Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
66 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Näthat dödar näthataren

 Kan det vara så

Överskriften låter som ett hot men är faktiskt ett resultat av en forskning som bedrivits vid University of Pennsylvania. De har kommit fram till att näthatare går en för tidig död till mötes på grund av miljön runt näthatet. Miljön tycks trigga näthatare till ett känslomässigt läge som inte är bra för hälsan. Konkret är det tydligen det egna hjärtat som drabbas hårdast av näthatarens näthat.

Forskningsprogrammet

Margaret Kern, biträdande professor vid University of Melbourne som varit med i forskningsprogrammet, säger att:

Fientlighet och depression har kopplats till hjärtsjukdom på individnivå som biologiska effekter vid näthat.

Studien säger vidare att:

Negativa känslor kan också utlösa beteendemässiga och sociala svar, som också skapar mer benägna att dricka, äta dåligt och isoleras från andra människor som indirekt leder fram till hjärtsjukdomar.

Man blir helt tagen

Man blir helt tagen av dessa ord för det är exakt vad vi upptäckt när vi hittat personerna bakom näthatare fast utan att ha något namn på det. Väldigt många näthatare är också alkoholister, narkomaner eller missbrukare av annat slag. I några fall har vi också hittat beroende perfektionister. Dvs de är så fixerade vid att göra allt vardagligt rätt att de är beroende av det. De dricker inte, de använder inte droger och flera andra tvångsbeteenden. Detta skapar problem för dem då de i diskussioner oftast vill få rätt. Problemet är att i anonymitet kan jakten på att alltid ha rätt skapa långtgående näthat som aldrig har något slut, vilket vi set för mycket av.

Stämmer inte på alla

Men jag tvekar ibland om detta verkligen stämmer för om det gjorde det skulle en näthatare som MrsMagoo avlida i hjärtfel innan hon föddes med tanke på all ilska hon spyr ur sig mer än någon annan.

Källa: Engadget

x

REDAKTIONEN

 

  1. Hur många har han i H******e mentalt dödat?

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!