Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
59 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Näthat i England gav fängelsstraff

En man i 40 års åldern twittrade om en mördad lärare och att det var bra att hon mördades. Han namngav (outade) också en 15 årig pojke som utreds för mordet och hyllat honom för att han utfört dådet mot läraren. Det är inte klarlagt att det var den 15 årige pojken som mördade henne.
Utöver ovanstående har han uttryckt ett hat mot lärarkåren med en mängd olika tillmälen i sin text. Han har också vid upprepade tillfällen skrivit rasistiska kommentarer om folk från andra länder och med annan hudfärg. Han har också gett sig på religiösa människor och förtalat dem.
Lägg märke att detta skulle kunna vara hämtad ur en helt normal Flashbacktråd men där slutar liknelsen för i England dömer man folk som utrycker sig på det viset. Näthataren blev åtalad och dömd för detta och rättens ordförande, Georgina Scannell, sade:

De stötande meddelandena har upprört allmänheten. Du visade total respektlöshet för A** M******* tragiska död. Förutom det har du skrivit otaliga otäcka meddelanden. Brotten är så allvarliga att det motiverar ett omedelbart frihetsberövande, sa hon när domen föll!

Han fick 2 månaders fängelse!

Varför slår man till direkt i England men inte i Sverige? Vad är skillnaden? Är det fria ordet ofriare i England eller kan det vara så enkelt att de tillämpar ”skyddet för den personliga intrigiteten” som finns både i Sverige och i England.

Jag tror Svenska domstolar är fega rätt och slätt!

 

Källa:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18848855.ab
http://news.sky.com/story/1257681/ann-maguire-stabbing-twitter-troll-jailed

  1. Svenska rättsvårdande myndigheter borde följa Englands exempel, och utdöma strängare straff för näthat. Då skulle det bli tuffare tider för alla inavlade nättroll som skriver hatiska inlägg på nätet.

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!