Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
41 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Google lämnar ut mail

Google kan lämna ut mail

Fick precis (2015-01-26 13:00) reda på att USA:s myndigheter bett om att få ut alla Julian Assange:s mail från hans gmal-konto och att Google bistått förfrågan och gjort så. Det är synnerligen överraskande och intressant att Google lämnar ut mail till ett rättsväsende när de ber om det. Detta kan bli ett mycket bra verktyg i jakten på näthatare den dagen våra rättsvårdande myndigheter förstått att näthat förstör liv likt många andra brott.

Vi tar inte ställning i frågan om Julian Assange

Vi tar inte ställning i frågan om huruvida Julian Assange är skyldig eller inte. I denna fråga är vi intresserade hur lång rättsväsendet kan gå, om de vill, och vad utländska rättsväsende gör i frågan. Dock är inte den Svenska sidans syn på Julian Assange samma som USA:s är. I Sverige är Julian Assange misstänkt för ett fysiskt brott medan han i USA är misstänkt för ett brott som kanske kan räknas in på spionerisidan.

Den Svenska åklagaren

Åklagaren i Sverige som driver fallet Julian Assange, Marian Ny, driver det så lite att hon i princip inte gör någonting alls för att få stopp på det eviga dödläget. Men det är en annan historia som påminner om ett annat fel som hennes nära kollega begått.

x

REDAKTIONEN

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!