Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
25 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Flashback – Mathias Egarth

Kjell Henrik Mathias Egarth 741202-0252

Mathias Egarth en oskyldig och ovetandes reklamplatssäljare

Man kan tycka att reklamsäljare Mathias Egarth på Flashback är en oskyldig och ovetandes reklamplatssäljare som bara gör ett jobb. Inget kan vara mer fel! Förmodligen är Mathias Egarth andremannen, efter Jan Axelsson, på Flashabck Media Group (FMG), dvs för forumet Flashback som i praktiken är 99% av FMG.  Det som talar för detta är att Egarth kvitterar ut avkastning på aktier.

FLASHBACK MEDIA GROUP AB Orgnr: 556561-1174

Styrelsen

Axelsson, Jan   1968-10-23 STOCKHOLM
Styrelseledamot – Aktiv i 2 bolag

Egarth, Kjell Henrik Mathias   1974-12-02 STOCKHOLM
Styrelsesuppleant – Aktiv i 1 bolag

Tillsyn

Laurin, Hans Göte Ragnar    (52 år) – 1964-09-16 STOCKHOLM
Revisor – Aktiv i 123 bolag

Det finns en till

Det står i dokumenten att FMG har 3 anställda men här ovan visas bara 2. Den tredje är med all sannolikhet Angelina Maccarone, Jan Axelssons sambo.

Källa; http://www.solidinfo.se/foretag/flashback-media-group-aktiebolag-ED5F/personer

Tiden som ”rebell” gick i graven med reklamen

Fram till sommaren 2001 var Flashback en hobbysysselsättning för Jan Axelsson. Förmodligen växte sig hobbyn över axlarna på Janne som resulterade i att han inte orkade med att driva det som en hobby och samtidigt jobba heltid på annan plats. Han beslutade att göra Flashback till en heltidsysselsättning men för att lyckas med det måste han få in pengar på projektet. Det enda sättet att få in pengar snabbt och utan nyckfulla biståndsgivare med osäkra bankkonton är att bita i dödköttet och frångå sina principer om att vara fri från kravställare och börja sälja annonsplats. Tiden som ”rebell” gick alltså i graven med reklamen.

Mathias Egarth hörde av sig till Jannne med ett förslag

Janne är själv inte någon säljare och skulle förmodligen misslyckats med uppgiften. Men mot andra uppgifter var det inte Jan Axelsson som vände sig till Mathias Egarth utan det var Mathias Egarth, då 27 år, som hörde av sig till Jan Axelsson och presenterade sin syn på hur det skall gå till att driva Flashback kommersiellt. Jag tror inte han behövde vara speciellt formell i sin beskrivning då det verkar som de redan innan detta kände varandra. Dessutom har Mathias Egarth berättat i intervjuer att han tyckte Flashback var någonting bra så steget in på kontoret, som struntar i att folk avlider i sviterna av näthat, var inte stort alls.

Mathias Egarth barndomsvän med Janne

Mathias Egarth är född i Stockholm men flyttade till Norrköping där han förmodligen träffade sin blivande vän Janne. Det är alltså ingen slump att Mathias Egarth jobbar för Janne och sitter i hans företags styrelse. Det kan till och med vara så att Mathias Egarth har samma status som Janne själv i företaget.

Mathias Egarth satte genast igång att jobba

Mathias Egarth satte genast igång att jobba och visade sig vara en driven försäljare. Han genomförde undersökningar över tänkbar acceptans för olika annonsörer och med detta som grund började han kontakta annonsörer. I början var det mindre företag som gällde medans kraven på intäckter växt har också annonsörernas storlek växt. Han har också sagt i intrevjuver att han tittat på sammarbeta med statliga myndigheter och stora företag.  Det är dock uppenbart att han misslyckats med att få seriösa annonsörer till Flashback då de flesta är sexsajter, spelsajter och dorgsajter som annonserar och det vet vi sedan tidigare att sådana inte har någon moral överhuvudtaget. Anmärkningsvärt däremot är att Mind- Självmordsupplysningen annonserar på Flashback. Föreningen som säger sig motverka självmord förser alltså Flashback med pengar så att självmorden kan vara i ökande, som också Mind skriver i en rapport. Det påminner om glasfirman som i lönndom slår sönder rutor för att skaffa en legitim orsak att överleva. Jag kan dock säga att glasfirmor inte har så dålig moral att de gör så men det är inget som bekymrar Mind.

Janne var inte den förste som var anställd

Ett par månader efter att Mathias Egarth böjade sitt arbete kunde Jan Axelsson släppa taget om sin säkra inkomst och flytta in i kontoret på fjärde våningen i det gula kontorshuset där FMG då låg. Ett rykte säger att Jan Axelsson inte lämnade sin anställning frivilligt. Företaget han jobbade på skulle ha ställt någon slags ultimatum för att han skulle få fortsätta jobba hos dem. Hur som helst jobbade Janne nu på FMG som företagets andre anställde. Janne var alltså inte den förste som var anställd på sitt eget företag utan det var Mathias Egarth.

FMG:s enda inkomst är Flashback forum

Kan passa på att avliva en myt: FMG:s största inkomstkälla lär vara www.sexnovell.se som skall vara en av Sveriges mest besökta sexsajt. Det är fel och det har Jan Axelsson själv sagt som ”admin” på Flashback. Där skriver han att annonserna på Flashback är den enda inkomstkällan. Sexsajten sexnovell.se har omkring 20000 besökare om dagen. En enkel tumregel säger att man kan få in 1kr/100 besökare per dygn. Med den tumregeln skulle alltså sexsajten få in 20000/25×365= 290.000kr i reklamintäkter per år. Även om tumregeln långtifrån är exakt handlar det på tok för lite pengar från sexsajten för påståendet att FMG får in merparten av pengarna därifrån. Sanningen är tveklöst att FMG:s intäckter kommer nästan enbart från forumet Flashback och ingen annanstans. Som jämförelse med tumregeln skulle Flashback kunna ta in 500000/25*365= 7,3 miljoner i reklamintäckter men får in mellan 4 och 5 miljoner. Kan det vara alla mail till annonsörerna som gör skillnaden?

Mathias Egarth är en betydande maktfaktor inom Flashback

Mathias Egarth är alltså en betydande maktfaktor inom Flashback då det är han som ser till att pengarna kommer in. Men det räcker inte med det, han är också en av admins på Flashback. Förmodligen är det ”admin5” som är Mathias Egarth.

Mathias Egarth lika skyldig till allt sjukt som pågår på Flashback som också tagit liv

Mathias Egarth är alltså lika insyltat som Jan Axelsson i den bedrövliga verksamhet som pågår på forumet. Han är lika skyldig som Janne till alla kränkningar, förtal, outningar och allt annat sjukt som pågår där inne och som också tagit liv.

Tjänar bra men betalar inte sina egna räkningar

Det låter märkligt att en slipad säljare och företagare inte betalar sin räkningar. Han är alltså inte bara en av ledarna för ett forum som tillåter vad som helst och gör sak av det utan han skiter i att betala sina räkningar:

  • I mål FT2310-15 i Linköpings Tingsrätt tvingades Egarth betala en skuld han plötsligt slutat betala av på till postorderföretaget Ellos.
  • I mål FT1557-15 tvingades Egarth betala en skuld till Handelsbanken som han också plötsligt slutat betala på.

Vem som helst kan missa att betala sina räkningar, inget konstigt med det, eller inte ha råd att betala och därför prioriterar livets nödtorft och tvingas välja bort någon räkning, de flesta har varit med om det någon gång i livet. De flesta av de som lever på försörjningsstöd är också mycket noga med att betala sina räkningar. Men i detta fall handlar det om en person med arbete och god inkomst, som de flesta bara kan drömma om, som inte betalat sina räkningar. Var han rebell ”på riktigt” när han gjorde så tro?

Källor:
Aftonblandet
Magasinet Filter

  1. Som sagt set är nu uppfattat bland sidans offers anhöriga. 🙂

      (QUOTE)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!