Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
36 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Flashback – Konspirationsteorier och muskler

Det är märkligt med Flashback, ett konspirationsforum med trådar om konspirationer. I en tråd om Flashback själv och olika konspirationer kring detta skriver mattesnillet Sven-Erik ovanstående konspiratoriska inlägg.
Han menar att vi i SIG-gruppen skulle samla in pengar bland rika Svenskar för att störta Flashback i gruset. Inget kan vara mer fel, vi samlar inte in pengar överhuvudtaget till något. Däremot samlas det in pengar av folk med ekonomiska muskler genom en Facebook-grupp som vi skapat. Gruppen avser att få Flashback att följa sina egna regler och ta bort förtal, uthängningar och allt annat avskyvärt genom insamling av pengar, så tillvida har han rätt. Det Sven-Erik skriver i inlägget här ovan att nättidningen ”I folkets intresse” loggar besökare är helt fel. Vad skulle vi ha för möjlighet att använda sådana uppgifter till? Vi sysslar inte heller med ”utdragna DDos-attacker”. Vi har varken pengar eller kunskap till sådan verksamhet men framför allt har vi inget uppsåt att bryta mot lagar.

Hur långt kan gruppen gå

Gruppen #Artikel 12 är en mjukisgrupp som inte alls avser att posta på Flashback som grupp och som har samma mjuka regler som #jagärhär. Gruppen är inte alls farlig och kommer inte på något sätt bryta mot lagar. Vi har, genom SIG-gruppen,  dock mycket goda kontakter ända in i serverhallar. Man skulle nästan kunna hålla med Sven-Erik om att vi har resurser utöver det vanliga och underrättelsekontakter. Vi kommer att med stor försiktighet använda oss av det vi har och ägna oss åt att försöka via rättsväsendet och andra resurser få Flashback att ta bort sådant som skadar folk och företag. Vi är inte alls ute efter att få bort Flashback. Om vi inte lyckas med vårt uppsåt kan vi tänka oss att köpa Flashback av nuvarande ägaren för ett överpris för att rädda människor från undergång. Om han inte vill sälja kan vi börja med att öka försöken med att strypa Flashbacks inkomster avsevärt mer än idag och på så vis tvinga ägaren till förhandlingsbordet.

Företag med muskler hårt utsatta

Företag på Flashback har det inte talats mycket om. Det är inget problem för oss om man skriver om företag, problemet börjar när man skriver om företagens anställda och ägare. När man drar in ägarens familj i förtalskampanjer har gränsen passerats för länge sedan. Vad Flashback inte tänker på är att de drar in företagsägare i förljugna evighetsföljetonger av förtalskampanjer som har ekonomiska muskler som vida överstiger Flashbacks. Det är ofta företagare med kontaktnät som vi andra bara kan drömma om, det är jurister, advokater och andra som verkligen kan rättsväsendet i Sverige. Det är fabriksägare, möbelförsäljare och investmentbolagsägare. Vidare är det enskilda företagare med sig själva som de enda i företagen.  Kort sagt är det en stor variation av företagare som har det gemensamma att de blivit grovt förtalade på Flashback. Det är med andra ord inget svårt jobb att dra in pengar för att gemensamt får stopp på Flashbacks sätt att tjäna pengar på andra människors undergång. Så tillvida har Sven-Erik rätt i att Flashback har sig själv att skylla som gett sig på mäktiga och penningstarka i sina förtalskampanjer. Vi ämnar alltså att dra in pengar från dessa för att med hjälp av dem få stopp på Flashbacks likvidering av människor. Men pengarna dras inte in av SIG-gruppen utan av gruppen #Artikel12 som är fristående från SIG-gruppen men som SIG-gruppen är medlem i.

Vad gör vi sedan

Om vi lyckas med vår idé vad gör vi sedan? Om vi lyckas med att få Flashback till att radera allt som skadar folk och sedan hårt följer sina regler lägger vi ner gruppen. Om vi exempelvis tar över Flashback som ägare, hur driver vi det vidare? En tanke är att driva det som en stiftelse, en annan tanke är att låta ett mediehus ta över ägandet eller någon annan lämplig. En sak är säker, ingen av oss i gruppen kan driva Flashback, det krävs något helt annat för att ro iland en sådan uppgift. Jan Axelsson, som äger det idag, skulle aldrig heller klara det om han inte var vän med Jon Karlung, ägare och VD till isp:en Bahnhof som idag hostar Flashbacks med sina 33 servrar.

Kan gå under

Flashback kan faktiskt gå under ekonomiskt utan att vi behöver göra något mer än att strypa annonserna. Bland företagarna som utsatts för Flashbacks drev finns mycket goda kontakter med affiliates som Flashback använder sig av. De kan använda sig av sina kontakter för att de inte skall använda Flashback som annonsplattform. Vi skulle kunna använda insamlade pengar för att betala annonsörer från att inte annonsera på Flashback. admin på Flashback, Jan Axelsson, har sagt att utan annonserna går det inte att driva Flashback så det kan vara en bra idé.
Utöver detta har våra makthavare börjat titta på spelannonser i Sverige. Det sägs att bara Sverigegodkända spelföretag får annonsera mot en Svensk publik och bland de godkända ingår inte de som annonserar på Flashback. När dessa icke godkända annonsörer försvinner kan Flashback självdö utan att vi behöver göra så mycket.

Medlemsavgifter på Flashback

Det talas allvarligt på Flashback att införa premiummedlemmar, alltså en slags medlemmar som är mer medlemmar än medlemmarna. Det skulle i så fall kosta ca 80 kr i månaden att bli en sådan medlem. Vår erfarenhet av majoriteten medlemmarna på Flashback är att de är mycket unga och betalningssvaga. Få av dem skulle kunna betala en månadsavgift. Det som skulle klara detta är förmodligen bara den översta eliten av postarna. kanske rör det sig om ett tusental av medlemmarna. I så fall skulle Flashback få in 1-2 miljoner om året på medlemsavgifter. Flashback behöver minst 5 miljoner för att driva rörelsen. Under 2016 fick de in bara 4 miljoner vilket måste anses som ansträngt för ägaren. Tidigare år har legat på runt 7-8 miljoner men sjönk påtagligt sedan vi inledde en kampanj att få bort annonsörerna. Ingen av de redan belastade spelföretagen vill förknippas med sexuella övergrepp mot barn eller narkotikaförsäljning vilket båda typer förekommer på Flashback.

Vi kryper allt närmare

Vi i SIG-gruppen jobbar bara med lagliga metoder och små medel. Men vi är hängivna uppgiften och uppfinningsrika. Vunnet territorium lämnar vi aldrig och bit för bit segar vi oss fram till målet att Flashback skall följa sina egna regler som är fullt tillräckliga för att bli ett accepterat och bra forum. Nu stegar också gruppen #Arktikel12 in på arenan med samma mål och samma försiktiga sätt att arbeta men förhoppningsvis med ekonomiska muskler som kan göra skillnad.

GOD JUL

REDAKTIONEN

 

21 Kommentarer

 1. Tänker mig att alla firar jul en trappa ned, och du sitter i ditt kontor på julafton och skriver om Flashback.

 2. Det är f.ö totalt omöjligt att strypa annonser på en sida som Flashback. Det är en av Sveriges största sidor och det kommer *alltid* finnas företag som betalar mycket för att annonsera där.

 3. Bosse:
  Tänker mig att alla firar jul en trappa ned, och du sitter i ditt kontor på julafton och skriver om Flashback.

  Jag känner mitt kall, ger aldrig upp förrän fienden ligger i ruiner.
  Fast jag har hunnit fira Jul också både hemma och på ytterligare en plats.

 4. Bosse:
  Det är f.ö totalt omöjligt att strypa annonser på en sida som Flashback. Det är en av Sveriges största sidor och det kommer *alltid* finnas företag som betalar mycket för att annonsera där.

  När vi började kontakta annonsörerna tjänade Flashback 7-8 milj per år. Efter att vi började kontakta annonsörerna tjänar de 4-5 milj per år. I år skall vi öka ansträngningarna….

 5. Ni kommer inte kunna få ner det på noll utan att minska Flashbacks värde. Så länge det finns x antal besökare på sidan så kommer det vara värt mycket pengar att ha en annons där. Det är omöjligt att få ner det efter en viss gräns.

 6. Bosse:
  Ni kommer inte kunna få ner det på noll utan att minska Flashbacks värde. Så länge det finns x antal besökare på sidan så kommer det vara värt mycket pengar att ha en annons där. Det är omöjligt att få ner det efter en viss gräns.

  Vi är medvetna om att det inte går får ner till noll. Men under 4 milj i inkomst är en förlust för Flashback eftersom driften av 33 servrar kostar en hel del. Kan säga att vi blivit bra bekant med en av serviceteknikerna där de flesta servrarna står. Han berättar mycket väl hur allt hänger ihop. Han vet dock inte vem han talar med.

 7. Det är olagligt att fildela. Man använder speciell programvara för att fildela och då skulle alltså den programvaran vara olaglig för det är ett verktyg för att begå brott. Vi har aldrig hört att dessa åkt fast för att de tillhandahåller sådan programvara:

  DMCA Complaints
  BitTorrent, Inc.
  303 Second St., Suite S200
  San Francisco, California 94107
  copyright@bittorrent.com

 8. De facto är det enkelt att ”strypa annonser också på en sida som Flashback” för de företag som ”betalar mycket för att annonsera” gör det av en enda anledning ökad kundkrets som är vinstgivande, i ökad försäljning av de tjänster annonsörerna erbjuder!

  Flashbacks skulle naturligtvis inte finnas kvar i nuvarande form, om annonsörerna informeras om att dess debattörer i princip har noll köpkraft!

  Det är inte x antal besökare som ökar annonsörernas inkomster och en annons oavsett var den är publicerad som inte ger genomslag i ökade inkomster är inte intressant och då är det naturligtvis inte ”värt mycket pengar att ha en annons där, tvärt om.

  Information till annonsörer om ovan de facto ger 100% garantier att inte ett enda seriöst företag fortsätter att annonsera i Flashback.

  En God fortsättning önskas I Folkets Intresse redaktion och team och tack för givande diskussioner under året.

  Ett stort antal kollegor inom rättssfären följer I Folkets Intresse framsteg också när de tjänstgör under denna Julhelg, medan vi andra umgås med nära och kära, och därav hoppas vi att Ni i redaktionen, inte har något emot att vi får önska dem också, en God fortsättning.
  Mvh / PB J.

 9. PB J.:
  De facto är det enkelt att “strypa annonser också på en sida som Flashback” för de företag som “betalar mycket för att annonsera” gör det av en enda anledning ökad kundkrets som är vinstgivande, i ökad försäljning av de tjänster annonsörerna erbjuder!

  Flashbacks skulle naturligtvis inte finnas kvar i nuvarande form, om annonsörerna informeras om att dess debattörer i princip har noll köpkraft!

  Det är inte x antal besökare som ökar annonsörernas inkomster och en annons oavsett var den är publicerad som inte ger genomslag i ökade inkomster är inte intressant och då är det naturligtvis inte “värt mycket pengar att ha en annons där, tvärt om.

  Information till annonsörer om ovan de facto ger 100% garantier att inte ett enda seriöst företag fortsätter att annonsera i Flashback.

  En God fortsättning önskas I Folkets Intresse redaktion och team och tack för givande diskussioner under året.

  Ett stort antal kollegor inom rättssfären följer I Folkets Intresse framsteg också när de tjänstgör under denna Julhelg, medan vi andra umgås med nära och kära, och därav hoppas vi att Ni i redaktionen, inte har något emot att vi får önska dem också, en God fortsättning.
  Mvh / PB J.

  TACK!!
  Ni kommer här med mycket bra idéer. Det skall tas med i arbetet under nästa år.

  Gott nytt år!!
  Önskar Redaktionen

 10. REDAKTIONEN:
  Det är olagligt att fildela. Man använder speciell programvara för att fildela och då skulle alltså den programvaran vara olaglig för det är ett verktyg för att begå brott. Vi har aldrig hört att dessa åkt fast för att de tillhandahåller sådan programvara:

  DMCA Complaints
  BitTorrent, Inc.
  303 Second St., Suite S200
  San Francisco, California 94107
  copyright@bittorrent.com

  Det är inte olagligt att fildela. Det beror på vad man fildelar. Skillnaden mellan torrentprogram och ditt (antar att det är det vi pratar om?) är att ditt programs enda syfte är illegalt, och en riktad specifik attack mot en specifik tjänst. Jag har fildelat lagligt flera gånger, det är inget ovanligt.

 11. Du vet inte syftet med vårt kommande program. Man kommer att kunna använda det lagligt också.

 12. Jag kan bara kommentera utifrån hur jag uppfattar din beskrivning. Men om det finns en ”Överbelasta Flashbacks tjänst”-knapp så gör det ingen skillnad, det är ändå olagligt.

 13. Bosse:
  Jag kan bara kommentera utifrån hur jag uppfattar din beskrivning. Men om det finns en “Överbelasta Flashbacks tjänst”-knapp så gör det ingen skillnad, det är ändå olagligt.

  Det kan möjligen vara olagligt för de st trycker på knappen men skaparen av programmet går helt fri.

 14. Nej, att designa ett program som utför en riktad attack och sen lägga upp det för nedladdning så andra kan använda den är olagligt.

 15. Bosse:
  Nej, att designa ett program som utför en riktad attack och sen lägga upp det för nedladdning så andra kan använda den är olagligt.

  Två fel ger inget rätt alls. Det handlar inte om programvara som utför riktad attack. Jag kan inte berätta vad det skall användas till men den kommer inte att byggas för riktade attacker utan för något helt annat. Det andra felet är att det inte alls är olagligt att tillhandahålla program för riktade attacker men jag skulle gärna vilja att det var så men tyvärr så är det inte. Det finns ingen motsvarighet till våra vapenlagar, dvs förbud mot att inneha, sälja eller ge bort program för riktade attacker.

  Kan du visa var någonstans i lagstiftningen sådana förbud finns?

 16. Nej, om det inte handlar om den typen av program som jag tänker mig så är det möjligt att jag har fel. Det är dock stor risk att du begår brott om du designar ett program som överbelastar Flashbacks tjänst.

  ”Det andra felet är att det inte alls är olagligt att tillhandahålla program för riktade attacker”

  Det har jag inte påstått. Det är dock olagligt att dela ut såna här program, som du själv designat. Om du vill ha hänvisningar till lagen så hänvisar jag till lagen om dataintrång och medhjälp till brott.

  4 § Ansvar som i denna balk är föreskrivet för viss gärning skall ådömas inte bara den som utfört gärningen utan även annan som främjat denna med råd eller dåd. Detsamma skall gälla beträffande i annan lag eller författning straffbelagd gärning, för vilken fängelse är föreskrivet.

  Den som inte är att anse som gärningsman döms, om han har förmått annan till utförandet, för anstiftan av brottet och annars för medhjälp till det.

  Att skapa ett program som utför en olaglig attack, och sen lägga ut det här programmet så andra kan använda det till att begå brott, är uppenbart ett brott mot den här lagen. Om du inte förstår det så har du svårt för läsförståelse/enkel logik och då kan jag bara råda dig att fortsätta med ditt projekt.

 17. Bosse:
  Nej, om det inte handlar om den typen av program som jag tänker mig så är det möjligt att jag har fel. Det är dock stor risk att du begår brott om du designar ett program som överbelastar Flashbacks tjänst.

  “Det andra felet är att det inte alls är olagligt att tillhandahålla program för riktade attacker”

  Det har jag inte påstått. Det är dock olagligt att dela ut såna här program, som du själv designat. Om du vill ha hänvisningar till lagen så hänvisar jag till lagen om dataintrång och medhjälp till brott.

  4 § Ansvar som i denna balk är föreskrivet för viss gärning skall ådömas inte bara den som utfört gärningen utan även annan som främjat denna med råd eller dåd. Detsamma skall gälla beträffande i annan lag eller författning straffbelagd gärning, för vilken fängelse är föreskrivet.

  Den som inte är att anse som gärningsman döms, om han har förmått annan till utförandet, för anstiftan av brottet och annars för medhjälp till det.

  Att skapa ett program som utför en olaglig attack, och sen lägga ut det här programmet så andra kan använda det till att begå brott, är uppenbart ett brott mot den här lagen. Om du inte förstår det så har du svårt för läsförståelse/enkel logik och då kan jag bara råda dig att fortsätta med ditt projekt.

  Om du läser lagen lite noggrannare som du själv citerar så handlar det om aktivt medhjälp.
  Om det finns programvara på en sajt att ladda ner så kan ägaren för den sajten inte dömas för medhjälp till brott eftersom denne inte hjälpt till. Att tillhandahålla datorprogram, vad det än är för program, är inte alls olagligt.

 18. Medhjälp genom råd eller dåd, ja. Att utveckla och sen visa gärningsmannen var ditt program finns är att aktivt, med råd, hjälpa gärningsmannen att få tag i programmet som kan utföra en illegal attack. Kontakta en advokat och fråga honom om detta.

 19. Bosse:
  Medhjälp genom råd eller dåd, ja. Att utveckla och sen visa gärningsmannen var ditt program finns är att aktivt, med råd, hjälpa gärningsmannen att få tag i programmet som kan utföra en illegal attack. Kontakta en advokat och fråga honom om detta.

  Du missar poängen. Vi hjälper ingen till något alls. Om vi skulle ha sådan programvara skulle den bara finnas att ladda ner med en beskrivning av vad den gör.
  Alltså: Det är ingen råd eller dåd. Det är inte heller att visa gärningsmannen var programmet finns och det är inte heller något råd eller hjälp på något sätt.

 20. Du skulle alltså ha en sida där det står

  ”FlashbackDdoser.exe” [Ladda ner]

  ”Denna programvara, som jag har utvecklat för detta syfte, utför en attack mot Flashbacks tjänster. Ladda ner och öppna programmet för att utföra attacken. Ju fler desto bättre.”

  …och du är dum nog att tro att detta inte är straffbart/att aktivt främja brottet? Sätt igång med projektet bara om du är dum nog att inte förstå detta.

 21. Bosse:
  Du skulle alltså ha en sida där det står

  “FlashbackDdoser.exe” [Ladda ner]

  “Denna programvara, som jag har utvecklat för detta syfte, utför en attack mot Flashbacks tjänster. Ladda ner och öppna programmet för att utföra attacken. Ju fler desto bättre.”

  …och du är dum nog att tro att detta inte är straffbart/att aktivt främja brottet? Sätt igång med projektet bara om du är dum nog att inte förstå detta.

  Så där skulle vi aldrig skriva!
  Oavsett vad programmet är till för skulle vi aldrig skriva så. Vi är laglydiga och vill absolut inte kliva över lagens gräns till skillnad mot vad Flashback uttryckligen vill.

Kommentarer are closed.