Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
17 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

SIG-registret, många näthatare har avlidit

Näthatare med kort livslängd

Vi har satt en person på att kontrollera vårt register med mer än 600 alias. Till vår förfäran har det visat sig att många av dem avlidit. De flesta inte ens fyllda 50år. Vi har räknat ut, baserat på vårt register, att medellivslängden för en näthatare är mycket låg. Vad kan det bero på?
Vi vet, av de vi kontaktat, att så gott som alla säger sig må psykiskt dåligt och att det är därför de skriver skit på nätet. De säger att de mår bättre då. Men tydligen räcker inte den ”medicinen” för till slut kommer de fram till ett vägskäl där de tvingas välja. För en del av dem är valet ohyggligt, de begår självmord. För andra kan det gå bättre efter de sökt hjälp medan andra fortsätter att hata på nätet. En annan variant är att vi hittar dem och talat med dem. Flera vi talat med mår idag mycket bättre och några av dem är vänner till oss idag. De som vi inte lägre träffar har vi skilts från, under vänliga former, med en ursäkt från den fd näthataren.

Andra orsaker

Det finns också de som avlidit av andra orsaker. Vi känner oftast inte till orsakerna men där vi vet har det varit överdos, supit ihjäl sig, lungcancer, kol, infarkt mm, eller typiska ”leva hårt” dödsfall. Vi vet också att minst 4 personer av de vi har i vår lista just nu lider av sjukdomar som kan sluta med döden. Vi, som är mänskliga, hoppas innerligt att det inte slutar med döden för vi har en ursäkt att kassera in.

Ingen orsak

Vi ser inte sjukdom, även dödliga, som orsak till att inte vidtaga åtgärder. Vi väntar tills de är friska, om de bli friska, sedan vidtar vi åtgärder. Åtgärden kan sluta med att vi blir vänner eller bara accepterar en ursäkt så lägger vi ner fallet.

Vad gör vi med de döda i vårt register

Även om en person som näthatat någon mycket illa avlidit finns såren kvar för alltid för den som näthatats. Flashback tar inte bort något. De är totalt empatilösa och skiter fullständigt i om folk tar sina liv eller dör på annat sätt. Allt kommer att stå kvar så att näthatet upprepas varje gång någon läser det i evinnerliga tider. Admin och moderatorer på Flashback är ett jävla patrask!

Frågan kvarstår: Vad gör vi med de som avlidit i vår lista?

Vi funderar på det en tid fram så får vi se vad vi gör.

x

REDAKTÖREN

2 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Får man fråga hur många procent som avlidit?

  Hur vet ni dödsorsak? Det omfattas ju normalt av patientsekretessen.

 2. andersm:
  Får man fråga hur många procent som avlidit?

  Ja, det får du.

  Hur vet ni dödsorsak? Det omfattas ju normalt av patientsekretessen.

  Det vet vi inte rent vetenskapligt men vår medarbetare var flitig och letade dödsannonser i tidningar mm. Genom det vi fick reda på kunde vi dra en fin ovetenskaplig slutsats.

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!