Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
3 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Ny Regering i Sverige

Precis nu när, detta skrivs har Riksdagens talman, gett Stefan Löven uppdraget att bilda regering.

Vi i vår grupp struntar fullständigt i vilken regering vi får. Vi tar helt enkelt inte ställning i regeringsfrågan. Vi hoppas däremot att den nya regeringen tar näthat och andra nätbrott på allvar.

Vi har inte en aning om var Stefan Löven står i denna fråga men han verkar vara mindre arrogant än företrädaren. Eftersom Löven kommer från det gråa folkdjupet finns chansen att han är mer benägen att göra något mot näthatet som oftast slår hårdast mot just den intrigitetslängtande grå massans enskilda medlemmar.

 

redakt /Redaktören

9 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister är enligt en undersökning i någon media som gjordes i somras mot att systembolagets försäljningsmonopol ska bort, de vill behålla systembolagets försäljningsmonopol och tvärvägra alla möjligheter att tillåta försäljning av alkohol i livsmedelsbutiker, gårdsbutiker och direkt på bryggerier. Det räcker att man åker till Danmark så kan man köpa alkohol i livsmedelsbutiker, och på Åland och i Finland är det tillåtet att köpa mellanöl och vin i livsmedelsbutiker men starksprit säljs enbart på den finska ALKO som är motsvarande Systembolaget. Denna bakåtsträvarpolitik bidrar bara till att landsbygden utarmas och att nya microbryggerier och vingårdar som startas får svårigheter att saluföra sina produkter och svårigheter med att expandera verksamheten som bidrar till nya arbetstillfällen både i städerna och ute i landsbygden inklusive skärgården. Livsmedelsbutiker och lanthandelsbutiker som har sett sin omsättning sjunka för varje år skulle kunna överleva om man fick tillstånd att sälja alkohol, men den chansen har politiken slagit av benen på. Denna nyinstallerade regering har inte tänkt på att landsbygdens framtid hotas om inte man tillåter alkoholförsäljning i lanthandelsaffärer i landsbygden som ligger ute på landet samt på skärgårdsöarna och uppe i fjällvärlden.

  1. Jag tror inte landsbyggden står och faller med fri alkoholförsäljning. Det handlar nog mer om enstaka som vill berika sig på andras elände.

 2. men hoppas på att denna nya regering klubbar för att ta i med hårdhandskarna mot näthatet som florerar på nätet.

 3. Nicklas: Bönderna vill ha närmare till lagligt dricka. Varför inte söndagsöppet om det ska supas mer.

  Det handlar inte om bönder generellt, det handlar om vinbönder som också producerar vin. De vill kunna sälja vinet på gården direkt till kund.

 4. Okej dricka är okej men denna post handlar fär fan om näthat. Något måste göras helt enkelt eller???

 5. Helena:
  Okej dricka är okej men denna post handlar fär fan om näthat. Något måste göras helt enkelt eller???

  Ja, helt klart handlar det om näthat.
  Jag har sett flera som med sina kommentarer försöker vrida diskusionen mot något annat. De är livrädda för att själva bli avslöjade!

 6. Redaktören: Ja, helt klart handlar det om näthat.
  Jag har sett flera som med sina kommentarer försöker vrida diskusionen mot något annat. De är livrädda för att själva bli avslöjade!

  Ja, och om de visste hur många hundra av dem vi har på FB.

 7. Helena: Ja, och om de visste hur många hundra av dem vi har på FB.

  Ja, det finns stor anledning att vara oroliga med tanke på att flera av dem erkänt brott, nätahatat eller annat mindre tvivelaktigt.

 8. Ja, Wildis som erkänt urkundsförfalskning mm kommer få problmet. Men henne tar jag nog via privat åtal!

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!