Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

Vi har sedan en tid problem med en server. Det innebär att det efter kl 02:00 inte går att komma in på nättidningen och några timmar framåt. Problemet består i att att backuppfunktionen för servern stjäl all brandbredd. Servicearbete pågår!
19 besökare är inne nu. Läs om våra cookies i menyn uppe till höger.

Niklas Svensson – Journalist, är mot näthat

Emot näthat

Niklas Svensson, en av Sveriges kändaste journalister, säger sig vara emot näthat……

juridikintitutet

……lilla Niklas har nämligen klickat på ”Gilla”-knappen för Juridikinstitutet som säger sig jobba mot näthat, (fast ingen har sett dem göra det)! Källa: Juridikinstitutet

Han säger det också själv

Niklas tycker han är vidunderlig, det syns när vi läser hans Twitterinlägg. Han säger mycket på Twitter, väldigt mycket, han säger också detta:

niklas1

Källa: Twitter

Jo, han säger att näthat är vansinnigt och vidrigt men han nöjer sig inte med det utan sträcker på sig och säger….

niklas2

Han har alltså ett ansvar när det kommer till näthat och tycker vi alla skall ha det ansvaret! Men alla tycker inte Niklas själv tar sitt ansvar i näthatsfrågan:

niklas3

Vad Åsa här menar med ”trollsvett” är att han själv är ett nättroll, ja, ni vet ”Trolljägarna”. Just ett sådant troll anser Åsa på Aftonbladet att Niklas Svensson på Expressen är. Men vi ställer oss frågan om Åsa verkligen kan ha rätt? Källa: Resumé

Åsa har helt rätt

Jo, Niklas är inte bara ett nättroll han är en näthatare, se bara här:

niklas4

Detta skriver han 2012-12-04, alltså innan dom fallit i Tingsrätten. När domen kom friades Helena från de vidriga anklagelser som åklagaren Kristina Ehrenborg-Staffas spridit ut i hela Världen. Staffas överklagade till Hovrätten och sade att minst ett års fängelse skall hon minsann ha. I Hovrätten körde Helena, bokstavligt talat, över åklagare och alla andra som försökte bevisa att de uppdiktade vidrigheterna var sanna. Helena vann en storseger och lämnade platsen i triumf! Men lilla Niklas kunde inte vänta utan sprang i förväg, den sanna journalist han är, och …. sprang rakt in i väggen. Det han skrivit här ovan är inget annat än grovt näthat! Källa: Twitter

Niklas är inte ny på området

Det var inget nytt han presterade på Twitter den där gången, den självgode Niklas har gjort andra värre saker också, mycket värre. Han har nämligen gjort intrång, riktigt dataintrång!
Niklas loggade in på Socialdemokraternas interna datornät ”SAP-net” med inloggningsuppgifter han fått från en ”källa”. Tingsrätten dömde honom att betala 8.000 kr och han slängdes ut från Expressen för ett tag.
Wikipedia:

Söndagen den 3 september 2006, klockan 20.41.51, kontaktades Rikskriminalpolisen (RKP) av Säkerhetspolisen (Säpo) som berättade att socialdemokratiska arbetarepartiet hade blivit utsatt för ett dataintrång i sitt interna datanätverk SAP-net. Tjugo minuter senare begav sig en representant för Säpo till det socialdemokratiska högkvarteret på Sveavägen i Stockholm tillsammans med en kriminalinspektör vid RKP:s IT-brottsrotel. Detta för att ta upp en polisanmälan.

Anmälan gick ut på att datorer, som av IP-adresserna att döma tillhörde folkpartiet, hade använts för att olovligen ta sig in i partiets känsligaste datanätverk som enbart 26 höga partifunktionärer hade tillgång till.

Den 6 september framkom att Expressens inrikespolitiske reporter Niklas Svensson också hade varit i besittning av inloggningsuppgifterna och loggat in på SAP-net vid ett antal tillfällen.

Ett nättroll

Åsa tycks alltså ha helt rätt! Vi betackar oss för individer som Niklas när de säger att de är emot näthat och klickar på (det tveksamt levande) Juridikinstitutets ”Gilla”-knapp.

 

REDAKTÖREN

Uppdaterad: 2015-10-13 — 10:25

3 Kommentarer

 1. Niklas känner jag. Jag känner inte honom som vän utan mer som en ovän. Vi kallar honom för duracellkaninen för han kan inte sitta still. Hans ständiga stressande gör honom otrevlig och ytlig. Han har ofta för bråttom när han skriver och verkar inte förstå när andra tar illa upp.

 2. Denna man älskar sig själv, en duracellmänniska som helt obehindrat trampar på andra. hans twitterkonto är intressant ur ett psykaoanalytiskt perspektiv. Inte ett dugg förvånad att han kränkt Helena. JAg skall twittra om honom från och med nu.

 3. Den duracelltrollet måste ha ett dåligt liv när
  han envisas med att trakassera HL dag efter dag, natt efter natt på sitt twitterkonto.
  Twitter har tydligen förvandlats till en ny inavlad trollgrotta
  med personangrepp som trakasserier,förtal,hot,uthängning av personuppgifter,
  intrång i andras privatliv med mera. Vore det inte dax att den administratören som driver Twitter ser till att bannlysa alla troll som sabbar Twitterforumet med sina hatiska och hotfulla inlägg.

Kommentarer are closed.

Ut sementem feceris, ita metes

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

………………………..

De som fått sina liv förstörda eller tagit sina liv på grund av uthängningar och förtal kommer att bli Jan Axelssons historiska minne av sajten Flashback.
Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.