Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
27 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Flashback, maillista och 40.000 alias

En algoritm

Vi har utvecklat en algoritm som möjligen kan hitta alla 40.000 alias till maillistan från Flashback. Vi har gott hopp om att det är möjligt. Dock kan vi inte jobba med det nu så vi får se fram mot senhösten / tidig vinter om det gick.

maillista2

De rödmärkta mailen har vi hittat id till. Alias lägger vi in där numren nu står. Vi har maskat de alias som är med i bild. Vi har hittat ca 100 id av 120 mailadresser. Av dessa är en handfull ovanliga alias.

 

Så här går det till

Vi letar upp ett tjugotal alias ”för hand” genom att söka på mailadresserna för att se om någon använder ett alias på annan plats. Aliaset måste vara annorlunda och ovanligt. Sedan undersöker vi om samma alias finns på Flashback. I och med att vi bara tittar på ovanliga och annorlunda alias är risken så gott som noll att två olika personer har samma alias. När vi fått ihop 20 alias väl utspridda över hela listan tittar vi på medlemslistan från Flashback som vi laddat ner. Vi sorterar listan på samma sätt som ”admin” på Flashback berättat att maillistan är sorterad (tack för hjälpen…):

Dumpen från Piscatus innehåller inga användarnamn, men listan är sorterad efter dessa i alfabetisk ordning. Detta visar att de har en koppling mellan kontonamn och e-postadress.
Källa: Flashback

I den listan letar vi sedan upp de 20 alias vi hittat. Därefter räknar vi antal medlemmar mellan de 20 aliasen och jämför med maillistan där de 20 aliasen också lagts in. Om antal mailadresser stämmer med antal alias ur Flashback:s medlemslista är det bara till att lägga in aliasen i nummerordning på maillistan och plötsligt ståtar vi med en alias-lista där varje alias är kopplad till en mailadress. Sedan börjar jobbet med att leta upp identiteterna. Det görs lättast med att söka den aktuella mailadressen på Google.

Krävs fler folk

Vår grupp är för liten för att inom rimlig tid hitta alla alias. Om man kan klara 100st per person krävs det alltså 400 medhjälpare. Som mest har SIG-gruppen varit uppe i 12 personer och mer än så har vi ingen förhoppning att härbärgera inom ramarna för den sekretess vi använder oss av både utåt och mellan medlemmarna. Dvs var och en av de flesta medlemmarna vet inte vilka de andra är.

Lösningen

Vi har funderat på att lägga ut listan för var och en att själva söka efter identiteter och själv lägga in resultatet i listan. Det är förmodligen enda sättet att hinna med att färdigställa listan inom rimlig tid.

Har redan hittat intressanta namn

Igår hittade vi en journalist med flera egna hemsidor på nätet. Han skriver hejdlöst mycket och verkar faktiskt vara en trevlig prick. Som med denne journalist letar vi då och då fram intressanta mailadresser ur listan och söker på dem. Skall bli intressant om vi får någon riktig höjdare på kroken som ger haksläpp. Jag tror att maillistan från Flashback kommer att slå allt annat i näthatar-sensation framöver. De riktigt stora fiskarna slänger vi åt Aftonbladet och Expressen för att hänga ut. Men kom ihåg att

 • Vi säger inte om det var vi som gjorde det
 • Vi förnekar kategoriskt alla rykten som pekar på oss
 • Vi njuter av vetskapen att det var vi

 

 

REDAKTIONEN

2 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Behöver ni hjälp så säg till

    (QUOTE)

 2. Anonym:
  Behöver ni hjälp så säg till

  Vad kan du hjälpa till med?
  SIG-gruppens arbete består till 99% av att sitta framför datorn.
  Vill du fråga närmare: http://intre.se/ifolkets/?page_id=928

    (QUOTE)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!