Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

90 besökare inne nu. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Forumet gab.com stängdes ner

Forumet gab.com påminner mycket om Flashback. De anser precis som Flashback att folk skall få säga precis det de tänker. De ser inga hinder att hänga ut folk och förtala dem. Rasism och nazism är precis lika välkommet på gab.com som på Flashback osv. Men åsikterna att folk skall få yttra sig hur som helst kan vara farligt, dödligt farligt.

En man ett vapen och ett forum

Förra veckan promenerade en person in på en synagoga i USA. Promenaden slutade med att 11 personer miste sina liv. Orsaken skall ha varit att han hatade Judar och att han fått inspirationen att döda dem genom diskussioner på forumet  gab.com. När detta kom fram stoppade internetleverantören gab.com så nu står de utan plats på nätet för forumet. Men det var inte bara internetleverantören som stoppade forumet utan det gjorde betaltjänsterna Stripe och Paypal också.

Bhanhof

Vad gör ni, Bahnhof, om någon diskuterar på Flashback och inspirerad av det går ut på stan och mördar tiotal människor från exotiskt land? Stänger ni ner Flashback forum då? Det borde ni göra med tanke på att ni stängde Lexbase som inte mördar någon men väl fick ett folkligt nätuppror mot sig. Det lilla räckte för er att stänga Lexbase från sina webbservrar. Om ni stänger Flashback om någon tar ett tiotals liv som hängts ut där kan ni stänga Flashback nu! Vi vet att kanske så många som 200 personer har tagit sina liv efter de varit uthängda på Flashback.  Så, Bahnhof, agera nu så vi blir av med avgrundsforumet. Vi är många som vill leva vidare.

REDAKTIONEN

Uppdaterad: 2018-11-02 — 22:49

10 Kommentarer

Lägg till en kommentar
  1. i landets intresse ligger det i att FB finns kvar så att FRA & säpo kan veta vilka nassarna och andra terrorister är och gör!
    aningslösheten av användarna som tror att de är anonyma för att kräket jan axelsson säger det, är kanske en tillgång för säkerheten, bättre att ha koll än ingen….

      (QUOTE)

  2. T_O_R:
    i landets intresse ligger det i att FB finns kvar så att FRA & säpo kan veta vilka nassarna och andra terrorister är och gör!
    aningslösheten av användarna som tror att de är anonyma för att kräket jan axelsson säger det, är kanske en tillgång för säkerheten, bättre att ha koll än ingen….

    Intressant tanke…
    Men när man blivit näthatad och svårt skadad av det suddas sådana tankar bort. Näthatade vill ge igen och det skall både höras och kännas!

      (QUOTE)

  3. T_O_R:
    i landets intresse ligger det i att FB finns kvar så att FRA & säpo kan veta vilka nassarna och andra terrorister är och gör!
    aningslösheten av användarna som tror att de är anonyma för att kräket jan axelsson säger det, är kanske en tillgång för säkerheten, bättre att ha koll än ingen….

    Väldigt dåligt argument för att Flashback ska ligga kvar, det är dags att det tas bort.
    Många blir uthängda på Flashback och Flashback är en elektronisk anslagstavla och ska följa BBS-lagen, men det gör dem inte och dem ska också följa GDPR-lagen och det gör dem inte heller.
    Nej det är bara för regeringen att stänga ned detta forum när dem vill för alla invånare/medborgares skull.

      (QUOTE)

  4. Annica Pettersson: Väldigt dåligt argument för att Flashback ska ligga kvar, det är dags att det tas bort.
    Många blir uthängda på Flashback och Flashback är en elektronisk anslagstavla och ska följa BBS-lagen, men det gör dem inte och dem ska också följa GDPR-lagen och det gör dem inte heller.
    Nej det är bara för regeringen att stänga ned detta forum när dem vill för alla invånare/medborgares skull.

    Vi håller definitivt med! Som andra alternativ skall Flashback erkänna vem som äger det och underkasta sig Svenska lagar och därmed GDPR som bla säger att de som hängts ut har rätt att få det borttaget.

      (QUOTE)

  5. well jag menade inte att fb inte ska väck för det tycker jag, utan resonerade kring varför det mot alla lagar kan få lov att vara uppe än trots allt. om det finns nått i mina funderingar så kan man lättare se ett svar på varför fb finns för i landets intresse har bra mkt värre skandaler skyddats

      (QUOTE)

  6. T_O_R:
    well jag menade inte att fb inte ska väck för det tycker jag, utan resonerade kring varför det mot alla lagar kan få lov att vara uppe än trots allt. om det finns nått i mina funderingar så kan man lättare se ett svar på varför fb finns för i landets intresse har bra mkt värre skandaler skyddats

    OK, vi förstår.

      (QUOTE)

  7. Har faktiskt också sagt att Flashback borde plockas bort från nätet man bryter mot flera lagar inklusive bryter mot det mer strängare GDPR-lagen som infördes 25 maj 2018,Flashback har blivit ett tillhåll för nättroll,näthatare,knarkare,pedofiler med flera

      (QUOTE)

  8. spion:
    Har faktiskt också sagt att Flashback borde plockas bort från nätet man bryter mot flera lagar inklusive bryter mot det mer strängare GDPR-lagen som infördes 25 maj 2018,Flashback har blivit ett tillhåll för nättroll,näthatare,knarkare,pedofiler med flera

    Ja, du har helt rätt!

      (QUOTE)

  9. Det är många som anser att ”Flashback bör plockas bort från nätet för att debattörerna kostant bryter mot i stort sett alla lagar inkluderande Datalagen, men avseende ”GDPR tillägget” råder i mångt och mycket missförstånd avseende att den ökar riskerna för att nättroll, näthatare, knarkare, och pedofiler ska åka fast, men det är fel uppfattat för med GDPR stärks faktiskt yttrandefriheten också för alla.

    The General Data Protection Regulation gäller i hela Europa och har till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av
    – personuppgifter – så att det fria flödet av uppgifter inom EU inte hindras.

    I Sverige har personuppgiftslagen haft den så kallade missbruksregeln med enklare regler för personuppgifter i ostrukturerat material och med dataskyddsförordningen gäller samma regler för alla personuppgifter.

    Enda skillnaden innan DGPR är att när myndigheter behandlar personuppgifter får den inte luta sig mot intresseavvägning vilket ett en privat organisation som exemplvis Flasgback får göra.

    Datainspektionen har inte skyldighet att agera på tips eller klagomål tillika bör de inleda tillsyn avseende Flasback, vilket endast kräver att anmälningar rasar in.
    Datainspektionen måste registrera alla anmälningar men de bestämmer de om tillsyn ska ske, tillika de är skyldiga att informera om det blir tillsyn eller inte.

    Vid anmälningar till Datainspektionen bör beaktas att den är allmän  handling men om den begäs ut görs sekretessprövning för att bedöma om uppgifterna i helhet eller delvis ska vara sekretessbelagda eller inte.

    Här några länkar.
    pdf-blankett för klagomål, anmälan via e-mail.
    https://www.datainspektionen.se/globalassets/dokument/blankett-klagomal.pdf
    https://www.datainspektionen.se/vagledningar/for-dig-som-privatperson/klagomal-och-tips/
    https://www.datainspektionen.se/lagar–regler/brottsdatalagen/laglighetskontroller/

    https://www.datainspektionen.se/lagar–regler/dataskyddsforordningen/anmala-personuppgiftsincident/hur-du-anmaler/
    https://www.datainspektionen.se/lagar–regler/dataskyddsforordningen/konsekvensbedomningar-och-forhandssamrad/forhandssamrad/

    Märkligt är att Datainspektionen till övervägande del åsyftar fel begångna av myndigheter för de har samma kontrollfunktions skyldighet avseende föreningar inkluderande Flashback och om anonyma anmälningar inte granskas ska det framgå tydligt, vilket det inte gör avseende Datainspektionens information, således anmäl och det är offentliga handlingar som sammantaget kan överlämnas till överprövning i EU instans.
    Mvh och ha en bra dag tillönskas I Folkets Intresse Redaktion med debattörer.
    PB Juristerna.

      (QUOTE)

  10. PB Juristerna:
    Det är många som anser att “Flashback bör plockas bort från nätet för att debattörerna kostant bryter […]

    Tack för en förklaring av GDPR!
    En sak som ingår i GDPR är att man har rätt att få sina personuppgifter raderade. Där bryter Flashback konstant mot lagen. De säger också helt felaktigt att GDPR inte gäller dem.

      (QUOTE)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!

Ut sementem feceris, ita metes

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

………………………..

De som fått sina liv förstörda eller tagit sina liv på grund av uthängningar och förtal kommer att bli Jan Axelssons historiska minne av sajten Flashback.
  • 470 510 besökare sedan 2014-01-01
Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden.