Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
50 besökare inne nu. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Flashback – Hobbex stödjer övergrepp på barn

Annonserar på pedofilsidan Flashback

Hobbex annonserar på Flashback och stödjer därmed sexbrott mot barn. Om man betänker att Hobbex säljer produkter till barn och sedan stödjer Flashback genom att annonsera där stödjer man också övergrepp på samma barn eftersom Flashback låter utövande pedofiler samlas och ge varandra råd om hur man bland annat fångar barn för sina sexuella nöjen.

Rasistisk högerextrem

Flashback låter rasister spy ut sin galla över invandrare och de låter extremhögern utrycka meningar om politiker och journalister som knappast kan vara lagliga. Nazister får också sin sjuka propaganda helt fritt på Flashback och där annonserar Hobbex.

Handla på Hobbex om du vill stödja sexbrott mot barn

Handlar du på Hobbex som gör reklam på Flashback stödjer du indirekt också sexbrott mot barn, förtal, uthängning, försäljning av narkotika och mycket mer ohyggliga handlingar.

I ett mejl till dem för ett tag sedan frågade vi varför de annonserar på Flashback, svaret såg ut så här:

Hej!

Tack för att du hör av dig och har åsikter.
Vi har annonser på väldigt många ställen och ibland slinker sidor som inte borde vara med igenom.
Vi kommer att se över vår annonsering och göra de åtgärder som behövs.

MVH
Hobbex

Det var alltså en falsk uppgift vi fick att de inte tycker annonsen skall visas på Flashback. Vi har upprepat frågan men får numera inga svar och annonseringen fortsätter.

Hur tänker dom

Hur tänker de på Hobbex? Hur kan de annonsera på en plats där det begås brott i en oerhörd omfattning. Flashback är inte bara ett pedofilforum utan också forum för folk som älskar att jävlas med andra. Man hänger ut folk som brottslingar utan bevis, förtalar folk i en omfattning man inte trodde var möjligt och mycket mer. Här nedan kommer ett axplock vad det är man stödjer vid annonsering på Flashback som i detta fall det huvudlösa pedofil-Hobbex

Exempellösa vidrigheter

Flashback är ett oerhört vidrigt forum med mängder av ständiga och pågående olagligheter som når en höjd av vansinne som många ännu inte förstått. Jan Axelsson, ägaren till Flashback är dessutom skyldig Svenska folket 20.000 miljarder kronor i uteblivna böter för att han inte förhandsgranskat inläggen.

Vi väljer att bara visa några mycket få av de vansinniga vidrigheter som förekommer där i stor utsträckning:

kk_barn

kk_barn2

kk_barn3

Jag ställer en fråga direkt till Hobbex:

Varför stödjer ni ovanstående genom att annonsera där?
Vad tror ni era kunder med barn tänker när de ser ovanstående vidrigheter?
Tänker ni ta bort annonseringen på det vidriga forumet?

Hobbex ställer upp och finansierare vidrigheter

Genom att annonsera på Flashback ställer Hobbex upp för Flashback och dess fortsatta existens med alla dess vidrigheter. Om det nu är på det viset att Hobbex inte vet om att de annonserar på Flashback är det ändå deras fel att så görs därför man då brustit i kontroll av var det annonseras. Om Hobbex aktivt medverkar till att reklamen tas bort från Flashback lovar vi att dölja denna artikel.

Till dess kan vi kan bara rekommendera folk att sluta handla på Hobbex.

REDAKTIONEN 1

 

17 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Att du anser att man stödjer sexuella övergrepp på barn genom att annonsera på Flashback betyder inte att du onekligen har rätt. Hobbex kanske anser att även om det diskuteras våldtäkter där så främjar de inte själva våldtäkterna, de hade begåtts med eller utan Flashback. Du är inte en domare att bestämma att du helt säkert har rätt om detta.

  De här rubrikerna gränsar nästan till förtal av företaget. Ni har olika åsikter om huruvida Flashback stödjer barnvåldtäkter eller inte, och du tar dig friheten att bestämma att du har rätt och att du därför kan skriva på nätet att företaget stödjer övergrepp på barn. Detta är extremt nära det som du anklagar Flashbackare för.

  Du kan faktiskt hamna i trubbel för sånt här. Kanske inte just denna rubriken, men det skulle inte förvåna mig om du går över gränsen så småningom.

    (QUOTE)

 2. Förtydligande: Det är bara rubriken jag har synpunkter på, själva innehållet ser ok ut.

    (QUOTE)

 3. Robin:
  Att du anser att man stödjer sexuella övergrepp på barn genom att annonsera på Flashback betyder inte att du onekligen har rätt. Hobbex kanske anser att även om det diskuteras våldtäkter där så främjar de inte själva våldtäkterna, de hade begåtts med eller utan Flashback. Du är inte en domare att bestämma att du helt säkert har rätt om detta.

  De här rubrikerna gränsar nästan till förtal av företaget. Ni har olika åsikter om huruvida Flashback stödjer barnvåldtäkter eller inte, och du tar dig friheten att bestämma att du har rätt och att du därför kan skriva på nätet att företaget stödjer övergrepp på barn. Detta är extremt nära det som du anklagar Flashbackare för.

  Du kan faktiskt hamna i trubbel för sånt här. Kanske inte just denna rubriken, men det skulle inte förvåna mig om du går över gränsen så småningom.

  Det viktiga är förklaringen i texten. Rubriker brukar se ut så här även i vanlig media.
  I övrigt vad det gäller Hobbex stödjer de verksamheten där i och med att de annonserar där. Fast nu tror inte jag att de annonserar på Flashback utan det är deras affiliate-företag (annonsnärverksföretag) som annonserar deras och en massa andra företags annonser där.
  Tanken med artikeln är att sätta press på företaget att engagera sig i att deras annons inte får synas på Flashback. Vi har först talat med Hobbex flera gånger och de sade att de skulle orda så att annonserna inte visas på Flashback. Men nu har det gått ett år av upprepningar av samma sak utan att något händer.

  Det finns ingen förankring i lagen att det utgör förtal att tala eller skriva om företag.

    (QUOTE)

 4. Jo, fast tidningarna gör grova och vidriga övertramp hela tiden.

  Nej, det finns ingen förtalslag som gäller företag men det är ändå ungefär samma handling som ni själva är emot. Tänk om jag skrev en artikel och sa ”De som jobbar på I Folkets Intresse stödjer barnvåldtäkt och bebismord” bara för att du inte håller med mig om att en sida du annonserar på främjar detta. Då hade det plötsligt blivit allvarligt. Eller?

  Du kan skriva om vad Flashback har för innehåll, hur du resonerar, och att Hobbex trots detta inte tar bort sina annonser men att leka moralpolis och skriva att de ”STÖDJER BARNVÅLDTÄKTER” är rätt dumt. De stödjer inte barnvåldtäkter, de håller bara inte med dig om att Flashback främjar sånt. Det är stor skillnad.

    (QUOTE)

 5. ”I folkets intresse” är inget företag och vi stödjer inget som vi inte står för.
  Hobbex håller med oss i synen på Flashback, det har de klart deklarerat, men gör inget åt att deras annonser visas där. De förser alltså Flashback med pengar så att Flashback kan fortsätta med sitt värv = Stödjer Flashback.

    (QUOTE)

 6. Nej, men lagen är nog detsamma. Det gör ingen skillnad. Att ni inte stödjer nåt som ni inte står för spelar ju ingen roll heller, för i min hypotetiska situation så håller du ju inte med mig om att det ni stödjer skapar barnvåldtäkter och bebismord.

  Men hur som helst, om inte annat så framstår rubriken som barnslig och oseriös. Ta den kritiken seriöst om du vill, eller inte.

    (QUOTE)

 7. Robin:
  Nej, men lagen är nog detsamma. Det gör ingen skillnad. Att ni inte stödjer nåt som ni inte står för spelar ju ingen roll heller, för i min hypotetiska situation så håller du ju inte med mig om att det ni stödjer skapar barnvåldtäkter och bebismord.

  Men hur som helst, om inte annat så framstår rubriken som barnslig och oseriös. Ta den kritiken seriöst om du vill, eller inte.

  Om du vill se barnsligt och oseriöst skulle du se alla kommentarer vi inte släpper fram. Det är våldsamt hot om död, förtal, trakasserier och anspelningar på könsorgan. Vi har mer än 2000 sådana kommentarer.

    (QUOTE)

 8. …Okej. Jo, men dessa kommentarerna har ju inget med rubriken att göra.

    (QUOTE)

 9. Robin:
  …Okej. Jo, men dessa kommentarerna har ju inget med rubriken att göra.

  Nej, ville bara påtala att vi är väldigt snälla i vårt sätt att skriva, mycket snällare än våra motståndare. Det är i den historiken men framför allt i det som skrivits om oss på Flashback man måste förstå vårt val att skriva. Till det kommer det vi vill uppnå med våra artiklar som för en utomstående betraktare ser slumpmässigt ut men för den/de vi ”talar till” känns som kallt stål. Vi vet att det fungerar för vi har talat med några av de som våra texter handlar om. De säger att texterna tillsammans med vad de vet att vi kan verkligen skapar ”fear”. Det kommer mer av det ”vi kan” framöver.

    (QUOTE)

 10. Så är det säkert, men detta ska ju vara en seriös nättidning och då borde du vara intresserad av att framstå som seriös, inte bara ”snällare än våra motståndare”.

  Jag tror inte det finns många företag som bryr sig speciellt mycket om att bli omskrivna här.

    (QUOTE)

 11. Robin:
  Så är det säkert, men detta ska ju vara en seriös nättidning och då borde du vara intresserad av att framstå som seriös, inte bara ”snällare än våra motståndare”.

  Vi är seriösa med vår avsikt!
  Vad det gäller hur vi framstår som måste ämnet vi avhandlar tas i beaktande. Vi skriver om näthat, ofta riktat mot näthatare, då kan tonen bli hård och bör vara hård.

  Jag tror inte det finns många företag som bryr sig speciellt mycket om att bli omskrivna här.

  Vi tror inte, vi vet!
  Vi vet därför att de kontaktar oss, vissa hotar med stämning andra är vänligare. Oftast ”vinner” vi men det finns undantag. Någon gång i framtiden kanske vi publicerar allt material, det kommer bli överraskande för många.

    (QUOTE)

 12. Bry er inte om kritiken, de vill bara verka oberörda. Det är de inte, ja vet. De är livrädda för er. På något sätt är jag det också, för jag använder en anonymiseringstjänst när jag kollar runt här då o då fast jag aldrig vart på er. Livrädda är rätt ord för de som näthatar som jag känner några av och stor respekt från alla andra. Fortsätt att vara på de som annonserar.

    (QUOTE)

 13. Fd.FB:
  Bry er inte omkritiken, de vill bara verka oberörda. Det är de inte, ja vet. De är livrädda för er. På något sätt är jag det också, för jag använder en anonymiseringstjänst när jag kollar runt här då o då fast jag aldrig vart på er. Livrädda är rätt ord för de som näthatar som jag känner några av och stor respekt från alla andra. Fortsätt att vara på de som annonserar.

  Det är också vad vi hört och sett. Du kan vara lugn, vi kommer inte bara att fortsätta ”vara på” annonsörerna, vi kommer att öka det arbetet påtagligt.
  Vi kommer bla att kontakta själva affiliate-företagen och tala om vad Flashback är för något.
  Spelföretag och liknande är inte mycket att sätta hopp till för de skiter i människors väl även om en handfull sådana har slutat att annonsera på Flashback.
  Vi kommer att kontakta andra platser som har reklam och fråga om deras policy tillåter spelföretag annonsera hos dem som annonserar på Flashback.
  Vi kommer att ta reda på vilken bank Flashback använder och vara på dem att Flashback inte lever upp till bankens etiska policy. Flera organisationer har fått sina bankkonton uppsagda pga att de varit oetiska i sitt handlande.
  Vi kommer att ta reda på var Jan Axelsson bor och avslöja detta så att han får känna på hur det känns att vara jagad av pöbeln.

  Mycket av våra åtgärder handlar om att ”följa pengarna”.

  Och mycket mer…

    (QUOTE)

 14. Jag står på er sida, få ner Flashback och så jag slipper skiten! Få bort annonser kan vara avgörande.

    (QUOTE)

 15. Lägg av för fan, Flashback är Sverige!!!!!!

    (QUOTE)

 16. Fd.FB:
  Bry er inte omkritiken, de vill bara verka oberörda. Det är de inte, ja vet. De är livrädda för er. På något sätt är jag det också, för jag använder en anonymiseringstjänst när jag kollar runt här då o då fast jag aldrig vart på er. Livrädda är rätt ord för de som näthatar som jag känner några av och stor respekt från alla andra. Fortsätt att vara på de som annonserar.

  ”Bry er inte om kritiken”? En seriös tidning bryr sig naturligtvis om kritik oavsett om den är positiv eller negativ. Din kommentar är nästan förolämpande mot artikelförfattaren egentligen, som om han behöver stöd för att han får lite kritik. Dessutom gäller min kritik endast rubriken, inte innehållet.

  Sverigevän:
  Lägg av för fan, Flashback är Sverige!!!!!!

  Den här kommentaren är så konstig att jag misstänker att den är fejkad av någon som inte alls tycker så här.

    (QUOTE)

 17. Den här kommentaren är så konstig att jag misstänker att den är fejkad av någon som inte alls tycker så här.

  Du kan inte ana vilka konstiga kommentarer vi fått. Ungefär hälften av alla kommentarer släpps inte fram. I vissa fall har artiklar fått 20-30 kommentarer som ingen är godkänd att släppas fram. En gång fick vi in 86 kommentarer under en enda artikel, ingen släpptes fram.
  Ansvarige utgivaren för denna tidning kan förklara mer när han är tillbaka.

    (QUOTE)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!