Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
28 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Näthatare är sadistiska

De som förtalar, kränker och jävlas i största allmänhet på internet är ett gäng sadister. Det sägs i en forskningsrapport från Kanada. Rapporten säger att de egentligen är psykopater men vi använder inte sådana tillmälen.

Alla som läser inlägg på sociala medier har mött galningarna som skriver hatiska, elaka, förödmjukande, oseriösa, irrelevanta och destruktiva inlägg.

De flesta har även funderat på vad för slags människor som ägnar sig åt detta och gömmer sig bakom anonyma signaturer. En grupp forskare vid några universitet i Kanada ger svaret. De så kallade näthatarna visar klara drag av sadism, psykopati och Machiavellism.

De njuter helt enkelt av att andra människor lider och känner obehag.

Undersökningen har genomförts genom att 1 215 amerikaner besvarade frågor om kommentarer och inlägg på sociala medier.  Resultatet visade att näthatare i större utsträckning än andra visade tydliga tecken på sadism, enligt en rapport i tidskriften Personality and Individual Differences.

Källa:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0191886914000324

De vi har grävt fram i vår grupp stämmer skrämmande väl med rapporten. I princip betyder det att sadister ”äger” nätet! Låt oss ta tillbaka nätet, det tillhör oss vanliga människor!
flashback hat näthat jan axelsson mord våldtäckt classic billigt jävlas förtal kränka kränkning kränkningar  skitprat rättsväsendet åklagare advokat mrsmagoo korruptio åtala FUP förundersökningsprotokoll skelettkvinnan lagligt olagligt hänga ut uthängning avslöja

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!