Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
27 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

SIG-gruppen – Handledning utarbetas

Stor glädje

Det är med stor glädje vi meddelar att vi har beslutat i vår grupp sprida kunskapen om hur man gräver fram anonyma på nätet till en var som själv vill gräva. Beslutet grundar sig i idén att ju fler som gräver ju fler avslöjas och ju fler som avslöjas ju färre vågar skriva mer än de kan stå för.

Handledning

Vi kommer i mån om tid att utarbeta dokument som beskriver hur man gräver fram de anonyma. Det är ett stort jobb så det kommer att ta tid att ställa iordning ett sådant dokument vid sidan om allt annat vi jobbar med. Hur handledningen kommer att se ut är ännu inte klart. Möjligen blir det ett PDF-dokument eller kanske en hemsida som man kan bläddra i och läsa. Det blir lättare att uppdatera om det ligger online som en menystyrd hemsida. Möjligen blir det både en hemsida och ett PDF-dokument.

Egen förmåga

Man kan inte förvänta sig att gräva fram en anonym person på en kväll som en av oss, Helena, ofta kan. Tiden att gräva fram en anonym person hänger ofta samman med de egna egenskaper man fötts med eller/och möjligtvis övat fram genom flera års grävande. Det skall också sägas att det finns ett litet antal anonyma som inte går att gräva fram. Det är oftast personer som skriver i liten mängd kliniskt på en enda plats och ingen annanstans.

Ett sant nöje

Det är ett stort nöje som ger en euforisk och befriande känsla att letat fram idioten som kränkt dig och ringa upp personen för att konfrontera denne med det som skrivits. Känslan är obeskrivbar! Vi vill att fler som levt ett liv under förtalspress att kunna ringa ett sådant samtal och känna denna befrielsen.

Rätt som det är får du stå för vad du skrivit så skriv inte mer än du kan stå för. 

REDAKTIONEN

 

 

 

 

4 Kommentarer

 1. Ni fortsätter att vara bäst! Älskar er!

 2. Rolf:
  Ni fortsätter att vara bäst! Älskar er!

  TACK!
  Fick faktiskt tårar av den korta meningen.

 3. Redaktören. Ni har lagt ner ett enormt jobb på att ta de verktyg som gör det möjligt att spåra upp anonyma personer som är reggade på olika forumsidor,men för den skull bör man ha ett vektyg som avslöjar från vilka IP-adresser som de reggade personerna har loggat in från för då ökar chanserna till att spåra upp nättrollen.

 4. Spion:
  Redaktören. Ni har lagt ner ett enormt jobb på att ta de verktyg som gör det möjligt att spåra upp anonyma personer som är reggade på olika forumsidor,men för den skull bör man ha ett vektyg som avslöjar från vilka IP-adresser som de reggade personerna har loggat in från för då ökar chanserna till att spåra upp nättrollen.

  Tack för berömmet!
  IP-adresser är bra bara om man är polis. Bara vid ett par tillfällen har vi hittat trollen genom IP-adressen.

Kommentarer are closed.