Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
18 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

I folkets intresse – Presentation, en ändring

Vi har sedan denna nättidning öppnades för ca 5 år sedan grävt fram och presenterat de anonymas personuppgifter med lite kommentarer kring dem. Från och med nu (2018-03-22) ändrar vi på det.

Orsak

Orsaken är inte att vi vill sluta med det utan orsaken beror på följande punkter:

De alias som vi presenterar vet vi vilka det är med olika grad av bevisning. Bevisningen kan vara allt från absolut sant till att vi bara vet vem det är. Tidigare har vi lagt ut bara de vi har en absolut bevisning för men numera lägger vi ut alla vi vet vilka de är. Vi har tagit beslutet att inte lägga ut personuppgifter möjligen kan offentliga personer läggas ut. Orsaken är flera:

  1. Flera av de vi hittat har postat känsliga uppgifter om sig själva och ibland om sina nära och kära. Vi vill inte medverka till att utomstående skall ta skada.
  2. Det diskuteras att även de med utgivningsbevis skall omfattas av nya BBS-lagen. Just nu pågår en utredning kring detta och vi förväntar oss att en sådan begränsning kommer. Vi välkomnar för övrigt en sådan åtgärd.
  3. Genom att inte lägga ut personuppgifter kan vi lägga ut fler av de vi hittat som tidigare nämnts.
  4. Om vi lägger ut personuppgifter kan vi inte skriva om vad de gjort. Även om det är sant eller de själva skriver om det kan det innebära förtal. Genom att inte lägga ut deras personuppgifter kan vi fritt skriva om dem.

Vi har tidigare lämnat ut uppgifter om alias till polisen och skatteverket, det kommer vi fortsätta med när det efterfrågas. Till idag (2018-03-12) har vi lämnat ut ID för 18 alias.

Fler artiklar om alias

Efter denna ändring kommer vi att skriva mer om de alias som bär sig illa åt. Vi kan nu skriva mer ingående vad de gjort och vi kan visa deras inlägg. Vi kommer inte att hålla tillbaka oss utan vi kör fullt ut.

REDAKTIONEN

2 Kommentarer

Lägg till en kommentar
  1. Hot ska polisanmälas direkt för och speciellt när de har skickat personuppgifter om era anhöriga som de har kommit över på olagligt sätt och såna hot som riktas mot er och era anhöriga ska de rättsvårdande myndigheter se mycket allvarligt på.

  2. Spion: Hot ska polisanmälas direkt för och speciellt när de har skickat personuppgifter om era anhöriga som de har kommit över på olagligt sätt och såna hot som riktas mot er och era anhöriga ska de rättsvårdande myndigheter se mycket allvarligt på.

    Ja, vi polisanmäler alla hot!

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!