Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

30 besökare inne nu. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Google – Borttagna sökträffar återkommer

Vi har under 6 år, främst sedan EU-domen 2014 ”Rätten att bli glömd” ihärdigt genom Google raderat sökträffar till oss själva men också för andra. Vi har dock upptäckt att efter några månader är sökträffarna tillbaka igen som föranlett oss att återigen radera sökträffar genom Google. Det har varit och är ett arbete utan slut. Vi misstänker att Google gör detta medvetet, de har tvingats mot hot om miljardböter att radera sådant de inte vill ta bort. De löser dock problemet som en pojke i undre tonåren genom att i smyg vara olydig och lägga tillbaka sökträffar som tagits bort.

Datainspektionen reagerar

Mängder av folk har anmält till Datainspektionen att deras arbete med att ta bort sökträffar om sig själv inte fungerar eftersom sökträffarna smygs tillbaka efter ett tag. Nu när Datainspektionen kontrollerat Google återigen ser de att det som Google fälldes för i rättegång att ta bort nu återigen kan fås fram vid sökning på Google:

Den granskning som nu inleds ska klargöra om några sökresultat som skulle ha tagits bort finns kvar, vilka sökresultat som tagits bort och när borttagningen i så fall skedde. Om sökresultat som skulle ha tagits bort fortfarande finns kvar, så kan det handla om pågående kränkningar av de berörda personernas integritet. Granskningen sker enligt GDPR och med de korrigerande befogenheter som Datainspektionen har tillgång till enligt den lagstiftningen.
Källa: Datainspektionen

Blev någon överraskad? Datainspektionens chefsjurist Hans-Olof Lindblom:

Nu har vi fått indikationer på att flera av de resultat som skulle ha tagits bort, fortfarande ligger kvar, nästan ett år efter föreläggandet.
Källa: Datainspektionen

Vi hoppas det blir bättre nu

Vi får hoppas det blir bättre efter Datainspektionens kommande åtgärder men vis av tidigare erfarenhet hoppar vi inte av glädje ännu. Vi hoppas att Datainspektionen lyft sig från en värdelös papperskonstruktion till en som agerar, det behövs om inte vårt folk skall utrotas av näthata!
Källa: Datainspektionen
Mer : Ny Teknik

REDAKTIONEN

Uppdaterad: 2018-06-11 — 18:38

2 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Jag har försökt flera gånger att få bort länkar till flashback om mig. Första gången tog det flera månader innan de förstod att de skulle radera länkar. Snart var länkarna bort. Men nu när jag läser detta inlägg söker jag på mig själv igen vilket är omkr. ett år efter jag fick bort länkarna ser jag till min förskräckels att de är tillbaka.

  Varför gör de så här?
  Fan va trött jag blir!

 2. Bengt L.
  2018-06-14 at 01:31

  Jag har försökt flera gånger att få bort länkar till flashback om mig. Första gången tog det flera månader innan de förstod att de skulle radera länkar. Snart var länkarna bort. Men nu när jag läser detta inlägg söker jag på mig själv igen vilket är omkr. ett år efter jag fick bort länkarna ser jag till min förskräckels att de är tillbaka.

  Varför gör de så här?
  Fan va trött jag blir!

  Ja, man blir trött!
  Vi kan sitta flera dagar i sträck och bara jobba med att få bort söklänkar för en person. De länkar som tagits bort kommer tillbaka efter bara några veckor. Orsaken till detta handlar om principer. Google har blivit så stora att de helt enkelt inte tillåter stater bestämma över dem. För att slippa böter på flera hundra miljoner upp till miljarder tar de först bort länkar men sedan smyger de tillbaka dem igen. Ett sådant agerande är odemokratiskt och respektlöst mot människor. Google är lika kriminella som Flashback.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

REGLER:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google)
3. Oförskämdheter, förtal och personuppgifter tas bort
4. Mejladress och webbadress behövs inte skrivas in

Ut sementem feceris, ita metes

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

………………………..

De som fått sina liv förstörda eller tagit sina liv på grund av uthängningar och förtal kommer att bli Jan Axelssons historiska minne av sajten Flashback.
Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.