Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
10 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Rättsväsendet döljer offentliga handlingar

Privata mail

Vi har fått en samling zippade mail skickade till oss av en anonym person. Mailen har avsänts av folk inom rättsväsendet och innehåller tjänsterelaterad information. Mailen är av typen @gmail.com och privata emailadresser. Mailen är harmlösa i sig men det visar att man fuskar med offentlighetsprincipen på ett flagrant sätt. Detta ställer offentlighetsprincipen åt sidan efter behag. Frågan är hur mycket sådana här privata mail som används i tjänsten.

Kontrollera makten

Offentlighetsprincipen är ett sätt för folket att kontrollera makten. Nu vet vi att det finns en subkultur inom rättsväsendet som åsidosätter folkets kontroll över makten eller, som i detta fall, över rättsväsendet. De olika myndigheterna borde börja kontrollera personalens datorer efter mailkonton som används för att dölja vad de sysslar med.

 

redaktorglas /Redaktören

2 Kommentarer

Lägg till en kommentar
  1. Kan du närmare gå in på vad ”tjänsterelaterad information” betyder? Handlar mailen uttryckligen om myndighetens verksamhet? Låter intressant men det är knappast förvånande att så sker. Fortsätt uppdatera oss!

  2. InternetPojken:
    Kan du närmare gå in på vad ”tjänsterelaterad information” betyder? Handlar mailen uttryckligen om myndighetens verksamhet? Låter intressant men det är knappast förvånande att så sker. Fortsätt uppdatera oss!

    De handlar om pågående fall! Mail som enligt offentlighetsprincipen skall vara offentliga. Det kommer mer skandaler inom ett annat område snart!

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!