Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
75 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Instagram – Artificiell Intelligens stoppar näthat

Sluta hata

Instagram skall införa ett system av artificiell intelligens för att stoppa och rensa bort näthat och mobbing.  Det sägs också att funktionen skall hjälpa de som blivit utsatta.

Frågar för att tänka efter

När AI-funktionen upptäcker att någon är på väg att posta en olämplig formulering får postaren frågan om denne verkligen vill posta detta. Det har vid tester visat sig att en postare av kränkande innehåll nästan alltid skriver om posten till mer lämpligt innehåll efter en sådan förfrågan.

Efterlängtat

All form av förkontroll av postningar är utmärkt för att minska kränkningar mm på nätet. Nu väntar vi bara att fler inför detta eller liknade system.

REDAKTIONEN

10 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Admin (Jan Axelsson) borde ta efter.

 2. Gonzales:
  Admin (Jan Axelsson) borde ta efter.

  Exakt, men först borde de införa vanlig intelligens för det saknas helt där.

 3. Detta system borde finnas på hela internet. Då kanske vi belv av med psykfallen som pumpar ut förtal dygnet runt.

 4. Lobbin:
  Detta system borde finnas på hela internet. Då kanske vi belv av med psykfallen som pumpar ut förtal dygnet runt.

  Ja, verkligen!
  Vi kanske inte behöver längta efter det länge för en expert sade på radion att inom 10 år kommer vi ha ett helt annat internet där alla kan medverka utan att riskera bli uthängd.

 5. Gonzales:
  Admin (Jan Axelsson) borde ta efter.

  Blir det mindre lönsamt så kommer nog Jan Axelsson att ta efter gissar jag. Pengarna styr den typen av aktivitet även om Admin försöker ta patent på sin egen version av yttrandefrihet. Hur ska han annars kunna sälja in den hemmaknåpade yttrandefrihetens ubermenschvarianter, här skvallar vi på alla andra men aldrig på ubermensh.

  Faktum är väl snarare att Flashbacks regler om förbudet att efterfråga adress till någon med skyddad identitet kom till först efter att Jan Axelsson själv fått en skyddad identitet, så det visar i princip den framkomliga vägen.

  ”Det är förbjudet, oavsett syfte, att efterfråga eller sprida uppgifter om personer med skyddade personuppgifter, om dessa uppgifter kan användas för att skada vederbörande.”

 6. Jan Axel J Pamela: Blir det mindre lönsamt så kommer nog Jan Axelsson att ta efter gissar jag. Pengarna styr den typen av aktivitet även om Admin försöker ta patent på sin egen version av yttrandefrihet. Hur ska han annars kunna sälja in den hemmaknåpade yttrandefrihetens ubermenschvarianter, här skvallar vi på alla andra men aldrig på ubermensh.

  Faktum är väl snarare att Flashbacks regler om förbudet att efterfråga adress till någon med skyddad identitet kom till först efter att Jan Axelsson själv fått en skyddad identitet, så det visar i princip den framkomliga vägen.

  ”Det är förbjudet, oavsett syfte, att efterfråga eller sprida uppgifter om personer med skyddade personuppgifter, om dessa uppgifter kan användas för att skada vederbörande.”

  Exakt, och det visar hur falska reglerna är eftersom min dotter Helena har skyddade personuppgifter men henne hänger de ut och förtalar mer än någon annan som skadar henne allvarligt. Så, frågan är om den regeln bara gäller Jan Axelsson själv? Märk väl att Helena inte varit med i vårt grävande sedan i början på år 2015.

 7. REDAKTIONEN: Exakt, men först borde de införa vanlig intelligens för det saknas helt där.

  Skrattade gott åt denna sanning!

 8. Svampglass: Skrattade gott åt denna sanning!

  Ja, jag skrattade själv när jag skrev det.

 9. AI-systemet borde finnas över hela cyberrymden för då skulle det bli slut på allt näthat och nätbrott,och då skulle man bli av med de värsta trollpacket som består av kriminella personer,terrorister,våldskåta extremister,perversa sexbrottslingar inklusive pedofiler,samt enskilda näthatare,som per automatik skulle bli permanent bannlyst och IP-spärrad från att använda internet.

 10. Sommarpizza:
  AI-systemet borde finnas över hela cyberrymden för då skulle det bli slut på allt näthat och nätbrott,och då skulle man bli av med de värsta trollpacket som består av kriminella personer,terrorister,våldskåta extremister,perversa sexbrottslingar inklusive pedofiler,samt enskilda näthatare,som per automatik skulle bli permanent bannlyst och IP-spärrad från att använda internet.

  Ja, så är det och det är just dessa galningar som genom sin galenskap på nätet tvingar fram sådana åtgärder.

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!