (topologiskt och geografiskt) över Internet för att undvika risk för enstaka fel (RFC 2182).

Namnservrars Version
VARNING: Namnservrarnas programversioner är:
79.136.115.18: ”fbdns-1.2”
79.136.115.19: ”fbdns-1.3”
Exponera programnamnens version kan vara riskabelt, då sårbarheter kan hittas. Namnservrarna kan automatiskt utnyttjas av scriptkiddies. Det är förvånansvärt att denna säkerhetslucka inte täppts till. 😀 

Namnservrarnas serienummersystem
VARNING: Vi hittade olika serienummer på namnservrarna, det är OK om de ändrat sin zon nyligen.
79.136.115.18: 2016100901
79.136.115.19: 0
Med olika serienummer på namnservrarna kan visa fel i konfiguration (mellan flera master) eller andra kommunikationsfel uppstå.

SOA-uppdatering
VARNING: Uppdateringsintervall är nu 86400. Rekommenderade värden 1200 – 43200.
Uppdateringar avgör hur snabbt förändringar fortplantas från master till slav.

SOA-upprepning
VARNING: Upprepningsintervall är nu 60. Rekommenderade värden 120 – 7200.
Upprepning från SOA definierar hur ofta slav ska försöka kontakta master om anslutning till master misslyckades under uppdatering.

SOA-avslut
VARNING: Avslutsintervall är nu 2419200. Rekommenderade värden 604800 – 1.209.600.
Utgången definierar förfallotiden i sekunder efter vilket slav återigen måste validera kontakten med master om det tidigare misslyckats.

SOA-minimumTTL
VARNING: Minsta TTL-värdet är nu 300. Rekommenderade värden 3600 – 86400 (1 timme till en dag).
Minsta TTL omdefinierades i RFC 2308, definierar den tid som används av slavar att cacha negativa svar.

Placering
Namnservrarna verkar vara placerade i Segeltorp 14170, Stockholms län på Bahnhof Internet AB.
ns1.flashback.org.
ns2.flashback.org.

Vet inte Flashback

Självklart vet de om detta men undviker av någon anledning att informera. Det är inte alls säkert att det är detta som förorsakar segheten på Flashback. De problem vi nämner här ovan är inte av den karaktär att det skall sänka Flashback.

REDAKTÖREN

 

 

74 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Jag hörde att det var Putin som låg bakom detta! Vi får hissa rysk flagg!

    (QUOTE)

 2. AFA:
  Jag hörde att det var Putin som låg bakom detta! Vi får hissa rysk flagg!

  Ja, han skall vara en fena på att hacka.

    (QUOTE)

 3. Du har fel om servrarna i Bahnhof. Du förstår väl hur VPN och liknande fungerar? Bahnhof har VPN-tjänster. Flashback har en VPN hos Bahnhof.

  Om du inte tror på detta så redogör gärna exakt för hur detta är omöjligt enligt dig.

    (QUOTE)

 4. Nils:
  Du har fel om servrarna i Bahnhof. Du förstår väl hur VPN och liknande fungerar? Bahnhof har VPN-tjänster. Flashback har en VPN hos Bahnhof.

  Om du inte tror på detta så redogör gärna exakt för hur detta är omöjligt enligt dig.

  Jag förstår faktiskt inte frågan och jag har inte sagt att något är omöjligt vad det nu är som skall vara omöjligt.
  Vad det gäller VPN så erbjuder Flashback sina medlemmar att hyra in sig på en VPN-tjänst som egentligen drivs av ovpn.se. Varför erbjuda en tjänst som inte tillhör Bahnhof om de har tillgång till sådan i Bahnhof?
  Flashbacks servrar surfar man dock in på utan VPN om man inte har den tjänsten. Flashbacks servrar står inte bakom något vpn eller liknande.

  I övrigt får du förtydliga dig.

    (QUOTE)

 5. Du påstår att det är bevisat att deras servrar fysiskt finns hos Bahnhof, inte i USA. Jag påstår att de har en VPN hos Bahnhof, inte att de finns där fysiskt. Att de använder en annan VPN än den de erbjuder för privat bruk är inget konstigt eftersom de är en hemsida, inte en privatperson. Vilken VPN som är bäst skiljer sig beroende på vad man ska använda det till.

  Du påstår att Flashabcks servrar inte står bakom en VPN. Hur kan du veta detta? Det är omöjligt att verifiera eftersom den enda infon du kan få är den infon som VPN:en ger ut, dvs IP-adress och den fysiska platsen där VPN:en finns (Alltså Bahnhof). Förklara hur du kontrollerar att det inte är en VPN.

    (QUOTE)

 6. Om det inte finns något spår efter någon överbelastningsattack kan Flashback stängt ner frivilligt på Polisens/SÄPOs uppmaning. Det är i så fall inte första gången FlB går polisens ärenden. En del inlägg verkar ha försvunnit och moderatorerna träder nu in och försvarar polisens agerande i ett känt fall. Obehagligt om det finns hållhakar och band mellan Flashback och polisen.

    (QUOTE)

 7. Nils:
  Du påstår att det är bevisat att deras servrar fysiskt finns hos Bahnhof, inte i USA. Jag påstår att de har en VPN hos Bahnhof, inte att de finns där fysiskt. Att de använder en annan VPN än den de erbjuder för privat bruk är inget konstigt eftersom de är en hemsida, inte en privatperson. Vilken VPN som är bäst skiljer sig beroende på vad man ska använda det till.

  Du påstår att Flashabcks servrar inte står bakom en VPN. Hur kan du veta detta? Det är omöjligt att verifiera eftersom den enda infon du kan få är den infon som VPN:en ger ut, dvs IP-adress och den fysiska platsen där VPN:en finns (Alltså Bahnhof). Förklara hur du kontrollerar att det inte är en VPN.

  Servrarna står hos Bahnhof, därom råder ingen tvekan. Bahnhof har, vad jag vet, ingen egen VPN-tjänst. Om jag inte minns fel har de en surftjänst som gör surfaren anonym på nätet men den tjänsten hyr de förmodligen in.
  Servrar som ”står bakom vpn” har jag aldrig hört talas om.
  Här kan du läsa mer:
  http://intre.se/ifolkets/?page_id=6296
  http://www.svd.se/fel-att-kartlagga-de-som-skriver-anonymt

  Vi kan nu berätta att Flashback har en del av sina internettjänster hos Bahnhof. Grundaren Jan Axelsson har godkänt att vi berättar att Flashback är Bahnhof-kund, för att vårt inlägg i debatten ska vara transparent och ärligt. Han understryker samtidigt att Flashback består av flera olika delar som finns på olika platser.

  Flashback stå på olika ställe i Sverige, vi vet var för vi har talat med en av de tekniker som jobbar med bla Flashbacks 34 servrar.

  Låt oss betrakta Flashback som svensk, levande internethistoria.

  Jon Karlung, VD och ägare av Bahnhof säger ovanstående.

  Flashback finns i Sverige!
  Möjligen att backupperna finns på fler platser för att säkra dem.

    (QUOTE)

 8. Hans:
  Om det inte finns något spår efter någon överbelastningsattack kan Flashback stängt ner frivilligt på Polisens/SÄPOs uppmaning. Det är i så fall inte första gången FlB går polisens ärenden. En del inlägg verkar ha försvunnit och moderatorerna träder nu in och försvarar polisens agerande i ett känt fall. Obehagligt om det finns hållhakar och band mellan Flashback och polisen.

  Du har rätt i att Flashback inte är vad de säger sig vara. Vi håller på att samla bevis för att rika personer betalat Flashback för att poster och hela trådar tagits bort. Har man pengar går det bra att radera. Tanken att Flashback sammarbetar med myndigheterna är intressant. Man kan fråga sig varför myndigheterna väljer att titta bort fast det pågår så mycket brott på Flashback. Det är något vi har på listan att undersöka när vi får tid.

  Vad det gäller senaste problemen är det så att en nedstängning av Flashback hade varit total, dvs du skulle inte kunna surfa in någon gång alls. Nu gick det att komma in då och då. Det tyder på en överbelastningsattack eller ett tekniskt fel.

  Jag är Realist och 50tal:are….

    (QUOTE)

 9. ”Servrarna står hos Bahnhof, därom råder ingen tvekan. Bahnhof har, vad jag vet, ingen egen VPN-tjänst. Om jag inte minns fel har de en surftjänst som gör surfaren anonym på nätet men den tjänsten hyr de förmodligen in.
  Servrar som ”står bakom vpn” har jag aldrig hört talas om.”

  Du har aldrig hört om att VPN ligger på servrar? Då är du nog inte speciellt kunnig inom området. Vad fan skulle det annars ligga på? Om du söker på en anonymiserad IP, alltså en IP som kommer från en VPN, så får du fram företaget som har hand om VPN:en. I det här fallet Bahnhof.

  Du säger att det inte råder någon tvekan om att Flashback ligger hos Bahnhof. Då måste du ju ha några belägg för varför det är omöjligt att de har en VPN hos Bahnhof?

  Bahnhof har en VPN-tjänst. https://www.bahnhof.se/press/press-releases/2014/11/16/bahnhof-aktiverar-plan-b-erbjuder-fri-anonymisering

    (QUOTE)

 10. Nils:

  ”Servrarna står hos Bahnhof, därom råder ingen tvekan. Bahnhof har, vad jag vet, ingen egen VPN-tjänst. Om jag inte minns fel har de en surftjänst som gör surfaren anonym på nätet men den tjänsten hyr de förmodligen in.
  Servrar som ”står bakom vpn” har jag aldrig hört talas om.”

  Du har aldrig hört om att VPN ligger på servrar? Då är du nog inte speciellt kunnig inom området. Vad fan skulle det annars ligga på? Om du söker på en anonymiserad IP, alltså en IP som kommer från en VPN, så får du fram företaget som har hand om VPN:en. I det här fallet Bahnhof.

  Du säger att det inte råder någon tvekan om att Flashback ligger hos Bahnhof. Då måste du ju ha några belägg för varför det är omöjligt att de har en VPN hos Bahnhof?

  Bahnhof har en VPN-tjänst. https://www.bahnhof.se/press/press-releases/2014/11/16/bahnhof-aktiverar-plan-b-erbjuder-fri-anonymisering

  Jag skrev att de inte har en EGEN VPN-tjänst, de köper in den servicen. Lägg märke till att jag TROR det.
  Var VPN ligger, som anonymiserar surfandet, är naturligtvis på en anonymiseringsserver. Vad jag menar är att man anonymiserar inte hela servar för att det skall se ut som om de ligger på annan plats än de gör.
  VPN är en anonymiseringstjänst (programvara) som anonymiserar den som surfar, de anonymiserar inte fysiska servar. Till och med de servrar som anonymiserar surfandet är inte anonymiserade. De går att hitta men surfaren går inte (enkelt) att hitta.

  Om du inte visste det innan kan jag berätta att jag programmerat sedan 1982, dvs i 34 år. Jag har egna servrar och kört en av dem som en anonymiseringstjänst, inte längre dock.

    (QUOTE)

 11. Självklart anonymiserar man inte servrarna. Men försöker du hitta en hemsida som använder en VPN från Bahnhof så kommer det leda till Bahnhof, inte till USA där de egentligen ligger. De behöver inte erbjuda en betaltjänst för detta, allt som krävs är att de ändrar några inställningar och låter Flashback använda deras nätverk som VPN. Detta går till och med att göra i en vanlig router. Det är omöjligt att kontrollera om deras IP går till en VPN eller till den fysiska servern där Flashback finns.

  Jag vet att du har programmerat sen 1982, därför blir jag förvånad över vissa grejer du skriver.

    (QUOTE)

 12. Jag har i egenskap av intresserad arbetssökande pratat med serveransvarige på Bahnhof och när jag frågade intresserat om Flashbacks servar bekräftade han att Flashback finns hos Bahnhof. Detta gjordes när vi skrev artikeln som är publicerad här: http://intre.se/ifolkets/?p=3914

  Bahnhofs egna serveransvarige bekräftade det vi redan visste, när ovanstående artikel publicerades gick Bahnhofs VD ut i Aftonbladet och bekräftade att Flashback fanns på Bahnhof.

  Att påstå annat är inte bara konspiratoriskt eller försöka blanda bort korten det är dessutom väldigt korkat. Vi vet alltså hur det ligger till.

  Men Flashback kan mycket väl förbereda en flytt nu när potentiellt kraftfullare lagar kommer att komma. Jag ställer mig dock tveksam till att hela forumet kommer flytta då det skulle sega ned och bli mycket krångligare att administrera om det inte ligger i Sverige.

  Vi avvaktar och får se hur det utvecklar sig. Rättsliga åtgärder är på gång emot FMG AB.

  Personligen har jag inget emot att någon hackar eller DDOS Flashback till helvetet. Men jag tror vi aldrig kommer bli av med Flashback helt så länge ägarna lever. SIG-gruppen gör inga brottsliga handlingar vi håller oss på rätt sida om lagen. Vad privatpersoner gör är upp till dem. Vi sysslar med information och yttrandefrihet, vår yttrandefrihet. Vi har ingen önskan att tjäna några pengar på vår verksamhet eller något intresse av att medverka i någon karriärsklättrande som en del andra näthatsdebattörer gör men egentligen gör mycket lite för den utsatta vanliga människan.

  Vår verksamhet går ut på att störa Flashback och dess medlemmar, att göra forumet ointressant eller rent av farligt. Vi publicerar identiteter på de användare vi kan och vi sitter på över 700 st idag. Vi har dock väldigt höga krav innan vi publicerar en identitet på en användare och utredningsarbetet är väldigt långsamt.

  Vi kommer publicera alla vi kan om vi är helt säkra sakta men säkert. Enda vi inte publicerar är sådana som kan råka illa ut p g a omständigheter de inte kan hjälpa och samtidigt inte sysslat med näthat överhuvudtaget. Alla övriga kommer vi att publicera (om de kan råka illa ut för omständigheter de inte kan hjälpa men sysslat med näthat räknar vi in i denna gruppen då publicerar vi dem oavsett risker för deras egna person).

    (QUOTE)

 13. Nils:
  Självklart anonymiserar man inte servrarna. Men försöker du hitta en hemsida som använder en VPN från Bahnhof så kommer det leda till Bahnhof, inte till USA där de egentligen ligger. De behöver inte erbjuda en betaltjänst för detta, allt som krävs är att de ändrar några inställningar och låter Flashback använda deras nätverk som VPN. Detta går till och med att göra i en vanlig router. Det är omöjligt att kontrollera om deras IP går till en VPN eller till den fysiska servern där Flashback finns.

  Jag vet att du har programmerat sen 1982, därför blir jag förvånad över vissa grejer du skriver.

  Nu är det så att vi har talat med en tekniker på Bahnhof (se Helenas inlägg här ovan). Han berättade till och med exakt var de står hos Bahnhof.

  Det går inte att dölja servrar så som du beskriver. Om det ändå gick så skulle inte en VPN-tunnel klara av 60.000 surfare samtidigt. Det skulle bli segare än glas som flyter.

    (QUOTE)

 14. Det kan mycket väl vara så. Att en tekniker påstår att det är så är dock inte något bevis. Å andra sidan har jag inte något bevis för vad jag påstår heller, men jag tycker att det är troligare än er förklaring, dvs att de ljuger om att de finns i utlandet samtidigt som de inte ens döljer att de ligger i Sverige.

  Jag vet inte vad du menar med att det inte går att dölja servrar. Jag säger inte att de döljer några servrar, bara att deras anslutning går genom Bahnhof men att de fysiska servrarna ligger utomlands.

    (QUOTE)

 15. Banhofs serverhotell ligger på renstiernas Gata på Södermalm i Stockholm,Det vet vi alla och det finns IP-adresser som bevisar på det.Serverhotellet finns i ett före detta underjordiskt militärt skyddsrum.Även om Flashback har anonymitetstjänster så går det att snoka reda på deras servrar som tillhandahåller VPN-tjänster och andra anonymitetstjänster,med rätt verktyg.

    (QUOTE)

 16. Flera av Flashbacks medarbetare brukade frekvänt häcka på outlowforumet Below Surface tillsammans med de största trollen.Har Jan Axelsson också suttit inne och häckat på Below Surface?

    (QUOTE)

 17. AFA:
  Jag hörde att det var Putin som låg bakom detta! Vi får hissa rysk flagg!

  Vladimir Putin och hans ryska data-arme lade in en rejäl bredsida mot Flashbacks server Mouahahahaha

    (QUOTE)

 18. Vad jag inte förstår är att vänstern har varit okej med pedofilerna på Flashback i över två decennium, men om användarna kritiserar våldtäktsmän, polisen och invandrare så måste hela forumet släckas ned. Vänstern bryr sig inte ett skit om människors välmående, de är bara ett gäng vilsna, unga vuxna från trasiga familjer som tar ut sin ilska på ett politiskt korrekt hatobjekt.

    (QUOTE)

 19. Nils:
  Det kan mycket väl vara så. Att en tekniker påstår att det är så är dock inte något bevis. Å andra sidan har jag inte något bevis för vad jag påstår heller, men jag tycker att det är troligare än er förklaring, dvs att de ljuger om att de finns i utlandet samtidigt som de inte ens döljer att de ligger i Sverige.

  Jag vet inte vad du menar med att det inte går att dölja servrar. Jag säger inte att de döljer några servrar, bara att deras anslutning går genom Bahnhof men att de fysiska servrarna ligger utomlands.

  Den Helena talat med är Bahnhof serverchef.
  Servrarna står i Sverige och därmed är diskussionen avslutad.

    (QUOTE)

 20. FB:are:
  Vad jag inte förstår är att vänstern har varit okej med pedofilerna på Flashback i över två decennium, men om användarna kritiserar våldtäktsmän, polisen och invandrare så måste hela forumet släckas ned. Vänstern bryr sig inte ett skit om människors välmående, de är bara ett gäng vilsna, unga vuxna från trasiga familjer som tar ut sin ilska på ett politiskt korrekt hatobjekt.

  Fullständigt ointressant, vad har det med Flashbacks servrar att göra.
  Reagera i stället på att Flashback låter pedofiler fila på sina raggningsknep på forumet.

    (QUOTE)

 21. ”FB:are”:
  Är du på riktigt eller? Flashback har utsatts för mycket kritik för pedofilavdelningen och en bloggstorm och skriverier fick till och med Flashback att radera tråden om hur man uppfostrar sina egna barn som sexslavar.

  Det du och andra på Flashback sysslar med är verklighetsflykt eller kognitiv dissonans för att förklara och rättfärdiga din egna knasiga världsbild. Vi är dock inte vänster eller höger, SIG-gruppen har ingen politiska färger.

  Om du verkligen är FB;are i Flashback-form (för du menar väl inte Facebookare?) borde du fatta och lätt läsa till dig att Flashback är det mest politiskt korrekta forumet som existerar i Sverige idag. Folk står i kö för att lovsjunga rättsvårdande myndigheter och deras arbete på kriminalforumen. Sådan myndighetskramande som de värsta näthatarna egentligen visar sig vara är långt ifrån vänster. De flesta är höger även om en del är vänster. Vi har nog bara hittat en som kan politiskt sett klassas som vänsterextremist. Vad vi vet men vi håller inte koll på eller bryr oss om folks politiska färg.

  Däremot har vi noll tolerans för korkade rasister eller folk med fascistoid människosyn. Sådana fåntrattar har vi inte mycket till övers för, men vi ser inte det som vår uppgift att specifikt gräva fram dem såvida de inte sysslar med uthängningar eller näthat.

    (QUOTE)

 22. Hoppas ni hänger ut samtliga nättroll och haters från Jan Axelssons kriminella gangsterforum. ”What goes around, comes around”, men tyvärr är dessa personer så små ynkliga osäkra människor att dom inte skulle klara av psykiskt vad dom utsätter andra för på internet. Yttrandefriheten gäller visst bara från ett håll. Tragiskt!

    (QUOTE)

 23. Sedan flera år så har man sett bevis på att på vissa trådar inne på Flashback som tyvärr är oseriösa som har kraschat Flashbacks rykte så att minst 30 procent av forumet har förvandlats till en inavlad gangstertrollfabrik och då åsyftar vi på trådar där pedofiler,nazister-rasister,vänsterextremister,islamister,knarkare och andra inavlade trollpack häckar.Men i det övriga 60 procent av forumet som anses vara seriöst där medlemmar diskuterar allt från rymdfart,teknik,arbetsmarknad,historia,kemi,politik där finns de som vill diskutera på ett seriöst sätt,men tyvärr så blir det också de skötsamma som får lida för var den klick som finns på de 30 procentiga oseriösa delarna av forumet har ställt till med.Det är trollpatrasket som har förstört för de mest skötsamma medlemmarna,och en del av de skötsamma har på grund av att de har påpekat för moderatorerna blivit varnad och i värsta fall bannlyst som tack för att de har försökt att hjälpa till med att förbättra forumets rykte genom att påpeka för moderatorer angående vissa medlemmar som missköter sig genom att trakassera och hota andra medlemmar,samt att man kritiserat moderatorerna för att de inte har vidtagit åtgärder mot diverse trådar och inlägg som strider mot forumets regler och svensk lag samt att medlemmar på vissa oseriösa diskussionstrådar sysslar med att hänga ut personer med deras riktiga namn+hemadress+med flera samt angripa de personer som har utsatts för brott som det skedde i tråden om de 2 flickorna som våldtogs i Bjästa 2009 där flickorna hängdes ut och trakasserades.Det finns flera skräckexempel på att personer har hängts ut,samt blivit utsatt för trakasserier och hot, just på de mest oseriösa trådarna på Flashback. Om man hade sett till att radera bort alla oseriösa trådarna på Flashback redan 2010 så hade forumets rykte varit mycket bättre och forumet hade varit både pålitligt och mer seriösare.Men på grund av att man struntade i att vidta åtgärder för att få bort alla oseriösa trådar så har nog Flashback samt dess ägare Jan Axelsson och hans medarbetare som jobbar som moderatorer sumpat bort alla chanser och bränt sina skepp som det vackert heter.

    (QUOTE)

 24. Problemet är egentligen följande:

  2013:
  En promille av alla postare på Flashback står för 17,48% av samtliga inlägg som postats på Flashback.

  En procent av alla postare står för 51,99% av alla poster på Flashback.

  Fem procent av alla postare står för 83,62% av samtliga poster på Flashback.

  Femtionio procent av alla registrerade användare på Flashback har aldrig postat överhuvudtaget.

  Idag:
  Efter dataintrånget på min email ändrade väldigt många användare till nya konton för att fortsätta sprida förtal. Dessa är alltså samma personer som står för de 83,62% av alla inlägg 2013 men under nya användare. De har dock numera mindre poster per användare än tidigare. De är ändå väldigt lätta för oss att känna igen då vi spanar på dem, det är märkligt att de inte klarar av att ens ändra sitt sätt att skriva.

  Man kan lugnt säga att Flashbacks aggressiva eller näthatsorienterade postare också postar huvuddelen av de inlägg som postas på de avdelningar som anses vara de ”snällare” delarna av Flashback.

  Det är alltså fortfarande samma personer oavsett om de postar näthat eller diskuterar film alternativt trädgårdsskötsel eller vad de nu kan hitta på för argument för att legitimera Flashback.

  En mycket liten del av alla Flashbacks postare håller sig endast till en avdelning och många gånger är det en och samma person bakom en stor mängd av konton vilket vi kan bevisa.

  Det är alltså samma kloakråttor som dräller runt oavsett avdelning. Det finns knappt ingen som är en oskyldig eller sund Flashbackanvändare. De som inte är kloakråttor är en så försvinnande andel postare på samtliga avdelningar att vi behöver knappt ta med dem i våra beräkningar. Det är ett ickeargument det här med de bra delarna med Flashback det berör inte oss vi bryr oss bara om att avidentifiera kloakråttorna och visa dem för världen vilka de är.

  Flashback har ingen anledning att försvaras eller några positiva sidor. Det är ett rättfärdigande-argument som motsvarar pedofilen som vill ha sex med barn men här är det folk som är beroende av Flashback psykiskt och därmed vill rättfärdiga dess existens. Vi kommer aldrig godta Flashbacks bra delar som ett försvarsargument för forumets rätt att existera.

    (QUOTE)

 25. Bra att ni finns :p

    (QUOTE)

 26. Det är Säpo som infiltrerar. Alla användare bör byta konton och personuppgifter omedelbart!

    (QUOTE)

 27. Evert:
  Det är Säpo som infiltrerar. Alla användare bör byta konton och personuppgifter omedelbart!

  Ja, självklart, eller så var det vi och har nu hela databasen.

    (QUOTE)

 28. Redaktören: Ja, självklart, eller så var det vi och har nu hela databasen.

  Det skulle inte förvåna mig. Skriver hellre här än att jag loggar in på Flashback. Rätt lätt för en större organisation att genomföra en DDoS samtidigt som annat installerats tidigare eller under attacken. Alla som loggat in på Flashback sedan förra fredagen runt 15.00 kan riskera sin anonymitet. Skulle tro att det är orsaken till varför admin på Flashback inte gett några kontinuerliga statusmeddelanden. Att ens logga in kan ge konsekvenser, speciellt då för mods och admins, vilket i sin tur ger full access till ALLT.

  Själv gillar jag att Flashback tillhandahåller yttrandefrihet. Jag ogillar många åsikter, men jag accepterar att dessa åsikter får publiceras såvida de inte kränker eller förstör. Många åsikter på Flashback väljer jag att inte ens läsa. Men yttrandefrihet, den vill jag ha kvar.

    (QUOTE)

 29. Dutt Plutt: Det skulle inte förvåna mig. Skriver hellre här än att jag loggar in på Flashback. Rätt lätt för en större organisation att genomföra en DDoS samtidigt som annat installerats tidigare eller under attacken. Alla som loggat in på Flashback sedan förra fredagen runt 15.00 kan riskera sin anonymitet. Skulle tro att det är orsaken till varför admin på Flashback inte gett några kontinuerliga statusmeddelanden. Att ens logga in kan ge konsekvenser, speciellt då för mods och admins, vilket i sin tur ger full access till ALLT.

  Själv gillar jag att Flashback tillhandahåller yttrandefrihet. Jag ogillar många åsikter, men jag accepterar att dessa åsikter får publiceras såvida de inte kränker eller förstör. Många åsikter på Flashback väljer jag att inte ens läsa. Men yttrandefrihet, den vill jag ha kvar.

  Det är helt klart en risk att logga in på Flashback, som du påpekar. Du tar en poäng i det varför admin inte informerar mer än han gör.
  Yttrandefriheten är något vi alla måste värna om och ett sätt kan vara att stoppa de som missbrukar den genom att förtala och hänga ut folk.

    (QUOTE)

 30. Redaktören: Det är helt klart en risk att logga in på Flashback, som du påpekar. Du tar en poäng i det varför admin inte informerar mer än han gör.
  Yttrandefriheten är något vi alla måste värna om och ett sätt kan vara att stoppa de som missbrukar den genom att förtala och hänga ut folk.

  Men det är ju det du gör på din sajt?

  Du hänger ut folk. Det är det din sajt handlar om. Att hänga ut folk som hängt ut folk.

  Det är en minoritet av flashbackmedlemmarna som sysslar med sådant. Ska alla svenskar bli avrättade för att 10% någon gång begått ett brott?

  Svaret är nej. Yttrandefriheten måste skyddas. Alltid. Det vet du, det vet jag och det vet alla.

    (QUOTE)

 31. Dutt Plutt: Men det är ju det du gör på din sajt?

  Du hänger ut folk. Det är det din sajt handlar om. Att hänga ut folk som hängt ut folk.

  Det är en minoritet av flashbackmedlemmarna som sysslar med sådant. Ska alla svenskar bli avrättade för att 10% någon gång begått ett brott?

  Svaret är nej. Yttrandefriheten måste skyddas. Alltid. Det vet du, det vet jag och det vet alla.

  Flashback är stort, det är starkt och vi är små. Vi måste använda de verktyg som ger effekt. Vi hänger inte ut någon normalt utan vi skriver om alias och en länk där man kan se vem det är. Dock är vi mest intresserade av att presentera moderatorer och viktiga postare. Listan som ligger uppe nu är tillfällig och skall tas bort.

  Du får gärna säga att vi är skadade av förtalet vi utsatts för i ungefär 80-85 trådar med omkring 40 milj besökare. Vi är tillräckligt skadade för att ”ta upp vapnet de sköt oss med för att skjuta tillbaka”. Logiskt, enligt oss!

    (QUOTE)

 32. Redaktören: Flashback är stort, det är starkt och vi är små. Vi måste använda de verktyg som ger effekt. Vi hänger inte ut någon normalt utan vi skriver om alias och en länk där man kan se vem det är. Dock är vi mest intresserade av att presentera moderatorer och viktiga postare. Listan som ligger uppe nu är tillfällig och skall tas bort.

  Du får gärna säga att vi är skadade av förtalet vi utsatts för i ungefär 80-85 trådar med omkring 40 milj besökare.

  Jag är inte insatt i förtalet som du nämner. Du kanske tror att jag är en storpostare på fb… nej då.

  Sen så är ju inte själva organisationen Flashback så stor. Många besökare och många medlemmar. Annonsinkomsterna från Flashback skulle vara stora enligt något jag läste i något inlägg du gjort. Ärligt talat. Det är ingen större vinstmaskin. Deras VPN-tjänst är OVPN som du också nämnt i dina inlägg. Moderatorerna jobbar gratis, så visst, några annonsintäkter blir det. Pay-per-click. Några större köp görs det nog inte då vi människor gärna vill förbli anonyma när vi besöker sajter som Flashback eller intre.se … Men vad fan vet jag.

  Flashback handlar om yttrandefrihet. Att stänga ner Flashback är att stänga ner yttrandefriheten.

  Jag vet att ni/du inte ligger bakom det här. Attacken är avancerad. Serverhallar känns som något relevant. Ni/du är avancerade, jag uppskattar den här sidan, så tro inget annat.

    (QUOTE)

 33. Nu ligger Flashback helt nere.

  Jaja, många här som klappar händerna.

  Jag kan förstå er. Hade någon av mina anhöriga blivit utsatta för någon slags mobb så hade jag gjort likadant. Alltså jublat när fb ligger nere. Rätt svårt att be om ursäkt för andra, men jag gör ett försök: Flashback är ett öppet forum, vilket i sig innebär oändligt antal idioter. Många av medlemmarna är inte skurknazister. Många av oss är faktiskt trevliga individer som gillar att diskutera bakrecept eller aktier.

  Såg inlägget med servrarna ni byggde… Om Flashback går ner. Kan ni då ta hand om ca 100 000 aktiva besökare?
  Ni värnar ju om yttrandefriheten?

    (QUOTE)

 34. En av oss kommer strax att posta en artikel

  Dutt Plutt: Men det är ju det du gör på din sajt?

  Du hänger ut folk. Det är det din sajt handlar om. Att hänga ut folk som hängt ut folk.

  Det är en minoritet av flashbackmedlemmarna som sysslar med sådant. Ska alla svenskar bli avrättade för att 10% någon gång begått ett brott?

  Svaret är nej. Yttrandefriheten måste skyddas. Alltid. Det vet du, det vet jag och det vet alla.

  En av oss kommer snart/har redan postat en artikel som tydligt förklarar varför vi presenterar alias från Flashback.

    (QUOTE)

 35. Dutt Plutt:
  Nu ligger Flashback helt nere.

  Jaja, många här som klappar händerna.

  Jag kan förstå er. Hade någon av mina anhöriga blivit utsatta för någon slags mobb så hade jag gjort likadant. Alltså jublat när fb ligger nere. Rätt svårt att be om ursäkt för andra, men jag gör ett försök: Flashback är ett öppet forum, vilket i sig innebär oändligt antal idioter. Många av medlemmarna är inte skurknazister. Många av oss är faktiskt trevliga individer som gillar att diskutera bakrecept eller aktier.

  Såg inlägget med servrarna ni byggde… Om Flashback går ner. Kan ni då ta hand om ca 100 000 aktiva besökare?
  Ni värnar ju om yttrandefriheten?

  100.000 är inga problem, det gick bra med 1 milj träffar när vi DDoS:ades. Men när det gick upp till 10 Milj. blev det lite segt en stund tills trafiken leddes till en dummy-server.

    (QUOTE)

 36. Redaktören: 100.000 är inga problem, det gick bra med 1 milj träffar när vi DDoS:ades. Men när det gick upp till 10 Milj. blev det lite segt en stund tills trafiken leddes till en dummy-server.

  Så då kan ni förstå, om ni klarar av riktig yttrandefrihet. Då är det OK.
  Själv är jag enbart en snäll medborgare som vill ha yttrandefrihet.
  För er så låter det kanske som ett skämt…

  I det här läget… vem vet?

    (QUOTE)

 37. Dutt Plutt: Så då kan ni förstå, om ni klarar av riktig yttrandefrihet. Då är det OK.
  Själv är jag enbart en snäll medborgare som vill ha yttrandefrihet.
  För er så låter det kanske som ett skämt…

  I det här läget… vem vet?

  Yttradefrihet är inget skämt, det tillhör det viktgaste vi har. Det är så viktigt att vi inte kan tillåta kloakråttorna på Flashback bestämma reglerna.

    (QUOTE)

 38. Redaktören: Yttradefrihet är inget skämt, det tillhör det viktgaste vi har. Det är så viktigt att vi inte kan tillåta kloakråttorna på Flashback bestämma reglerna.

  Jag är ingen kloakråtta.

  Jag är en flashbackmedlem, en stolt sådan.

  Vill helst inte behöva skriva mer för min rättighet till yttrandefrihet.

    (QUOTE)

 39. Dutt Plutt: Jag är ingen kloakråtta.

  Jag är en flashbackmedlem, en stolt sådan.

  Vill helst inte behöva skriva mer för min rättighet till yttrandefrihet.

  Man är inte en stolt Flashbackmedlem så länge, kloakråttorna är smittsamma. Bli smittat eller stick, är deras måtto.

    (QUOTE)

 40. Redaktören: Man är inte en stolt Flashbackmedlem så länge, kloakråttorna är smittsamma. Bli smittat eller stick, är deras måtto.

  Föredrar att bli medveten.

  Även tacksam om du låter mig vara, jag uppskattar min frihet. Även min yttrandefrihet.

  Tack.

    (QUOTE)

 41. Anonym: Föredrar att bli medveten.

  Även tacksam om du låter mig vara, jag uppskattar min frihet. Även min yttrandefrihet.

  Tack.

  Jag har låtit dig säga vad du vill här, det är yttrandefrihet!
  Du vill bli lämnad ifred, menar du att vi inte får kommentera det du säger? Du vill i så fall att vi inte får ha yttrandefrihet på vår egen nättidning!?

    (QUOTE)

 42. Redaktören: Jag har låtit dig säga vad du vill här, det är yttrandefrihet!
  Du vill bli lämnad ifred, menar du att vi inte får kommentera det du säger? Du vill i så fall att vi inte får ha yttrandefrihet på vår egen nättidning!?

  Nej, menade att jag inte vill bli uthängd för att jag nämnt att jag ofta besöker Flashback. Var lite otydlig. Väl mött!

    (QUOTE)

 43. Anonym: Nej, menade att jag inte vill bli uthängd för att jag nämnt att jag ofta besöker Flashback. Var lite otydlig. Väl mött!

  OK!
  Då var det misstaget tillrättat!

  Du får säga till om vi presenterat dig och då får du exakt peka på vilken presentation det gäller…

    (QUOTE)

 44. Redaktören: OK!
  Då var det misstaget tillrättat!

  Du får säga till om vi presenterat dig och då får du exakt peka på vilken presentation det gäller…

  Nej, jag har inte blivit uthängd här. Tror inte det är aktuellt heller, jag är rätt ointressant.
  Hela grejen intresserar mig helt enkelt. Hur beroende vi har blivit av information som egentligen inte berör oss. Ett stort hive-mind som lätt kan påverkas när delar försvinner. Som att kapa synapser i en stor hjärna. Vi har gjort vårt informationsflöde samt vårt kommunikationsnät beroende av saker som lätt går sönder. Skrämmande. Vi borde nog gå tillbaka till att samlas framför lägereldar, hade varit lugnast så. 🙂

  Tack och väl mött. Gillar er sida, många intressanta artiklar.

    (QUOTE)

 45. Anonym: Nej, jag har inte blivit uthängd här. Tror inte det är aktuellt heller, jag är rätt ointressant.
  Hela grejen intresserar mig helt enkelt. Hur beroende vi har blivit av information som egentligen inte berör oss. Ett stort hive-mind som lätt kan påverkas när delar försvinner. Som att kapa synapser i en stor hjärna. Vi har gjort vårt informationsflöde samt vårt kommunikationsnät beroende av saker som lätt går sönder. Skrämmande. Vi borde nog gå tillbaka till att samlas framför lägereldar, hade varit lugnast så.

  Tack och väl mött. Gillar er sida, många intressanta artiklar.

  Trevligt med lägereld långt från all teknik.
  Tack för att du gillar sidan!

    (QUOTE)

 46. Helena:
  Jag har i egenskap av intresserad arbetssökande pratat med serveransvarige på Bahnhof och när jag frågade intresserat om Flashbacks servar bekräftade han att Flashback finns hos Bahnhof. Detta gjordes när vi skrev artikeln som är publicerad här: http://intre.se/ifolkets/?p=3914
  /../

  Ack en så stor sak i det lilla
  Stärka de små banden som håller kommunis samman i funktionella vägar från organ till organism
  Alla kan inte klättra på alla eller gillar att bo i en ormgrop
  -tackar och bockar för den praktiska akten!

  /Denna post hade hamnat i spammappen
  REDAKTÖREN

    (QUOTE)

 47. Flashback: Ack en så stor sak i det lilla
  Stärka de små banden som håller kommunis samman i funktionella vägar från organ till organism
  Alla kan inte klättra på alla eller gillar att bo i en ormgrop
  -tackar och bockar för den praktiska akten!

  /Denna post hade hamnat i spammappen
  REDAKTÖREN

  Är du poet?

    (QUOTE)

 48. Flashback: Ack en så stor sak i det lilla
  Stärka de små banden som håller kommunis samman i funktionella vägar från organ till organism
  Alla kan inte klättra på alla eller gillar att bo i en ormgrop
  -tackar och bockar för den praktiska akten!

  /Denna post hade hamnat i spammappen
  REDAKTÖREN

  Komiskt, ena gänget kallar oss för kommunister eller vänster andra kallar oss för höger eller liknande.

  Hur många gånger skall man behöva säga det? SIG-Gruppen är inte politiskt orienterad åt något håll. Vår målsättning är att vi inte längre skall behövas, vår målsättning är inte att vara omtyckta av någon. Vi bryr oss inte då det vi sysslar med inte är en popularitetstävling. Om de flesta ogillar oss betyder det att vi gör rätt och att vi står över ideologi eller extremism.

  Om man är emot Flashback och näthat bör man tycka om oss och kunna se över sin egna ideologi. Om man är för Flashback och näthat bör man tycka illa om oss.

  Oavsett så bryr sig inte SIG-gruppen vad någon tycker om oss vi gör vårt arbete på det vis vi finner vara effektivast. Vi har inga ekonomiska intressen eller ideologiska värderingar i vårt arbete. Vi agerar emot näthat och följer vår egna etiska kompass.

    (QUOTE)

 49. Vet man inte vilka som ddosar flashback?

    (QUOTE)

 50. Jag försökte komma in på fb nu kl 09. Det gick inte att komma in.

    (QUOTE)

 51. Anonym:
  Vet man intevilka som ddosar flashback?

  Flashback säger att de vet, men jag är tveksam. Jag är börjar bli tveksam till att de ddos:as alls.

    (QUOTE)

 52. Redaktören: Flashback säger att de vet, men jag är tveksam. Jag är börjar bli tveksam till att de ddos:as alls.

  Nej, det är sedan flera timmar helt stopp. Man har stängt av servrarna eftersom man snabbt möt av meddelandet ”Tillfälligt fel. Var vänlig försök igen.”.

    (QUOTE)

 53. Helena: Komiskt, ena gänget kallar oss för kommunister eller vänster andra kallar oss för höger eller liknande.

  Hur många gånger skall man behöva säga det? SIG-Gruppen är inte politiskt orienterad åt något håll. Vår målsättning är att vi inte längre skall behövas, vår målsättning är inte att vara omtyckta av någon. Vi bryr oss inte då det vi sysslar med inte är en popularitetstävling. Om de flesta ogillar oss betyder det att vi gör rätt och att vi står över ideologi eller extremism.

  Om man är emot Flashback och näthat bör man tycka om oss och kunna se över sin egna ideologi. Om man är för Flashback och näthat bör man tycka illa om oss.

  Oavsett så bryr sig inte SIG-gruppen vad någon tycker om oss vi gör vårt arbete på det vis vi finner vara effektivast. Vi har inga ekonomiska intressen eller ideologiska värderingar i vårt arbete. Vi agerar emot näthat och följer vår egna etiska kompass.

  Det är det där svartvita tänkandet som är farligt. Att säga ”du är antingen med oss eller mot oss” precis som George Bush. Vad ledde det till?
  Att kalla vissa människor för kloakråttor som redaktören gör, ger mig historia rysningar. Alla är människor på Flashback. Varför är ni så hatiska? Varför inte sky Flashbacks och dess moderatorers retorik?

  Men moderatorerna lämna ni i stort sett ifred. De som har MAKT att styra upp rasism och kvinnohatet på Flashback men inte gör det. Istället hänger ni ut känsliga namn. Det kan finnas en agenda i SIG-gruppen vi – eller ni- inte känner till.

    (QUOTE)

 54. feminist: Det är det där svartvita tänkandet som är farligt. Att säga ”du är antingen med oss eller mot oss” precis som George Bush. Vad ledde det till?
  Att kalla vissa människor för kloakråttor som redaktören gör, ger mig historia rysningar. Alla är människor på Flashback. Varför är ni så hatiska? Varför inte sky Flashbacks och dess moderatorers retorik?

  Men moderatorerna lämna ni i stort sett ifred. De som har MAKT att styra upp rasism och kvinnohatet på Flashback men inte gör det. Istället hänger ni ut känsliga namn. Det kan finnas en agenda i SIG-gruppen vi – eller ni- inte känner till.

  Vi har fått moderatorer att avgå som moderatorer. Vi jobbar på att hitta moderatorerna och kommer att hänga ut dem. Det är ett av våra viktigaste mål men vi gör detta när vi anser tiden mogen.
  Vi hänger normalt inte ut någon alls utom just moderatorer. Inga vad privat personer vi presenterat är sökbara. Listan vi tillfälligt visar är en bild och ingen text dessutom maskar vi ganska mycket. Skulle de på Flashback vara lika snälla?
  I övrigt förstår jag mycket väl vad du menar men vi kollar så att ingen av dem skrivit känsliga saker om sig själv eller sin familj. De som är med på listan är knarklangare, näthatare eller så har de betett sig på annat sätt. Vissa beteenden eller handlingar är så känsliga att vi maskar väldigt hårt. Om det är någon av dem som vi missat kolla går det bra att meddela oss.

    (QUOTE)

 55. feminist: Det är det där svartvita tänkandet som är farligt. Att säga ”du är antingen med oss eller mot oss” precis som George Bush. Vad ledde det till?
  Att kalla vissa människor för kloakråttor som redaktören gör, ger mig historia rysningar. Alla är människor på Flashback. Varför är ni så hatiska? Varför inte sky Flashbacks och dess moderatorers retorik?

  Men moderatorerna lämna ni i stort sett ifred. De som har MAKT att styra upp rasism och kvinnohatet på Flashback men inte gör det. Istället hänger ni ut känsliga namn. Det kan finnas en agenda i SIG-gruppen vi – eller ni- inte känner till.

  Eftersom jag ganska enväldigt styr SIG-gruppen så vet jag vad vi har för agenda, ingen utöver få slut på det anonyma näthatet. Det finns ingen konspiration här. Så sluta med det.

  Kloakråttor är en bra term för att beskriva det anonyma krälande och sliskiga folket på Flashback. Det finns bra människor där också såklart, men generellt är det en utmärkt beskrivning som om jag inte minns fel uppfanns av en feministisk kolumnist för att beskriva Flashback som en kloak. Oavsett så kör vi med den termen för att visa att vi inte är rädda för idioterna på Flashback och för att håna dem. De tror de är tuffa när de egentligen bara är en enda stor samling parasiter. Vi har fått kritik för att vi kallar dem för dårar, galningar, mentalsjuka eller liknande vilket en läsare tog illa vid sig av då mental sjukdom inte är samma sak som att bete sig illa. Vi tog till oss av den kritiken och justerade därefter språket. Mentalt störda eller sjuka individer är tillräckligt stigmatiserande i samhället idag och vi håller med att det var illa valda ord från vår sida. Så vi kör med kloakråttor istället, fast dina historiska rysningar är nazisternas liknelse med judar kanske? Det är inte vår avsikt det är i din fantasi, vi bryr oss inte om någon etnisk härkomst eller religion. Extremhögerfolk är våra största kritiker och vi brukar pekas ut som vänsterextremister lustigt nog. Ibland undrar jag om i de politiskt färgade extremismen det finns plats för gråskalor eller någon form av neutralitet?

  Nej, vi har ALDRIG hävdat antingen är man för eller emot oss på det viset. Vad vi hävdar är att vi står inte på någon politisk, socialfråga, eller någon annan agenda så som exempelvis Researchgruppen gör. Vi är helt neutrala, om man är emot oss så invaderar vi inte någon så liknelsen haltar något fruktansvärt. Om man är emot oss så bryr vi oss helt enkelt inte. Folk får tycka vad de vill och vi har inget emot om man framför konstruktiv kritik, det hjälper oss i vårt arbete.

  Däremot tänker vi inte pusha någon grupps agenda, vi är inte bundna vid något. Vi är fullständigt neutrala.

    (QUOTE)

 56. Och det är just i första hand de moderatorer som vägrar att vidta åtgärder mot alla inlägg som postas på Flashback som bryter mot svensk lag,netiketten och mot forumets egna lokala regler.Jan Axelsson och hans medarbetare som driver forumet har också ett moraliskt ansvar.

    (QUOTE)

 57. Den har kommit igång igen 🙁

    (QUOTE)

 58. Inte för mig men det kan göra att jag har VPN så det blir trögare då. Flashback är helt nere för mig. Verkar som den går upp och ned hela tiden, bandbredden klarar inte mer eller är forumssystemet så föråldrat att det inte längre klarar trycket?

    (QUOTE)

 59. Jag använder VPN med svenskt IP och jag kommer inte in på FB med det. Ville bara upplysa er om att det inte bara är utländska IP som krånglar 😉

    (QUOTE)

 60. Helena:
  Inte för mig men det kan göra att jag har VPN så det blir trögare då. Flashback är helt nere för mig. Verkar som den går upp och ned hela tiden, bandbredden klarar inte mer eller är forumssystemet så föråldrat att det inte längre klarar trycket?

  Jag kör med VPN jag med och det flyter på som det gjort innan. Dom verkar ha fått igång skiten.

    (QUOTE)

 61. Anonym: Jag kör med VPN jag med och det flyter på som det gjort innan. Dom verkar ha fått igång skiten.

  Det räcker inte med att det är VPN det skall gå samma route. Route för en attack brukar ändra sig då och då. Ibland kommer man in ibland inte.
  Det märkliga är att det inte pågår någon attack mot Flashback ändå går det inte att komma in.

    (QUOTE)

 62. Skrev ni inte tidigare att ni visste att deras servrar stod hos Banhof? Till och med i vilket rack de fanns.
  Nu verkar det som att de står i Holland istället – så eran källa var inte helt korrekt då, eller?

    (QUOTE)

 63. Anonym:
  Skrev ni inte tidigare att ni visste att deras servrar stod hos Banhof? Till och med i vilket rack de fanns.
  Nu verkar det som att de står i Holland istället – så eran källa var inte helt korrekt då, eller?

  De står hos Bahnhof i Sverige. Något finns i Holland men det är inte klart vad det är.

    (QUOTE)

 64. I så fall utanför Amsterdam i Holland som en av deras europaserver finns,och en annan europaserver som Flashback har finns i England .Men huvudservern finns på Banhofs serverhotell på Renstiernas Gata på Södermalm i Stockholm,

    (QUOTE)

 65. Spion:
  I så fall utanför Amsterdam i Holland som en av deras europaserver finns,och en annan europaserver som Flashback har finns i England .Men huvudservern finns på Banhofs serverhotell på Renstiernas Gata på Södermalm i Stockholm,

  Jag vet att du är skarp på detaljer men ändå måste jag fråga hur du vet att de har servar i dessa länder?

    (QUOTE)

 66. För cirka 1 eller 2 år sedan så läste jag inlägg på någon sida som någon postade och den skribenten skrev att Flashback hade 2 europaservrar 1 i Holland och 1 i England ,det är lite vagt minne jag har det är mitt svar.

    (QUOTE)

 67. Spion:
  För cirka 1 eller 2 år sedan så läste jag inlägg på någon sida som någon postade och den skribenten skrev att Flashback hade 2 europaservrar 1 i Holland och 1 i England ,det är lite vagt minne jag har det är mitt svar.

  OK!
  Jag tror den personen bara gissade det. Jag skall undersöka läget.

    (QUOTE)

 68. Helena: Komiskt, ena gänget kallar oss för kommunister eller vänster andra kallar oss för höger eller liknande.

  Hur många gånger skall man behöva säga det? SIG-Gruppen är inte politiskt orienterad åt något håll. Vår målsättning är att vi inte längre skall behövas, vår målsättning är inte att vara omtyckta av någon. Vi bryr oss inte då det vi sysslar med inte är en popularitetstävling. Om de flesta ogillar oss betyder det att vi gör rätt och att vi står över ideologi eller extremism.

  Om man är emot Flashback och näthat bör man tycka om oss och kunna se över sin egna ideologi. Om man är för Flashback och näthat bör man tycka illa om oss.

  Oavsett så bryr sig inte SIG-gruppen vad någon tycker om oss vi gör vårt arbete på det vis vi finner vara effektivast. Vi har inga ekonomiska intressen eller ideologiska värderingar i vårt arbete. Vi agerar emot näthat och följer vår egna etiska kompass.

  Låter bra!
  Vet inte varför du skriver det som svar på mitt inlägg vilket inte skrevs med någon politisk avsikt whatsoever. Inser dock nu efterhand att det kan tolkas så … Alla system har sina nackdelar och de brukar likna varandra med kommunistisk maktdiktatur eller utslagning av den fria konkurrensen med liknande resultat, precis som på flashback som låtsas vara ett öppet forum för allahanda ting. Men det mest fundamentala av ting är dolt, vem som äger var denne bort och därmed själva grunden till yttrandefriheten informationen kring den faktiska omständigheten fenomenet i sig självt utgår från.

    (QUOTE)

 69. Redaktören: Är du poet?

  Blev poetisk av era handlingar, så jag får skylla på er.

  Kanske jobbar ni så hårt att ni inte ser att det finns en viss poesi i den dynamik och dimensionalitet som föds ur arbetet.

  Men när ”förespråkare för det fria ordet” kommer hit och säger åt er på flera sätt att ”tagga ned” så uppstår en viss poesi, vilken verkligheten går lättare att läsa ut ur. Finner det också intressant att när flashback ligger nere så ökar besöken här mycket, vilket i mina ögon tyder på en motviktsfunktion som fungerar till vissa delar.

  Poesin blir uppenbar i det fria ordet och vem som vill vill strypa det
  liksom i att användare som länkar hit verkligen lätt kan bli bannade av bara det… då börjar bödlarna leta efter fel och brister på alla håll och kanter för att en ”anhängare av fria ordet” tydligen inte kan uppskatta er. Ett resonemang i likhet med alla systems avarter och maktfullkomlighet där man tror sig att äga begreppen men förlorat verklighetsunderlaget till dem.

    (QUOTE)

 70. Flashback: Blev poetisk av era handlingar, så jag får skylla på er.

  Kanske jobbar ni så hårt att ni inte ser att det finns en viss poesi i den dynamik och dimensionalitet som föds ur arbetet.

  Men när ”förespråkare för det fria ordet” kommer hit och säger åt er på flera sätt att ”tagga ned” så uppstår en viss poesi, vilken verkligheten går lättare att läsa ut ur. Finner det också intressant att när flashback ligger nere så ökar besöken här mycket, vilket i mina ögon tyder på en motviktsfunktion som fungerar till vissa delar.

  Poesin blir uppenbar i det fria ordet och vem som vill vill strypa det
  liksom i att användare som länkar hit verkligen lätt kan bli bannade av bara det… då börjar bödlarna leta efter fel och brister på alla håll och kanter för att en ”anhängare av fria ordet” tydligen inte kan uppskatta er. Ett resonemang i likhet med alla systems avarter och maktfullkomlighet där man tror sig att äga begreppen men förlorat verklighetsunderlaget till dem.

  Jo, så kan det vara!
  Vad vi säkert vet är att vi normalt har mellan 1000 och 2000 unika besökare per dag. Men när Flashback var nere låg vi på ett snitt, fritt antaget, på kanske 5000 besökare per dag. En av dagarna hade vi så mycket som nära 9000 besökare.
  Vi vet också helt säkert att vi skulle bli bannade direkt om vi var inloggade och skrev.
  Vi vet också att länkar till oss tas bort och att de flera gånger raderat inlägg som skriver om oss, bra för oss eller inte, det raderas ändå.
  Vi vet också att de missat att radera ett antal inlägg om oss.

  Man skulle nästan tro att vi är ett hot mot Flashback, det är poesi!

    (QUOTE)

 71. En del verkar ha problem med bra anslutning till flashback, är det något nytt som är på G?

    (QUOTE)

 72. Hopp:
  En del verkar ha problem med bra anslutning till flashback, är det något nytt som är på G?

  Kan vara Bahnhof som inte har tillräckligt bandbredd och då tar av Flashback.
  Vi har loggat att Flashback varit ner 6-7 ggr idag.

    (QUOTE)

 73. REDAKTIONEN: Kan vara Bahnhof som inte har tillräckligt bandbredd och då tar av Flashback.
  Vi har loggat att Flashback varit ner 6-7 ggr idag.

  Kan dom göra så? Nu är forumet helt nere sen en tid.

    (QUOTE)

 74. Berra: Kan dom göra så? Nu är forumet helt nere sen en tid.

  Ja, det kan de och så gör de, vi har talat med en tekniker på Bahnhof att de gör så.

    (QUOTE)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!