Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
9 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Näthatare – Lider av sadism

Hatforumet Flashback

Näthatare – Lider av sadism

De som förtalar, kränker och jävlas i största allmänhet på internet är ett gäng sadister. Det sägs i en forskningsrapport från Kanada. Rapporten säger att de egentligen är psykopater men vi använder inte sådana tillmälen. Alla som läser inlägg på sociala medier har mött galningarna som skriver hatiska, elaka, förödmjukande, oseriösa, irrelevanta och destruktiva inlägg. De flesta har även funderat på vad för slags människor som ägnar sig åt detta och gömmer sig bakom anonyma signaturer. En grupp forskare vid några universitet i Kanada har gett svaret. De så kallade näthatarna visar klara drag av sadism, psykopati och Machiavellism.

De njuter helt enkelt

Undersökningen har genomförts genom att 1 215 amerikaner besvarade frågor om kommentarer och inlägg på sociala medier.  Resultatet visade att näthatare i större utsträckning än andra visade tydliga tecken på sadism, enligt en rapport i tidskriften ”Personality and Individual Differences”.

Grävt fram

De vi har grävt fram i vår grupp stämmer skrämmande väl med rapporten. I princip betyder det att sadister ”äger” nätet! Låt oss ta tillbaka nätet, det tillhör oss vanliga människor!

Källa:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0191886914000324

REDAKTIONEN

 •   
 •   

4 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Instämmer. Och…

  Hur kan man bli glad och upprymd av att en annan människa mår dåligt? Och…

  Hur kan man vara missunsam och bli arg för att en person mår bra och är glad?

  Det måste handla om allvarlig bitterhet. Förmodligen gjorde den bistre dåliga livsval gång på gång. Därför ser livet ut som det gör för den arge. Makten över andra har hen bara på nätet tror hen. Stackars sate. Hen har ingen maktet annan stans heller.

 2. Lotta32potta:
  Instämmer. Och…

  Hur kan man bli glad och upprymd av att en annan människa mår dåligt? Och…

  Hur kan man vara missunsam och bli arg för att en person mår bra och är glad?

  Det måste handla om allvarlig bitterhet. Förmodligen gjorde denbistre dåliga livsval gång på gång. Därför ser livet ut som det gör för den arge. Makten över andra har hen bara på nätet tror hen. Stackars sate. Hen har ingen maktet annan stans heller.

  Sant!

 3. Sadister som näthatar i syfte att göra livet till ett rent helvete för de som blir utsatt för hatiska angrepp måste vara helt IQ-befriad .Om sadisterna tror att de äger nätet och får göra som de vill så kan de helt enkelt glömma det för förr eller senare så avslöjas dessa näthatande sadister.

 4. Spion:
  Sadister som näthatar i syfte att göra livet till ett rent helvete för de som blir utsatt för hatiska angrepp måste vara helt IQ-befriad .Om sadisterna tror att de äger nätet och får göra som de vill så kan de helt enkelt glömma det för förr eller senare så avslöjas dessa näthatande sadister.

  Exakt!

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!