Creeper

Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

Vi har sedan en tid problem med en server. Det innebär att 03:00 och 04:00 inte går att komma in på nättidningen. Servicearbete pågår!
34 besökare inne nu. Läs om våra cookies i menyn uppe till höger.

Niklas Svensson – Den prisbelönte journalisten är en näthatare

niklassv

 

 

 

 

 

 

Nikla Svensson Twitter

Politisk reporter, Expressen. Programledare, #BARPOL. Årets ekonomijournalist 2010, INMA Awards 2011. niklas.svensson@expressen.se

Nej, Niklas, det sjukaste vi har i Sverige är näthatet som du så fint demonstrerar hur det kan se ut! Hur fan kan en aktad journalist näthata på detta vis?
De flesta näthatare vi grävt fram är äldre män som ofta mår dåligt. Vad har du för fel som näthatar? Sitter du och näthatar på Flashback också? Skulle inte förvåna mig!

Om du skriver på Flashback kommer jag att hitta dig där!

Vad du inte viste när ovanstående skrevs, men borde veta nu, är att hela grejen med ”skelettkvinnan” är historiens värst uppblåsta anka åstadkommit av en åklagare som fått moralpanik. Men det förlåter ingenting då du är en aktad och prisbelönt journalist. Tvärt om, måste man kunna ställa större krav på en person som du att inte sitta som en simpel fjortis och näthata en svårt sargad kvinna.

Den sk ”skelettkvinnan” friades på alla punkter i Hovrätten efter ett formidabelt försvar av henne själv där åklagarens alla argument grusades sönder till damm. Hennes text i sitt försvar användes sedan av Hovrätten som en del av texten i domslutet.

Den du näthatar här ovan är min dotter som jag håller av, som alla andra håller av sina barn. Efter det mediadrev som rullade runt hela Världen och de exempelösa näthat hon utsatts för på nätets illaluktande rövhål, Flashback, tragglar du in på arenan, och fortsätter näthatet, som var oerhört nära att kosta henne livet, strax efter du skrev ovanstående.

Jag hoppas innerligt du får sparken från Expressen efter tilltaget ovan. Om du inte får sparken anser jag att Expressen medverkat till näthatet mot min dotter. Jag skall kontakta de som gett dig priset och tala om att de gett pris till en simpel näthatare.

Är Niklas Svensson en av de sjukaste journalisten vi har i det här landet?

 

reportern /Redaktören

Uppdaterad: 2016-08-09 — 01:05

5 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Hans inlägg är en av den enskilt största anledningen varför jag konsekvent vägrat att ha med Expressen och deras undertidning GT att göra. Därför Aftonbladet fick hemma hos storyn osv.

  Expressen/GT var sällsynt grymma emot mig och min familj.

 2. Expressens ledning borde reagera direkt när en av deras medarbetare missbrukar sitt arbete till att trakassera folk på nätet. Journalisten har med sitt tilltag brutit mot de pressetiska reglerna i medievärlden.

 3. Finurligt tänkt!

 4. Jag väntar på hans svar om att skriva en artikel där han får förklara sig.
  Gör han inte det lägger jag ut det och annat.

  Men jag kommer inte att lägga ut det så det kommer överst på bloggen.

 5. Bloggens inriktning är den allmänna kampen mot näthat. Därför går artiklar om näthat först.
  Men att hamna strax under en viktig artikel är inte så dumt heller. Stalkingartiklarna är överraskande mycket lästa. Besökarna bemödar sig om att hitta dem fast de ligger långt ner i tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

REGLER:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google)
3. Oförskämdheter, förtal och personuppgifter tas bort
4. Mejladress och webbadress behövs inte skrivas in

Ut sementem feceris, ita metes

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

………………………..

De som fått sina liv förstörda eller tagit sina liv på grund av uthängningar och förtal kommer att bli Jan Axelssons historiska minne av sajten Flashback.
Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.