Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
56 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Flashback – Hastigheten har ökats

Vissa operatörer stoppades ibland

Sedan senaste aviserad servicestängning har Flashback forum ökat sin kapacitet från max 3,3 träffar per sekund från samma ip-nummer till mer än 6 träffar per sekund. Detta är inget som den vanlige användaren normalt märker men de som samtidigt har samma ip-nummer kommer att märka det. Några operatörer kan släppa ut ett antal surfare med samma ip. Upp mot 60.000 surfare genom deras nät kan använda samma ip-nummer. Om ett antal av dessa går in på Flashback har de mötts av meddelandet 503, dvs att internetplatsen är överbelastad.

Öppnar upp

Kapacitetsökningen öppnar också upp för några av våra verktyg att jobba mot Flashback. De kunde inte hålla en högre hastighet än omkring 1 träff per sekund med ip-byte. Vi behöver inte lika ofta den hastighetsbegränsande faktorn att byta ip efter varje träff längre. Hastigheten för vårt arbete med att gå in på Flashback har därmed mångdubblats. Vårt nedladdningsprogram kunde ladda ner postningarna med en hastighet mellan 0 – 3,3 per sekund medan det nu går att ladda ner med en hastighet av 6 gånger per sekund utan att bli stoppad en enda gång. Nedladdningsprogrammet träffar Flashback 2 gånger för varje nedladdad post då avataren tar upp en egen träff. Det skulle då innebära att Flashback klarar mer än 12 träffar per sekund från samma ip utan att stänga för följande träff.

Flashback 3

Tidigare visade hastighetsmätaren enligt ovan, dvs i detta fall en begränsning till ca 3,3 träff per sekund (grön stapel). Programmet har instruerats att minska träffhastigheten om den får 503-fel för att inte belasta systemet för hårt.

 

Flashback 2

Efter servicestoppet står hastighetsmätaren på max, dvs 6,6 träffar per sekund. Loggen visar att fel 503 inte uppstår alls längre medan det tidigare kund ske vid var fjärde eller var femte träff för programmet eller oftare.
.

Skruvad besöksräknare

Flashback besöksräknare blir nu ännu lättare att skruva upp antal besökare. Det går helt enkelt att låta träffa räknaren fler gånger en gång i halvtimman för att få den visa helt fel. Vi ser att det pågår i våra analyser men det är inte vi som gör det. Fler träffar betyder mer inkomster från annonsörerna och då kan vi gissa vem som manipullerar räknaren.

x

REDAKTÖREN

x

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!