Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
25 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Flashback – Hur hade vi gjort

Flashback forum dras med en besvärlig ekonomi som flera andra forum gör, en nedläggning är inte långt borta. Orsaken är ett vikande intresse för förtal och svartmålning om privatpersoner men också att annonsörerna flyr till andra platser på nätet som Facebook, Twitter, Google och så vidare. Flashback dras också med problemet att inga seriösa annonsörer vill synas på Flashback. Till detta kommer att annonsörerna vill kunna spåra de som annonserna visas för men Flashbacks egen form av förföljelsemani sätter stopp för det eftersom man inte vill skicka vidare besökarnas ip. Detta tillsammans sätter Flashback i ett allvarligt ekonomiskt läge. Men Flashback har något som inte många andra har, ett starkt varumärke! Flashbacks varumärke är förmodligen mer värd än själva forumet eftersom det inte längre kan överleva på egen hand. Därför måste något göras innan forumet dör och så här hade vi gjort:

Minska kostymen

Den första åtgärden vi vidtagit är att alla trådar äldre än 5 år arkiveras automatiskt. De som vill kunna se de arkiverade trådarna får betala för det.
Det är en skön känsla att ha många samtidiga besökare inne. Men det fyller inget ändamål, det drar bara höga kostnader i form av trafik. Varför skall man hålla 33-35 servrar igång bara för att underåriga skolelever skall läsa runt på Flashback (60-70% av besökarna kommer från skoldatorer), det ger inget mervärde alls men det kostar multum (se det röda inrutade nedan).

Lägg märke till att samtidiga inloggade bara är runt 1.000 medlemmar som högst men normalt kanske det ligger på 500, det är där man skall lägga ”krutet”. Det är inte heller något egenvärde i att stoltsera med 250.000 till 300.000 unika besök per dag. Flera tjejbloggare har mer besök utan att ha några kostnader för trafiken. Som sista åtgärd att minska kostymen stängs forumet för ej inloggade.
De som vill komma in och läsa måste regga sig och betala en årsavgift. De konton som inte erlagt årsavgift tas bort ur medlemslistan så att man får rätt siffror och bara aktiva konton räknas. Som det är nu har ca 60% av kontona aldrig postat en enda post. Det kan låta skrämmande att stänga forumet för ej registrerade men tack vare Flashbacks starka varumärke kommer det inte bli några problem att bara registrerade kan läsa på forumet. Forumet kommer att tjänar huvudsakligen sina inkomster via registreringar av konton och via årskostnaden.
Forumet kommer att krympa men det är det som är poängen samtidigt ökar antal samtidiga inloggade medlemmar och kvalitén på inläggen. Spammare och troll skulle aldrig betala 100 kr för att få ett konto så de kommer utebli. Också minderåriga uteblir. När något händer i samhället som folk är intresserade av kan man den dagen få in mer medlemsavgifter än något annat under en dag. Om det är 20.000 som samtidigt vill in och läsa om ”vem det var” som tidigare inte var reggad ger bara den dagen 2 miljoner i inkomst. Ett stängt forumet ställer inte heller till med samma problem för de som hängs ut om så skett.

 • Alla trådar äldre än 5 år arkiveras automatiskt
 • De som vill kunna se de arkiverade trådarna får betala 500kr/år för det som en del i en premiumtjänst.
 • Alla annonser på forumet tas bort. Bara på portalen som man ser som icke inloggad kan man ha annonser.
 • I premiumtjänsten borde det ingå att man får logga in på det stängda forumet Outlaws en gång i månaden, det kommer ge klirr i kassan och ger modereringen en legalitet hos medlemmarna.
 • Anpassa efterhand antal servrar till trafiken
 • Bara medlemmar skall kunna logga in och se forumet. Kontona skall kosta ca 100kr/år att skapa och inneha i ett år. Om man vill behålla kontot betalar man avgiften. Betalningen sker när man är inloggad. Om man inte varit inloggad på några år kan man logga in och betala så är kontot aktivt igen.

Vi räknar med att driftkostnaden för forumet kommer att sjunka till kanske 100.000 kr/år utom lönekostnader.
Inkomsterna kan bli lägst 1.000.000 kr/år i medlemsavgifter.
En eventuell premiumtjänst kan dra in lägst 100.000 kr/år.
Annonser från portalen, Travelforum och sexnovell.se kan dra in 100.000 kr/år
Doneringar kan nå upp till 50.000 kr/år
Det ger 1.250.000 kr/per år i inkomst som lägst och kanske 1-2 miljon till som högst.

Gör vi så här är vi inte längre beroende av annonser vilket är ett mål i sig.

Inför en tydlig yttrandefrihet

Som det är idag bannas konton lite hur som helst. Det räcker med att ägaren ogillar ett inlägg och tror det är någon motståndare till forumet så bannas kontot. På samma sätt är det med avstängningar. Stäng aldrig någonsin av en aktiv medlem! Radera bara inläggen som bryter mot reglerna och låt medlemmen vara kvar. De enda man skall stänga av är de som postar reklam, säljer droger, utger sig för att vara någon annan eller försöker lägga in skadlig kod. Ingen annan skall någonsin stängas av. Det är förmodligen det mest kontraproduktiva man kan göra idag att stänga av medlemmar för en tid eller för gott. Det ser man också på klagomålen och på andra forum som skriver om Flashback, man ser avstängning av konton som att forumet vill bli av med dem, dvs stoppa yttrandefriheten för dem. Konton som hackats skall omedelbart lämnas tillbaka till den riktige ägaren om det går bevisa vem som äger kontot.
Admin ser oss som sina fiender därför raderar han allt han tror vi postat. Han har dessutom sagt att vi postar på forumet. Vi är uppriktiga nu:

Vi har aldrig någonsin postat i trådarna som admin så felaktigt kallat för ”hatgrupper” eller i liknande trådar. Vi postar överhuvudtaget nästan inget alls på forumet.

Flera har hört av sig till oss och sagt att vi har rätt, ”admin raderar allt han tror är ni”. Admin behöver inte vara rädd för att någon grupp svurit sig samman för att ”posta sönder” forumet, sådana grupper finns inte och vi har definitivt inte den agendan.

 • Alltså, banna inte och radera inte konton alls mer än de som är rent kriminella.
 • Lämna tillbaka hackade konton
 • Arkivera ej betalda konton (deras eventuella inlägg kan stå kvar)
 • Radera inlägg som bryter mot reglerna utan att lämna en förklaring det sparar tid och antal moderatorer.

Flashbacks regler

Flashbacks regler som de är idag är fullt rimliga och bra, om de följs. Om reglerna skulle följas skulle mängder av folk inte hängas ut och förtalas. Undertecknad har fått mängder av diagnoser på Flashback, jag har blivit kallad en massa skit som inget av det är sant. Om man följde reglerna skulle inte det få postats:

0.09. Falsk ryktesspridning
Att sprida påhittade uppgifter om personer, företag eller organisationer med uppsåt att utsätta dessa för andras missaktning, eller att avsiktligen sprida förvrängd eller påhittad information med uppsåt att vilseleda, är förbjudet.
Källa: flashback.org/regler

Regeln här ovan visar mycket tydligt att Flashback idag inte följer sina egna regler. Vi och fler än oss har förtalats svårt med rena påhitten på Flashback. Trots regel 0.09 låter moderatorerna det stå kvar. Man påstår att före detta dömda är brottslingar och lustigt nog är de som påstår det ofta själva före detta brottslingar. Före detta brottslingar är inte brottslingar om de inte fortsatt sin brottsliga bana. Det är inte trovärdigt av ett forum att fortsätta hävda det genom att låta det stå kvar när man inte ens försökt lämna bevis för att det är sant.
Utan några bevis eller dokument som påvisar sanningen av det de skriver på Flashback skall all denna dynga enligt Flashbacks regler genast raderas. I vårt Flashback skulle det i vart fall omedelbart raderas utan att den som skrev det skulle få något löjligt straff. Det skulle bara raderas inget mer.

1.03. Hets mot folkgrupp
Det är förbjudet att hota eller uttrycka missaktning mot särskilt utsatta grupper, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.
Källa: flashback.org/regler

Hets mot folkgrupp finns det oerhört mycket på Flashback. Om man följde regeln här ovan skulle det raderas direkt. Nu har det vare sig gjorts eller görs, därför är den ackumulerade mängden HMF skrämmande. I vårt Flashback skulle det inte få förekomma HMF. På samma sätt är det med sexuell läggning, det finns massor av HMF-brott mot dem på Flashback.

1.04. Uppvigling och hot
Uppvigling och grövre hot är förbjudet. Det är också förbjudet att organisera brottslig verksamhet från forumet.
Källa: flashback.org/regler

Detta är ytterligare en regel som det regelmässigt bryts mot. När en av oss satt häktad planerades och genomfördes i ca 40 inlägg på Flashback intrång på hennes mejlkonton mitt under pågående polisutredning. Vi har talat med utredarna om detta som följde händelsen noggrant. De har sett och dokumenterat inläggen för framtida bruk, poliser har alltså sett inläggen i den tråden vilket väger tung som bevis. Polisen kunde inte hitta den egentliga gärningsmannen så de lade efter några månader ner ärendet. Då började vi leta efter honom och hittade vem det var redan samma kväll. Vi gjorde också själva förundersökningen. Några månader senare var han dömd. Han bad om förlåtelse och fick den. 6 personer förhördes under tiden polisen letade efter gärningsmannen, vi har namnen på alla sex. Under hela denna tid låg alla inläggen kvar på Flashback men när de fick reda på att killens fälldes i rätten togs 39 av inläggen bort. Regel 1.04 säger att det inte får förekomma organiserad brottslighet från forumet. De struntade alltså i sina egna regler och lät det stå kvar tills det började brinna under fötterna.
När admin på Flashback själv startade första tråden mot oss 2019-06-02 beskrev han oss som en hatgrupp. Det är hans eget påhitt som inte alls har någon förankring i verkligheten. Hatgrupp är detta:

En hatgrupp är en social grupp eller organisation som förespråkar och utövar hat, fientlighet eller våld mot personer baserat på ras, etnicitet, nation, religion, kön, könsidentitet, sexuell läggning
Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hatgrupp

eller FBI:s syn:

en hatgrupps främsta syfte att främja hätskhet, fientlighet och illvilja mot personer som tillhör en viss ras, religion, handikapp, sexuell läggning eller etnicitet/nationellt ursprung som skiljer sig från medlemmarna i organisationen.
Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hatgrupp

Detta stämmer inte alls in på oss, tvärt om stödjer vi att folk kommer från olika platser, att de får ha vilken sexuell läggning som helst, att de får tillbedja vilken religion som helst och mycket mer. Admin själv och hans knähundar däremot kan kallas för ”hatgrupp” för de uppfyller flera av kraven för synen på hatgrupp. Vi tror admin mycket väl känner till vad hatgrupp är men väljer ändå att kalla oss för det. Hans val av namn och egna postningar visar mycket tydligt att han försöker uppvigla de sämre elementen på Flashback till att begå fysiskt våld mot oss vilket är förbjudet enligt Flashbacks egna regler. Han känner väl till riskerna med trådarna han startade. Det ser vi i detta inlägg:

Jag tycker inte att man ska underskatta riskerna med hur hets och hot kan inspirera till våldsdåd.
Källa: flashback.org/sp68856319

Han kände alltså väl till vad hans trådar kunde skapa. Vår syn är att riktiga och bra regler skall följas och Flashbacks regler är tillräckligt bra för att de skall följas. Men det ser ju oerhört konstigt ut när inte ens ägaren själv följer sina egna dikterade regler, alltså:

 • Reglerna skall följas till punkt och pricka
 • Ägaren och moderatorer skall föregå med gott exempel och följa reglerna
 • Flashback måste ändra synen på en offentlig person. Juridiskt är en ”offentlig person” en person som har en samhällsbärande roll. Alla andra som idag kallas för offentlig person är i själva verket en känd person och det är något helt annat ur rättsväsendets vinkel.

Flashback – Hur hade vi gjort vill inte admin göra det

Ägaren till Flashback kommer inte att vilja göra så som vi beskriver. Han sitter fast i det förgångna att stort är bra och med en syn på yttrandefrihet som lagen inte tillåter. Han kommer aldrig vilja krympa Flashback och han kommer aldrig att stänga för icke medlemmar. Det kommer att leda fram till Flashbacks död. Vill han att det skall leva vidare tvingas han att krympa kostymen rejält och stänga forumet för icke inloggade före år 2024. När det sker, om det sker, kommer vi att lägga ner vår organisation och börja med annat.

REDAKTIONEN

16 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Jag å mina kompisar blev helt tysta sedan när vi läste skrattade vi högt av bilden i detta inlägg. Era förslag till hur Flashen skall överleva är ju lysande!

    [SVARA]

 2. Kompisgänget:
  Jag å mina kompisar blev helt tysta sedan när vi läste skrattade vi högt av bilden i detta inlägg. Era förslag till hur Flashen skall överleva är ju lysande!

  Ja, det var en ovanligt lyckad bild som vi får hoppas stämmer snart om de inte gör som vi föreslår. Kul att ni gillade det! Hälsa kompisarna!

    [SVARA]

 3. Häftigt!
  Det är så ni skall skriva inlägg, det är fantastiskt bra. Mer sådant!

    [SVARA]

 4. Kalle:
  Häftigt!
  Det är så ni skall skriva inlägg, det är fantastiskt bra. Mer sådant!

  Det kommer mer, vi har bara börjat!

    [SVARA]

 5. Du har mycket likheter med Jan Axelsson. Du har oftast idéer om hur Flashback kan överleva och vad Flashback borde ändra på. Allt du har tagit upp känner Jan absolut till men en sak du inte kan tänka på som Jan tänkt på är att: Om Flashback skulle göra som du säger kommer någon annan skapa ett forum helt gratis. Alla drar dit. Om Facebook skulle införa medlemsavgift, hur många skulle betala och tror du inte ett nytt hade dykt upp som är gratis? Jan känner till det och därför gör han inte det för han vill ha kvar det lilla i sin hand.

  Flashback har inte mycket i utgifter när det kommer till utgifter, tragfik och sånt kostar inte mycket i dag. Jag vet hur det ligger till. Det som stör Jan är att han vill få in miljoner som han fick in för några år sen. Jan vill kunna köpa saker, göra utlandsresor och dra av det på företaget. DVS på Flashback Media Group.

  Och till dig som ansvarar för intre.se. Så här hade vi gjort om vi var dig: vi hade inte tagit upp fallet med Eric Torell då intre.se inte går ihop med det. Det är två olika saker, gör det du är bra på och låt media göra det dom är bra på. Inte inkränkta på varandras revirer.

    [SVARA]

 6. LOL:
  Du har mycket likheter med Jan Axelsson. Du har oftastidéer om hur Flashback kan överleva och vad Flashback borde ändra på. Allt du har tagit upp känner Jan absolut till men en sak du inte kan tänka på som Jan tänkt på är att: Om Flashback skulle göra som du säger kommer någon annan skapa ett forum helt gratis. Alla drar dit. Om Facebook skulle införa medlemsavgift, hur många skulle betala och tror du inte ett nytt hade dykt upp som är gratis? Jan känner till det och därför gör han inte det för han vill ha kvar det lilla i sin hand.

  Allt det du säger har vi redan varit inne på. Vi föreslår inte att Axelsson skall göra som vi för att vi gillar Flashback. Om Flashback stängs för utomstående skadas inte folk lika allvarligt som nu. Folk skadas betydligt allvarligare av förtal och uthängningar än vad de flesta kan inse.
  Risken att andra startar forum är ett faktum, det startas nya form då och då och varit så sedan Flashback startades. Men de saknar Flashbacks varumärke. Ännu har ingen av dem lyckats på samma nivå som Flashback och nu är det försent, forumens tid är ute för så stora forum som behöver inkomster för att kunna drivas.

  Flashback har inte mycket i utgifter när det kommer till utgifter, tragfik och sånt kostar inte mycket i dag. Jag vet hur det ligger till. Det som stör Jan är att han vill få in miljoner som han fick in för några år sen. Jan vill kunna köpa saker, göra utlandsresor och dra av det på företaget. DVS på Flashback Media Group.

  Håller med dig om att Janne vill få inkomster till sig själv men det är ett faktum att han brinner för sin sak, dvs forumet. Vi har tittat noggrant på deras deklarationer genom åren och vi kan se att driftkostnaderna ligger på runt 1 milj till 3 milj per år. Janne säger själv att det ligger på 1 miljon per år. Senaste året, 2018, gick Flashback med 850.000kr i förlust. Janne eller frun tog inte ut någon utdelning och de har minskat antal anställda med en. Om de inte gjort så hade förlusten varit minst en persons lön ovanpå 850.000 kr. Alltså kostar driften förmodligen det Janne säger, ca 1 miljon.

  Och till dig som ansvarar för intre.se. Så här hade vi gjort om vi var dig: vi hade inte tagit upp fallet med Eric Torell då intre.se inte går ihop med det. Det är två olika saker, gör det du är bra på och låt media göra det dom är bra på. Inte inkränkta på varandras revirer.

  Tack för förslaget, vi lägger det i listan att fundera på.
  Vårt uppdrag är att skriva om näthat och rättsväsendets tillkortakommanden. Oftast när vi skriver om rättsväsendet försöker vi få in näthatsproblematiken i det vilket vi inte gjorde i Torell-artikeln. Men som sagt, vi skall titta på ditt förslag.

  EDIT:
  Jag är inte det mista lik Jan Axelsson, vare sig till utseendet, synen på yttrandefrihet eller om nöjet att resa runt i Världen. Förmodligen finns det många andra punkter vi inte är lika på. Däremot lyssnar han på oss och i vissa fall agerar så som vi säger.

    [SVARA]

 7. Du har helt rätt i att forum är inte populär längre. Dom som söker sig till forum är dom som inte vågar stå på sig och vill gömma sig.

  Vad Janne är rädd för att vad han ska göra om Flashback inte längre finns? Flashback är Jannes sysselsättning. Han vaknar, sätter på datorn och under tiden kokar han kaffe. När kaffet är klar säter han sig framför datorn och går igenom Flashback. Surfar på andra sidor om det finns något han kan hämta, läser här vad som skrivs om han eller om sitt forum. Flashback är Jannes sysselsättning, vad ska han göra utan Flashback? Sitta i sin tvåa och stirra på väggen med sina fru Angelica? Det är därför Flashback är så viktigt för Jan. Jag följer också Flashback mycket, hade det varit hans liv hade han först tagit ut pengar från bolaget och sist tigt pengar men nu går pengar före Flashback, därför låter han pengarna vara kvar i bolaget.

  Jag vet inte när Janne sa att driften av forumet låg på 1 miljon kronor om året men jag har exakta summan och det är 23000 kronor i månaden för allt. Jan har rabbat på Bahnhof, Jan och ägaren av Bahnhof är gamla kompisar. Sen att du säger att du har tittat på driftkostanderna och deklarationen, är driftkostanderna 1 miljon eller 3 miljoner? 2 miljoner kanske? Det kan inte pendla med en diff på 2 miljoner kronor.

  Dom kickade säljaren 2017 tror jag, han hade en årslön på 600000 kronor.

  Exempel på att Janne lyssnar på er och agerat som ni sagt?

    [SVARA]

 8. LOL:
  Du har helt rätt i att forum är inte populär längre. Dom som söker sig till forum är dom som inte vågar stå på sig och vill gömma sig.

  Vad Janne är rädd för att vad han ska göra om Flashback inte längre finns? Flashback är Jannes sysselsättning. Han vaknar, sätter på datorn och under tiden kokar han kaffe. När kaffet är klar säter han sig framför datorn och går igenom Flashback. Surfar på andra sidor om det finns något han kan hämta, läser här vad som skrivs om han eller om sitt forum. Flashback är Jannes sysselsättning, vad ska han göra utan Flashback? Sitta i sin tvåa och stirra på väggen med sina fru Angelica? Det är därför Flashback är så viktigt för Jan. Jag följer också Flashback mycket, hade det varit hans liv hade han först tagit ut pengar från bolaget och sist tigt pengar men nu går pengar före Flashback, därför låter han pengarna vara kvar i bolaget.

  Kan hålla med om det.

  Jag vet inte när Janne sa att driften av forumet låg på 1 miljon kronor om året men jag har exakta summan och det är 23000 kronor i månaden för allt. Jan har rabbat på Bahnhof, Jan och ägaren av Bahnhof är gamla kompisar. Sen att du säger att du har tittat på driftkostanderna och deklarationen, är driftkostanderna 1 miljon eller 3 miljoner? 2 miljoner kanske? Det kan inte pendla med en diff på 2 miljoner kronor.

  Vi känner till kompisrelationen med Jon Karlung och förstår att han har både rabatt och andra stora fördelar.
  23.000 kr ger nära 300.000kr/år. Vi väljer att tro på det du säger. Om Janne tjänar 39.000kr/månad blir det en kostnad för företaget på ca 600.000kr + driften 300.000kr + lite annat på 100.000 så är vi uppe i 1 miljon. Kan vara så han menar. När vi i företaget jag jobbade i talade om driftkostnader ingick alltid lönekostnaderna.

  Dom kickade säljaren 2017 tror jag, han hade en årslön på 600000 kronor.

  Ja, det var det nog. En person som känner säljaren mejlad oss och berättade hur det gick till och varför. Men det är något vi inte tar upp för vi ser säljaren som tämligen oskyldig till det som skrivs på Flashback.

  Exempel på att Janne lyssnar på er och agerat som ni sagt?

  Det finns en del att säga om det men så länge inte Janne nämner det kommer inte heller vi nämna något om det. Kan bara berätta det som det skrevs öppet av medlemmar på Flashback. Ett alias påstod att han var jag och ville hålla en debatt med admin. Admin misstänkte att han inte var jag så han meddelade att jag skulle skriva hur det ligger till på vårt Twitterkonto. Jag skrev

  ”Denna tråd sägs vara startad av Kent Carlsson.
  Jag är Kent Carlsson! SIG-G har jag ingen aning om vem det är.
  Jag skulle aldrig starta en debatt mot admin oavsett var.
  Lås tråden och släng den i papperskorgen!”.

  Strax efter raderades tråden. När tråden var raderad tog jag bort Twitterinlägget. Då opponerade sig folk på Flashback varför Twitterinlägget raderades, en moderator svarade då

  ”Inlägget raderades eftersom syftet med kommentaren har uppnåtts.”
  https://www.flashback.org/sp68611597

  Admin skrev tidigare att min familj (förutom min dotter) inte får hängas ut eller skrivas om. Jag svarade med att anonymisera hans fru här i denna nättidning.

  Vi har egentligen inget emot Janne alls. Det vi är emot är att man hänger ut och förtalar folk som det i sin förlängning beror på deras yttrandefrihet som enligt vår lagstiftning är en helt felaktiga yttrandefrihet. Från början ville vi bara få bort förtal och uthängningar på oss men många har hört av sig som också blivit förtalade och bad oss jobba för dem också. På den vägen är det. Om Janne tagit bort personuppgifterna på mig och min dotter ur trådarna hade vi inte bekämpat Flashback idag.

    [SVARA]

 9. Just därför är Jan opålitlig, när han säger att det kostar 1 miljon, vad är inräknat i den miljonen? Vet inte om du känner till också, när Janne ska besöka sina föräldrar i Norrköping. Då tar han en taxi dit, det kostar flera tusen kronor fram och tillbaka som han drar av för tjänsteresor. räknar han det också som en utgift för Flashback? När han ska till Arlanda, fram och tillbaka med taxi. Räknar han det som utgift för Flashback? När han beställer dator eller en annan pryl, räknar han det som en utgift för Flashback?

  säljaren har inget med Flashback eller Janne.

    [SVARA]

 10. LOL:
  Just därför är Jan opålitlig, när han säger att det kostar 1 miljon, vad är inräknat i den miljonen? Vet inte om du känner till också, när Janne ska besöka sina föräldrar i Norrköping. Då tar han en taxi dit, det kostar flera tusen kronor fram och tillbaka som han drar av för tjänsteresor. räknar han det också som en utgift för Flashback? När han ska till Arlanda, fram och tillbaka med taxi. Räknar han det som utgift för Flashback?När han beställer dator eller en annan pryl, räknar han det som en utgift för Flashback?

  säljaren har inget med Flashback eller Janne.

  Förmodligen gör han de avdragen i sitt företags räkenskaper, det gör de flesta. Janne verkar vara lite bekväm av sig som åker taxi på det viset för dyra pengar.

  Du vet väldigt mycket detaljer om detta, måste vi säga.

    [SVARA]

 11. Jag förstår dig! Vi är ett gäng som kämpar mot samma sak som du gör,vi försöker få Jan förstå att många saker som diskuteras där har preskriberats och många är inte aktuella i dagens samhälle. Många har skaffat familj och barn men Jan är inavel och förstår inte sånt. Det är delvis för att han har inte barn, en fru bara, han förstår inte vad familj och barn är för något. Han kommer aldrig få uppelva damiljeliv med barn. Därför är Jan helt döv och blind. Ungefär som att visa en vägbeskrivning för en blind människa. Det är Jan.

    [SVARA]

 12. LOL:
  Jag förstår dig! Vi är ett gäng som kämpar mot samma sak som du gör,vi försöker få Jan förstå att många saker som diskuteras där har preskriberats och många är inte aktuella i dagens samhälle. Många har skaffat familj och barn men Jan är inavel och förstår inte sånt. Det är delvis för att han har inte barn, en fru bara, han förstår inte vad familj och barn är för något. Han kommer aldrig få uppelva damiljeliv med barn. Därför är Jan helt döv och blind. Ungefär som att visa en vägbeskrivning för en blind människa. Det är Jan.

  Hårda ord men vi är med på att det kan vara så. I sådana fall brukar man säga ”en vuxen trilsk tonåring”.

    [SVARA]

 13. Jan Axelsson, Idi Amin, verkar vara en missanpassad individ. Kanske blivit taskigt ammad som barn. Kan även vara en ******** av något slag.

    [SVARA]

 14. Baloo:
  Jan Axelsson, Idi Amin, verkar vara en missanpassad individ. Kanske blivit taskigt ammad som barn. Kan även vara en störning av något slag.

  Ja, vi alla har säkert laster.

    [SVARA]

 15. Skönt med lite hederligt näthat även på en sida som säger sig vara emot näthat. Mer sådana här kommentarer som ovan!

    [SVARA]

 16. Zoidberg:
  Skönt med lite hederligt näthat även på en sida som säger sig vara emot näthat. Mer sådana här kommentarer som ovan!

  Nja, värdeomdömen är inte näthat och det är inte vi som skrivit det. Den som postat det du menar är en person som är mycket tungt näthatatd, man måste förstå en sådan persons reaktion. Det står inte att han är det ena eller andra, det står ”verkar”, ”kanske”och ”kan”. Det är inte att påstå något.

  Man kan läsa ut två saker av detta:

  1. Vi använder aldrig det språket själva men förstår att utsatta försvarar sig med ”samma mynt”.
  2. Näthata (vilket inte detta är) näthatarna har visat sig vara oerhört effektivt eftersom näthatare trots sitt grova språk mot andra är riktigt känsliga för att själva råka ut för det. Då skall det polisanmälas och andra åtgärder vidtagas för att stoppa den som näthatar näthataren.

  Näthatare är ett känsligt släkte.
  Vad det gäller admin på Flashback har han bett folk att inte vara så lättkränkta så han tål det.

    [SVARA]

Lämna ett svar

- För att "quote" en valfri kommentar klicka på texten [SVARA] i kommentaren
- För att "quote" en utvald text i en valfri kommentar markera texten och klicka sedan [SVARA]

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!