Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
33 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Nytt datorprogram – Bandbreddstest

Programmet

Vi håller på att utveckla ett nytt datorprogram som avser testa Flashback bandbredd. Det går till så att programmet besöker Flashback i ett antal slumpvis valda äldre trådar i en ökande takt tills Flashback lämnar ifrån sig meddelandet ”503: Service Unavailable”, dvs man har träffat Flashback fler gånger per sekund än vad deras inbyggda brandvägg eller bandbredden tillåter för det använda IP-numret. När det sker bromsar programmet ner farten en aning och försöker igen och mäter hastigheten. Programmet kommer alltså att i realtid mäta Flashbacks kapacitet eller tillåtna kapacitet.

Kapacitetsändring

Tidigare, alltså någon gång före hösten 2016, klarade eller tillät Flashback att samma IP-numer träffad Flashback max 5 ggr/sekund. Efter nämnda tid ökades detta till betydligt mer. Vi har mätt upp tillåtna träffar på upp mot 30 ggr/sekund. Detta program skall alltså kunna tala om var kapaciteten ligger den stund man väljer att testa.

Kan missbrukas

Programmet, som vi avser släppa fritt för en var att ladda ner och använda, kan missbrukas. Om några tusen person kör programmen samtidigt under en längre tid kan det förorsaka att den tillgängliga bandbredden inte räcker och Flashback stängs ner. Därför är det av vikt att programmet används med omtanke så att ingen överbelastning sker. Om det ändå skulle ske tar vi absolut avstånd från detta. Redan idag går Flashback ner sig under vissa tider på nätterna, vi vill absolut svära oss fria från att det är vi som är orsaken till det.

Dröjer ett litet tag till

Vi har redan en variant av programmet klart som vi mäter kapaciteten med men det är inte lämpligt i den formen att släppas till den större massan. Risken är överhängande att Flashback stupar direkt eftersom detta program inte innehåller någon ”broms” och att det byter IP-numer 12 ggr/sek under gång. Programmet måste helt enkelt snickras till innan det släpps till publiken och det kan ta lite tid.

Förslag

Innan programmet är klart går det bra att posta förslag i kommentarsfältet här nedan till nya finesser i programmet eller bara kommentera vad ni tycker om ett sådant här program.

SIG-Gruppen

 

8 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Flashback är en abnormitet och det är bra att kunna testa av funktionen

    (QUOTE)

 2. Thony:
  Flashback är en abnormitet och det är bra att kunna testa av funktionen

  Exakt, abnorma sajter blir abnorma tester!
  Vi kalkylerar med 4-5000 nedladdningar på ett år. 4-5000 som testar Flashback kan bli kul.

    (QUOTE)

 3. Men när kommer programmet då? Kan man jämföra det med DDOS?

    (QUOTE)

 4. NermedFlashback:
  Men när kommer programmet då? Kan man jämföra det med DDOS?

  Jag kan inte säga exakt men innan sommaren hoppas jag. Det kan inte jämföras med DDOS. Vid en DDOS-attack riktas en extrem ström att trafik till webbplatsen. Med detta programmet öppnas en post åt gången och mäter tiden det tar. Programmet kan öppna så många poster per sekund som Flashback tillåter med samma ip. Om exempelvis 1000 personer kör programmet samtidigt motsvaras det av ca 20.000 besökare som öppnar var sin post/sekund. Jag tror inte Flashback klarar mer än så. DDOS är olagligt men det är inte olagligt att öppna poster med ett datorprogram inte ens om det är flera tusen som gör det var och en för som oorganiserat. Men programmet är inte till för det, måste poängteras, det är bara till för att mäta kapaciteten. En annan effekt kan bli att gamla trådar lägger sig som aktuella eller vad de nu kallar det.

    (QUOTE)

 5. REDAKTIONEN: Jag kan inte säga exakt men innan sommaren hoppas jag. Det kan inte jämföras med DDOS. Vid en DDOS-attack riktas en extrem ström att trafik till webbplatsen. Med detta programmet öppnas en post åt gången och mäter tiden det tar. Programmet kan öppna så många poster per sekund som Flashback tillåter med samma ip. Om exempelvis 1000 personer kör programmet samtidigt motsvaras det av ca 20.000 besökare som öppnar var sin post/sekund. Jag tror inte Flashback klarar mer än så. DDOS är olagligt men det är inte olagligt att öppna poster med ett datorprogram inte ens om det är flera tusen som gör det var och en för som oorganiserat. Men programmet är inte till för det, måste poängteras, det är bara till för att mäta kapaciteten. En annan effekt kan bli att gamla trådar lägger sig som aktuella eller vad de nu kallar det.

  Ok men man mäter bara alltså pinget till forumet?

    (QUOTE)

 6. NermedFlashback: Ok men man mäter bara alltså pinget till forumet?

  Nej, man mäter tiden det tar att ladda ner en post. Programmet laddar alltså ner poster och raderar dem sedan.

    (QUOTE)

 7. Hej!
  Kan ni inte lägga till en funktion i programmet som skickar upplysande inlägg lite här och var som lyder något i stil med ”Flashbacks ägare Jan Axelsson tjänar miljoner på att korkade moderatorer jobbar gratis åt honom.”?

    (QUOTE)

 8. Svampglass:
  Hej!
  Kan ni inte lägga till en funktion i programmet som skickar upplysande inlägg lite här och var som lyder något i stil med ”Flashbacks ägare Jan Axelsson tjänar miljoner på att korkade moderatorer jobbar gratis åt honom.”?

  Kul idé!
  Vi funderar på att konvertera våra autopostande program för allmänheten. Programmen postar själva på Flashback utan att vi behöver deltaga alls. Vi skulle kunna göra så att ett sådant program postar din idé på Flashback. Tänk 50.000-60.000 poster som säger ”Flashbacks ägare Jan Axelsson tjänar miljoner på att korkade moderatorer jobbar gratis åt honom”. Vecket jävla liv det skulle bli! Det är faktiskt fullt möjligt att bygga ett sådant program. Vi har ett redan som vi kör men med varierat innehåll.

    (QUOTE)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!