Creeper

Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

Vi har sedan en tid problem med en server. Det innebär att 03:00 och 04:00 inte går att komma in på nättidningen. Servicearbete pågår!
28 besökare inne nu. Läs om våra cookies i menyn uppe till höger.

Flashback – Gått ner på knäna

Glädjens ögonblick, en liten stund

Flashback var nere i 1 timma och 28 minuter med början 2016-04-21 Kl 00:04 innan det kom igång igen. 
Bahnhof var uppe under hela tiden så felet måste ha legat inne på Bahnhof alternativt att Flashback har en egen lina ut som det var fel på. Linan in till Flashback fungerade.

Var finns Flashbacks servrar

För att få ett definitivt svar på frågan måste jag helt sonika knalla in på dem och undersöka medan Flashback ligger nere. Så här ser det ut:

Flashbacks servrar

Det med rött inrutade visar var Flashbacks servrar finns. Dvs de finns hos Bahnhof i Sverige. Klicka på bilden för att göra den större.

Närbild av de enskilda servrarna

Flashback 1Flashback 2

Flashback 3

Vi ser här att ”flashback.info” och ”flashback-international.com” också finns hos Bahnhof. Den förstnämnda sägs finnas i Storbritannien medan den sistnämnda skall finnas i USA. Sanningen är att de alla finns i Sverige och har aldrig någonsin lämnat Sverige. Jag kan dock se på min information att det finns en ”lina” från ”flashback-international.com” till ”http://www.appliedops.net”.

The IP address 74.116.249.111 hosted by Applied Operations LLC NOC in San Francisco CA

x

REDAKTÖREN

Uppdaterad: 2016-04-21 — 02:46

6 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. För oss som är tekniskt okunniga och i bästa fall på korrekt vis kan koppla in ett hjälpbatteri för att hjälpa grannen att få igång bilen en kall vintermorgon: Är det någon sårbarhetstest som Flashback håller på med? Strulade tekniken alldeles på egen hand? Vill du spekulera?
  Din tes, som jag förstått den, det är att Flashback bedriver all sin verksamhet på svensk mark och skall därför lyda under svensk jurisdiktion och att förtal och kränkningar därför blir ”svenska” även om postaren sitter i t ex Dubai.
  Så borde det vara.
  I Sverige, ett land där 1a Pris i Rättssäkerhet alltid utdelas till sig själv, men där Förtalet tillåts regera, skulle det vara välkommet med en lagändring och att ‘förtal’ jämställs med ‘misshandel’ och i förekommande tragiska fall, även ‘grovt vållande till annans död’

 2. Der Beobachter:
  För oss som är tekniskt okunniga och i bästa fall på korrekt vis kan koppla in ett hjälpbatteri för att hjälpa grannen att få igång bilen en kall vintermorgon: Är det någon sårbarhetstest som Flashback håller på med? Strulade tekniken alldeles på egen hand? Vill du spekulera?
  Din tes, som jag förstått den, det är att Flashback bedriver all sin verksamhet på svensk mark och skall därför lyda under svensk jurisdiktion och att förtal och kränkningar därför blir ”svenska” även om postaren sitter i t ex Dubai.
  Så borde det vara.
  I Sverige, ett land där 1a Pris i Rättssäkerhet alltid utdelas till sig själv, men där Förtalet tillåts regera, skulle det vara välkommet med en lagändring och att ‘förtal’ jämställs med ‘misshandel’ och i förekommande tragiska fall, även ‘grovt vållande till annans död’

  Ja, Flashback gäller under svensk jurisdiktion, absolut.
  Verkningsfulla lagar mot näthat tror jag kommer snart, ju värre näthatet är ju fortare kommer det.

 3. Trollet flashback med sin trollande ägare Jan Axelsson, återigen bevisad med att just trolla.
  De outar verkligheten med en lögn och släpper sedan detta som omvända begrepp. Vilken vals!

  Kanske dags att Flashback får reflektera lite på att se & inse vad flashback är. Samhällets moderatorer kanske kan hjälpa till och hjälpa till alldeles gratis, att bli bannad för gott som det troll det är? Blixtar och dunder, lite magiska under & så flash in anime 🙂

  FLashback borde ta vara på yttrandefriheten och tala sanning! Inte outa UFOn och flygande tefat vid sitt dukade bord av feta sedelbuntar, är de avundsjuka på den öppna sanningens ärliga ansikte?

 4. För oss som inte är så tekniskt skickliga, kan Redaktören erbjuda några förklaringar? Vad betyder ”A” i schemat? Är det ”alias”? ”Bgp” gissar jag är routingprotokollet, rätt? Har inte förstått vad ”PTR” betyder heller?

 5. A = I stället för linjer. Alla A skall kopplas ihop. Egentligen betyder det Access skulle jag tro.

  PTR = Public Test Realm

  BGP = Border Gateway Protocol

 6. Just IP-adresserna är säkra bevis på att Flashbacks servrar är stationerade i Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

REGLER:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google)
3. Oförskämdheter, förtal och personuppgifter tas bort
4. Mejladress och webbadress behövs inte skrivas in

Ut sementem feceris, ita metes

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

………………………..

De som fått sina liv förstörda eller tagit sina liv på grund av uthängningar och förtal kommer att bli Jan Axelssons historiska minne av sajten Flashback.
Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.