Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
70 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Flashback – Hur fritt är Sveriges friaste forum?

Jag menar då Flashback, de har ju utsett sig själva till ”forumet med yttrandefrihet på riktigt”.

Som vanligt när det gäller liknande sajter så har de hybris. Friheten är mer inskränkt på Flashback än vilket annat forum som helst.

Yttrandefrihet handlar inte om att tillåta snack om knarkande. Knarka förstör folk och det kan knappast anses som yttrandefrihet. Inte heller att det hängs ut folk. Hänga ut folk på nätet är tvärt om, en inskränkning av yttrandefriheten.

Men det är inte bara det som är ett problem med det självutnämnda ”yttrandefrihet på riktigt”. Problemet är att Flashback är privatägt och det är ägaren själv, Jan Axelsson (Admin), som bestämmer vad som får sägas och inte sägas. Sådant som inte får sägas tas bort omedelbart, vad var det de sade: ”Yttrandefrihet på riktigt”. Ja, ni fattar, det är bara skitprat.

Det finns tom moderatorer som raderats helt ur Flashback. Alla inlägg, trådar som skapats och mycket mer är raderat. Alla andra har förbjudits att tala om detta osv. Nu snackar vi Nord Korea-style av högsta rang.

Till detta kommer uppgifter jag inte kan nämna ännu!

Flashback är lika fritt som Nord Korea och alla postare som tror de är på Världens friaste forum är dragna vid näsan.

Hur kul är inte det  ?

Nu kan det också åtalas för sedan Maj förra året flyttades servrarna från USA till Sverige. De hostas av Bahnhof. Nu måste alltså Flashback följa Svensk lag och lämna ut IP-nr till Polisen.

Jag tror också att vitet, på 400.000kr/postning som inte granskas, nu kan börja drivas in från Jan Axelsson personligen. 400.000kr gånger alla postningar sedan 2002 ger en nätt summa på några miljarder i vite (böter).

Hur kul är inte DET  ?

Ja, ni förstår kanske nu varför regel 0,10 (?) införts….

REDAKTIONEN

2 Kommentarer

Lägg till en kommentar
  1. Tummen upp.

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!