Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
19 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Miljöpartiets förvirrande förslag mot näthat

Miljöpartiets ”språkrör” Åsa Romson sade i en intervju att bloggare inte får vara anonyma. Ett helt fantastiskt bra förslag! Förslaget var fantastiskt tills Miljöpartiet tog tillbaka uttalandet. De tycker visst man kan blogga anonymt och då också omöjliggöra att sätta fast de bloggare som begår brott på nätet.

Hur som helst var inte allt som Miljöpartiet föreslog dåligt, bla vill de göra ett tillägg till den nuvarande lagen, som tvingar den som tillhandahåller en elektronisk anslagstavla att plocka bort inlägg om det strider mot lagen om hets mot folkgrupp och inlägg som innebär förtal ska plockas bort. vi kan alltså konstatera att även Miljöpartiet sällar sig till de partier som vill lagstifta mot näthatet.

Vår lobbyaktivitet på senare tid verkar ge resultat nu. Snart trappar vi upp denna aktivitet ytterligare men framför allt siktar vi in oss på en enskild elektronisk anslagstavla, Flashback.

  •   
  •   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!


OBS
Kommentarer om Flashback som inte passar under denna artikel postas under knappen "OM FLASHBACK" till höger i den blå menyn. Vi uppskattar att ni uppmärksammar detta.