Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
28 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Ny dom mot Google

En domstol i Japan dömde Google att ta bort träffar där folk felaktigt hängs ut som brottslingar. Domstolen menar att det kränker och skadar påtagligt folk som drabbas.

Heder till Japan för detta. Nu förväntar vi oss att detta sprids över Världen och kanske når det fram till vårt efterblivna rättsväsende till slut. Enligt Svenska lagar, och FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, är det förbjudet att kränka personers intrigitet. Rättsväsendet i Sverige gör allt för att slippa döma i sådana frågor. Man kallar alltid sådana brott för ”inte av allmänt intresse” hur allmänt det än är. De tycks tro att folket inte vet något alls om frågan och hoppas att de inte ser strutsen som gömt huvudet i sanden.

 

redakto /Redaktören

 

 

x

4 Kommentarer

Lägg till en kommentar
  1. Kommer att bli en mera strikt censur på nätet pga av allt missbruk. Folk klarar inte av att själv få styra det minsta media. Kan bli ett totalstopp av bloggar som det inte krävs personligt/juridiskt ansvar för.

    Sajter som tjänar pengar på att folk krigar mot varandra typ Flashback har ingen framtid för sig. Den eran är nog snart över.

    Hade nästan själv tänkt tanken på att öppna en kloaksajt typ Flashback och låta folk hänga ut varandra för en peng. Kanske man får sponsorpengar av organisationen Mind då på köpet.

  2. Do hoppas jag att det leder till att Google tar bort bloggar på sin tjänst Blogger som kränker och hänger ut folk. Bloggen http://**************.blogspot.se/ finns fortfarande kvar efter 3 år på Googles bloggtjänst Blogger.

  3. En rättelse Blogspot heter Googles bloggtjänst.

  4. Detta var ett bra beslut som kanske kan sprida sig. Det är ett jävlar eländes elände med allt jävla förtal på nätet!!!!

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!