Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

82 besökare inne nu. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Göran Persson – Starkt om näthat

I teveprogramserien Statsministrarna Säsong 1 – Avsnitt 3, talar Göran Persson om något som inte går att komma ifrån, han talar om näthat och hur farligt detta näthat är. Ingen gång tidigare har vi hört en så före detta framträdande person, så högt upp i hierarkin som en statsminister visa hur skrämd han är av detta dystra nätfenomen som näthatet är. Låt oss läsa och ta till oss av hans ord:

Jag är inte ett dugg rädd för det vi kallar för media i vanlig mening. Jag är rädd för nätet, sociala medier, där kommer man ju att bokstavligt talat döda folk framöver. Nästan vad som helst kan sägas om vem som helst och det kan spridas lögner om människor, kan påstås saker och ting, kan finnas en bild från ett olämpligt tillfälle som är privat som plötsligt blir helt tillgängligt för alla, du är sårbar, du är naken, du är lätt att skada. Det där håller sig traditionella media för goda för att deltaga i och har aldrig gjort det och de har heller aldrig ljugit. De har missförstått, de har övertolkat, de har kanske dolt ett och annat men de har aldrig gjort den medvetna lögnen. Det är det nya politiska läget som vi nu går in i att lögnen har blivit ett politiskt vapen och det yttersta uttrycket för detta är att vi har en amerikansk president som börjar varje morgon med att bokstavligt talat ljuga. Det trodde jag inte att jag skulle få uppleva.
Källa: SVT

Några ytterligare kommentarer känns väldigt onödiga.

REDAKTIONEN

 

 

Uppdaterad: 2018-11-22 — 21:23

6 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Ni i folkets intresse är de enda som visar sådant här. Det är anledningen till att jag läser här.

    (QUOTE)

 2. Egon:
  Ni i folkets intresse är de enda som visar sådant här. Det är anledningen till att jag läser här.

  TACK!
  Som vanligt känns det bättre efter sådana här kommentarer.

    (QUOTE)

 3. Mycket kloka ord av vår före detta landsfader. Även om jag motsätter mig det mesta han (och övriga politiker) står för, så måste jag ändå ansluta mig till 100 % gällande det ovan citerade. Bra att ni uppmärksammar detta I Folkets Intresse!

  Trevlig helg!

    (QUOTE)

 4. Klas:
  Mycket kloka ord av vår före detta landsfader. Även om jag motsätter mig det mesta han (och övriga politiker) står för, så måste jag ändå ansluta mig till 100 % gällande det ovan citerade. Bra att ni uppmärksammar detta I Folkets Intresse!

  Trevlig helg!

  Ja, jag håller med dig helt!

    (QUOTE)

 5. Hållet med föregående inlägg. Jag har få goda minnen av Persson men dessa ord går inte annat än att hylla.

    (QUOTE)

 6. Anonym:
  Hållet med föregående inlägg. Jag har få goda minnen av Persson men dessa ord går inte annat än att hylla.

  Det är starkt och karaktärsfullt när man kan hålla med någon man annars inte alltid håller med.

    (QUOTE)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!

Ut sementem feceris, ita metes

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

………………………..

De som fått sina liv förstörda eller tagit sina liv på grund av uthängningar och förtal kommer att bli Jan Axelssons historiska minne av sajten Flashback.
 • 470 510 besökare sedan 2014-01-01
Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden.