Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
16 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

SIG-gruppen meddelar

Framtiden för ”I Folkets Intresse”

Vi kommer att ändra tidningen I Folkets Intresse till att bli ett organ för SIG-gruppen. Fortsättningsvis kommer strikt relaterat till vår researchgrupp att skrivas i tidningen. Möjligt att några eftersläntande artiklar om annat kommer att publiceras under en kort tid framåt. De allmänna artiklarna i tidningen har aldrig slagit fullt ut. I fortsättningen kommer de allmänna artiklarna att publiceras i andra nättidningar.

Uthängningar av näthatare

Eller presentation av näthatare, som vi kallar det för, har varit mycket kontroversiellt. Vi har under ca ett år diskuterat internt hur vi i framtiden skall göra detta. Det är en av orsakerna till att vi inte presenterat någon på länge. Diskussionerna har föranletts av att en medarbetare i SIG-gruppens kärna tog med sig en lista på 200 bevisligen identifierade alias/användare.
Diskussionerna just nu lutar åt att vi bara skall presentera viktiga alias såsom moderatorer, de värsta näthatarna och de värsta stalkers.

Antal identifierade alias/användare

I och med att en av oss drog iväg med en äldre lista på 200 identifierade hamnar vi i en situation där vi mer eller mindre tvingas att tala om hur många id vi har. För närvarande har vi  607 identifierade alias/användare där de allra flesta är från Flashback.  Till detta har vi för närvarande 1.122 fullständiga personuppgifter på sådana som reggat sig på Flashback men vi vet ännu inte vilka alias/användare de har. Denna lista är det som växer fortast.

Nedladdade Flashbackposter

Vi behövde alla avatarer på Flashback för att kunna bevisa vilka en del av användarna var. Därför laddade vi ner Flashbacks alla avtarer och läste igenom alla dessas metatexter som katalogiserades och kunde sorteras efter önskade kriterier. Vi laddade också ner alla Flashbacks postningar i textfiler första månaderna under 2013. Vi tog ett beslut i slutet av 2014 att ladda ner alla postningar på nytt med grafik, avatar och sorterade efter användare. Det blev ca 54 miljoner poster.

Autoposta

Vi har utvecklat ett program som kan posta själv på Flashback. Vi ställer bara in hur många poster som skall postas och om det skall slumpmässigt väljas trådar eller om vi skall bestämma tråd eller trådar. Sedan klickar vi på ”Kör” och programmet kan posta ca 3,5 poster per sekunden i valfritt antal olika användare. Texten i inläggen plockas slumpmässigt ur våra tidigare 54 miljoner nedladdade poster.

Autoregga

Vi har också utvecklat ett program som automatiskt kan registrera användare på Flashback. Vid test har vi sett att vi kan vi komma upp i så många som 3.600 nyreggade användare i timman. Vi skulle alltså i princip kunna slå ut Flashback bara genom att regga nya användare under ett antal dygn. Det finns dock en hake; vi är laglydiga.

Lyfta trådar

Med ett annat program vi utvecklat kan vi lyfta äldre trådar till att bli aktuella. Vi har gjort tester, där ett av dem uppmärksammats, som visar att det fungerar fint. Tänk er en dag när alla aktuella trådar är från 2002….

Testat Flashback

Vi har testat Flashbacks metoder att banna användare. Deras metod bygger på godtycklighet. Vi har bland annat skapat användare som ligger nära andra användare och postat mot regelverket och fått de oskyldiga användarna avstängda för multipla konton (sorry). Flashbacks metoder att hitta multipla konton är verkligen grovyxad och träffar allt för ofta helt fel. Vi ser detta som att Flashback är verkligen rädda för att tappa taget över forumet. Vi håller med dem på den punkten, det kan hända. Men det var inte vi som gjorde det om det händer, vi förnekar kategorikt all inblandning.

 

REDAKTÖREN

 

8 Kommentarer

 1. Haha, fan vad bra, garvar som fan. Kan ni inte köra igång snarast, klarar knappt att vänta!

 2. Häng ut dem allihop! Finns inget att vänta på!

 3. Daniel:
  Haha, fan vad bra, garvar som fan. Kan ni inte köra igång snarast, klarar knappt att vänta!

  Nja, nu är det så att vi bara jobbar lagligt. Jag utvecklar program som klarar det som jag beskriver bara för att jag kan. Hur som helst skulle vi aldrig medge att vi använder programmen förutom att vi laddar ner alla postningarna i realtid. Jag skall visa hur det går till lite längre fram. Vem vet, Flashback kanske inte alls har så många medlemmar eller så många besökare de säger. En stor del av dem kan vara vi….Men vi medger inte det.

 4. Benny:
  Häng ut dem allihop! Finns inget att vänta på!

  Det var vad vi tänkte när vi började med detta. Det finns dock ett stort problem med det som jag redan fått betala priset för. Mitt hus har blivit beskjutet med 5 skott.
  Jag kan inte risker att min familj råkar illa ut för att vi hänger ut folk.

  En av våra medlemmar som hoppade av tog med sig ett par hundra id:n. Den personen sade att ”nu skall det hängas ut”. Jag har dock inte sett det ännu men å andra sidan är hen bortrest på jobb en längre tid. Vi får se när när hen är hemma igen till vintern.

 5. Bra jobbat! Ni fortsätter att leverera!

 6. Rolf:
  Bra jobbat! Ni fortsätter att leverera!

  TACK!
  Det kommer mer!

 7. Redaktören: TACK!
  Det kommer mer!

  När?

 8. Anonym: När?

  För en stund sedan!

Kommentarer are closed.