Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
34 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Lägg inte ut foton på era barn

Franska polisen varnar

Polisen i Frankrike varnar folk för att lägga ut bilder på sina barn på nätet:

Ni kan alla vara stolta mammor och pappor till era fantastiska barn, men var försiktiga. Vi vill påminna er om att det inte är riskfritt att lägga upp bilder av era barn på Facebook

Bilderna anses hota barnens privatliv och säkerhet. Franska myndigheter varnar för att bilderna kan användas av sexualförbrytare och kan leda till problem senare i livet.

Men det värsta väntar

Polisen varnar också för att föräldrarna kan åtalas eller stämmas senare för att de kränkt sina barns intrigitet med att mata trollen på nätet. Foton på barn kan användas till det mest förskräckliga man kan tänka.

Aftonbladet:

Enligt fransk lag kan en person som publicerar och sprider bilder på en annan person utan dennes medgivande, dömas till upp till ett års fängelse och böter på 45 000 euro, över 420 000 svenska kronor. Denna lag gäller även föräldrar som har lagt upp bilder på sina barn.

Vi måste säga att den lagen borde  vi ha i Sverige också! Det hade varit oerhört bra för att dämpa näthat och stoppa jakten på barn i andra syften.

Källa: Aftonbladet

Yttrandefriheten

På förtalssajter, som Flashback, är det en stående regel (= Flashback-PK) att hela tiden framföra åsikten att vi i Sverige inte har yttrandefrihet. De som säger detta tycker jag skall jämföra med andra länder, som i detta fall Frankrike, så kanske truten täpps igen på er. Vi anser att vi har en långtgående yttrandefrihet i Sverige. Allt för långtgående då den i princip tillåter kränkningar av folk. Det finns förtalslagar men de lagarna har gjorts meningslösa med tillägget att handlingen måste vara av ”allmänt intresse” och ”allmänt intresse” blir det aldrig då åklagarväsendet bestämt att alltid, oavsett, säga att det inte är av ”allmänt intresse”. Så folks liv kommer även i fortsättningen att förstöras av Jan Axelsson och hans mentalt störda patrask.

x

REDAKTÖREN

 

2 Kommentarer

Lägg till en kommentar
  1. Bra info om Frankrike! Bra saker att tänka på för obetänksamma och uppmärksamhetstörstande, närmast patetiska(!), föräldrar! Jag syftar alltså på bekräftelsesökande ”Gilla”-tryckningar för att man spridit foton på sitt barn. Den här grinige gubben vill utfärda ”Omogenhetsdiplom” till föräldrar som håller på med tramset att publicera avkomman på nätet. Jag förstår dem på sätt och vis: De vill visa hela världen att de har producerat detta fantastiska barn. OK, fine! Tänk tanken att de istället fotograferar av en hög med avföring de producerat för att få ”Gilla”-tryckningar. Det här blir provokativt nu: Skillnaden mellan fekalierna och barnet är (bland annat), att barn i allmänhet är av mer livlig biologisk karaktär och är en genetisk sammansmältning av de respektive föräldrarnas arvsmassa. Så om dessa föräldrar absolut måste få applåder för vad de åstadkommit och kunna göra det utan att kränka sitt barn, så tycker jag de kan fotografera av en av barnet välfylld blöja och lägga upp den bilden med bildtexten: ”Är inte vår Johan en fantastisk liten gosse?” (”Johan” och ”gosse” kan vid behov bytas mot andra ord).

  2. Der Beobachter:
    Bra info om Frankrike! Bra saker att tänka på för obetänksamma och uppmärksamhetstörstande, närmast patetiska(!), föräldrar! Jag syftar alltså på bekräftelsesökande ”Gilla”-tryckningar för att man spridit foton på sitt barn. Den här grinige gubben vill utfärda ”Omogenhetsdiplom” till föräldrar som håller på med tramset att publicera avkomman på nätet. Jag förstår dem på sätt och vis: De vill visa hela världen att de har producerat detta fantastiska barn. OK, fine! Tänk tanken att de istället fotograferar av en hög med avföring de producerat för att få ”Gilla”-tryckningar. Det här blir provokativt nu: Skillnaden mellan fekalierna och barnet är (bland annat), att barn i allmänhet är av mer livlig biologisk karaktär och är en genetisk sammansmältning av de respektive föräldrarnas arvsmassa. Så om dessa föräldrar absolut måste få applåder för vad de åstadkommit och kunna göra det utan att kränka sitt barn, så tycker jag de kan fotografera av en av barnet välfylld blöja och lägga upp den bilden medbildtexten: ”Är inte vår Johan en fantastisk liten gosse?”(”Johan” och ”gosse” kan vid behov bytas mot andra ord).

    Kul vinkling! Oavsett så kan det vara så att barnets liv förstörs av att man lägger upp bilder på barnet. Förvänta er att bilderna med stor sannolikhet kommer att hittas i någon beslagtagen dator.

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!