Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

Vi har sedan en tid problem med en server. Det innebär att det efter kl 02:00 inte går att komma in på nättidningen och några timmar framåt. Problemet består i att att backuppfunktionen för servern stjäl all brandbredd. Servicearbete pågår!
17 besökare är inne nu. Läs om våra cookies i menyn uppe till höger.

Granskning internet – En inledning

Vi börjar med detta inlägg en ny artikelserie med vinjetten föreställande en könsneutral person som bombarderas av information från nätet. Vi kallar serien för ”Granskning internet” som också blir början på överskrifterna där vi kommer att granska de delar av internet som på något sätt har med näthat att gör. Det kan vara bloggar, nättidningar, Facebook och andra platser dock inte Flashback. Det kan också vara kommentarsfält på olika platser på nätet. Vi kommer att granska grupper som jobbar för att näthata och vi kommer att granska grupper som slåss mot näthatet på olika sätt. Vi kommer också här köra vår invanda stil med raka rör utan att kränka någon namngiven person eller använda politiska pekfingrar eftersom vi är helt politiskt neutrala. Att vara politiks neutral innebär inte att vi undviker att skriva om eller visa på politiskt näthat för i så fall hade vi inte mycket att skriva om eftersom en stor del av näthatet är politiskt styrt.

Vi behöver uppmärksammas

Eftersom vi är en liten grupp som koncentrerat oss på Flashback kan vi inte se allt som händer på nätet ännu mindre känna till vad som händer eller har hänt. Vi behöver alltså vår aktiva supportrars hjälp med att upplysa oss om bloggar, nättidningar, Facebook och andra platser som det pågår näthat och sådana platser där man bekämpar näthat.

Lämna dina tips i kommentarer under denna artikelserie. Vi sparar alla tips och kommer med stor sannolikhet att skriva om alla de platser ni tipsar om. Ni kan med fördel också kommentera vad ni tycker om platsen.

Skriva artiklar för oss

De som känner sig manade kan också få skriva artiklar åt oss. Antingen i ditt eget namn, i ett alias eller artiklar som vi skriver färdigt med vår underskrift. Vi kommer alltid med sådana artiklar lägga till en ruta under artikeln att vi fått hjälp med den. Orsaken till att vi behöver hjälp med artiklar är att vi är fullständigt överbokade med arbete. Just nu hjälper vi ett halvt dussin andra med näthatsproblem eller mot stalkers. Vi kommer dock i framtiden upphöra eller dra ned den verksamheten då det idag motsvarar flera heltidstjänster fast vi bara har en heltidsanställd och resten är frivilliga.

Nu kör vi!

REDAKTIONEN

 

Uppdaterad: 2017-10-25 — 13:39

9 Kommentarer

 1. Förslag på hemsidor att granska:

  #############################################################

  Nya Tider
  Nyheter Idag
  Metapedia
  Katerinamagasin
  Monicas tankesmedja
  blog.zaramis.se

  #############################################################

 2. Jag föreslår att ni tittar på tidningen Nya Tider De är förrädiska

 3. Sonny:
  Jag föreslår att ni tittar på tidningen Nya Tider De är förrädiska

  Bra, jag gör en lista jag klistrar överst.

 4. Metapedia

 5. Hörde idag på radion att Högsta förvaltningsdomstolen slog fast att svenska företag måste sluta publicera reklam för spelbolag som saknar svensk licens.
  Tänkte då direkt på Flashback som mest har tvivelaktig spelreklam.
  https://www.svd.se/slut-med-reklam-for-utlandska-spelbolag

 6. H. T.:
  Metapedia

  Bra!!
  Metapedia tillagt i listan högst upp.

 7. Svampglass:
  Hörde idag på radion att Högsta förvaltningsdomstolen slog fast att svenska företag måste sluta publicera reklam för spelbolag som saknar svensk licens.
  Tänkte då direkt på Flashback som mest har tvivelaktig spelreklam.
  https://www.svd.se/slut-med-reklam-for-utlandska-spelbolag

  Ja, jag hörde det på nyheterna. Det är en bit kvar men det hade varit strålande om det genomförs. Som du säger skulle det slå ut Flashback. Men Flashback verkar förbereda en ny typ av medlemskap, ”premium”. Mot en medlemskostnad slipper de reklam mm. Kostnaden skulle ligga på runt en hundralapp. Men hur man än räknar kan det inte ge mer än max en miljon i inkomster medan spelreklamen ger upp till 5-7 miljoner.

 8. Klas:
  http://blog.zaramis.se

  Har lagts till i listan

Kommentarer are closed.

Ut sementem feceris, ita metes

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

………………………..

De som fått sina liv förstörda eller tagit sina liv på grund av uthängningar och förtal kommer att bli Jan Axelssons historiska minne av sajten Flashback.
Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.